Китай обвини САЩ за създаването и разпространението на Ковид-19

Китай обвини САЩ за създаването и разпространението на Ковид-19
Агенция Синхуа представи доклад на Института Тайхе и на частния китайски аналитичен център Intelligence and Alliance (IATT) под заглавие „U.S. Responsible for Global Spread of Covid 19”. САЩ са обвинени за създаването и разпространението на вируса Ковид-19. В доклада се казва: „Данни от няколко източника показват, че по-скоро Съединените щати са мястото на възникване на вируса Ковид-19 и също така носят най-голяма отговорност за бързото разпространение на болестта в цял свят. Техните политически манипулации особено усложниха глобалните усилия за борба с пандемията.“

 

Изследването на американски източници, проведено от китайските анализатори показва, че коронавирусът е бил регистриран в САЩ през декември 2019 г., един месец по-рано от официално регистрирания случай. В материал, публикуван през март 2020 г. в New England Journal of Medicine, се съобщава за изследване на 24 тежкоболни пациенти в американския град Сиатъл. „Нито един от пациентите преди това не е пътувал в страна, известна с предаването на вируса, като Китай, Република Корея, Иран или Италия... Геномният и епидемиологичният анализ на секвенираната РНК на вируса, открит в западен Вашингтон, показват, че разпространението на SARS-CoV-2 е било в резултат на местно предаване...“, констатират американските учени.

 

Китайските анализатори обръщат внимание върху манипулацията с времето на откриване на коронавируса в САЩ. Този извод се потвърждава от изследване на IATT, в чийто отчет „Нулевия пациент“ се цитира статия „Изследване на смъртоносно опасни микроби в армейската лаборатория, прекратени по съображения за безопасност“ ("Ню Йорк Таймс", 5 август 2019 г.). Изследванията показват, че в дванадесет североизточни щати на САЩ датите на първото заразяване са основно в периода между август и октомври 2019 година. Най-ранното е от 26 април 2019-а, в Род Айлънд, а най-късното е от 30 ноември 2019-а в Делауер. Всички тези дати са по-ранни от официалната обявена дата на откриването на Ковид-19 в САЩ.

 

Китайските анализатори предполагат, че коронавирусът е бил създаден в секретна лаборатория на Пентагона във Форт Детрик: „САЩ първи започват изследване на рекомбинантни вируси и имат ненадминат потенциал в тази област. Те са финансирали и провели повече изследвания на коронавируси от всяка друга страна. До 2015-а екипът на д-р Ралф Барик от Университета на Северна Каролина е разработил най-новата технология за рекомбиниране на коронавируси, в резултат на изследвания в сътрудничество с военната биолаборатория във Форт Детрик. Същата лаборатория е внезапно закрита от американски военни по подозрение в изтичане през юли 2019 година. След закриването на лабораторията следват съобщения за появата на неизвестна пневмония със симптоми, аналогични на Ковид 19 в околностите на Форт Детрик. Не е изключено източникът на пандемията да е там.“

 

Широко известно е, че във Форт Детрик са били създавани биологични оръжия. Без да оспорваме изводите на китайските анализатори, ще отбележим, че коронавирусът Ковид-19 е създаден изкуствено, както вече сме писали, от група учени на територията на САЩ през 2015 година. Групата е била оглавявана от Виниит Д. Менахери, чието основно работно място е Националната лаборатория Галвестън (Galveston National Laboratory) към Тексаския университет. За това бе разказано на 9 ноември 2015 г. в най-авторитетното медицинско издание Nature Medicine в статията „SARS-подобен клъстер от циркулиращи коронавируси по прилепите показа потенциал за поява у човека“. Първи измежду няколкото автори на тази статия е Виниит Д. Менахери.

 

В изследването на неговата група се казва: „Създадените от учените коронавируси могат ефективно да се репликират в първични клетки в дихателните пътища на човека и да достигат in vitro титри, еквивалентни на епидемичните щамове на SARS-CoV. Освен това експерименти in vivo демонстрират репликация на вирус-химера в дробовете на мишки със забележима патогенеза. Оценката на достъпните имунотерапевтични и профилактични методи на основата на атипична пневмония показа ниска ефективност; опитите както с моноклонални антитела, така и с ваксини не успяха да неутрализират и предпазят от инфектиране с CoV, който е снабден с нов протеин с шипове.“

 

С други думи, многогодишните методики на лечение на вирусни заболявания са безсилни против създадените от групата на Менахери коронавируси. Авторите обявяват, че са получили крайно опасен вирус, както и че „появата на SARS-CoV бележи нова ера в междувидовото предаване на тежки респираторни заболявания, които с глобализацията водят до бързо разпространение по цял свят и огромни икономически последствия.“

 

Тази публикация в авторитетно научно издание убедително доказва, че коронавирусът SARS-CoV е бил изкуствено създаден на територията на САЩ в лабораторията Галвестън. Изследванията на тази лаборатория се финансират, както пише италианската експертка Беатриче Кавали, „от Пентагона, Центъра по контрол и профилактика на заболяванията на САЩ (CDC), федералните служби и, разбира се от самосебе си, био-фармацевтичната промишленост“.

 

Докладът на китайските анализатори свидетелства за това, че разработките по създаването на коронавируса са се провеждали едновременно във Форт Детрикс и в Галвестън. И в много страни ранните случаи на заразяване с коронавирус са свързани със Съединените щати: „12 държави... официално съобщиха, че „нулевият пациент“ в тези страни е пристигнал от САЩ“. Според изследвания на японския университет Кайо, Телавивския университет и канадски лекари заразата в тези страни „е донесена от хора, пристигнали от САЩ“, „с щам на вируса, който е възникнал в САЩ“, отбелязват китайците. Значителна част от техния доклад е посветена на критика на неефективните мерки на САЩ в борбата с „пандемията“. Опитвайки се да избегнат обвиненията в преднамереност, китайските специалисти се опират в изводите и обвиненията си спрямо Щатите на доклади и изследвания на чуждестранни учени и аналитични центрове, в това число и на публикации в американски медии.

 

Наред с това, извън рамките на доклада остават западни разработки на още по-опасни вируси от Ковид-19. Така например, в доклад от 2010 г. на подчинената на Пентагона Агенция за намаляване на военната опасност се говори за възможността за създаване на етническо расово вирусно оръжие на основата на механизма на т.нар. РНК-интерференция. Тази технология е открита през 1998 г. от американските учени Андрю Файер и Крейг Мело, които през 2006-а получават за нея Нобелова награда. Има се предвид и проектът Coast на ЮАР от 70-те години, в рамките на който е било създадено биологично оръжие за расово действие, насочено против чернокожото население. Като част от този проект е създадено също така голямо количество смъртоносни бойни химически и вирусни токсини. През май 2002-а Даан Гусен, бивш лидер на южноафриканската програма за биологично оръжие, предлага своите услуги на американките спецслужби.

 

В тази връзка си струва да обърнем внимание на факта, че в САЩ коронавирусът особено яростно атакуваше афроамериканците.

 

Пентагонът вече се готви за биологична война. През декември 2019 г. американската компания FLIR Systems Inc. печели крупен търг на Агенцията за съвременни отбранителни изследователски проекти (DARPA) за производството на бойни костюми от ново поколение, които могат да защитават войниците от биологическо и химическо оръжие. Съобщава се за договор за „бърза разработка на нова тъкан с вградени катализатори и химически вещества, които могат да устоят на химическа и билогическа опасност при контакт с тях.“ Високотехнологичният материал ще бъде вплетен в бойните костюми на войниците на съвременното бойно поле.

 

В навечерието на Зимните олимпийски игри в Пекин, които ще започнат на 4 февруари 2022 г., си струва да си спомним, че на 19 октомври 2019-а 300 американски военнослужещи пристигнаха в Ухан за Световните военни игри. И две седмици по-късно, на 2 ноември, първият случай бе регистриран в Ухан. Както е известно инкубационният период на коронавируса е също две седмици. В началото на декември миналата година САЩ обявиха дипломатически бойкот на пекинската Олимпиада, но след известно време беше съобщено, че все пак американски чиновници ще посетят Олимпиадата. Какво ли може да стане този път?

 

Източник: fondsk.ru

Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Намираме се в предвоенна обстановка,

  25 Яну 2022 8:50ч.

  а тук виждаме активизация на руски фейк новини. За китайските анализатори няма да говорим !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Де да бяха руски инсинуации

  25 Яну 2022 8:52ч.

  Част от учените са луди хора, които, за да се почувстват велики, с удоволствие ще затрият човечеството. И големите държави ги събират, защото и при тях е налице манията за величие. А ние плащаме сметката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Flick

  25 Яну 2022 9:02ч.

  Все повече информация за изкуствения произход на К-19. Китайски, или американски, ще научим след известно време.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евгени Василев

  25 Яну 2022 9:14ч.

  Няколко месеца преди първите случай в Уахан, в Руската биологично лаборатория "Вектор" имаше авария [Руснаците не отричат, че там поддържат мащабна програма по Палеовирусология]! Явно Китайците са си мълчали по този повод и са гълтали гущерите, търпейки обвинения за Уаханската лаборатория, за да могат да обвинят Американците! Изобщо ще стане интересно, ако Китай и Русия решат да нанесат координиран удар - Китай нахлува в Тайван, а Русия в Украйна .....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  25 Яну 2022 9:26ч.

  Инсинуации да искаш на днешно време. Дори не е сигурно, че има такова нещо като “доклад на Института Тайхе и на частния китайски аналитичен център Intelligence and Alliance”. Сигурно е само едно. В днешната обстановка, щом нещо е дошло от Русия, ще е насочено срещу врага - САЩ. Тези, които можеха да предложат друга гледна точка или емигрираха, или им запушиха устите, или се примириха и отказаха. Пък може и да е вярно. Но знаете я приказката за лъжливото овчарче.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  25 Яну 2022 9:31ч.

  Китай да обясни репресиите, които извършва върху китайците и да обясни кой им дава право да им отнемат децата? В тоя прокиш, къде забъркахте - няма невинни! Всички сте за НАРОДЕН СЪД!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Никога

  25 Яну 2022 9:53ч.

  няма да узнаем истината. Все пак старото римско правило виж за кого е келепира (qui prodest) не е отменено. Вижте кой забогатя от цялата история.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  25 Яну 2022 10:23ч.

  Добро утро. Сякаш не го знаем от поне 2 г. И какво от това ?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коба

  25 Яну 2022 10:24ч.

  US - тролчетата се разбързаха! Това не е сигурно, онова не е сигурно, ама пък това от Масква е баш сигурно. Само че, има предостатъчно публикации на английски и от американски источници, които потвърждават същото - Made in USA. Тролът обаче не е читател, той е писатИл, а пък английски да учи - нито воля, нито способности.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Д-р Атанас Мангъров и д-р Люк Монтание...

  25 Яну 2022 10:24ч.

  ...отново се оказаха прави!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Така де, пропагандата требе да си върви със сичка сила.

  25 Яну 2022 11:00ч.

  Но това е нищо - гадните УСА не само го измислиха туй нещо, те изпратиха едни спортисти в Китай на пазара в Ухан и поръсиха сергиите им та прилепа да попадне където трябва и да почне да заразява наред добрите китайци. Щото за друг начин да го разпространяват не се сетиха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ТАСС е упълномощена да съобщи

  25 Яну 2022 11:04ч.

  ...че това са поредните руски фейкове,в които четем един куп измислици от някакви несъществуващи институти! Тавариш Дачков, следващият път постнете статия от БЛИЦ,ПИК или БРАДВА,които са на нивото на неграмотните рубладжии,които пият белина и вярват в кемтрейлса и рептилите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вектор

  25 Яну 2022 11:30ч.

  На 17.09.2019 става експлозия в руската лаборатория "Вектор", където се пазят опасни щамове на силно заразни болести и предизвиква пожар в изследователския център. "Вектор" се намира в Колцово, недалеч от Новосибирск. Взривът е бил причинен от изтичане на газ, има пострадали хора. По време на Студената война биохимичния комплекс "Вектор" е действал като изследователски център за изследване на биологичните оръжия. Той е изграден през 1974 г. като затворен институт за изследване на ваксини и "защита срещу бактериологични и биологични оръжия". "Вектор" съхранява една от най-обширните бази от вируси на земята. В техните лаборатории се пазят щамове на вируса ебола, предава "Интерфакс". В "колекцията" им има още и щамове от едра шарка, птичи грип, различни щамове на хепатита, вирусът на СПИН. Много от тези болести се смятат за изчезнали, като например едрата шарка. През 2004 г. руска изследователка е починала след инцидент в центъра, след като по случайност се одира с игла, която е пренасяла вируса на Ебола. Тогава от лабораторията се забавят няколко седмици преди да уведомят Световната здравна организация за инцидента. Преди тази дата, няма данни за такъв вирус. Коронавирус е имало в отпадните води на Милано и Торино още през декември 2019 г., заявиха учени от италианския Висш институт по здравеопазване (ISS). Изводът е направен на базата на изследвани 40 образци на отпадни води, събрани в периода октомври 2019 – февруари 2020 г. Резултатите са потвърдени от две независими лаборатории и показали наличието на РНК на коронавируса в пробите от Милано и Торино от 18 декември 2019 г. и в тази от Болоня – на 29 януари 2020 г. Следи от вируса са открити в проби на отпадните води на тези градове през януари и февруари, съобщи РИА Новости.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не е нещо ново и

  25 Яну 2022 11:59ч.

  даже не е необходимо да се ползват руски източници по въпроса. И, както е известно, лаботорията в Ухан e с международен екип, и, което е по-важно - с външно финансиране. В Сената на САЩ се обсъжда и участието на А. Фаучи в дейността на уханската лаборатория.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ха така!

  25 Яну 2022 12:36ч.

  Те ти, булка, Спасов ден! Време е вече да кажат истината!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И кой има интерес?

  25 Яну 2022 12:59ч.

  Май който печели! А кой печели в случая? ми който произвежда ваксини и ги продава задължително в повечето страни, като му ги плащат веднага самите правителства без конкурси и изследвания, като сигурно подходящите производители, създали "най-новите ваксини" по съвсем нови оригинални шиповидни рецепти са напечелили вече толкова много, та могат засега да се поспрат, за да не им стане много напечено и ако може, дано се позабрави...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха на 25.01.2022 в 09:31

  25 Яну 2022 13:18ч.

  хапчетата колега, хапчетата

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Както и се предполагаше,

  25 Яну 2022 13:28ч.

  а и за спешно затворената лаборатория във Форт Детрик след необясними пневмонии в региона се знаеше от февруари 2020, както и че имат съвместна лаборатория в Ухан.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bot

  25 Яну 2022 13:36ч.

  спомняте ли си, че в началото на пандемията Тръмп започна да нарича ковид "китайски вирус", но след месец внезапно млъкна и това тотално изчезна от речника му. след това Байдън заръча на своите хора до 3 м да разберат какъв е произходът на вируса. резултат - тишина. оглушителна тишина. нека помислим трезво - САЩ и Китай са "противници", ако Китай е виновен за вируса, това си е направо "воле" за САЩ, и биха впрегнали цялата си пропагандна машина, да убедят обществото, най-вече американското, че "жълтите" са виновни. нищо подобно не се случи / случва обаче. дори напротив. подозирам че китайците имат директни доказателства, за вината на САЩ и ковид пандемията. колкото това за руската лаборатория на вектор - партенка, подобно на 90% път всички лъжи, в купата обвиняват Русия в последните 10 години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  25 Яну 2022 13:51ч.

  Носете си новите дрешки, дрогаре. Към краят на тази зимна олимпиада от 04 февруари т.г. Ще се случи Случката. Така, че да се търси сметка на САЩисаните няма да е нужно. Адресанта просто ще липсва. ... В добрият смисъл.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  25 Яну 2022 14:14ч.

  САЩ обвиняваха Китай, Китай обвинява САЩ. Разликата е, че обвиненията на американците бяха голи приказки, а тези на китайците са подплатени с документи, повечето от които публикувани в медицински журнали на САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пийте си белината

  25 Яну 2022 14:28ч.

  Кой има интерес от създаване на вируса? Който печели. А кой има интерес от разпространяване на фейкнюз? Ами да, същото е, който печели. Ще разберете ли истината? Не, няма. Затова пийте белина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Кук

  25 Яну 2022 15:02ч.

  Другарю Айсблок, пийте си белината и внимавайте какво си пожелавате - все пак никой не иска Русия да я няма на картата както се опитвате да намекнете, не бива да сте чак такъв русофоб!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • към 25.01.2022 в 11:30

  25 Яну 2022 15:44ч.

  Векторе, намери си книгата за д-р Антонио Фаучи, и я прочети. https://www.amazon.com/Real-Anthony-Fauci-Democracy-Childrens/dp/1510766804/ref=sr_1_2?crid=P1HE6A3DKZ0V&keywords=d-r+fauci&qid=1643118018&sprefix=d-r+fauci%2Caps%2C191&sr=8-2 Ще си промениш позицията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дфр

  25 Яну 2022 15:56ч.

  Брей а пък източника на това писание един чист, чист руски източник прочут с “обективността”. Изобщо вестникарите в България дават и майка си за публика…. Жалка работа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обобщения извод е, че

  25 Яну 2022 15:59ч.

  вируса няма естествен произход, без значение дали са го пуснали Китай или САЩ иде реч за сценарий и режисура

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer на 25.01.2022 в 09:26

  25 Яну 2022 16:01ч.

  От лъвско дете, с промяната на гражданството, сте заприличал на белоглавия мършояд.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  25 Яну 2022 16:01ч.

  Това беше ясно за всеки средноинтелигентен човек, познаващ безумните планове за зануляване на света и т.н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • The China virus...

  25 Яну 2022 16:09ч.

  Тръмпета, който направи най-големия гаф в цялата пЛандемия давайки разрешение и заповед за масово производство на експерименталната ваксина за "emergency use only" без да е преминала всички задължителни етапи на разработката, без да са наблюдавани и изследвани опасните странични ефекти върху 1. лабораторни животни, 2. върху хора-доброволци и чак след като бъдат отстранени грешките и - да започне масовото производство и употребата им... Та Тръмп не спря да се хвали и да работи върху имиджа си на "спасител на човечеството" (благодарение на него започна масовото ваксиниране, та тъй бил спасил поне 2 500 000 души по цял свят) и на САЩисаната икономика (приходите на Pfizer за 2021 година само от продажбата на ваксини вкл. с извиване на ръцете на всички държави да закупуват точно тази експериментална вакса възлязоха на 131 МИЛИАРДА USD)... Tа Тръмп не спря да говори против Китай - "The China virusThe China virusThe China virus" ... "Трябва да ни изплащат репарации, за дето ни раязболяха и не ни казаха веднага за тази зараза, за да се съхраним"... Явно сега предОлимпийски им опъват и нервите, както им е навик поне от 1980 г. насам... Явно на китайците им писна щом са изнесли тези данни (ако съществува такъв доклад)... От доста време Китай призовава СЗО да се направи НЕЗАВИСИМО официално разследване на появата на Covid19... Така че, сега бившият хам. президент да бъде така добър да поеме отговорността си за тази пан-трагедия! Или поне да си налягат парцалите и да не се закачат с Русия или Китай, за да не пострадат още повече невинни хора по цял свят от техните глупости... Да си запретват ръкавите и да си оправят държавата С РАБОТА, не да палят война след война за да си оправят икономиката...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Институтът ТайХЕ е НПО, тинк-так/мозъчен тръст, базиран в Пекин през 2013г., един от които ст. сътрудници е Ирина Бокова:)

  25 Яну 2022 16:37ч.

  НПО-то "Институтът Тайхе" има изследователски центрове в Съединените щати и Германия. Освен Ирина Бокова ( http://www.taiheglobal.org/Content/2018/03-06/0918249330.html ), като представител на най-верния сателит на СССР от времето на соца, там има старши сътрудници от Таджикистан, Узбекистан и др.бивши съветски републики, Африка, Австралия, Алжир и т.н. http://www.taiheglobal.org/en/yjtd/index.html На 30.12.2021 г. са публикували доклада, в който се опитват да притиснат САЩ с обвинение да носят отговарност за глобалното разпространение на COVID-19, както и САЩ го прави към тях с поредица от изявления от американските тинк-танкове. Всичко е политика, но ... става въпрос кой да плаща и кой да вземе парите. ---> http://www.taiheglobal.org/Content/2021/12-30/1541312775.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Капитан Кук на 25.01.2022 в 15:02 Другарю Айсблок, пийте си белината и внимавайте какво си пожелавате - все пак никой не иска Русия да я няма на картата"

  25 Яну 2022 17:31ч.

  Вие си пийте ваксината или квото там, щото даже от устенцата на наш виден атлантик сме чували, че Русия трябва да се раздели на три. Вие не сте ли ? Или поне "Майната му на православието" също не сте?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock - приятелю от 17:31

  25 Яну 2022 18:08ч.

  Благодаря! Но няма страшно: - Белината я пият дрогарета от други, много интелигентни вилаети на Несмислието. Даже не разбрали, че тогава, когато уж за три дена излекуваха таваг. Тръмпи, той не бе и помирисвал тази свещена, за правоверните атлантици, течност. * Но нека да споделя за днес какво ме развълнува. Нейде из различните материали за Ситуацията, нейде из някаква статия бе споменат линк от Украйна. ** По принцип си спестявам непроверена "реклама", но този път прослушах началото и ... след час стигнах до краят. Като непосредствена реакция, горната сентенция изригна сама по себе - за дрехите и САЩисаният адресант и я пуснах... Дълго е за споделяне какво точно бе вътре, но там видях, чух и разбрах едни невчесани мисли, а от тях на свой ред получих отговора на важните и не лесно видните несъответствия в цялата Постановка около Ултиматума! *** И хоп - Калейдоско́па се намести и в картинката грейна всяко едно късче от точното време на точното място!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • potrebitel

  25 Яну 2022 20:11ч.

  ДО ЕЙСБЛОК:Моля те кажи какви си видял и чул.Стана ми любопитно за какво става въпрос,макар че спомена за ултиматуми.Значи нашия президент е замесен в нещо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  25 Яну 2022 23:07ч.

  До "Обобщеният извод" още преди година професор Люк Монтание каза, че вируса е изкуствено модифициран, ноо му запушиха устата...........Това е биологичен "чернобил" но никой не смее да го обяви и защо ли Путин, Си Дин Пин и Ердоган произведоха ваксини и си ваксинират населението? Може би Сорос или Бил Гейтс им "нареждат" да провеждат така нареченият "медицински фашизъм" срещу народите си???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • от Швейцария съобщиха, че премахват зелените си сертификати!

  26 Яну 2022 7:46ч.

  А ние кога?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Данни изтекли от Министерство на Отбраната в САЩ

  26 Яну 2022 7:52ч.

  твърдят, че данните за последиците от ваксинирането (на военните им) са манипулирани, намалявали са броя на страничните ефекти, а сред последиците са следните: 300 % повишение на сърдечно-съдовите заболявания, 300% повишение на раковите заболявания, и 1 000% повишение на неврологичните заболявания! Правилно каза хърватския евродепутат в ЕП: "Убийството си е убийство"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Напиши коментар

  26 Яну 2022 10:35ч.

  Чрез тази димна завеса "Ковид 19", най- малкото се "осветиха" суверенните държави в момента - Русия, Китай, САЩ и Англия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • най- малкото се "осветиха" суверенните държави в момента

  26 Яну 2022 12:47ч.

  Пропуснал си Иран и Израел

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мдам

  26 Яну 2022 22:25ч.

  Значи, според Китай /които официално са първата антиутопия в света/, вирусът може да има изкуствен произход, само и единствено, ако Китай нямат нищо общо. Имат ли нещо общо - вирусът е естествен, точка. Що се отнася до САЩ - лабораторията във Форд Дитрих най-вероятно е "изпуснала" и вируса на СПИН преди години, има много материали из мрежата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Китай/които официално са първата антиутопия в света

  27 Яну 2022 12:56ч.

  Със същата сила можем да твърдим, че САЩ официално са радетели за цялостна дистопия , не ограничавайки се само в териториалните си рамки..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  29 Яну 2022 12:24ч.

  Всичко това написано в доклад се знае от много време. Но САЩ и техните слуги по света и унас ще отричат защото така им нареждат господарите. Те нашите слуги са от най-дребните, по-прости и малообразовани. А и малко им плащат, затуи и нищо свестно не пишат! Само фейкове, лозунги!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • FIFO

  31 Яну 2022 23:31ч.

  Първи създал, първи с ваксина. Естествено!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи