Кисинджър за войната в Украйна: Съчувствам на германското правителство

Кисинджър за войната в Украйна: Съчувствам на германското правителство

Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър изрази съчувствието си към Германия заради трудната ѝ задача да намери ролята си в Европа на фона на войната в Украйна, предаде ДПА.

"Предвид историята на Германия за нея не е никак лесна задача да играе водеща роля в Европа, която да се базира на това да бъде най-голямата европейска военна сила", каза Кисинджър пред журналисти в Лондон. "Съчувствам на германското правителство заради задачата, която си е поставило, както и заради това, че се заема с нея, без да е имало възможност предварително да се подготви за това."

Германия ще играе много важна роля в оформянето на новия европейски ред, който в момента е в процес на възникване, каза Кисинджър. "Това включва и възстановяването на Украйна след войната, което ще изисква някаква помощ от типа на Плана "Маршал", заяви той.

Кисинджър добави, че Германия ще играе ключова роля по отношение на европейската сигурност с оглед на заплахата от нова руска агресия.

Кисинджър, чието германско-еврейско семейство е принудено да избяга от нацистка Германия през 1938 г., е един от хората, които са в основата на изграждането на американската външна политика между края на 60-те и края на 70-те години в качеството си на съветник по националната сигурност и държавен секретар.

Източник: БТА

 

 

 

 

Коментари

 • "Съчувствам на германското правителство заради задачата, която си е поставило, както и заради това, че се заема с нея, без да е имало възможност предварително да се подготви за това."

  28 Юни 2022 11:18ч.

  Старият евреин е с великолепен коментар. Ръководството на Германия няма капацитета да се справи със ситуацията, но още по-лошо то няма капацитета да се научи да се справя с подобни ситуации, то е подбрано в Шваб Шуле-то да е изпълнително, лоялни и тъпо и за сега демонстрира отличен капацитет и за трите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  28 Юни 2022 21:54ч.

  Докато не запушат камините на Бухенвалд, Мяйданек и Дахау нищо няма да се случи ..........................

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментара на първия във форума

  28 Юни 2022 11:28ч.

  е точен и правдив.Не мога да разбера само Кисинджър защо си мисли че трябва да има т.н. план Маршал за бившата руска губерния украина?Тази квази държава няма да я бъде и отново ще се превърне в някакъв окръг(може пак губерния) на новата руска Империя и тя ще се погрижи за състоянието на това образувание както и за малцината не избягали руснаци от тези земи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  28 Юни 2022 13:32ч.

  уфсите от Задунајската Губернија все оште ги влече да са пак в руската Задунајска Губернија...с този манталитет скоро и африканските държавици ште са по-напред в развитието си...заминавајте на изток, там ви е мјастото, вие не сте европејци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ооо Сръбската клавиатура от Американската фирма...

  28 Юни 2022 16:01ч.

  как е нощната смяна?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментара на първия във форума 28 Юни 2022 11:28ч. е точен и правдив.Не мога да разбера само Кисинджър защо си мисли че трябва да има т.н. план Маршал за бившата руска губерния украина?

  28 Юни 2022 11:53ч.

  Може би, защото плана Маршал за западните окръзи на разпарчетосанара след ВСВ Германия е бил изпълнен и платен и с партийните пари /златото на Национал-социалистическата партия на Райха/ предвидливо изнесени още в началото на войната и по същество представлява елементарна операция по препиране и узаконяване на нацистките капитали?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  28 Юни 2022 12:18ч.

  План Маршал НЕ Е даване на пари. Той убива индустрията на страните от Западна Европа. Ползата от него е отрицателна. Преди план Маршал, СССР има т.н. План Молотов, който е много по-положителен и допринася за бързо възстановяване и развитие на страните участници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  28 Юни 2022 13:37ч.

  да бе, то се видја как Източна Германија се “оправи“ с рускија план Молотов, заприличаха и те на руска кочина...и как Западна Германија се изправи с плана Маршал, и победените започнаха да живејат по-добре от победителите. Кофти е да си Наблюдател, а да не виждаш очевидното

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  28 Юни 2022 12:15ч.

  Германия е окупирана държава и няма никаква роля. Изпълнява каквото й наредят от САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MAGA

  28 Юни 2022 12:30ч.

  немците кучета ги яли . Tе са били , още са , и ще бъдат нацисти , докато не ги изтрият от лицето на земята . изживяват се като големи баровци , но ги видяхме в Афганистан колко са смели и как бягаха подир американците да не изтърват самолета . сега явно са решили , че е време за реванш заради червения байрак на райхстага 45-та година . уви , очертава се пак пръчка у гърба .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  28 Юни 2022 12:38ч.

  САЩ командва Германия. Червеният байрак над Райхстага трябваше да е там ЗАВИНАГИ, но ... САЩ "купиха" купола на Райхстага и байрака изчезна. В конституцията си Германия имаше точка: Немски войници не могат да действат на чужда територия. САЩ им наредиха и те я махнаха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ну Погоди

  28 Юни 2022 12:30ч.

  От една от книгите на Кисинджър: " ...Меркел беше една от 11-те секретарки на един с име Хелмут Кол. Толкова за нея. Колкото до Германия, те бяха любимия ни външен партньор. Никога нямаха мнение за нищо, само чакаха да им спуснем заповедите. Не можехме дори да ги уважаваме..."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 99 годишен Кисинджър

  28 Юни 2022 15:35ч.

  Айде кажете ми че е нормално 99 год старец да е напълно с ума си , финкционален....или имал добри гени.... гени от детска кръв, дето им преливат, по 20 хил долара на вливане. Говорят големи спортисти, които също го правят, президентска терапия го наричат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • новия европейски ред, който в момента е в процес на възникване, каза Кисинджър

  28 Юни 2022 15:39ч.

  новия европейски ред, който възниква, е опитното поле за новия световния ред

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • подбрано в курсовете на Давос

  28 Юни 2022 15:46ч.

  И българското правителство, ПП и оснено Киро и дие, са подбрани в Шваб Шуле/ Schule -Училище/ на Клаус Шваб от Давос, да са изпълнителни, и много прости

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  28 Юни 2022 16:42ч.

  Къв план Маршал за Украйна ,ти се е присънил на тебе ? Ми той е бил за споделено възстановяване на Германия от съюзниците във ВСО ! В случая, вие какви се явявате, нали не сте страна, тъй че на какви трофеи се надявате ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кисинджър добави, че Германия ще играе ключова роля по отношение на европейската сигурност с оглед на заплахата от нова руска агресия.

  28 Юни 2022 16:50ч.

  Браво на Кисинджър! Без преструвки - прямо и открито - пак подготвят война и пак германци срещу руснаци! За англосаксите това е несбъднат сън! Мечтайте! Мечтайте! Това ви остана!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кой пък брои Германия за "първа военна сила в Европа" ?

  29 Юни 2022 11:28ч.

  Това е американска подигравка. Всички знаят - Германия е окупирана от американците територия , с договор за окупация за 100 (сто) години - до 2045. А после - я камилата, я камиларя... Ако има някаква що-годе самостоятелна (относително ! ) армия в ЕС , това е Франция. Има собствени ядрени сили, самолетостроене, стратегически подводници с МКБР, правото да развива космонавтика...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ха ха

  29 Юни 2022 17:04ч.

  Пак коментари от Мошето..... Как 14 години, не говорещ английски език чужденец, моше, завършва Харвард или Иейл и става държавен секретар....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ха ха

  29 Юни 2022 17:09ч.

  Като милен Велчев който учил в Харвард, спечелил конкурс преди 89, после с конкурс в Голдман Сакс, после с Конкурс в Световната банка, после финансов министър... А то татенцето шеф на БГА Балкан без конкурс....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • и бря

  01 Юли 2022 0:19ч.

  Шморца си отмъщава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи