Меган и Хари – чалга звездите на модерните либерали

Меган и Хари – чалга звездите на модерните либерали

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментар на Владислав Апостолов

В края на тази седмица политически коректният корпоративен мастодонт „Нетфликс“ пусна първата половина от документалната си поредица „Хари и Меган“ и голяма част от културно-медийния пейзаж в Западния свят заприлича на поруган от вандали санитарен възел. Вулгарно рекламираната екстраваганца за романтично-расистките приключения на херцозите на Съсекс в света на Кралското семейство все пак активира застрашеното от изчезване британско чувство за хумор и един автор озаглави цялото фиаско „Съсекс, лъжи и видео“ като препратка към независимия филмов хит от 90-те „Секс, лъжи и видео“.

Няма много независимост обаче в тази трагикомична „Нетфликс“-история за двойката Меган Маркъл и принц Хари като невинни и героични жертви на свирепата британска империя и позорните предразсъдъци на бяла Англия като цяло. Същите Меган и Хари, които уж настояваха да ги оставят на мира, определено не приличат на търсещи анонимност хора. Тъкмо обратното.

Отслабеният от униформената стерилност на глобализма островен хумор пусна още две добри попадения - „Мегфликс“ и „Мегзит“. Паралелите са с мисията на второразядната американска актриса Маркъл, и явно подчиненият от нея принц Хари, публично и зрелищно да отмъстят на Кралското семейство за... Абе, не става ясно за какво точно. Нещо там някакъв расизъм, лоши аристократи и още по-лошо британско простолюдие, което не пожелало да превърне Меган в своята най-важна поп икона. Не само това, но дори и гласувало за излизане от Европейския съюз. Не се шегуваме – тази поредица прави внушения, че двете неща са свързани.

Но пропусналият да се лоботомира доброволно с „Нетфликс“ и мейнстрийм медии човек вижда друго. Той вижда как две от най-привилегированите и дундуркани човешки същества в историята на вида ни са представени като някакви преследвани от предразсъдъците символи на модерния прогресивен либерализъм – етнически разнообразна двойка, обречена да получи безобразно много пари от американска шоубизнес корпорация, за да разкаже колко лоши са другите.

Британски медии спекулират, че сделката на Меган и Хари с „Нетфлис“ е за общо 100 милиона долара, други изчисляват, че двамата получават по близо 250 хиляди лири на минута екранно време от шестсерийната поредица. Няма официално потвърждение на финансовите измерения, но едно е ясно – Меган Маркъл не се гаври със семейството на мъжа си безплатно.

В първата половина на документалката няма много документи. Няма бомбастични разкрития и факти. Има обаче внушения, манипулации и включвания на някакви странни академици, експерти по любимата на либералите „критическа расова теория“. Хари казва как Кралското семейство е „част от проблема“ с „неосъзнатия предразсъдък“ на британското общество, което още било дълбоко расистко. Меган ентусиазирано се подиграва на поклона, който е трябвало да направи при първата си среща с баба му – вече покойната кралица Елизабет II. Кадърът хваща неговата реакция – той гледа към нахилената си съпруга смутен, объркан, жалък, слаб и дори леко заложнически. Но това е един от малкото неволно честни моменти в поредицата.

„Нетфликс“ вкарва всички трикове в занаята – манипулативен монтаж, драматична музика, художествено осветление... Съпоставят тревожните Меган и Хари с кадри на яростни папараци, държащи обективите като оръжия. Но се оказва, че тези кадри нямат нищо общо с двамата и са взети от съвсем друг контекст. Цялата структура на поредицата представлява фантомна идеологическа конструкция. „Нетфликс“ твърди, че никой от Кралското семейство не е пожелал да коментира. Те пък твърдят, че никой не ги е питал. Британски издания вече хващат множество несъответствия и лъжи в разказа. А предстоят още цели три мъчителни серии.

Няма никаква необходимост да си привърженик на Кралската фамилия, за да се присмееш на стореното от Меган и Хари. Тази поредица не е просто вулгарна атака към семейството на Елизабет II. Това е нападение срещу добрия вкус и усещането за естетика. Едно клечащо оскверняване на Западната история по подобие на бунтовете от 2020-а, когато статуите на велики личности бяха масово обезглавявани, а върху техните останки протестъри дефекираха и уринираха.

Това правят сега Меган и Хари. Посланието е за расизма и лошотията на белите хора, които едва ли не гласували за излизане от Европейския съюз в знак на протест срещу връзката на принца с чернокожо момиче. Не че тя е точно чернокожа, но за целите на наратива ще я продадат и като внучка на Нелсън Мандела.

Меган и Хари са като чалга звезди за умнокрасиви либерали. Повтарят всяка заповед на режима – от климатичната криза до разнообразието като закон. Те символизират интересното явление, в което една токсична идеология е изтърбушила и одрала кожата на старите западни институции, и сега ги носи като ловен трофей.

Не е случайно, че двамата продават скъпо срама си от британската история, но не се отказват от титлите. Хем херцози, хем хонорар от „Нетфликс“. Дори примитивните, битови, балкански чалга звезди изглеждат като аристократи от времето на Киплинг в сравнение с Меган и Хари. Двамата са взели сочна сума за това „расистко“ риалити, но дори доларите на Холивуд не ще откупят подобен исторически срам.

 

Изочник: БНР

 

 

 

Коментари

 • old_beggar

  11 Дек 2022 14:05ч.

  хари - синчето на кралския коняр, който заплоди "лейди даяна", колкото и да се опитва да се представя за опозиционер, всъщност беше изгонен от англия. а МИ6 спретна автокатастрофа на майка му, заради поредната й нагла "забежка" - този път с арабин...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абсолютно

  11 Дек 2022 14:28ч.

  Абсолютно верно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Срамувам се

  12 Дек 2022 1:47ч.

  МИ6 нямаше смисъл да спретва никаква катастрофа. Даяна тъкмо бе започнала да се компрометира. Защо да я ликвидират? Пресата я превърна в светица. Ако МИ6 са го направили, то тогава МИ6 трябва да са неимоверно тъпи парчета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Даяна

  12 Дек 2022 7:42ч.

  Беше забременяла от египтиняна. Очептаваше се британски престолонаследник - арабе ! Затова я утрепаха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Срамувам се

  13 Дек 2022 15:53ч.

  Булшит! Ти още ли вярваш на врели-некипели? Тя с Доди имаше връзка от 6 седмици. Продължавай да вярваш на глупостите, които пишат медиите. Глупаво е да вярваш на простотии, защото си заслепен от омраза към англо-саксонците. Казвам ти го като русофил. Зарежи тия жълти простотии. Гледай важното. А важното е написано в статията, която е много, ама много точна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пфу

  11 Дек 2022 14:16ч.

  Нетфликса няма как да пропусне да рекламира такава "аристократична" двойка и то смесена, големи фенове са на омърсяването на гените.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фен

  11 Дек 2022 14:29ч.

  Фенове е слабо казано. Това голяма гнусна пропаганда по цял свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • така е

  11 Дек 2022 14:39ч.

  Това е една от главните цели на ционистите - това е един от най-сигурните начини да се заличи бялата раса, ама засега е много слабо. Много хора взеха да се събуждат от тази пропаганда, но доста са и погубени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Някой

  15 Дек 2022 15:28ч.

  Те са фенове на всякакво омърсяване, морално, духовно...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  11 Дек 2022 14:22ч.

  Не виждал пу.ка,рижият се хвърли в "дълбокото", за да намери колибарката която притежава опит от други венчавки.Този заслужава да бъде изхвърлен далеч от кралството,за да не харчи парите на тамошните пенсионери.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  11 Дек 2022 14:41ч.

  Херцозите продават това, което се търси-скандали. Този Хари е просто дресирано от Маркъл кученце, което е на "къс повод". Поне на баба му спестиха тези "незабравими мигове",породени от" дискретноста и благодарноста" на двойката. Лъжите също носят нелоши доходи. ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • както винаги има и друго

  11 Дек 2022 18:05ч.

  Защо сега? Защо не когато кралицата беше още жива? Отмъщение ли е това от внука, заради майка му? Или наследен курвенски ген? И какво, в края на краищата, ме вълнува кралският двор на една империя, винаги била против нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Срамувам се

  13 Дек 2022 15:56ч.

  Ген е. От Спенсърите. Майка му беше с личностни разстройства. И той се събра с още по-болен мозък от своя собствен. Маркъл е патологична лъжкиня. Чист психопат. Нетфликс ги ползват, за да прокарват гнусната си пропагадна. И престани да виниш другите (в случая кралския двор) за собствената ни простотия и дебилщина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Г-н Апостолов !

  11 Дек 2022 18:16ч.

  Вие сте герой-мъченик, заслужавата медал ! Как сте издържали да изгледате тази лохия , пък дори и само първата част ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  11 Дек 2022 19:25ч.

  Имам чувството, че някои хора в тая държава са британски поданици - стават и лягат с англичаните. Истината, че в България на 99% въоще не им дреме ни за кралицата, ни за чарлз, ни меган и ни за никой от тия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Факти

  11 Дек 2022 22:04ч.

  Абсолютно некоректен комрнтар, в крак с пропагандата и кампанията срещу Хари и Меган. Който е гледал внимателно знае, че Хари е намерил най-добрия начин, с думи и кадри, да каже какво точно се случва в кралскоо семейство, естествено и то как рефлектира върху света. Поради тази причина е и този вой срещу него. Хари каза нещо много важно: "Има йерархия и тя се спазва", както и за координацията на английските медии - правят каквото им се каже. Не случайно Хари и принц Андрю бяха отстранени, за да дойдат Чарлз и Уйлям с темата на деня: "One Order". Хари нямаше как да разкаже всичко това, ако беше "вътре" в семейството. Който разбрал, разбрал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Срамувам се

  12 Дек 2022 1:49ч.

  Написал си пълни глупости. Статията е направо в десятката. Не оставяйте омразата към англо-саксонците да ви направи слепи за истината. Нещата трябва да се диференцират.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Срамувам се

  12 Дек 2022 1:50ч.

  Аз разбрах, че ти наистина нямаш идея за какво говориш. Очеизвадно е, че нямаш никакви познания за британското кралско семейство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мили хора,

  12 Дек 2022 12:06ч.

  Прочетете внимателно книгата "Кралска служба" , издадена в България през 2004 г. и написана от лакея на Даяна - след нейната смърт, обслужвал преди това Кралицата. Ще си изясните много неща за живота в Империята и в частност в Бъкингам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Срамувам се

  13 Дек 2022 15:58ч.

  Хахахаха, ти ако вярваш на тоя гей, значи и на тебе вече не може да ти се помогне. Прочети и други книги де. Само на жълтини вървяте. С хладилно-консуматорско звучене. Не си разбрал май статията, а?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Д-Р. АЛЕКСАНДРОВА

  12 Дек 2022 15:24ч.

  Няма нищо по- жалко от слабохарактерен мъж. "Принцът" е срам и позор за мъжете като такива. Пази Боже, това мекотело да управлява държава, в която живея и да взима решения за живота ми! А "милата" му женица е тотално олицетворение на това какво правят комплексите и чувството за превъзходство. Тази семпла, проста женица с мозък, колкото грахово зърно. НЕ коментираш семейството си публично НИКОГА. НЕ маскариш семейството си публично НИКОГА. Но от къде финес и възпитание у една треторазрядна посредствена "шоколадова бисквитка"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Срамувам се

  13 Дек 2022 15:59ч.

  100% това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Феликс Едмундович

  13 Дек 2022 8:49ч.

  Потомците на средновековни мутри предизвикват единствено смях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи