Макрон: След войната в Украйна Европа ще бъде по-слаба - голяма част от индустрията ѝ ще бъде убита

Макрон: След войната в Украйна Европа ще бъде по-слаба - голяма част от индустрията ѝ ще бъде убита

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Президентът Еманюел Макрон заяви, че Франция и други западни държави не се стремят към унищожаването на Русия. Френският лидер заяви това в интервю за американския телевизионен канал CBS, което беше излъчено вчера. Макрон подчерта, че руснаците винаги са били уважавани в страната му. Той отбеляза също "разсинхронизирането" между САЩ и ЕС поради високите цени на енергията Френският президент разкритикува и инициативите на Вашингтон за намаляване на инфлацията и стимулиране на икономиката на страната, съобщава ТАСС.

Според Макрон Москва изпитва „известно възмущение“ и смята, че западните страни се стремят да „унищожат Русия“. "Не мисля, че това е нашият стремеж. Никога не сме имали такъв стремеж във Франция", каза той. "Нещо повече, имаме много близки отношения от културна и историческа гледна точка. И винаги сме уважавали народа на Русия", увери френският президент.

Потребителите в страните от ЕС са принудени да плащат високи цени за енергийни доставки, доставяни от Съединените щати, което се отразява негативно на отношенията и на конкурентоспособността на европейските страни, заяви Еманюел Макрон.

"Мисля, че администрацията и президентът Байдън лично са много привързани към Европа. Но ако погледнете ситуацията днес, наистина има разсинхронизация. Защо? Заради енергията. Европа е купувач на газ и петрол. САЩ - доставчик. И ако погледнете ситуацията, нашата индустрия и домакинствата не купуват на една и съща цена. Така че има голяма разлика, която засяга покупателната способност и конкурентоспособността на нашето население", каза френският лидер.

Говорейки за опитите на западните страни да попречат на Русия да проведе специална операция в Украйна, Макрон подчерта: "Ние участваме пълноценно в тази война заедно в името на едни и същи принципи. Но цената на тази война не е една и съща и за двете страни страните на Атлантическия океан. Трябва да разберете това много добре."

Френският президент разкритикува инициативите на администрацията на САЩ за намаляване на инфлацията и стимулиране на икономиката на страната. „В настоящия момент, когато има война, това са убийци на нашата индустрия“, оплака се той. „САЩ решиха преди два месеца и половина да субсидират много повече нови, екологични проекти за батерии, водород и други неща. Това ниво на субсидии е два до три пъти по-високо, отколкото в Европа", обясни Макрон. Той призна, че след разрешаването на ситуацията около Украйна "Европа ще бъде по-слаба", защото "по-голямата част от нейната индустрия просто ще бъде убита".

Макрон изрази и недоволство от факта, че резултатът от президентските избори в САЩ може да създаде непредсказуемост в отношенията им с други страни. "Искам да бъдем съюзници, искам да бъдем приятели, искам да бъдем партньори. Искам да взаимодействам със САЩ, но не искам да бъда зависим", обясни той. Макрон изрази увереност, че американците например няма да се примирят със ситуация, в която бъдещето и сигурността им "ще зависят от резултата от изборите във Франция". „Не, не мога да си го представя“, подчерта той.

 

 

 

 

Коментари

 • Дейвид

  05 Дек 2022 9:18ч.

  Не се стремят да унищожат Русия, а само напълно да я разграбят

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Винету

  05 Дек 2022 10:00ч.

  Ако ше ни асвабаждават, къде е гаранцията, че ние не сме мършите, а?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Спи

  05 Дек 2022 10:07ч.

  Спокойно в мизерията си. Рашките повече няма дс ни освобождават. Ще се сетиш като наденеш феса. Хау.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • След войната Европа ще бъде само един географски топоним

  05 Дек 2022 19:21ч.

  Забравете за нея

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ваксиниран веган

  06 Дек 2022 8:18ч.

  Да, ако рашките престанат да бъдат глобална сила и не могат да ни асвабаждават, тогава ще ни освобождават турците по техния си начин. Няма да останете без освободители, бъдете рахат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  08 Дек 2022 20:50ч.

  И каква е разликата Дейвид-е?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  05 Дек 2022 9:21ч.

  франсетата започнаха да се сещат, че ги свариха живи. Пушков обяснява много добре какво се случва с това видео - https://www.youtube.com/watch?v=2sFLVunYW_E

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • link

  05 Дек 2022 9:22ч.

  https://youtu.be/2sFLVunYW_E

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ран-Ъп

  05 Дек 2022 9:25ч.

  Няма стане така, бой до дупка и до границата с Полша !!! Тия "гаранции" са тоалетна хартия, с и без гаранции, соросията бавничко влива отрова по целия свят вливайки я в мозъците на децата и по-инфантилните възрастни. Запада трябва да бъде унизен дълбоко, за да не искат младите да се асоцират с лузъри. Само това е начина, никакви гаранции, никакви Франции…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Макрон: "Европа ще бъде по-слаба", защото "по-голямата част от нейната индустрия просто ще бъде убита"

  05 Дек 2022 9:34ч.

  Е, все пак това става с активното ви участие - и твоето лично, и на Шолц, Рюте и прочее, както и цялата ЕК без изключение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Раково обраувание

  05 Дек 2022 10:25ч.

  По-слаба "Европа" = по-силна Европа, без раковите образувания на запад.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  05 Дек 2022 10:58ч.

  Don't forget SS-фюрерката Уши фон дер Кожодер, please!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • йосарян

  05 Дек 2022 9:36ч.

  мдам... ако пък беше стигнал до следващата логична стъпка - да осъзнае защо е така, цена нямаше да има макрончо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Някой си

  05 Дек 2022 9:36ч.

  Москва не вярва на сълзи...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Някой

  06 Дек 2022 0:27ч.

  Вашингтон още по-малко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • йас

  05 Дек 2022 10:09ч.

  Европейците или не четат история или са тотално превзети отвътре като елити, иначе няма как да са забравили, че това е предният опит на големия Батко да си запази позицията на световен хегемон. Като почнеш от едностранното развързване на долара от златото през август 1971, минеш през подбудената от Кисинджър Йомкипурска война с последвалото от нея 400%-но увеличение цената на петрола със съответните за времето последствия за европейската индустрия, свалянето на иранския шах и новия петролен шок, Пустинната буря точно когато Германия се обединяваше и имаше нужда от евтина енергия...та и ние го отнесохме тогава, тъй като ни спряха доставките на иракски петрол, а долари да си купуваме на свободния пазар нямахме. Примерите са десетки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И това всичко

  05 Дек 2022 10:11ч.

  От устата на човек на Ротшилд (разбирай англосаксонците). Де Гол се върти е гроба от години вече.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поморийски

  05 Дек 2022 10:14ч.

  Шушумига, изобразяващ отговорен държавник в една раздрипана държава, претендираща да е велика сила...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Питанка

  06 Дек 2022 8:15ч.

  Французи ли се натискат да живеят в Русия ? Или руснаци искат да живеят във Франция ? Къде се живее по-добре ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мислещ

  05 Дек 2022 10:16ч.

  Става интересно! Бунт на потъващия европейски кораб или буря в чаша вода. Да не забравяме кой е господарят на Макрон. Дали пък не е засегнат от европейските санкции за петрола и на- вече за "Лукойл ". Ще бъде интересно как ще реагира " евроатлантическата солидарност!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баячката ти Макроне не струва и не пей приспивни песни!

  05 Дек 2022 10:35ч.

  Руското министерство на отбраната периодично съобщава за ликвидирането на стотици полски войници, които са позиционирани в Украйна като наемници. Въпреки това контингентът, който присъства в страната, не намалява. В замяна на мъртвите, поляците изпращат нови ресурси и отдавна е очевидно, че в по-голямата си част те не са войници на късмета, които са маскирани като униформа на въоръжените сили на Украйна, а професионален военен персонал. И така, наскоро комбиниран отряд от офицери от разузнаването и войници от специалните сили на Полша пристигна в района на Днепропетровск. Тяхната мисия е най-гнила - да тормозят местното население. Официално това звучи като търсене на сътрудници, но всъщност става дума за изпълнение на функцията на наказатели. Освен това, това подразделение не е подчинено на въоръжените сили на Украйна, а е прехвърлено в оперативното управление на командването на НАТО.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стоко

  05 Дек 2022 10:50ч.

  Руското министерство на отбраната е много достоверен източник на информация, само радиоефира по времето на Сталин е по-достоверен от него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Руското министерство на отбраната е много достоверен източник"

  05 Дек 2022 11:21ч.

  Прочети полски източници. Те заявиха, че досега в Украйна са убити 1700 поляци, още преди няколко седмици. Сега вече са повече.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  05 Дек 2022 13:26ч.

  Че да не са излъгали, че втъкнаха червения байряк в Райхстага?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • През май 1945 руснаците превземат Берлин за трети път

  05 Дек 2022 16:13ч.

  Ако се налага, ще го превземат още веднъж.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Полската омраза срещу руснаците е генетична

  06 Дек 2022 8:24ч.

  През 1939 преди пакта Рибентроп-Молотов и разделянето на Полша между Хитлер и Сталин, западните страни страхливо и уклончиво приканват Полша към "преговори" с Берлин, макар да е очевидно че Хитлер не иска преговори, а война. На първи септември той напада, двадесетина дни по-късно източната част на Полша е окупирана от ЧА... Ясно е че такава война ще бъде катастрофа за полската армия. Един британски дипломат пита преди 1-ви септември полски колега, не разбират ли във Варшава в каква опасност са ? Защо не потърсят подкрепа от СССР ? Полякът отговаря - "Да, разбираме. С германците ние ще загубим свободата си. Но с руснаците ще загубим душата си !" ... Нищо не може да се направи. Дълбока историческа ненавист.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • по Макроновски

  05 Дек 2022 10:50ч.

  И Наполеон едно време така не искал да унищожи Русия, просто случайно тръгнал на разходка към Москва с цялата си армия. Та после в Париж се появили едни завенения "бистро".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поредния игнорант

  06 Дек 2022 8:31ч.

  Наполеон дори не е помислял "да завладее Русия". Той иска колонии на изток ! Иска да завладее Индия, да я отмъкне от англичаните ! Затова преди похода от 1812 той ПРЕДЛАГА НА РУСКИЯ ИМПЕРАТОР СЪВМЕСТЕН ПОХОД срещу Индия , или поне да пропусне армията му през Русия на път на изток и на юг. Императорът в страх от англичаните решително отказва и така се създават условията за Наполеоновия поход. В който , впрочем , от 600 000 армия само половината е френска, останлото са съюзници на Наполеон от цяла Европа. Ако Русия беше приела офертата на корсиканеца, сега можеше в Делхи да говорят на френски и на руски, а Британия да бъде смушкан изолиран остров, нещо като голяма Исландия...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван

  05 Дек 2022 10:54ч.

  Нали затова е всичко- унищожаване на средната класа и увеличаване на корпоративните печалби в пъти. Вече половин година битка на НАТО срещу Русия за едно градче от 10км, всеки ден сводки колко сантиметра едните са превзели и с колко милиметра другите са отстъпили, вече стана пародийно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Винету

  05 Дек 2022 10:59ч.

  Да, точно така е. Тази отвратителна касапница няма изглед да свърши, докато не се унищожи всичко и накрая остане "инвестмент банкинг сервисиз" с рептилите отгоре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абсолютно точно !

  06 Дек 2022 8:35ч.

  И в тази мерзка задача Путин учавства рамо до рамо с гадовете от Вашингтон и Лондон. Разиграват чудовищния фарс с "войната" , която ако поискат руските военни, може да приключи за три дни ! Точно както го каза американски военен експерт. Но режисьорите не искат война с бърз край, те искат безкрайна война...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • без имена

  05 Дек 2022 11:14ч.

  Явно Макрон нищо не е получил при посещението си в САЩ освен една луксозна вечеря и сега ще бъде свидетел на западането на икономиката на държавата си. Да се утешава с мотото на другият си съюзник „…няма вечни врагове или вечни приятели, а само вечни интереси“.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Войната не ви пречи

  05 Дек 2022 11:17ч.

  Пречи ви подчиненото ви държание спрямо САЩ. Въвеждате санкции които са санкции спрямо собствените ви народи. И всичко е за да угодите на САЩ. Русия не ви въвежда санкции и е добре да се замислите защо. Дали не е защото вие сами си вредите. Ще чакаме да видим до кога ще издържите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор Папазов, създателят на Българската стокова борса

  05 Дек 2022 15:24ч.

  и икономически съветник на Възраждане. Интервю за ПогледТВ: https://www.youtube.com/watch?v=CUUpC6P0Cqg https://www.youtube.com/watch?v=LK9-x11WFV4

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съждител

  05 Дек 2022 11:29ч.

  $Франция и други западни държави не се стремят към унищожаването на Русия" - казал президентът. Както винаги, той и те лъжат! Така са научени, друго не знаят! Обаче, стана грешка, унищожаването на Русия и този път се отлага! На Запад си въобразяваха, че ВСИЧКИ ТЕ вкупом ще могат да се хранят още няколко десетилетия от гниещия труп на победения враг и да вегитират в процеса на търсене на окончателно и стабилно решение за малцината избрани. При актуалните условия нещата се променят. "Спасение" ще има само частично и само за истински избрани. Президентът Макрон се усети, че за Европа, за Франция, за него лично, а вероятно и за част от личните му ментори по-скоро няма да има място в спасителната лодка. Ето я действителната причина за този вой! Нищо лично - само интереси! Предпочитанието, но и принудата карат харата, общностите, държавите, групи от държави да търсят спасение за СЕБЕ СИ, като бързо забравят вчерашните "приятели"! Г-н Президент, оказахте се слаб политик, не се погрижихте за своите, отказахте да видите явните сигнали (аукус и подводниците), нямате втори план, предоверихте се на водещия приятел, а сега се опитвате да ни пробутвате и лъжи. Ние сме заедно на потъващия Титаник, дори братчедите от рсм взехме, пак благодарение на вас. Ако имате възможности за въздействие, моля погрижете се поне оркестърът да свири по-дълго време. Да ни е по-леко на душите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въпросът е

  06 Дек 2022 0:37ч.

  Американски джаз ли да свири или руска класика? От кое ще ни е по-леко?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  05 Дек 2022 11:30ч.

  Макрон не помни, или не знае предупреждението на неговия сънародник ген. Дьо Гол, че винаги трябва да се помни- американците не са европейци! С приповдигнат тон обявяваха санкции- време е за плащане.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Colibri

  05 Дек 2022 13:13ч.

  Точният цитат от ген. Дьо Гол е: "Америка не е Европа, а Великобритания е остров!", като реакция на американската програма: "Germany - Down, Russia - Out, USA - on the top!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  05 Дек 2022 18:05ч.

  Багодаря Ви за забележката, но аз перефразирах казаното от Дьо Гол.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • сериозно? не думай!

  05 Дек 2022 11:39ч.

  Що бе, нали Украйна ще победи Русия и вие ще сте на страната на победителите? А?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • това е четиво само за ДъБъ

  05 Дек 2022 11:41ч.

  дано го мернат, ама надали...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съждител

  05 Дек 2022 11:44ч.

  Вижте очите на този човек! Това са очи на един тъжен човек, вероятно отчаян човек. Очите говорят много! Голяма част убита индустрия не значи просто едно дребно неудобство. Може да е присъда - от онези лошите присъди. А обстоятелството, че неверият приятел е грабнал част от общото имане и е хукнал да се спасява сам, не е гаранция, че ще може да се спаси! Последното, разбира се, не успокоява никого! Дълго време живяхте в лъжа и чрез кражба. Отначало векове наред крадохте чрез открит бандитизъм и плячкосване, после успяхте да се изхитрите и да наложите такъв "международен ред", който удобно ви даваше възможност да крадете чрез договорна система, изградена нарочна структура на отношения, запазени привилегии и наложена структура на "пазарни" условия и ЦЕНИ. Дори ние сме принудени да ви сърбаме попарата, а уж сме "братя"! Нека видим нещо позитивно в случващото се! Поне ще можем да се обърнем към истината, която вероятно ще ни помогне да станем по-свободни. По-бедни, но по-свободни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В ЕВРОПА СЕ ВОДИ ВОЙНА СРЕЩУ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ГРАЖДАНИ, НЕ САМО СРЕЩУ РУСИЯ

  05 Дек 2022 11:52ч.

  3000 стопанства трябва да бъдат НАСИЛСТВЕНО закрити в Нидерландия. В България се избиват стотици хиляди животни. Какво е това? ВОЙНА СРЕШУ ХОРАТА. Какво ще каже Макрон за тази война? Европа ще бъде по-слаба? Европа е унищожавана. Това е истината!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • а в Канада равносметката от пЛандемията е фалит на

  05 Дек 2022 15:29ч.

  250 000 малки и средни бизнеси! Едва ли някога ще се възстановят...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  05 Дек 2022 12:10ч.

  https://www.mtc.government.bg/sites/default/files/cifrova_transformaciya_na_bulgariya_za_perioda_2020-2030.pdf?fbclid=IwAR0d4sr-DmL3lJH21fFqNRhfFDmdxFWZ7CYkaG2dLsvoCk8f-XmX-RT6ECc Макарони, пригответе се за бавна и мъчителна смърт! Тая дето я мислите - няма да стане!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Европа ще бъде по-слаба "

  05 Дек 2022 12:11ч.

  По-слаба или по-бедна? Силен - слаб е относително понятие и много мъгливо за държава или обединение от държави. Истината е, че Европа (Западна Европа, защото говори за Западна Европа) ще е ПО-БЕДНА. И то значително по-бедна. Голям контингент от средната класа ще премине в класата на бедните. Ще се получат две доминиращи класи, на много богатите и на много бедните. Това го е имало преди години, но тогава само мъжете са работили. Сега ВСИЧКИ бедни ще работят и ще си остават бедни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обедняването води до сериозни усложнение

  05 Дек 2022 12:17ч.

  Англия, официално, изпадна в рецесия и това се отразява на всеки. Увеличават се престъпленията. Националният футболист на Англия, Рахим Стърлинг, напусна Катар и се върна вкъщи, защото в дома му са влезли въоръжени крадци. Уплашил се е човека за децата си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • вчера се разчу, че много британски граждани

  05 Дек 2022 14:12ч.

  се хранят с храна за домашни любимци, заради поскъпването. https://www.radiorebelde.cu/english/news/britons-eat-pet-food-amid-cost-of-living-crisis-20221202/ Може да видим още повече британски пенсионери да се снабдяват в нашите Кауфлянд, Билла и Лидл... Поне да бяха малко по-благодарни...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Макронe!

  05 Дек 2022 12:34ч.

  Не личи да си разбрал, че стратегически си бил прецакан още през февруари. Какво равноправно партньорство търси от САЩ? Европа е пълна с равноправни партньори на САЩ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • добър ден наивници и фантазьори

  05 Дек 2022 12:44ч.

  а като пращахте оръжие и си сваляхте гащите на англосаксонците хубаво ли беше? наивниците и фантазьорите са много лесна маша в ръцете на лондонското сити

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Харалмпи

  05 Дек 2022 13:24ч.

  Колко трябва да си тъп, че да не може да разбереш това не на 24 февруари, а още 2014 година? Колко трябва да си тъп? Западноевропейските лидери са като украинските резервисти подкатвани на убой под дулата на нацистките заград-отряди. И хем ги е страх да преминат на другата страна, хем ги е страх да обърнат дулата на автоматите. Пълен ступор!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • с вас Европа умря

  05 Дек 2022 13:49ч.

  Макарона или е спал в микровълновата, или жестоко лицемери. По--вероятно е второто, защото той е генетичен продукт на Шваб, а там имат заложена само една посока, емоциите им са кастрирани. Така че новата му задокеанска задача е да маже, да лъже и видиш ли почти приятел на Русия. Свърши с доверието след всички ваши действия и приказки за тая страна. Дипломацията с вас умря.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Винету

  05 Дек 2022 14:05ч.

  Браво, мосю Макрон! Кой европейски политик отиде с по-голямо самочувствие във Вашингтон?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минчо

  05 Дек 2022 14:53ч.

  "Мисля, че администрацията и президентът Байдън лично са много привързани към Европа." Ами, да.. И Кума Лиса е привързана към кокошарника, не към мазата с картофи... Ха да видим, като са привързани , мо"ат ли достават нефт за 50 евро и газ за 40....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Макрончо говори

  05 Дек 2022 15:07ч.

  Като типичен уплашен лицемер.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това беше ясно още през февруари

  05 Дек 2022 19:40ч.

  а пък за умните, още когато стана ясно че Нормандската четворка няма да накара 404 да спазва Минските споразумения. Тогава трябваше Макрон и Шулц да се усетят и да наложат санкции на 404, за да я накарат да ги спазва. Тогава всичко станало от февруари нямаше да се случи и животът щеше да е както преди. Ама къде ти, те дори ръкопляскаха в Мюнхен когато З. поиска ядрено оръжие, това при положение че точно преди 60 години и Куба постави ядрени ракети на своя територия, ние знаем как свърши, лидерите на ЕС явно не знаеха. Куба нямаше ли право на суверенен избор на съюзници и безопасност, дето сега ката ден го повтарят за 404 и как Русия била агресор? Оттогава кой блокира Куба, кой нападна чрез СВО Гранада за нищо и никакво, че някакви техни студенти се почувствали застрашени? Какъв избор оставиха за Русия, която досега им осигуряваше с евтина енергия? Управници на ЕС се наричат те, а не стават и за секретари на Де Гол и Кол.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съждител

  05 Дек 2022 23:16ч.

  Колега, този постинг заслужава да се появи под името на автор, титулован поне с ник. Респект!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Cъкровена надежда

  05 Дек 2022 23:06ч.

  Президентът Еманюел Макрон очевидно е твърде лицемерен, което го кара да заяви, че Франция и други западни държави не се стремят към унищожаването на Русия. Напротив, напротив — за всички е ясно, че Западът таи съкровената надежда, че ще оцелее (и този път), ако евразийският гигант бъде ликвидиран веднъж завинаги. Иначе спа сение за Запада няма и не може да има. Но мечтите са едно, а реалността — нещо съвсем друго.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мила от Марс

  06 Дек 2022 1:01ч.

  Европейските "лидери" докараха Европа до това жалко състояние. Помним какви безумни изявления правеха, какви нефелни решения взимаха. Дали истински си даваха сметка какво вършат, не знам, но сега вече няма как да не го осъзнаят. Ще се чудят как да се оправдаят и да се измъкнат с по-малко щети / главно лично за себе си/. От друга страна е забавно да се наблюдава как надменна и арогантна страна като Франция /особено по отношение на нас/ е принудена да се гърчи пред някой по-арогантен от нея и да му се моли да не я прави зависима.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • BAKO

  06 Дек 2022 6:23ч.

  За Европа и тъпите и ръководители скъпи суровини и мигранти,за Америка печалба и изтласкване на Русия ое пазара.Макрон да духа супата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Исторически погледнато

  06 Дек 2022 8:48ч.

  Макрон е коректен. Няма друга западно-европейска страна с повече връзки и преплетена съдба с Русия от Франция. Още от наполеоновите войни завършили с мирното присъствие на руската армия в Париж, след това изключителното културно влияние на Франция ! Цялата руска аристокрация е френско-езична, дори у дома си говорят на френски. Писатели, художници, композитори... са взаимно повлияни. С изключение на Кримската война , през останалото време на 19-ти век и началото на 20-ти век Франция е съюзник с Руската империя. Преди Първата Световна френско-руският съюз е един от най-солидните /това е основата на Антантата/. В Руско-Японската от 1905 Франция предоставя Мадагаскар за база на руския флот на Рождественски, който от Балтийско море заобикаля целия свят за да стигне до Япония... През Първата Световна руска армия се бие на Западния фронт с французите срещу Германия, и днес има руски военни гробища във Франция. След това между войните френските социалистически управления са много приятелски настроени към СССР. За ВСВ всичко е писано и казано... Дори и по време на Студената война Франция винаги е имала особени отношения с Москва, така че Макрон е прав.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Заради подобни сантименти

  06 Дек 2022 11:30ч.

  Сталин настоя победената от Германия през ВСВ Франция, да бъде една от четирите велики сили победителки и да стане постоянен член на съвета за сигурност в ООН с право на вето на решенията. Англосаксите не са били съгласни, защото са прагматични и даром нищо не дават, както са и злопаметни и припомниха как им се наложи да воюват за да потопят френския флот в Средиземно море, който французите отстъпиха на Германия по силата на примирието си с нея. Все пак се съгласиха със Сталин в крайна сметка, дори мирната конференция отново бе в Париж, както в края на ПСВ. След това не виждам направени някакви особени жестове на Франция към СССР и Русия, още по-малко пък сега. Франция си остава в редичката покорни и верни европейски "съюзници" без право на собствени интереси и политика. Не се включиха в СОВ в Ирак наистина, за което бяха порицани, но чрез ОТАН се включиха в СОВ в Афганистан. Едва сега се сетиха за преплетената си с Русия съдба, когато стана ясно как се изиграха с покорството си, но винаги "Като се счупи колата, пътища много", сякаш не знаят че "Победителят взема всичко" на Запад. Ще си го припомнят по трудния начин, заедно с целия свят на който му омръзна да го грабят безскрупулно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  08 Дек 2022 20:49ч.

  Ако Макрон бе чел поне една-две български народни приказки щеше да знае че каквото сам си направиш, никой не може да ти направи и че когато копаеш гроб другиму сам падаш в него и че прекален светец и богу не е драг и т.н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи