Калин Митрев за написаното в "Гардиън": Целят да компрометират мен и Ирина Бокова

Калин Митрев за написаното в "Гардиън": Целят да компрометират мен и Ирина Бокова
Всичките ми възнаграждения са получавани в мои редовни сметки в България и чужбина, декларирани са и са платени данъци у нас, казва пред "24 часа" българският представител в Европейската банка за възстановяване и развитие в Лондон и съпруг на Ирина Бокова.

 

- Г-н Митрев, в. “Гардиън” и други издания публикуваха информации за неясни трансфери на пари от Азербайджан към лица и фирми в Европа, където е споменато и вашето име. Как ще коментирате публикациите?

 

- Очевидно се налага да дам кратки разяснения. Разчитам, че сериозните медии ще ги отразят коректно, на останалите нямам какво да кажа.

 

- Получил ли сте въпросните преводи и за какво?

 

- След като напуснах ЕБВР, четири години работих като независим консултант в България, Швейцария, Кипър, Англия, Азербайджан и други страни. Цитираните плащания са по тригодишен договор с частната азербайджанска фирма “Авуар Ко”.


Тогава тя работеше основно по държавна програма за предотвратяване и контрол на периодичните наводнения по поречието на реките Кура и Арас. В проекта участваха много местни и чужди частни фирми и публични организации.

 

- Защо се обърнаха точно към вас?

 

- Потърсиха ме заради дългогодишния ми опит с големи проекти. Съветвах фирмата как да участва в публично-частни конкурси и проекти, да прилага най-добрите европейски и световни практики в тази област, да работи с международните финансови институции и да си сътрудничи с големи световни фирми.

 

Прекратих договора, както го изискват правилата, преди да започна отново работа като представител на България в ЕБВР през 2014 година.

 

- Знаехте ли откъде идват преводите?

 

- По въпроса за това как и откъде фирмата е превеждала моето възнаграждение, не мога да отговарям и нямам отношение към този въпрос. Той е от компетенцията на фирмата, която единствена познава своите плащания и сметки.


За мен е важно, че всичките ми възнаграждения са получавани в мои редовни сметки в България и чужбина, декларирани са и са с платени данъци в България.

 

- И все пак, откъде тогава идва тази атака?

 

- Свикнал съм семейството ми да бъде атакувано обикновено в търсене на подход за компрометиране на моята съпруга. Не е приятно, но както знаете, се наложи да приема този начин на живот. Уверявам ви, че и този опит ще се окаже неуспешен.

 

 

 

Източник: www.24chasa.bg

 

 

 

 

Коментари

 • Груйо от връо

  06 Sep 2017 20:29ч.

  "ДемокраДичните медии", наричани от Пол Крейг Робертс проституиращи, освен лъжи, интриги и простотии, друго не публикуват! Щом и американският прзидент го казва и пише, как да не го вярва човек!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  07 Sep 2017 8:30ч.

  Всъщност това, което Калин Митрев е правил, си е напълно законна дейност в демокраДичните страни, нарича се консултантска дейност и лобизъм. Ето, казва и че си е декларирал доходите и си е платил данъците. Значи е част от демокраДичната система. Но тогава, щом го защитаваме, би трябвало да приемем без възражения и въпросната демокраДична система, в която така добре се е вписал. Отделен въпрос е, че съпругата му възглавява световна организация с културна и хуманитарна насоченост. И намекът е, че нейната дейност е повлияна от паричните потоци откъм Азербайджан. Е, тук е неприятното. Госпожа Бокова винаги е оставяла добро впечатление като личност и с дейността си, особено ако я сравним с нейната българска конкурентка за председателското място в ООН. Ами фактите са такива, много жалко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Говмитрев

  08 Sep 2017 16:41ч.

  Калине, лъжеш, брато! Лъжеш като истински комунист и агент на ДС! Излезе информация ,при това съвсем достоверна, че фирмата, която те е наела да даваш съвети на свирепия азербайджански диктатор, е фантомна и е създадена две години след природните бедствия и възникналите с тях проблеми, по които ти си дал "компетентното" си мнение! Така че, брато, много сте я закършили с Иринката Бокова, женицата ти демек, много! И вече целите сте прогизнали от корупция, чудовищна алчност и лъжи. Смърдите отвсякъде, но срамното в случая е, че осмърдяхте и нещастната ни държавица, управлявана от още по-корумпирани и нагли типове, изпратили теб и жена ти по света на толкова отговорни постове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи