Лорер: Историята не дава резултат в преговорите с РСМ. Ще отворим дискусия за икономиката

Лорер: Историята не дава резултат в преговорите с РСМ. Ще отворим дискусия за икономиката
Ще има ли скоро развръзка в спора между Република Северна Македония и България, коментира в предаването “Важното, казано на глас” по bTV Radio Даниел Лорер от първата политическа сила “Продължаваме промяната”: “На нас ни се струва, че ако оставим единствено историята да движи преговорите занапред, това няма да даде достатъчно добър резултат и за двете страни. Така, че ще отворим и допълнителни дискусии относно икономическия напредък между двете страни. А историческата дискусия ще се движи успоредно. Така, че и двете страни да бъдат удовлетворени”, обясни Лорер. Попитан дали ще бъде предложен за външен министър Лорер не отрече, но и не потвърди.

Интервюто с Даниел Лорер можете да чуете от звуковия файл

 

Лорер коментира и съвместната историческа комисия между Скопие и София.

 

“До момента ние считаме, че работата на историческата комисия не предлага напредък и двете страни се чувстват неудовлетворени от това, което се случва и трябва да намерим нова формула. Нейната функция трябва да бъде подпомагаща, но не и единствена в този процес. Спорът е дълбок и ние знаем, че на Балканите нашите народи са обвързани от много дълга история. Тези дискусии трябва да извървят своя път. Това се случва между всички междусъседски народи на Балканите и няма начин това да е единствения път за разговори между нас и тях” допълни той.   

 

Попитан дали ще бъде предложен за външен министър Лорер не отрече, но и не потвърди: “Ние очевидно в нашия отбор имаме някакви идеи за позиции, но всичко това предстои да се финализира в резултат на коалиционните преговори, които предстоят в близките седмици. Коментари от Република Северна Македония, които коментират наши предишни изказвания, не би трябвало да повлияят на решенията у нас.”

 

Според него 14 декември, когато ще се проведе последната за годината среща на върха на Европейския съюз, е нереалистично кратък срок за постигане на цялостно споразумение.

 

Даниел Лорер коментира и започналите преговори за управляваща коалиция.

 

“По време на първите ни срещи всички дадоха заявка, че са готови да участват и да сложат настрана партийното си его, за да работим всички за една коалиционна програма, която да можем да изпълним заедно за доброто на България. Надяваме се работните групи да заработят най-късно до средата на следващата седмица по различните сектори на икономиката на България”.

 

Той допълни още, че до момента никой не е изказал несъгласие срещу номинацията на Кирил Петков за премиер.

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • ??????????

  17 Ное 2021 20:58ч.

  какво е това на снимката

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мургав ром от Максуда

  17 Ное 2021 21:00ч.

  Уважаемият гусин в ролята на какъв се упражнява по Македонскио вопрос ? Нали още не са го курдисали за Външен Министър на България ? /Господи Помилуй , и ти, Йехова - също !/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Д-р ФРОЙД

  17 Ное 2021 21:03ч.

  Лорер, а защо не отвориш дискусия за гъбичките между пръстите на краката или за вакума в главата между ушите? Ще ти отива!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пак добре

  17 Ное 2021 21:25ч.

  Отлично господине Лорер,даже много добре! Отваряме дискесия за жп линия и автомагистрла до Скопие,жп линия от Петрич до Вардаро,деректни полети до Скопие,съвместни предприятия... Водим дискусията,правим жп линиите и автомагистралата...,па дотогава можем и да се разберем за историята. Ако това стане за 5 години добре,ако стане за 10 години ... пак добре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има смо един единствен неуреден въпрос

  17 Ное 2021 21:27ч.

  Република Северна Македония трябва да признае, че корените ѝ са български. Всичко друго са детайли. Както и да го увъртат възпитаниците на Харвардския и на Телавивския унивеситет, ако този централен въпрос не бъде уреден, чака ги гражданска война.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изгубеният

  17 Ное 2021 21:31ч.

  Тоз още не се е заклел, а е готов да продаде националния интерес. За РСМ требе работна виза, ако искаш да работиш там, а си българин. С това ли ще откупим трите национални катастрофи и хилядите жертви? Повече от ясно е как Радев си взе втория мандат. За съжаление, американците ще си вземат своето в Македония, Радев ще се развихри и ще ги от свири след 1-2 години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Леле

  17 Ное 2021 21:33ч.

  Алоооо - не се произнасяй за неща, които са ти дълбоко чужди. Какво знаеш за Македония ? Знаеш ли какво пише в техните учебници за българите ? Знаеш ли как се фалшифицира история та на България ? И т.н. и т.н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • зелен чорап от НАТО радефф

  17 Ное 2021 21:35ч.

  Това, че БСП,ИТН и ДБ са съгласни престъпникът Кирчо да е премиер, ги прави безкрайно жалки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фибата

  17 Ное 2021 21:38ч.

  Ами преди да отворите дискусията за икономика ще се наложи да "зачистим" някои въпроси около неизпълнението на Договора от 2017 г. от хората на Зайо! Гледам го този левент и си мисля, че тия новите /Постъпателно Повратливи/ ще е грешка, ако ги пуснем да избягат като Черепа, Галеви, Цецо от Белград итн!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  17 Ное 2021 21:49ч.

  тази история защо не спря боевете между евреите и палестинците колко века се трепят

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Помня

  17 Ное 2021 21:59ч.

  Камарад Лорер, иди на хълмовете Голан, пък се пробвай да обясниш тази работа с икономиката на палестинците, на евреите и обратно - толкова е просто: жп линии, трамвай, метро, магистрали: една за отиване и една - за връщане. Каква ти там история, те веднага ще се плеснат по челата и ще кажат: Как пък не сме се сетили досега! Направи им едни работни групи, пък и едни комисии, те много ще ти се зарадват и ще те посрещат и изпращат с фойерверк, немай грижа. Остави ни тук, сбутаняците, да се чудим защо нашите братя забравиха за прокараното още преди 80 години от цар Борис III трасе на директната регионална железница София-Скопие, че и построените тунели се превърнаха в гъбарници, а пък представителната гара на Гюешево така и си остана - празна и неизползваема. Ами откритото финансиране на този проект? О, то биде забравено по министерствата в Скопие и върнато на Европа, не става за нищо тази пара! Ами танковете? О, танковете поне беха оползотворени, пардон, утилизирани и превърнати в така полезния скрап. Виж, работните групи и комисии ще ти свършат работа. Днес - в София, утре - в Охрид, после - малко до скопската влада, малко - на жълтите павета, и току-виж, изпълнили сме още 80 години в изпълнение на главната задача: Забрави своя род и език! Чудничко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗАПОЗНАТ

  17 Ное 2021 22:03ч.

  Даниел Лорер е гражданин и на Израел. И той ли е подписал от Кировите декларации с невярно съдържание?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Трагедията на един славен народ се превръща в гавра с него

  17 Ное 2021 22:16ч.

  Господи, какво време дойде !? това на снимката е специалист по Македонския въпрос и дава акъл на българите,как да стане работата !? Край, затваряме територията ! Толкова !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  17 Ное 2021 22:23ч.

  Тия до неделя ще пратят зеления чорап под нулата :DDD

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въпреки, че този е някой си Лорер,

  17 Ное 2021 22:33ч.

  на това му се вика Кутевщина. Още малко изяви на такива самодейци и чорапите отидоха за пране.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Даниеле гледай си компютрите, да си имаме уважението!

  17 Ное 2021 22:46ч.

  Това момче, както сам призна преди месец пак в бТВ е доста заможно, милионер. Каза пред Цветанка Ризова, че бил 100% евреин, че имал роднини в Дупница, Пловдив и т.н., израснал обаче в Израел, завършил университета в Тел Авив, бизнесът му бил в компютърния сектор програмиране, имал 3 деца и много искал децата му да растат в Българияяя ... Ми хубаво сънароднико Лорер, нека растат децата ти в България (естественият рай, е по-добър от изкуствения рай, факт!) ....... ама още по-хубаво да си имаме уважението, гледай си на спокойствие бизнеса с компютърни програми, понеже НЕ си експерт по ДИПЛОМАЦИЯ! ......... Етно-националните проблеми между евреи и палестинци, са си техен проблем и както цялото човечество вижда вече 75 ГОДИНИ, представител на никой друг етнос не може да разреши споровете им, така ли е!.... ... Тъй че да си имаме уважението - гледай си бизнеса, ние сами гражданите на България и гражданите на РСМакедония ще си решим спора с учени-специалисти, а не с политици-лаици. ...................... Писахме и пак ще го повторим - народите на България и СФРЮгославия с много етнически групи, живяхме !!!! >>>>> в мир и разбирателство повече от 50 ГОДИНИ без никакви проблеми, следователно проблема днес е изкуствено създаден и ще го решим! За къде сте се разбързали?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митака

  17 Ное 2021 23:11ч.

  Ако питате мен по бързо да става всичко та всеки си свали маската та да се знае кой за какво е че ми писна да гледам муцуни дето се правят на светци а вечерта вечерят с Дявола.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Трет

  17 Ное 2021 23:32ч.

  Ай честито на влюбчивите българи! Без меден месец и 100 дни...След тези избори наистина ставаме територия! На ръчно от Козяк. Срока е декември.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  17 Ное 2021 23:45ч.

  Евреин външен министър е неприемливо, но този не е успял да разбере дори мотивите на ветото. Македонците не ни крадат икономиката, а историята. Ако е въпрос купон да става, може да съберат певци, готвачи, те ще намерят общ език.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ввв

  18 Ное 2021 0:42ч.

  Тежко ви дето гласувахте за СИНЕРГЕТИЦИТЕ с дневния ред на САЩ... Синергия ама за САЩ !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Само Нинова за външен министър!

  18 Ное 2021 1:01ч.

  Да видим кривите физиономии на двойните граждани. Този юдеин има ли израелско гражданство или да? Къде е тръгнал и той да гази Конституцията на България?..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  18 Ное 2021 1:04ч.

  Ама защо така с човека? Може да е пряк потомък на „Хан Монолит и дядо му Давид“ https://bodil.bg/2018/08/14/pseudo-bulgarian/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Този

  18 Ное 2021 1:27ч.

  тип да става външен министър на Израел. Що за наглост. Тази амбасада се оля в наглостта си да ни пробутва такива типове и да си прокарва АДЖЕНДАТА толкова нахално. Долу НАТО.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • къде се приемат

  18 Ное 2021 2:37ч.

  несъгласията срещу номинацията на Кирил Петков за премиер? В каква форма? И още едно питане: след като задминахме най-процъфтяващите демокрации на планетата с ударното въвеждане на машинното гласуване, айти секторът предвижда ли и следващ шокиращ скок напред - телепатично гласуване посредством улавяне от въздуха на радиоимпулсите на електората?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кин-Войло

  18 Ное 2021 3:09ч.

  Даниел Лорер: «Ако оставим единствено историята да движи преговорите занапред, това няма да даде достатъчно добър резултат.» Това би бил добър съвет, но нека си помислим кой го дава. Преди малко повече от седемдесет години Израелската държава беше РЕСТАВРИРАНА точно там, където е Палестина, т.е. където е Обетованата земя на евреите, а не на остров Мадагаскар или някъде другаде — каквито предложения имаше по онова време не едно или две. Ясно беше, че евреите, пострадали от неприязънта на европейците, трябваше да се евакуират на някое „неутрално“ място. Ясно беше също, че Палестина не е най-неутралното място за Давидовите и Соломонови потомци. Но евреите бяха готови на всичко, за да намерят моралната си опора в своята историческа реалност. Е добре, а защо тогава да не си помислим, че балканските народи също търсят морална опора в историческата си реалност? Защо трябва да считаме, че населението на България и населението на Северна Македония трябва да затворят очи пред назрялата през ИСТОРИЯТА мъчителна конфликтна ситуация. Според Лорер какво следва — ние и Скопие да плеснем с ръце, па да се прегърнем, ли? Тези неща така не стават. Особено когато става дума за БУДНИ НАРОДИ, за народи с повишена расова интелигентност, каквито са както евреите (по цял сват), така и славянските народи на Балканския полуостров (българите и вардарските македонци). Трябва ли да припомням на Лорер, че евреите съхраняват спомена за всяка своя историческа стъпка — до злопаметство, — което предизвиква и до ден днешен претенции върху зоната на Пътя на Коприната между Европа и Китай, която зона е била векове наред контролирана от йудаизирания Хазарски Каганат? И което стана причина за социалните катаклизми в Русия преди повече от сто години… Какво ни пречи да бъдем и ние по своему ЗЛОПАМЕТНИ (макар да не сме евреи, а православни християни)?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • terrarium

  18 Ное 2021 4:48ч.

  Софиянец на 17.11.2021 в 22:03 Може ли евреите да си гледат тяхната история и да не се бъркат в българската.*** Като се наместват в управлението на други държави юдеите най-добре решават задачи н Израел. Това, че тези държави губят от тези намеси и народите им страдат, никак не ги интересува. Трима юдеи са били премиери на нашата страна: Луканов, Филипка и Сергейка. Повечето министри на външнитеработи - също. Резултатите за българите и родината ни - ясни и логични.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пергел

  18 Ное 2021 4:50ч.

  Вгледайте се, колеги, в този на снимката и в неделя тичайте да гласувате за Тримореца Синергитик!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Марков

  18 Ное 2021 5:21ч.

  Па толкова ли се свършиха държавите на таз земя с които България да прави бизнес, че опря до Северна Македония. С нея "наистина" ще си оправим икономиката! Мамка...............

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  18 Ное 2021 5:56ч.

  Опасна традиция и тенденция, с това министерство от преди Соломон трабанта. Нямащи отговорност, към историята ни етноси или "киряци и кирячки" , да решават, дали да я има или не. Историята и България, на дедете ни. А, Българе ????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лорер: Историята не дава резултат в преговорите

  18 Ное 2021 7:34ч.

  Историята не е СРЕДСТВО та да дава или да не дава резултати... Историята е УСЛОВИЕ ! И като такова - то е незаобиколимо в преговорите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пак син на евреи

  18 Ное 2021 7:50ч.

  иска да е външен министър. Стига толкова с майкопродавците. Според мен Има такъв народ блокираха двата парламента, за да могат ПП да се организират и да дойдат на власт. Затова ходихме три пъти на избори. И това, което ми направи впечатление, че Кирил Петков говори английски с ужасен акцент, пък възпитаник на канадската образователна система и на Харвард. И аз исках да съм позитивен, обаче ПП взеха много да слагат каруцата пред коня и това прави лошо впечатление.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Май евреите

  18 Ное 2021 7:51ч.

  са закупили доста земя в България, щом искат да имат свой външен министър.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПППП

  18 Ное 2021 7:56ч.

  Дейците на ПППП започват с фалстарт също като слаФчо мамин. Ако вземат, че съставят кабинет, колко му давате да изкара преди хората да излязат на улицата?!? Няма да са повече от 3-4 месеца според мен. Единствено може да им помогне челния опит на Австралия - забрана за протести, глоба 5000$ ако нямаш ваксина, "уволнени" от парламента несъгласни депутати и т.н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До първия коментар

  18 Ное 2021 8:34ч.

  това искат да бъде ЛИЦЕТО на България, едни лакоми глупави "българчета", за които личното имане е най-висшата ценност!!! Единствен бай Йоло Денев говори за патриотичното образование и възпитание при единствената си предизборна покана в БНТ. И каза този добър българин Йоло Денев: БЕЗ ПАТРИОТИЗЪМ - НЯМА ДЪРЖАВА!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отговорен

  18 Ное 2021 8:46ч.

  Всеки следващ велик управленец в България полага отчаяни усилия да бъде изгонен с камъни и дървета. Що така бе лорер ?! тоя нали беше предприемач и инженер, къФ външен министър ?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аха

  18 Ное 2021 9:03ч.

  Започва подготовката на народонаселението за завоя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  18 Ное 2021 9:12ч.

  Историята винаги е важна, проблема е, че цялата история която учим е манипулирана идеологически, още като се започне със сухите пръчки на Кубрат, тръстиковите шнорхели на Аспарух и прочие.... Трябва да се знае, че има и скрита история, не по малко важна, от "официалната" която се преподава целенасочено, не за да се поучим, а за да се оформят съзнанията по определен държавен тертип и да се постигне национална индоктринация! Това което трябва да се знае за Македонският край е, че по времето на Османската Империя, е станал дом на изселници евреи, създали мъртвешкият култ - "Дюнме", или "наопаки"! Имайте предвид, че ръката и най вече парите на този мъртвешки култ, се наблюдават в повечето ни национално освободителни движения от БРЦК до ВМРО.... видите ли череп и кости, и млада буйна кръв, да знаете има някой дядо кукловод, дюнме който плаща и "просветлява", точно както е и днес с П.П(по думи на Кирчо)... Тоест в Македония има и друга история, на Яков Франк, тя може и да не се преподава на деца, но се преподава на агенти и "лукаво-светнати", и е фактор и предшественик за всички най мощни конспиративни-сатанистски организации и служби по света, което се явява проблем за българите и за македонците! Много трябва да се внимава с национални и патриотични чувства, защото обикновено са манипулация и илюзия, с преднамерена цел, и водят до война,катастрофа и смърт... "Илюминираните" не се трогват от патриотични истории за Йованка, Вардара и прочие. това което ги интересува е генезиса на "нео месианството" и неговите прародители- Яков и Саботей които са превърнали балканите в това което са, сборище на нечисти духове и смърт! П.П Дани е абсолютно прав, че голям пропуск на историята е, че са й слаби икономиката и финансите(следването на парите) а и е силен романтизма по героичността, ама и за героите трябват пари и някой да плати пушкалата и униформите! За това правилният път е този миролюбивият на Исус- пътят на истината, просто когато липсват всички детайли човек може да започне да действа на сляпо... за това докато прогледне по добре да обърне и другата буза за да усети по пълно картината и от къде му идват шамарите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  18 Ное 2021 10:47ч.

  До terrarium на 18.11.2021 в 04:48 Мисля, че Луканов не е евреин, защото със сигурност баща му – Карло Луканов, е бил антиционист, ако се съди по това, че след свалянето на израелския самолет на 27 юли 1955 г. над Кожух планина край Петрич инициира в Хага дело срещу Израел и останалите държави с претенции за обезщетения, в условия на яростна медийна кампания срещу България и в крайна сметка го спечелва. Дори съм се чудила дали точно поради това и Андрей хм... Тази година се навършват 66 години от злополуката, та се питам поради набиващия се на очи култ към 6-иците напоследък, да не би да има някаква връзка с поредицата от странни събития през тази година, в частност смъртта на летеца Валентин Терзиев. При Израел Шамир или някой друг от критиците на държавата Израел, не помня точно, съм чела, че за евреите по-скоро символът 69 /заимстван и от Антифа впрочем/ означава победно преобръщане на ситуацията. Така например зловредният /и опроверган от Спас Ташев откъм фактология/ филм „Третото полувреме“ на Дарко Митревски излиза през 2012 г. - 69 години след депортацията на евреите от Вардарска Македония, отговорността за която, както е известно, се вменява на българската държава. 69 години от самолетната катастрофа пък ще се навършат през 2024 г., но дали ще гледаме някой нов филм или екшън на живо – „поживем, увидим“. В светлината на изложеното може би Даниел Лорер не е най-подходящият външен министър на България, но кой знае, току-виж пък се разпъргавил и подсетил госпожа фон дер Лайен, че там някъде, в ЕС-то при нея отлежава едно напомняне за един изтекъл през 2019 г. договор – Ньойският, и, присъединявайки целокупна Македония към България, затвърди авторитета на своя етнос, че е факир в събирането.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виж ти

  18 Ное 2021 10:59ч.

  Очевидно ще сме новата Обетована земя...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  18 Ное 2021 11:22ч.

  Кин Войло (радвам се пак да те "зърна"!), Виктор и не малко от останалите будни списували тук, внасят интересни прояснявания на ситуацията и пусканата интензивно Мъгла из плебса. А ако се опрем в героите на Вилхелм Буш с побългарените, осъвременени имена Кратунчо и Кокорчо , то ще можем лесно да екстраполираме какво очаква България и всички нас в следващите месеци и не дай Боже, години! С Козяк начело - толкоз.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами шамарите, Викторе, идват от децата на дявола

  18 Ное 2021 12:43ч.

  Така ги нарече Исус Христос в спора си с тях в предверието на Божия храм. >>>>>>> "37 Зная, че сте Авраамово потомство; но пак искате да Ме убиете, защото за Моето учение няма място във вас." ...... "44 Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща." (https://biblia.bg/index.php?k=43&g=8&tr1=1) Евангелие от Йоан, глава 8. >>>>>>>> След като децата на дявола осъдиха на смърт Исус Христос и използваха Пилат като свое прокси, за да го разпъне на позорния римски кръст, т.е. след като осъдиха Сина единосъщ със Бог Отец, онези, които го направиха и съучастваха, и все още съучастват, престанаха да са евреи. Те са просто юдаисти, юдеи. Защото евреи са само онези, които приели Бог в сърцето си, а Исус Христос е единосъщ с Отца и не може да се дели от Бога. Затова юдеите не могат да станат евреи докато не приемат Исус Христос в сърцата си и не станат част от Неговата църква. Очевадно е, че този Лорер не е от Православната църква - църквата на Исус Христос, а е едно от децата на децата на дявола. Едно от тези, които славят дявола и проправят пътя на антихриста за убийстото на човеците, създадени по божи образ и подобие. Впрочем, антихристът е тук, на земята и стои начело на СЗО. Името му е Гебрейесус (лайноисус).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • без имена

  18 Ное 2021 12:48ч.

  Живка Павлова, те може би са добри в събирането, но събират за себе си. Евреите много държат и налагат древната си история, почиваща на Стария завет, и на която фактите противоречат. Чуждата не ги интересува. А Лорел си е чиста калинка – от IT сектора в дипломацията. Нищо добро не може да се очаква.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Топовен

  18 Ное 2021 12:52ч.

  Кирчо ще настъпи мотиката много рано с този индивид. Кирчо показва последовотелно и упорито, че е много наивен и може да събере момчетата от махалата и да прави правителство с тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Виж ти в 10:59

  18 Ное 2021 12:56ч.

  Ние СМЕ - обетованата земя, Българската!!! .. Стотици са ранноХРИСТИЯНСКИТЕ храмове по българските земи, това случайно ли е?! ...... Ама атеистичното възпитание на българската население, целенасочено разбра се вече, не позволява да се види истинската истина за миналото!!!! ... Ние, нашата БЪЛГАРИЯ Е ЗЕМЯ С БЪДЕЩЕ! .......... Балканите са земя с бъдеще - имаме и планини, и гори, и плодородни земи, и води, и злато, и въглища, и уран, и мед, и олово! ... Затова е целия зор за обетованата БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • whbear71

  18 Ное 2021 14:14ч.

  Жид,,,,,,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • старецът и реката

  18 Ное 2021 14:21ч.

  А Христос е изгонил търговците от Храма!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • диктатура

  18 Ное 2021 14:48ч.

  За сведение на този господин, който е само български гражданин, нищо повече, проблемът с Македония е само и единствено, свързан с история. Точно затова е абсолютно непреодолим. Няма как да преговаряш с хора, които подменят исторически факти. Каква икономика, какви пет лева? За Лорер е със сигурност без значение всичко, свързано с историята на България и Македония. За Кирил Петков, дето е раснал в Канада - също. Като какви точно тези хора ще вземат решения по конкретния спор и ще правят изявления, че историята нямала значение и че няма да има проблем с българските политици?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евреин външен министър е неприемливо?

  18 Ное 2021 15:05ч.

  Нямаме случай неевреин да е външен министър от Петър Младенов насам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обаче от феновете на двамата инфантили никой не коментира Македонията през очите на горепосочения Лорел

  18 Ное 2021 16:00ч.

  Защо мълчат, или им стигна акълът самолети да пускат до Скопие, а за конвенцията, а за военните бази. Нека чуем, плащаме заплатите все пак.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тъй, тъй, ако трябва ще направим околовръстноо

  18 Ное 2021 16:49ч.

  Но ще изпълним задачката! Македония трябва да я вкарат в НАТО. Това е задачката, нали!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Живка Павлова

  18 Ное 2021 18:53ч.

  Майката на Андрей Луканов е еврейка. Тогава, той какъв е според евреите?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  18 Ное 2021 19:20ч.

  Понякога е приятно да видиш, че са ти изтрили коментара без причина...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Quest

  18 Ное 2021 20:58ч.

  В конкретния случай историята е незаобиколим проблем. Този не е толкова тъп за да не може да го разбере. Явно новата стратегия е да се размие проблема в икономически и други преговори докато се стигне до приемане на Македония и свършения факт на заграбването на българската история и сливането и с македонската "идентичност". Макетата постепенно се отървават на практика и от "Северна" в името на държавата. Идеята е с времето да намерят момента да отпадне когато са в ЕС и няма кой да им попречи. Основната грешка е на Боко и неговите преговарящи. Все пак те писаха договора за добросъседство и Македония беше в ъгъла. Трябваше в основния текст да включат: Един народ - две нации, едната в процес на формиране - македонската Един език - два варианта като при английския и американския Тази формула щеше да ни позволи да споделим историята и елиминираше варианта за македонско малцинство у нас. Формулата не е идеална, но върши работа и за двете страни. Сега отношенията така се влошиха, а и Македония се измъкна от ъгъла и няма да я приеме. А и Радев започна да дрънка за българско малцинство в Македония с което направо подсили македонските позиции. Пак се застреляхме в крака. Еврейчикът нищо няма да оправи. Истинска трагедия е като назначаваш неспециалист на министерски пост. Едно си баба знае - бизнесмен и го избива на бизнес в дипломацията. Пълна неадекватност. Навремето направиха Милен Велчев министър на финансите и той веднага се хвана за външния дълг защото това беше правил в Лондон, от това разбираше и пак се издъни. Добре че беше Дацов та продължи с бюджета и имаше някаква финансова стабилност. Даначната политика с корумпето "не му помня името" тотално се продъни защото и той не беше данъчен експерт и тръгна да се занимава с далавери и оставиха Божков и Сие да си пишат данъчните закони и да плащат колкото им се прииска. Най-вероятно гледаме към повторение на царското юпи управление с Радев в ролята на другаря Цар. И Милен Велчев говореше за "нулева корупция" и знаете какво стана.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Раковски

  18 Ное 2021 21:07ч.

  Не че нещо, ама да запитам: Трябва ли външният министър на България да е все евреин!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  18 Ное 2021 23:57ч.

  на 18.11.2021 в 15:05 Според теб всички тези са евреи, така ли? Ей ти го списъка - Ради Найденов, Даниел Митов, Кристиан Вигенин, Марин Райков, Николай Младенов, Румяна Желева, Ивайло Калфин, Соломон Паси, Надежда Михайлова, Стоян Сталев, Георги Пирински, Иван Станчов, Станислав Даскалов, проф. Любен Беров, Стоян Ганев, Виктор Вълков, Любен Гоцев, Бойко Димитров.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  19 Ное 2021 6:20ч.

  Г-н Лорер, като будала българин реших да ви направя услуга безплатно - БГА Балкан вече други го продадоха и окрадоха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде пак

  19 Ное 2021 6:42ч.

  ЗА ЦЕНЗУРИРАЩИТЕ МОДЕРАТОРИ: По-добре да те зашлевят с истината, отколкото да те баламосват и целуват с патриотарски лъжи и фалшификации, докато ти ошушкват джоба и пълнят частни шкафчета с пачки и кюлчета, мезонети с тераси и частни резиденции! Aбe и 1941 ce прaвeхтe нa "гoлeмaтa рaбoтa" и oбявихтe "cимвoличнa" вoйнa нa CAЩ и Бритaния. Пocлe c oкупaциoннитe (пъдaрcкитe) ви кoрпуcи мaрoдeрcтвaхтe в Мaкeдoния, Трaкия и Cърбия кaтo "ocвoбoдитeли"! Пocлe нaтирихтe c мaрoдeрcтвo eврeитe oт Мaкeдoния в лaгeритe нa cмърттa! И взeхтe дa рeвeтe cлeд бoмaбдирoвкитe и състоянието на война с всички! Cлeд 1945 ви нaтoвaрихa дa плaщaтe oгрoмни кoнтрибуции нa Гърция и Югocлaвия и aкo нe бeхa мaкeдoнцитe дa ви издeйcтвaт oпрoщaвaнe нa югocлaвcкитe кoнтрибуции, щяхтe дa измрeтe oт глaд, cтуд и бoлecти! Ceгa прoдължaвaйтe дa ce дървитe с лъжливитe и фaлшиви прoпaгaнднo-идeoлoгичecки нaци-дoгмaтични милициoнeрcкo-нacилничecки "възрoдитeлни" кaлъпи нa прaвeшкия м@нгo Тaтo - и щe cи гo пoлучитe c aкт зa пълнa и бeзуcлoвнa кaпитулaци c милиaрдни кoнтрибуции c лихвитe и бaнкoвитe тaкcи и кoмиcиoннии! И c връщaнe нa вcичкo измaрoдeрcтвaнo oт Мaкeдoния и прeз 1.CВ и прeз 2.CВ, чe и oт м@нгo-шoпcкaтa шaйкa нa Тaтo ви! Тoя път бeз oпрoщaвaнe!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коба

  19 Ное 2021 12:54ч.

  Агентот на УДБА горе да си каже псевдонима...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Владо Перев

  19 Ное 2021 14:22ч.

  "Коба", псевдонима ми от УДБА е "Тутунар" - вече е публично оповестен с работното ми дело! Имам и псевдоним от ДС, но все още не е ми декласифицирано досието и не мога да ти го кажа! За повече подробности се обърни в София към ДС-свръзката ми "Кремена" Райна Кир. Дрангова! Миналата седмица на срещата при президента Радев, както и на срещата при Каракачанов, ги предупредих че в София и по Интернет "вършеят" по Македонска линия разни съветски агенти с псевдоними "Коба", "Джугашвили", "Боевой", "Рамзай", ....... , но те не ми повярваха и си направиха оглушки - к'во да се прави ген. Решетнико ги държи яко за топките! Рот-Фронт, товарищ "Коба"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  20 Ное 2021 0:42ч.

  Айде пак на 19.11.2021 в 06:42 *** Въпросният македонец отдавна плаче за връзване. Вестникът, кой знае защо не спира достъпа му или поне гнусните му постове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мъка, Голема Мъка Мъкедония

  20 Ное 2021 2:35ч.

  "Анонимен робот" ("Джугашвили") си предлага услугите за надзирател на български БКП-конц-лагер за превъзпитание, "възраждане" и побългаряване на македонците?! Същите тия македонци, дето не съществували, но пък смущавали менталното му състояние и бюджетно гуляйче с припомняне на неприятната история! А наздраве!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СвършихаБългарите

  20 Ное 2021 21:40ч.

  Хазари -външни Министри на България в последните години ; 1.Надежда Михайлова,братовчедка на измамника от Канада(какво съвпадение) Майкъл Капустин ,вуйчо му е Земляков- гл. счоводител на Комбината за мотокари Рекорд. Ходела е на свиждане с М.К. в затвора в Пловдив. 2. Николай Младенов с майка еврейка,служи не в БА ,а в Израел.Не му пречи да е Мин. на отбраната на РБ. 3. Со/юломон Пуси с майка от муслиманското Устово, кв. на Смолян"!майната му на Православието" 4.Юри ЩерК с отец из ОдесьI и майка - македонистка от Пиринско, с екзекутиран от ВМРО ,баща - коминтерновец. Водещ инструктор и лоцман на невежите Михайлова , Пуси, ,Румяна Незнам коя си от Нова Загора(БМБ-1) и Захариева от Пазарджишко_Бошуля.Многовекторен юдо-атлантически агент на влияние в България.Кого представляваше в U$rael!? 5. Лорер директно командирован от Тел Афиф със съдействието на Вашингтон. Външната политика на бантустана България е монополизана от агентите Пуси,Младенов,Елена Поптодорова,Тафров ,М.Райков,,Щерк,Натко Влайков и още някои. Там българи по дух не се допускат.Единствено Ционисти,някои даже се обрязха , а кипата е във вътрешния джоб,до сърцето !!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За Лорето

  21 Ное 2021 11:29ч.

  Лоре, западните правителства ще платят на нашите НПО през Америка за България и ОАК Само кажете на кои НПО-та. Всички уста ще се затворят от "специалистите им" , нов закон ще си направят, нова аганция ще си създадат. Вие така решавате всеки приблем. С програма и финансиране. Купувате си част от племето да тормози останалите. То и робстовото е черпело от Африка така. Плаща се на отделни племена по брега да влизат навътре, да им ловят местни, да ги навържат и да ги докарат до брега на морето или плавателлната река.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анти-666-ер

  23 Ное 2021 12:46ч.

  Даниел греши като счита, че невъзможните за лекуване исторически рани могат да бъдат намазани с балсама на многообещаващата икономика. Първо и преди всичко никоя икономика не може да бъде твърде многообещаваща, защото икономиката не е нищо друго от циркова еквилибристика, изобилствуваща откъм рискови моменти. Освен това на Даниел трябва да му е ясно, че по Балканите (които очевидно са му твърде непознати като светоусещане), акцентът в мисленето на населението пада именно върху историческото достойнство, а не върху КОНСУМАТИВНОСТТА, която е свойствена за Запада, но не и за нас, БЪЛГАРИТЕ (включителни и ВАРДАРСКИТЕ БЪЛГАРИ). Ако бяхме толкова обсебени от философията на КОНСУМАТИВНОСТТА, можеше да се допусне, че икономиката би била добър заместител на историческото достолепие на балканските народи. В нашия случай обаче — НЕ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  25 Ное 2021 6:34ч.

  Мъка, Голема Мъка Мъкедония на 20.11.2021 в 02:35 *** мъкедонецо, държа да ти изясня, че мъкедонците са ми последна грижа дали съществуват или не. Намирам сбърканата ти мисла за побългаряване на тези дето са се отрекли от България пожертвувала толкова много за тях, държавата от която цицаха години и продължават да цицат за изключително глупава. Най-големите мръсници обаче са персони, като твоя милост - паразитиращи в България и жадуващи за нейното разцепване и присъединяването на Пирин към велика... албания. Впрочем Джугашвили не беше ли едно маке в Голи Оток?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи