Георги Георгиев: Известен готвач и тв водещ е получил 100 000 лв., за да картографира гробищата в Банкя

Георги Георгиев: Известен готвач и тв водещ е получил 100 000 лв., за да картографира гробищата в Банкя

„От вчера имаме информация от граждани за поредния проблем в гробищата. Един много известен шеф-готвач, телевизионна звезда, се оказа, че е получил 100 000 лв., за да картографира и дигитализира гробищата в Банкя, при положение че имаме общинска фирма, която се занимава с това и струва десетки пъти по-малко“. 

Това заяви в „Тази сутрин“ по БТВ кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, водач на листата в 23 МИР София. 

„Човекът може освен готвач да бъде и много добър дигитализатор на гробища. Проблемът е друг – по закон имате право пряко да харчите до 50 000 лв., след което се прави конкурс. В случая в един и същи ден с една и съща фирма на този шеф-готвач са сключени два договора за сходен предмет – дигитализация и картографиране – два пъти по 50 000, даже са над 110 000 лв. Ние, разбира се, ще сезираме прокуратурата, но това намалява коефициента на полезно действие“, допълни Георгиев. 

Той не посочи името на въпросния шеф-готвач и каза, че кметът на София може да разкаже. По думите на Георгиев това е втори скандал с гробищата в Банкя. Той разказа и за друг скандал, който нарече „Двамата братя и златните гробища“. 

„Един началник в гробищата е дал на фирма на брат си и на баща си 50 000 лв. за наем на багерче. Говоря за багерчето на "Промяната", което явно е единственото. Сезирах кмета и му казах, че трябва незабавно да вземе мерки и нищо друго не се случва. Обяснението беше, че кметът стои зад екипа си, след което излезе шефът на гробищата и каза „да, аз съм си го привлякъл този човек за дясна ръка и не виждам нищо проблемно в това, че е дал на фирма на баща си, брат си и сина си“. Това бяха 50 000 лв. за наема на багерчето на "Промяната“, твърди кандидатът за депутат. 

Георгиев каза, че иска да влезе в парламента именно, за да се бори срещу залоупотребите, както и за да довърши работата си темата с пътната безопасност. 

„Имам законодателни инициативи – законопроектът, който подготвих с моя екип за камерите и глобите през общинските камери. Той мина на първо четене. В много отношения София се превърна в еталон за добро управление. Построени са 52 км метро, строят се 10 нови, строят се 10 метростанции. Казах го и на кмета Терзиев, понеже те са много доволни и се шегуват в техния лагер, че ще събера преференции от тях – да не се успокояват, с едно око винаги ще ги гледам какви ги вършат в общинския съвет. Това, което се случва в София е еманация на модела на управление на промяната и на национално ниво”, допълни той. 

 Детските градини 

„Видяхме ги – вдигнаха си заплатите с 300% при недостиг на важни общински дейности. С какви очи си вдигнаха заплатите на по 10 000 лв. На година това означава 6 млн. лв., една детска градина за две групи струва точно 6 млн. лв. 144 сгради са построени по време на управлението на ГЕРБ. Със сградите, които в момента са заложени в бюджета ще се покрият и тези деца в детски градини, които сме заложили. Сега нито една детска градина и ясла не е заложена с бюджета на София от екипа на Терзиев, нито една нова. 60 млн., лв. при Борисов за детски градини, 0 лв. при Кирил Петков и Асен Василев“, каза още Георги Георгиев. 

Симеоновският лифт 

По думите на Георгиев председателят на Столичния общински съвет излъга цяла София, че е изтекъл срокът на приватизационния договор и общината не може да контролира Симеоновския лифт. 

„Сега в ръцете си държа договора, който в член 11 казва, че за 25 години фирмата, която е придобила лифта, трябва да го оперира като лифт. От 2007 г. като добавим 25 г., прави 2032 г. Говорим или за фрапиращо незнание, или за нещо повече. Притеснявам се, че екипът на "Промяната" в София предаде софиянци“, допълни Георгиев. 

По думите му категорично лифтът може да бъде възстановен.

 

 

Коментари

 • Тихомир Томов

  21 Май 2024 10:38ч.

  Истинския скандал ще се появи, когато се спомине Светията, за когото се прави дигитализацията !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лява ръка - десен джоб

  21 Май 2024 10:49ч.

  Кировските аутисти - всестранно развити идиоти, крадци и мошеници!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ах, така ме вълнуват

  21 Май 2024 10:51ч.

  шопските проблеми, че сън не ме хваща. Но ето един загрижен човек. Бравос! Гласувайте за него! А, той пък бил сложен на баша, опекъл си работата де. Не съм го виждал туй момче.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Камион ме блъсна, трактора ме гази,

  21 Май 2024 11:25ч.

  [златен] багер ме товари в една лека кола. (C)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Jordanka J

  21 Май 2024 11:58ч.

  Това въобще не ме учудва.Некадърниците на промяната без капка срам лъготят и крадат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Mister Cash или "Радев кеш"

  21 Май 2024 12:17ч.

  Мутрата от ГЕРБ завижда на шарлатаните за грабежа?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Акаденков

  21 Май 2024 12:38ч.

  ...георги георгиев - "острието" на герб що се отнася до защита на обществения и колективния интерес... особено в навечерието на избори... то не бе справедлив гняв, то не бе обществен плам... след изборите - резка тишина и оглушително мълчание... на хората от Овча купел 2 ( бл. 29) този предизборен активиран обществен трибун им е добре познат от последните местни избори...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  21 Май 2024 12:47ч.

  Нещо не разбрах - готвач дигитализира гробища..... На готвача работата не е ли да готви по телевизора. Аман и от тях, като че ли досега не сме яли! Баси простотията! Аман и от програмисти, да не ги описвам!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  23 Май 2024 12:03ч.

  Скоро ще готви в Кремиковци .............

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хмм

  21 Май 2024 13:02ч.

  Готвач картографира гробища. Хората със малко извратено мислене ще видят някаква зловеща връзка...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Очаквайте скоро"

  21 Май 2024 13:14ч.

  Гробар готви в ново шоу по бТВ, нова и БНТ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шеф-Диригент

  21 Май 2024 13:21ч.

  Правят ви на маймуни , и то маймуни-олигофрени . По-малко от 10 % от хората не са съгласни с това и не участват в цирковете и театралните постановки на изродите. Който разбрал - разбрал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аз знам

  21 Май 2024 13:48ч.

  само готвач Манчев.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отиде му бизнеса на готвача

  21 Май 2024 15:40ч.

  От днес предаването ще е "Гробарят готви" ..... бррр ....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Щом има шоу Хел'с Кичън - Адската кухня,

  21 Май 2024 18:04ч.

  що да няма и готвач-некрофаг?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има начин да се борим с това

  21 Май 2024 19:54ч.

  Понеже и аз мисля, че готвачът е Манчев, призовавам към бойкот на всички предавания с негово участие, докато го изхвърлят от телевизията. А който посещава заведенията му да не ходи там, защото с парите си храни мнооого корумпета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гробар

  21 Май 2024 21:18ч.

  Тия от шайката да не са решили да го свалят и да го копат БОКо в гробищата на Банкя!? Като опита с Хитлер през юли-1944?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Този на снимката

  22 Май 2024 11:29ч.

  само изглежда.Изглежда разбирач, ама е факир на лъжите и обещанията. помни го блок 29 в Овча Купел2, щото излъга хората че го е еня. Не го е, ама хич. Гледа си интереса момчето, но е от опасните щото е речовит и знае как да лъже ефективно

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи