Ерик Земур: Украйна не спазва Минските споразумения. Франция трябва да напусне НАТО

Ерик Земур: Украйна не спазва Минските споразумения. Франция трябва да напусне НАТО

 

Френският кандидат-президент Ерик Земур заяви, че не вярва в "инвазията" на Русия в Украйна.

Докато целият свят трепери пред възможността за голям конфликт, Ерик Земур демонстрира спокойствие в ефира на "Европа 1" в неделя, 20 февруари: „Признавам, че не вярвам в това, но може и да греша. Всеки може да сгреши. За пореден път - Владимир Путин решава в Русия, не аз и не съм в неговата глава. Но е вярно, че съм скептичен".

Основателят на партия "Отвоюване" изрази и позицията си към НАТО, на фона на нарасналото напрежение между Русия и Украйна след изразеното желание на Киев за присъединяване към Алианса. В предаването Ерик Земур нарече НАТО "отживяла, остаряла организация". Той обвини Украйна, че е нарушила Минските споразумения и по-специално правата на проруския сепаратистки район Донбас, невралгичната точка на конфликта, пише "Поан".

"Руснаците, укранците, французите, германците подписаха споразуменията "Минск 2". Какво казват тези споразумения? Зачитане на границите, зачитане на суверенитета, но широка автономия за Донбас, стигаща дотам, че позволява на Донбас да наложи вето на влизането на Украйна в организация, различна от Европейския съюз. В Белгия Валония наложи вето на подписването на договора за свободна търговия", припомни Ерик Земур. "Украинското правителство не спазва това. Аз съм за спазване на Минските споразумения и ще видите, че нещата ще се успокоят", изтъкна той.

Земур изрази отново желанието си за излизане на Франция от Алианса: "Ако бях президент, щяхме да напуснем обединеното военно командване на НАТО. Мисля, че в действителност НАТО вече няма причина за съществуване". Той изрази одобрението си за определението "мозъчна смърт" на Алианса, което бе дал Макрон, Ерик Земур изтъкна обаче, че "това е проблемът с Еманюел Макрон", "понякога той казва хубави неща, но никога не следват дела".

 

 

 

 

 

Коментари

 • пукнат сапунен мехур

  21 Фев 2022 9:54ч.

  Най-после адекватно говорещ западен политик. Защото ни писна от скудоумни заучени фрази, изнасилващи здравия разум.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дзопино

  21 Фев 2022 10:00ч.

  Както се вижда в европа такива на изборите не просперират. Я някой компромат ще му спретнат, я ще го осъдят за нещо, или ще го дамгосат като популист и мошеник по всички медии за да стане неизбираем

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • vitory

  21 Фев 2022 10:47ч.

  Засега той не успява да събере всичките 500 подписа от кметовете и ако не успее, няма да може да се гласува за него. Въпреки това, французите все повече го подкрепят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Меня терзают смутные сомнения

  21 Фев 2022 11:31ч.

  Че Земур като Льо Пен също са го стимулирали материално.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ваксиниран Веган

  21 Фев 2022 15:56ч.

  А другите безплатно защитават американските интереси, значи?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  21 Фев 2022 12:09ч.

  По оценки на политическите анализатори някъде от средата на миналата година, Марин льо Пен има доста добри шансове за президентския пост. Земур обаче коварно, с оригинален пиарски подход, се врязва в електората й, цепи го и в края на годината двамата имат по около 15%, а консерваторката Валери Пекрес – 17%. Макрон е доста напред – 25%. Е, за кого играе Земур?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  21 Фев 2022 12:16ч.

  Проба.проба.Един пост на ден.Доката индетифицират Ай Пи то и компютъра. Не ми се играе.Но ще се наложи.Къде е двокно ваксинирания ми съименик?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ивайло

  21 Фев 2022 12:33ч.

  Земур разцепи десницата , но на балотажа всички десни избиратели ще се обединят в гласуването си за него , Льо Пен, или Пекрес.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги

  21 Фев 2022 13:28ч.

  То и ние искаме да се махнем от Натото и неутралитет, но кой ли ни слуша...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много интересно

  21 Фев 2022 13:29ч.

  Как русофилстващите с времето изоставиха пролетарския интернационализъм и се влюбиха във всякакви крайнодесни и умерени фашизоиди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ваксиниран Веган

  21 Фев 2022 18:24ч.

  Нищо интересно, нито пък свързано с русофилията или русофобията. Антилиберастки и антиглобалистки(т.е. антиамерикански) фронт, г-не. Световна тенденция. Но за ваше удобство, може да продължите да слагате етикетчета на всичко, което не ви кефи "русофилство", "комунизъм" или каквото там ви дойде на акъла. Да не вземем да ви разбутаме света.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • прострел

  21 Фев 2022 13:42ч.

  Той интернационализмът не е само пролетарски, а и олигархичен, и тем паче евроамериджендърски. Към тоя последния се причислихте вие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Към какво сме се причислили е без значение

  21 Фев 2022 16:45ч.

  Въпросът е в моралната деградация. А този африкански евреин намерил приют във Франция е ясен. “Победителката” на нацистка Германия не е чужда на ценностите ѝ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Arno

  21 Фев 2022 16:46ч.

  Доколкото си спомням, освен посочените разпоредби, споразумението от Минск предвиждаше изработването и приемането на нова конституция на Украйна, която имено да урегулира всички спорни въпроси. Тече седма година от тях, обаче по въпроса нищо освен мълчание и тишина!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво ще каже това квазимодо сега, когато войната започна

  24 Фев 2022 10:07ч.

  Срам за Франция, че има такива политци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоналд Дръмп

  24 Фев 2022 16:56ч.

  Рязко в коментарите се появиха нови лица, които примитивно и еднопосочно се изказват. Не е някак случайно, дано не е от бюджета финансирано.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи