Майкъл Джоунс: Украинската война ще свърши през 2023 г. и руснаците ще победят

Майкъл Джоунс: Украинската война ще свърши през 2023 г. и руснаците ще победят

E. Майкъл Джоунс е католически писател, доктор по философия, редактор на списание "Културни войни", автор на многобройни книги, достъпни на fidelitypress.org

Автори: Кевин Барет и Е. Майкъл Джоунс, The Unz Review Следвайте "Гласове" в Телеграм

В специалното новогодишно издание на False Flag Weekly News помолих Е. Майкъл Джоунс да даде своите предвиждания за 2023 година. Представям ви синтезирана и редактирана транскрипция на разговора ни.

Кевин Барет: Миналата година по това време преминавахме от 2021 в 2022 година и нямахме и най-малка идея, че от вируса ще отидем на руснаците. А какво ще стане тази година? Нападение на извънземни?

Е. Майкъл Джоунс: Не знам. Според латинската поговорка „Motus in fine velocior“ всичко се забързва към края ("Нещата се ускоряват към края"). Така че вече нямаме спирачки за кризите. Те просто си идват една след друга. Тази работа с ковида заличи предишната криза, а сега ето ни отново с война в Украйна. Кой знае какво ще стане? Но аз ще направя предвиждане. Войната в Украйна ще свърши и руснаците ще я спечелят. А дали това ще доведе до американски войски на терен и трета световна война, засега не мога да прогнозирам.

- 2022 беше годината, в която ядрената война стана реалност. И не мисля, че това е добра реалност. Връщаме се към тренировките и ученията за оцеляване. Обединените нации ни казват, че ядрена война е вероятна, а официалните медии ни казват кои части от Съединените щати ще бъдат отнесени, ако се случи пълномащабна термоядрена война. Властите на Ню Йорк разпространяват съобщение на социалните служби, в което на нюйоркчани се обяснява да държат главите си под бюрата, между краката си и да се целунат за довиждане. Също като в старата обява на хипарите.

„ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ на гражданска защита, Вашингтон, окръг Колумбия

Инстуркция за собствениците на заведения в случай на атака с ядрени бомби:
На първо място:

1. Стойте далеч от прозорците.
2. Оставете всички чаши, бутилки, цигари и т.н.
3. Отдалечете се от барове, маси, оркестри, оборудване и мебели.
4. Разхлабете вратовръзките си, разкопчайте палтата, както и всякакви други ограничаващи дрехи.
5. Свалете очилата си, извадете от джобовете си всички остри предмети, като моливи, химикалки и др.
6. Веднага щом видите заревото на ядрената експлозия, се наведете и поставете здраво глава между краката си.
7. А сега си целунете задниците за довиждане. 

- И така, Майк, какво да правим с това завръщане на ядрената война, която беше наистина секси, когато бяхме деца в началото на шейсетте? След това малко позалезе, стана по-малко модна и привлекателна. А сега, хей, това си е реално! А на мен ми се иска да не беше...

- Бях тийнейджър в колежа по времето на Кубинската криза. Имаше големи опашки пред изповедалните тогава. А сега е много по-лошо. Много по-голямо доверие имах на Джон Ф. Кенеди и Никита Хрушчов, отколкото на когото и да било в администрацията на Байдън. В момента всеобщо безумство е обзело Вашингтон, едно безумство, което изглежда води към ядрена война. Смятам, че първата стъпка, предварителният етап, ще бъде ако американски сухопътни войски бъдат разположени в Украйна. Очевидно сега там има войски. Те са начело на командването на тези ракетни батареи Химър. Но ще имаме ли наистина инвазия на американски войски по подобие на Виетнам, когато падне донбаският Бахмут? Бахмут пада, това е неизбежно. Въпросът е какво ще стане след това и кой командва? Кой е начело в този момент? Аз не зная, не мога да отговоря на този въпрос. Аз просто има усещането за тотално безумие, идващо от Вашингтон и чувството, че в момента у дома няма възрастни.

- Със сигурност изглежда така. Е, изглежда в Ню Йорк кметът Ерин Адамс командва. Но ако термоядрени ракети започнат да валят над Ню Йорк сити... Манхатън е доста малък, плътно населен район. И както Ню Йорк Таймс посочва, това ще е краят. Гейм оувър, бейби. В Ню Йорк няма къде да се скриеш. Това е пълно безумие. Но това е случаят навсякъде. Така че, наистина, сякаш у дома няма възрастни. У дома има само неолиберали. Може би не трябваше да оставяме да им се размине за 9/11.

2022 също е годината, в която Русия непрекъснато оставаше без оръжие. От март Путин беше без амуниции, през цялото време чак до 26 декември. „Русия свършва снарядите.“ Репортаж, след репортаж, след репортаж, в които Русия непрекъснато свършва оръжието, но пък то никога не свършва. Сигурно имат някакво резервно оръжие или пък вадят някакво оръжие от тяхното някъде си. Не знам.
 

- Какъв е твоят поглед върху общата картина, Майк, защо и как тази война се превърна в най-големия проблем на 2022 година?

- Е, войната винаги си е голям проблем. Но от друга страна никога не съм виждал толкова безсрамна военнолюбива пропаганда, каквато виждам сега. И трябва да кажа, че англичаните са по-лоши в това отношение и от американците. Безсрамна пропаганда! От операцията „Духът на Киев“ до всичко, което се върти в този момент, винаги руснаците са лошите.

- Да не забравяме и георичните мъченици от Змийския остров.

-Мъчениците от Змийския остров. Путин умира от някакво заболяване. Той продължава да умира, като в същото време Русия продължава да свършва оръжието. Така че, в общи линии, можем да кажем, че това, което те казват, е точно обратното на истината. Това, което всъщност казват е, че НАТО свършва оръжието. НАТО има проблеми с доставките, не Русия.

- И Байдън има здравословен проблем, по-лош от този на Путин. Вероятно пада по стълбите и си цапа гащите. Това не звучи като Путин. Това звучи по-скоро като Байдън.

 

„Кремъл отрича Путин да е падал по стълбите и да се е подмокрял.“

- Докарахме се дотам, че всичко, което четем във вестника, трябва да се обърне наобратно и да се разбере, че това, което казват за Русия, е вярно за НАТО.

-Те дори се опитаха да обвинят Русия, че е взривила газопровода Северен поток! От години всеки един американски лидер е крещял: „Този газопровод не трябва да съществува. Този газопровод не може да се случи. Не трябва да се случва! Ние ще се погрижим да го няма!“ И после, о, той гръмна. Вероятно Путин го е направил.

 

- Да, точно така е станало, не ли? Този Сикорски (който благодари на САЩ за взривяването на Северен поток) е пълен идиот. Но направи на всички голяма услуга, като изплю камъчето с туита си.

Той е женен за Ан Апълбаум, една от онези дами с неолиберални убеждения. Така че, той е здраво обвързан с американската пропагандна машина, тикаща избирателя към крайна русофобска истерия. Кога избирателят ще отвори очи за факта, че ако си съюзник, ако си най-добрият съюзник, най-важният, най-богатият съюзник на Съединените щати в Европа, Съединените щати ще те нападнат и ще взривят тръбопровода ти, ще унищожат икономиката ти и ще очакват да се съгласиш с това.

- Някои от нашите зрители в този момент плащат високи цени на газа благодарение на това – най-лошият акт на екотероризъм в света, най-лошото изпускане на субстанции, причиняващи глобално затопляне в атмосферата наведнъж. Но по някаква причина на екоистериците, които доминират нашите официални медии, не им пука.

- Е, виж кой управлява в Германия. Кой е външен министър? Аналена Бербок, която е зелена.

- Защо на Зелените им харесва да се взривяват газопроводи и да се създава най-голямото изпускане на парникови газове в историята?

- Току-що гледах депутат от германския парламент, който стоеше срещу Аналена Бербок и питаше: „Защо не разследвате кой направи това? Вече минаха няколко месеца, а вие все още не ни казвате кой направи това. Защо? Защо не се притеснявате за всичкия този метан, а се занимавате с пръдните на кравите?“ Огромно количество метан излиза от тръбата, а никой не говори за това.

Има тотална криза в Германия в момента. Това е нация от сомнамбули, които вървят към собственото си изтребление и сякаш няма изгледи да се събудят.

- И на мен определено ми изглежда така. Не съм сигурен обаче как да си го обясня. По отношение на предвижданията за 2023 г. се стигна до някаква надпревара между теб, Майк, и Медведев, за това кой ще предвиди най-лошата война през 2023 година.

„Изгряваща звезда в Кремъл предвижда война на Запад.“

(Ройтерс, 27 декември 2022: Бившият руски президент Дмитрий Медведев, краен привърженик на Валдимир Путин, който зае нов пост тази седмица, предвижда война между Германия и Франция през следващата година и гражданска война в Съединените щати, която ще доведе Илън Мъск на президентския пост.“)

- Но Медведев казва, че според него ще има война между Германия и Франция догодина – не зная как това ще стане – и гражданска война в Съединените щати, която може да доведе избирането на Илън Мъск за президент. Предполагам, Белият дом е логичната следваща стъпка за Илън. Обаче според мен Медведев вероятно пуши нещо, когато прави тези предвиждания. Какво мислиш?

- Смятам, че това е безумие. Според мен това, което ще стане, е „всичко или нищо“ – или НАТО влиза и напълно завладява Русия и я разбива, превръща я в незначителни васални държавици, или пък, ако те не направят това, НАТО се разпада. Или едното, или другото. Точно това са двете апокалиптични алтернативи, които циркулират из Вашингтон и предизвикват този вид безразсъдство.

Трябваше да унищожат НАТО през 1991 година. Сега той е въвлечен в тази война и ще бъде „унищожи или умри“. А аз не мисля, че има воля да се подкрепи НАТО. Ако погледнем отвъд фрау Бербок, ще видим всякакъв род демонстрации в Германия, призоваващи „Да сключим мир с Русия, да излезем от НАТО“. Ако погледнем в Туитър, има всякакви хаштагове – един от тях е AmiGoHome, друг гласи MorgentauPlan. Принцеса Глория фон Турн унд Таксис казва, че Зелените в момента изпълняват плана Моргентау, според който държавният секретар по времето на Франклин Делано Рузвелт Хенри Моргентау се опита да убие германците от глад. Това се споделя сега. В един момент това ще се случи. НАТО не може да издържи на това. Те не могат да атакуват основния си съюзник и след това да изискват самоубийствена преданост към един дневен ред, който ще унищожи страната. Искам да кажа – може ли някой да е толкова глупав? Даже и германците не са толкова глупави.

- Трябва да си зададем въпроса – как се стигна дотук? Както ти каза, ако НАТО беше разпуснат, а Русия беше приета като равен партньор след Студената война, нямаше да сме в това положение. Но сега сме в това ненормално положение, в което всяка от страните се страхува да отстъпи. Това е игра на ядец. И който загуби, губи всичко. Руснаците не могат да си позволят да загубят, а и имат всичките ядрени оръжия, с които да си гарантират, че няма да загубят, защото ако загубят, това ще е краят на Русия. Русия ще приключи с разграбване, разбиване и унищожаване. Но ако Съединените щати загубят, отива си нашата империя. Затова мисля, че в тази игра на ядец американците ще се откажат първи, защото да загубиш империята си не е същото като да загубиш страната си. Русия ще бъде окончателно анихилирана като държава, ако загуби. А това няма да се случи, ако Съединените щати загубят империята си в Европа и стигнат до там, че да се наложи да станат нормална държава. Така че, по-правилно би било Съединените щати да загубят.

- Това би било голяма радост. Ако НАТО се срине, ще чуем радостни възгласи по целия път от тук до всички потиснати хора в Европа, които са васални държави на тази империя до степен, до която това вече няма никакъв смисъл. Така че, явно решителността на руснаците да защитят собствената си страна ще надделее над решителността на всеки в НАТО, защото германците и европейците виждат, че това очевидно не е в техен интерес.

- И на мен така ми изглежда. Това е основната причина, поради която твоето предвиждане, че Русия ще спечели е вярно: те имат по-голям залог в играта. В крайна сметка, те са заложили абсолютно всичко в играта. А Съединените щати са заложили само наполовина, защото нашият имперски аспект е само половината от това, което сме ние. Ние освен това сме и република и можем да я запазим, дори изгубвайки тази война.

E. Майкъл Джоунс е католически писател, доктор по философия, редактор на списание "Културни войни", автор на многобройни книги, достъпни на fidelitypress.org

Източник: unz.com

Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • станко

  05 Яну 2023 9:56ч.

  Симпатизирам на русите. В чисто човешки, морален, дори исторически контекст правото е на тяхна страна. ОБАЧЕ... оказа се, че армията им не е подготвена. Оказа се, че нямат нужните военни технологии. Оказа се, че хората, които се смееха на анимациите с руското оръжие бяха прави. Никакъв шанс за пълна победа на Москва. Мъчно ми е, защото се надявах да успеят да раздрусът и ни спасят от джендерастията. Такива като Джоунс приемат желаното за действителност. Разбирам ги, но ми е трудно да ги уважавам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Манол Ж.

  05 Яну 2023 10:10ч.

  Станко, Станко, съмнението ти е от моментната ситуация, но Русия не може да загуби. Продажните “братя” украинци ще платят висока цена, Русия също, но не може да има друг изход освен победа за Русия. Иначе тежко ни на всички.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ГигаВат

  05 Яну 2023 10:26ч.

  Станко ни е разказал на кратко цялата британско-украинска пропаганда. Стнако, всички гледаме БТВ и Нова. Кажи нещо различно от изявленията на Атлантическия клуб.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Тръмп

  05 Яну 2023 11:11ч.

  Станко, Путин им го каза в прав текст: "Щом няма да я има Русия какъв е смисълът да го има целия останал свят!?" Сещай се!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • станко

  05 Яну 2023 11:49ч.

  Той Путин много неща каза. Особено ясен беше, че няма да позволи нападения срещу руска територия. И какво стана - укрите трепят хора на десетки, дори стотици километри навътре в Русия и отговорът на Путин е? Чакаме хитрия таен план, дълбоко скритите козове и т.н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  05 Яну 2023 12:33ч.

  Вашия Путин за 320 дни взе 50 села. И децата разбраха, че той е един плашипутарник.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Станко, добър опит за умна пропаганда, но не достатъчно, защото нищо от казаното от теб просто не е вярно

  05 Яну 2023 13:09ч.

  Колкото повече доближава края на "Запада", толкова по шнтензивно господарите на Станко ще пускат такива текстове навсякъде. Всуе. Да живее Русия, нашата славна трикратна освободителка!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  05 Яну 2023 13:48ч.

  Ех, Станко, наивен си ако си мислиш, че нежната демагогия, която ни пробутваш, може да има ефект... Не, баЦе, хората вече прогледнаха и това е необратим процес. И не се "притеснявай" за руснаците - те ще си свършат работата. Светът ВЕЧЕ е променен необратимо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...

  05 Яну 2023 13:54ч.

  елементарен си...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • .!.

  05 Яну 2023 13:59ч.

  Много плоско бе, момко!... Пробвай нещо друго. Колкото до изявлението на Путин, то беше буквално, че всеки обстрел на новоприсъединените територии ще се третира, като удар по територията на Русия. А и нищо не е обещавал, просто защото когато се води война, няма как да обещаваш, каквото и да било...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кимчик,

  05 Яну 2023 17:00ч.

  Азовско море на колко села се равнява?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • от оная работа на Пена ми Стана

  05 Яну 2023 10:33ч.

  Русия, драги ми Станко, не може да си извади всичките козове наведнъж. Нещо повече, много нейни ходове към днешна дата са абсурдни и целят заблуда на врага. Има оръжия, технологии и тактики, които ще останат скрити до последния момент. Все пак тази война не е с Украйна, а със сатаната.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тодорин

  05 Яну 2023 10:54ч.

  Четете www.unz.com за да разберете кой дърпа конците на войните и "революциите" по цял свят. Страницата е на много езици вкл. руски. Все още има свестни и честни хора по света.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хахаха

  05 Яну 2023 11:25ч.

  Интервюто е в десятката! Разумни хора има и на Запад! Това е добре! Жалко, че не разбират от тънък хумор или тролинг! Всичките изяви в Нета на Медведев, през последните месеци, са висш тролинг, но и тънко предупреждение какво може да се случи на нещастниците, които все настъпват метлата!:)))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Войната за САЩ е загубена

  05 Яну 2023 12:51ч.

  Някои го знаят, други тепърва ще го научат по най-трудния начин. Няма вариант Русия да отстъпи. Ще смачкат олигарсите (народът ще ги подкрепи), ще увеличат армията си до четири милиона, ще сложат цялата икономика на военни релси, ще изразходват всичките си налични ресурси, но ще победят. Все пак говорим за руснаци, нали така?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Народният съд ще се занимае със Станко и организацията на кампанията зад него

  05 Яну 2023 13:11ч.

  Поредният цвят на нацията ще го изядат едни 🐷

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...

  05 Яну 2023 13:53ч.

  Пробуждането в САЩ, очевидно е в ход, за разлика от сомнамбулското овчедушие налегнло сбръчканата баба Европа. Яд ме е само, че американските кравари са определено нива над европейските си васали... Защо ли някак, вече ми е неудобно, да се наричам европеец, пардон - еврогеец...;-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На стара коза яре

  05 Яну 2023 14:35ч.

  Не знам колко разумни има но явно не са в изпълнителната власт.В Франция Макрон ще праща бойни машини от 1980г в Добро състояние ,колесни с 105 мм оръдие,стрелящи от място обаче(на запомних 100 ли бяха?).А Швеция (ако правилно чух)дава 10000 снаряда.Френският министър на отбраната казала (жена е тая чума) че трябва да се подържа каузата на уСрайна. Демек не е важна първопричината за войната и фашизма и нацизма и че лъже ха 8 години, важно е да сме срещу Русия без значение повода.Русия трябва да употреби ядрено оръжие срещу военните в уСрайна.Задължително.Колкото по скоро толкова по добре.Стига с тия простотии че не можело. ФАЩ вече употребиха и то срещу градове.Бой по фашистите (дори и по франция -може да съм тук но исторически ги ненавиждам,исторически ). Само от бой разбират тия педераси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  05 Яну 2023 15:11ч.

  Каузата на либерализма е невъзможно да победи естествения ред на природата и Божия промисъл за света и човека! Успех Русия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Украинската война ще свърши през 2023 г. и руснаците ще победят

  05 Яну 2023 15:31ч.

  И баба Ванга тъй рече..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вярно е

  05 Яну 2023 15:59ч.

  "Слава на Владимир", тъй рече.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Спорът е кои са солта на земята, а които не са ги чака друго

  05 Яну 2023 20:10ч.

  "Вие сте солта на земята. Но ако солта обезсолее, с какво ще се осоли? Тя вече за нищо не става, освен да се изхвърли навън и да се тъпче от хората." (Матей 5:13)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  05 Яну 2023 21:53ч.

  Проблемът на доларовата финансова групичка е, че след разгрома на долара тези които ще ги разкъсат и изядат не са руснаците, нито китайците или индийците а техните другарчета от реалния сектор. За печатарите е въпрос на живот и смърт. Оттам и тези невнятни, истерични и бесновати изпълнения. Да се молим за света и родината си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • arbeiten math free

  06 Яну 2023 23:49ч.

  Наскоро изгледах едно интервю с Лукашенко, добре че го изгледах цялото без да прескачам части от интервюто. Та там много за кратко просто за 1-2 секунди той подхвърля на журналистите (които са от беларуски медии) че, войната много скоро ще преключи. А както знаем той е най-доверения човек на Путин от държавните глави с които Русия общува.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи