Кирил Петков пред "Ню Йорк таймс": Кремъл иска да ме свали от власт чрез размирици

Кирил Петков пред "Ню Йорк таймс": Кремъл иска да ме свали от власт чрез размирици

"Ако най-зависимата от Русия държава с най-ниския БВП в ЕС може да си позволи да се изправи срещу Путин, всеки трябва да може да го направи", казва премиерът Петков пред "Ню Йорк таймс". Изданието посвещава очерк на България, какви са политическите настроения в страната, силната историческа връзка с Русия, мощната руска пропаганда и смелостта на правителството на Кирил Петков да промени проруския курс на предходните управления. 

Ето и статията в "Ню Йорк таймс":

Шипка, България — Седмица след нахлуването на Русия в Украйна, посланикът на Москва в България изкачва снежния проход Шипка, за да почете руските войници от царистката ера, загинали за независимостта на България през 19-и век. Днешните проблеми обаче бързо затъмняват усилията да се напомни на България, че има дълг към Русия. На същия ден България изгонва двама от подчинените на посланика за шпионаж и обявява ареста на висш военен, също по обвинения в изнасяне на сведения към Русия. 

Оттогава насам България - страна, която Москва дълго смята за своя най-отзивчив и надежден приятел в Европа, се присъедини към европейските санкции срещу Русия, предложи да ремонтира военни хеликоптери и танкове за Украйна и изгони още руски дипломати. 

"Русия традиционно е имала огромно влияние тук, но се оказахме голяма изненада за тях. Те не разбират какво се случи", казва премиерът Кирил Петков. Бързото влошаване на отношенията с България - бедна, но символно важна държава заради исторически близките й връзки с Русия, подчертава колко далеч от начертания сценарий се развиха събитията след нахлуването в Украйна. И не само на бойното поле. 

Русия, бясна на "предателството" на стария си приятел, миналия месец спря доставките на газ за България, превръщайки едновремешния си балкански съюзник в първата държава заедно с Полша, ужилена от енергийното оръжие на Москва. 

В същото време, казва Петков, Москва предприема и кибератаки срещу сървъра на държавната енергийна компания и пощите, блокирайки изплащането на пенсиите. "Намираме се под жестока атака в момента", обяснява премиерът и описва това като "опит да се извади от релси нашето правителство" чрез подстрекаване на размирици. 

"Русия се опитва да ни превърне в пример за останалите", казва българският премиер за енергийното изнудване, което цели "да изстреля нагоре цените на енергията и да свали правителството". 

Дали и без друго нестабилното коалиционно правителство на Кирил Петков ще оцелее, зависи до голяма степен от способностите му да осигури алтернативни източници на енергия от ЕС и САЩ. Тази седмица Петков бе във Вашингтон, където вицепрезидентът Камала Харис обеща солидарност срещу "последния опит на Русия да използва енергията като оръжие". 

Асен Василев, финансов министър и вицепремиер, твърди, че България е напреднала доста в осигуряването на алтернативни източници на газ от Азербайджан и чрез доставки по море на втечнен газ до съседна Гърция за пренос до северната част на страната. 

"За нас "Газпром" очевидно е в миналото", казва Василев. Според него, Москва си е направила грешно сметката, защото на практика принуди обичайно враждуващи балкански страни да се обединят бързо и да противодействат на риска от спиране на доставките. "Това ми дава голяма надежда, че енергийното оръжие не само ще се окаже "хартиен тигър", но и ще се върне като бумеранг срещу Русия", казва вицепремиерът. 

Вече е ясно от разрива на Русия с България, че бавният й прогрес на бойното поле в Украйна е съпроводен с поражения на дипломатическия фронт, за които често сама е виновна. Москва успя да задържи Китай на своя страна и привлече подкрепа в Африка и Южна Америка, но другаде проявява удивителна способност да губи приятели и да отблъсква хората. 

Външният министър Сергей Лавров например наскоро успя да вбеси Израел, която пазеше неутралитет по отношение на войната в Украйна, с изявлението, че евреите били "най-големите антисемити" и че Хитлер е имал еврейски корени. Президентът Путин след това се извини на Израел за коментара. 

Руският посланик в София Елеонора Митрофанова също си вкара автогол, като нарече България "евроатлантическа подлога", а по-късно се оправда с лош превод. Кирил Петков казва, че е привикал Митрофанова, за да протестира за нейното изявление, като й казал, че "има много добри речници". Премиерът получил извинение, но казва, че продължава да е недоволен от поведението на представителката на Русия, която се държи  "не като дипломат, а като машина за пропаганда" 

През март България извика посланика си от Москва в отговор на "недипломатичните, остри и груби" изказвания на Митрофанова. Руският посланик остава в София, но скоро още от нейните дипломати ще бъдат изгонени. "Сега е моментът да заемем твърда позиция срещу руските шпиони - казва Петков. - Сега е моментът да разчистим". 

Полша, която никога не е била такъв близък приятел на Москва като България, също бе възмутена от пренебрежението, което Русия демонстрира към обществените настроения. Посолството на Русия във Варшава - град, потънал в украински знамена и билбордове с обидни лозунги срещу Путин, призова преди дни жителите да се присъединят към руските дипломати в събития, честващи Деня на победата - руски празник, който Путин превърна във фестивал на националистическата бомбастика.

В събота, след масов обществен отпор, посолството отмени общите тържества, в които поляците видяха опит да се похитят спомените от Втората световна война. Но обяви в изявление, че съжалява за неблагодарността на Полша към Москва за победата над нацистите, "благодарение на която полската държава съществува в момента!". Когато посланикът на Русия се появи на мемориалното гробище на съветските войници в понеделник, украински активист го заля с червена боя. 

Посолството на Москва в София направи също толкова неуспешен опит да впрегне едновремешната си военна слава в полза на бруталната агресия срещу Украйна. Митрофанова успя да ядоса даже проруски настроени българи с твърдението си, че нахлуването в Украйна не е по-различно от намесата срещу Османската империя на Балканите, която помага на България да стане независима държава. 

"Навремето Русия освободи България. Сега е време Русия да освободи Донецк и Луганск", каза посланичката през март. Това сравнение предизвика вълна от възмущение, защото представляваше едностранчив поглед към историята, който - както и омаловажаването на украинската история - изкривява сложно минало за целите на неумела пропаганда, казва Даниела Колева, историк от СУ. 

Колева казва, че много българи признават заслугите на Русия от XIX век и все още изпитват благодарност. Но страната има и горчиви спомени от по-ново време от руските атаки по черноморското крайбрежие през Първата световна война и съветската окупация след Втората световна. "Има много митология за Русия", казва Колева, припомняйки, че за 40 години наложен от Съветския съюз комунистически режим "системно е заличено всичко, което може да хвърли сянка върху Русия или СССР". 

Социологическите проучвания показват, че подкрепата за Русия в България е по-силна отколкото другаде в Европа. Но според изследване, поръчано от българската държавна телевизия през март, над 60% подкрепят по-тежки санкции срещу Русия, докато одобрението за Путин е намаляло наполовина до около 25% след нахлуването в Украйна. 

"Тази война е голям пирон в ковчега на нашето прехласване по Русия. Руснаците успяха много успешно да отвратят хората от Русия", казва Руслан Стефанов, програмен директор на Центъра за изследване на демокрацията. Когато парламентът трябваше да гласува "военно-техническа помощ" за Украйна, дори БСП - дългогодишен поддръжник на Русия, гласува "за". Единствено "Възраждане" бе против - националистическо формирование, което редовно протестира в подкрепа на руското нахлуване в Украйна. 

Костадин Костадинов, лидер на "Възраждане", настоява, че повечето българи са на страната на Русия, но са пренебрегвани от едно правителство, което е превърнало страната в "колония на САЩ". Костадинов се съгласява, че спирането на газовите доставки не е "приятелски акт" от Русия, но смята, че той е разбираем, тъй като "ние започнахме тази война с Русия", като наложихме санкции и изгонихме дипломати. 

Преди "Газпром" внезапно да спре доставките за България в края на април, страната разчиташе на Русия за около 90% от нуждите си от природен газ. Но според премиера Кирил Петков Русия сериозно е сгрешила, като е избрала България да провери способностите си да нанася икономически поражения и да променя правителствената политика в подкрепа на Украйна. "Ако най-зависимата от Русия държава с най-ниския БВП в ЕС може да си позволи да се изправи срещу Путин, всеки трябва да може да го направи", казва той.

 

Източник "Сега"

 

Коментари

 • Razor

  12 Май 2022 19:30ч.

  Смешник!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  13 Май 2022 18:09ч.

  Пълната бездарност ще те измете от " поста" ти, даден от лековерни избиратели !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Случайник

  14 Май 2022 7:54ч.

  В умопомрачение

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зла хлебарка

  12 Май 2022 19:32ч.

  Майко мила на руснаците им треперят гащите от нас. Народа показа на Киро още на 3 март колко го обича стана първият премиер в българската история бит със снежни топки на Шипка. Тези хора вървят срещу интереса на държавата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • минаващ

  12 Май 2022 19:41ч.

  не бе глупчо, Русия въобще не я интересуваш! БЪЛГАРИТЕ искат да те свалят незабавно, щото вече им уреди студена и гладна зима, нищо че сме доста свикнали през последните 30 години на такъв "разкош". А лъжите за американския газ лъснаха само за ден! Фт утре и Германия е на газова диета, а "големите началници" в Европа няма да те пуснат до щатски газ, ДОРИ И ДА СИ СИ ГО ПЛАТИЛ НА Камала Харис!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кире,

  12 Май 2022 19:46ч.

  Май почваш яко да се сдухваш. Спри навреме и се прибирай заедно със семейството си в Канада. Там поне има достатъчно просторно място, дето с дни и седмици не можеш да срещнеш жив човек. Ще ти подейства добре, помисли си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поручик Галицин

  12 Май 2022 20:07ч.

  На квадрат!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  12 Май 2022 20:13ч.

  ебахти и боклука е тоя...пфууу

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • haho

  12 Май 2022 20:15ч.

  Е те такъв нагъл бок*ук като ПростоКиро не сме имали. Гордост за гласувалите за него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • haho

  12 Май 2022 20:17ч.

  А статията на "Ню Йоркска правда" няма какво да се коментира.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен Робот

  12 Май 2022 20:30ч.

  Тотален некадърник, който може да вирее само на българска почва. Затова пък с асеня може да се окажат претенденти за най-големи разрушители на България. А колко са завлекли - те си знаят...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Негово Велико нищожество се погледнало в огледалото.

  12 Май 2022 20:41ч.

  "Огледалце, огледалце на стената. Кажи, кой е най-великия М.П. на света". Една снежна топка (на Шипка) не е достатъчна, за да го "приземи". Който сее ветрове, жъне бури.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Туй момче ептен изплиска легена

  12 Май 2022 20:51ч.

  По цял ден не слиза от черешата

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Долна евроатлантическа подлога,

  12 Май 2022 20:51ч.

  господин Никой в политиката; бил се "изправил срещу Путин" - кой се интересува от теб, нещастнико!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обективна западна преса

  12 Май 2022 21:05ч.

  Хубаво започват със събитията на Шипка, ама защо нищо не споменават за снежната любов на народа към Киро. Той оттогава се разсърди като отхвърлен ... , зачеркна народа и се обяснява в любов само на господарите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-ГЛУПАКат ОБЛЕЧЕН ВЪВ ВЛАСТОВИ МУНДИР

  12 Май 2022 21:20ч.

  Може да предизвика огромна трагедия.Справка-Зеленски,Саакашвили,Пашинян.Снизхождението е не умесно.Трябва докторска намеса.Д-р Т...........н/Франция/Всяка забава ще струва нечий живот.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  12 Май 2022 21:23ч.

  дреме и на Русия за козяшките циркаджии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • старецът и реката

  12 Май 2022 21:41ч.

  Господи, защо ни наказваш!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ивайло

  12 Май 2022 21:51ч.

  Тоя за няколко месеца изговори повече лъжи отколкото Боко за десет.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  12 Май 2022 22:04ч.

  От толкова нагли и безочливи лъжи човек започва да се чувства като клет карък на историческата фортуна. Но ето че Андерсен описва същото явление още през е-хей, далечната 1835 г. - в приказката „Новите дрехи на царя“. В днешния й вариант „Ню Йорк Таймс“ са ушили супермодерни и, естествено, маркови дрешки на наш Кирчо. Ма май няма дълго да си ги носи...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • квинтесенциален армаментариум

  12 Май 2022 22:10ч.

  Имбецил с неповече от 300 думи в речника. Не Кремъл, а народа ще те свали, Кире.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  12 Май 2022 22:21ч.

  Единственото оправдание за американската подлога е, че не е българин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тралала

  12 Май 2022 22:46ч.

  Аз по се надявам да го осъдят за държавна измяна и за лош български език. Едва ли Кремъл ще си хаби силите, като кирчо сам ще се свали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Май дан

  12 Май 2022 23:15ч.

  Човека договори със Сакашвиши грузински снайпери за родния Майдан, явно не стопляме че със свободата ни е свършено, а вече няма и военни за преврат

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рядко дебилна боза

  12 Май 2022 23:29ч.

  Смесица от полуистини, абсолютни лъжи и опростенческо-опростачвани факти. Текстът на нео-комунистическия парцал НЙТ е предназначен за вътрешната публика. Неизвестно защо ни се сервира тук ? Впрочем като виждаме кой е БГ - източникът, нужникът С. , става ясно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  13 Май 2022 0:30ч.

  Кирчо, не си интересен за Путин. Ние искаме да те прогоним в студените канадски гори. Ти не си от нашата кръв и вяра. Ти си англо-саксонска присадка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не сте прав колега

  14 Май 2022 9:43ч.

  За голямо съжаление това нещо е изтърсак на най-гнусните и долни родни прослойки - агентите на ДС ! Баща му е десар, натоварен да изнесе в Америка пари на разузнаването. Това лекенце е потомствен десар ! Не е чудно че неокомунистите в САЩ - байдъни, камали, пелосита - са го насадили да ни язди !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цветовете на елита

  13 Май 2022 1:04ч.

  Тоя където и да се появи трябва го поливат с боя или с цветни бомбички. На всяка крачка. Да му стане навик да ходи бойдосан и бит.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мъже на място в този Кремъл, бе!!!!!!

  13 Май 2022 1:07ч.

  Браво на Кремъл. Евала, мъже са. Само дето не са умряли да свалят противна госпожичка като теб. Теб могат само да те смачкат, като гнида.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЧакРам

  13 Май 2022 2:10ч.

  Руската империя следва имперския си план. Според Сун Дзъ- допускай приятелите си близо, а враговете още по близо. България е интересна като територия , но едва ли сегашния назначен управител на държавата е интересен за Руската империя. България не е империя и не е фактор в глобалния план . Тъжно, но факт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  13 Май 2022 6:58ч.

  Дали? От цяла Европа, единствено България отказа да се ваксинира... дали не е фактор? Народ, който не подлежи на манипулация, дали не е фактор? ... Когато смяташ незначителни неща за фактор, няма как да видиш значителното! Точно България ще се окаже фактор и то в глобален план 😋

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  13 Май 2022 7:38ч.

  И като кажете "територия", за кого е тази територия, не е ли за хората, ако няма хора, за чий му е територия? Богатство, пари, ресурси, територия са интересни само за хората, на животните не им трябват такива работи - няма хора, няма територия... Как 200 млн. руснаци охраняват територията си, а милиард и половина китайци седят затворени като маймуни?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • разсмя ме

  13 Май 2022 6:58ч.

  Бре! Тоя пак се е разпасал и лъгал като дърт ром.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  13 Май 2022 7:01ч.

  Какъв ли нов американски халюциноген е изпробван върху Киро ? Дано не е силно заразен .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • че Бг е евроатлантическа подлога

  13 Май 2022 7:40ч.

  - това е правдата в цялата омерзителна статия. На зеленски също му се смяхме, както на кирчо, преди да извърши откровения геноцид в усрайна. Кирчо сега да поиска лендлийз от западните фашисти и да въоръжи укронацистите, които му прати зеленски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • че Бг е евроатлантическа подлога

  13 Май 2022 7:42ч.

  защото кирчо няма никаква подкрепа в Бг.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На стара коза яре

  13 Май 2022 8:14ч.

  Тоя е тотална щета за Земята (не само за БГ).Такива ще станете учейки в Харвард-тъпи зубрачи на клишета с дълги нослета и дълбоки джобчета(с ударени на ЧЕ за да се получи римата :)).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  13 Май 2022 8:15ч.

  Този дори не осъзнава колко е елементарен и незначителен! Кой е той, че Кремъл ще се занимава с него? Боже, прости му! Когато и да го изхвърлим от властта, все ще е късно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  13 Май 2022 8:46ч.

  Киро страда от когнитивен дисонанс. Убеден е, че добивът в гащите му е дело на Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не, не Русия иска да те "свали", а ние, българите,

  13 Май 2022 8:49ч.

  Защото управляваш против България! Каквото си сторил досега е илюстрация на пълната ти некадърност и алчност да спечелиш лично, без да те интересуват българските национални интереси!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • глупак

  13 Май 2022 8:54ч.

  Не е обида, а констатация! Този трябва да го освидетелстват! Говори като пиян - това става опасно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  13 Май 2022 9:30ч.

  В свободната преса се дава линк към статията, в Митрофанов глас имаме само свободни съчинения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кольо

  13 Май 2022 9:38ч.

  Кремъл не е чувал за тебе бе кретен!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде сега!

  13 Май 2022 10:49ч.

  Кирца, не се заблуждавай, може и да представляваш някакъв временен интерес за еугЛЕНА Бориславова (това жена ти да го изяснява), но нито ние, нито Кремъл се интересуваме от тебе. След един месец те няма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • България е орисана

  13 Май 2022 11:03ч.

  да бъде управлявана от национални предатели

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде стига

  13 Май 2022 11:03ч.

  Много пъти ни излъга бе човек, спри се вече!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Офте мофте,

  13 Май 2022 11:51ч.

  Киро Мустафа

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И що според Кирчо има размирици

  13 Май 2022 12:10ч.

  Хората, ако бяха доволни от действиията му нямаше да протестират. Всички протестиращи ли са платени от Путин? Ония с рояла и голите цици, от кой бяха платени?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Храни куче да те лае !

  13 Май 2022 12:58ч.

  Към момента украинските бежанци у нас са над 100 000, а страната ни излиза на първо място по брой регистрирани с временна закрила в Европейския съюз.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Между другото,

  13 Май 2022 13:52ч.

  Колко украинци от мъжки пол са влезли у нас?!? нищо чудно, тези да са предвидени за нещо, което не смея да си помисля дори?? И напълно е възможно, защото у нас надали ще се намери дори и един, който да се съгласи да се бие против нашата освободителка...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кирчо при господарите

  13 Май 2022 13:53ч.

  Наистина ли тоя палячо мисли, че Русия се занимава с неговите глупости!? Ние ще си го пръждосаме! Нека не забравя, че българите не сме само история, а и неговто мрачно настояще!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  13 Май 2022 14:09ч.

  Възможно ли е истинската цел на посещението му в САЩ да е била търсене на помощ срещу тези "размирици"? Защото ако е така, е предателство отвсякъде.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Глас

  13 Май 2022 16:29ч.

  Глас народен глас божий

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  13 Май 2022 17:09ч.

  Може и без размирици, след като американците гласуват за Републиканците, може да си отидете по естествен път с началниците си от Демократическата партия. Също като „клонираните“ от Междузвездни войни, които окапаха, когато им се разби командния център. Въпросът е демовете да не успеят пак да фалшифицират изборите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gen Gurko

  13 Май 2022 17:27ч.

  Кириле, никой не може да принуди доволни от управлението граждани да правят размирици.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  13 Май 2022 17:39ч.

  Човек може да бъде недоволен дори когато го управляват безупречно, такова управление осъжда животинката, която живее във всеки човек. Затова и Христос беше разпнат като Цар. Хората не искат Правда и Иистина, а чисто и просто искат да им се угоди. Затова комунизмът напредва бързо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  13 Май 2022 17:43ч.

  Комунизмът е утопия, защото предлага без истински добри хора, да се създаде истински добър режим и свят. И злият човек се радва, че ще получава „добро“ без в замяна да върши добро. На него му се позволява да става все по-мързелив и безотговорен, докато му се обещават разходки до Марс и изчезване на всички болести. Затова Просто Кирчовците управляват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кратунчо, кратунчо...

  13 Май 2022 17:34ч.

  ... Никога не е имало на МинПредското кресло по-голямо нищожество! Ти си срам за нас, но отговаряш на 1000% на калъпа по който са те форматирали сащисаните паразити. И в този смисъл си и гордост за нас, че си такъв един отличен пример за същността, качеството и отровността на Козяците. Даже и умрелите вече са го научили. Невероятен боклук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е-ха

  13 Май 2022 19:15ч.

  Небългарчето К. с някакъв садомазохизъм умишлено ущожава българската икономика. К-то казва, че "Ако най-зависимата от Русия държава с най-ниския БВП в ЕС може да си позволи да се изправи срещу Путин, всеки трябва да може да го направи". Този е много зле. Ми може да си го позволи, защото парите излизат от джобовете на българите, за да влязат в джобовете на управниците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • редакция

  13 Май 2022 19:16ч.

  унищожава

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ев70

  14 Май 2022 13:45ч.

  Колко е жалък така нареченият премиер.Срам ме е,че говори от името на България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Hchvuvigjg

  15 Май 2022 8:02ч.

  Тоя клоун трудно ще го свалим вече! Украинците дето вкара ще бъдат мобилизирани в негова защита чрез протести! Ето как се изкривява политическия пейзаж чрез привнесени отвън елементи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кирил Петков пред "Ню Йорк таймс": Кремъл иска да ме свали от власт чрез размирици

  16 Май 2022 13:57ч.

  А българите искат да те видят как чукаш камъни 16 часа на ден на зелева чорба и облечен в раиран костюм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи