Декан от Кеймбридж твърди, че Иисус може да е бил транссексуален

Декан от Кеймбридж твърди, че Иисус може да е бил транссексуален

Деканът на колежа "Тринити" д-р Майкъл Банър се намеси, за да подкрепи възгледа за трансджендър Иисус, след като миналата неделя младши научен сътрудник заяви, че Христос е имал "транс тяло"

Автор: dailymail.co.ukСледвайте "Гласове" в Телеграм

Църковни поклонници викаха "ерес" по адрес на декана на колежа "Тринити", напускайки"със сълзи на очи" проповедта, в която се твърди, че Иисус може да е бил транссексуален. Но гледната точка за Иисус като транссексуален е „легитимна“ според д-р Майкъл Банър - деканът, който се намеси, за да защити твърдението, направено на проповед миналата неделя, че Христос е имал „транс тяло“. 

Д-р Майкъл Банър, деканът на Тринити Колидж, подкрепи младшия научен сътрудник Джошуа Хийт, който показа ренесансови и средновековни картини на разпятието, изобразяващи странична рана, която той оприличи като вагина пред присъстващите.

Страничната рана „определено има вагинален вид“, каза Хийт, чиято докторска степен е ръководена от бившия архиепископ на Кентърбъри Роуън Уилямс.

Деканът на Тринити Колидж, д-р Майкъл Банър, се намеси в подкрепа на мнението за Иисус като транс-сексуален, след като младши научен сътрудник заяви, че Христос е имал „транс тяло“

Изследователят използва картината от 1400-ти век Пиета със Светата Троица от Жан Малуел, изложена в Лувъра, за да илюстрира своята теза

„В тези творби тялото на Христос, което е едновременно мъжко и женско тяло е и тяло на всички тела, следователно тялото му е също и транс-тяло“, твърди изследователят. 

Според The Daily Telegraph Хийт използва картината от 14-ти век Пиета със Светата Троица от Жан Малуел, изложена в Лувъра, за да илюстрира своята теза. 

Творбата на френския художник Анри Маккерони от 1990 г. „Христос“ също се появи по време на проповедта, както и молитвеникът на Бонне от Люксембург.

В писмо до декана един богомолец казва: „Напуснах службата в сълзи. Вие предложихте да поговорите с мен след това, но бях твърде разстроен. Отнасям се с особено презрение към идеята, че като се направи дупка в мъжа, през която да се проникне, той може да стане жена. Изпитвам презрение към подобни изображения, когато се прилагат към нашия Господ от амвона по време на вечерната молитва. Отнасям се презрително към идеята, че трябва да бъдем поканени да съзерцаваме мъченичеството на „транс-Христос“ - една нова ерес за нашата епоха.“ 

Тринити Колидж, където богомолци са крещяли „ерес“ срещу декана на Тринити Колидж, докато са напускали проповедта.

Други казват, че са се почувствали нежелани в църквата и добавят, че присъстващите деца, са се чувствали видимо неудобно. Но Банър написва едно писмо, защитаващо проповедта, видяно от The Telegraph. Той казва: „За себе си смятам, че спекулациите са легитимни, независимо дали вие, аз или някой друг не е съгласен с тълкуването или казва нещо друго за тази художествена традиция, или в крайна сметка не се противопоставя на прилагането на такова тълкуване към съвременните въпроси около транссексуалността“. 

Той обаче каза, че няма да отправя покана към някого, за който смята, че умишлено ще се стреми да шокира или обиди събранието, или за когото очаква, че ще говори против християнската вяра. Говорител на Trinity College каза: Колежът би искал да изясни следното: „Нито деканът на Тринити Колидж, нито изследователят, изнасящ проповедта, са допуснали, че Исус е транссексуален.

„Проповедта беше насочена към образа на Христос, изобразен в изкуството и различните интерпретации на тези художествени изображения. „Изследването на природата на религиозното изкуство в проповедта, в духа на провокиращо размисъл академично изследване, беше в съответствие с открития дебат и диалог в университета в Кеймбридж.“

Източник: dailymail.co.uk

Превод за "Гласове": Георги Ванчев

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • nan

  01 Дек 2022 10:26ч.

  [email protected]#б@ малоумниците ви [email protected]#б@

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Талибан

  01 Дек 2022 11:11ч.

  Много се надявам някоя брадата майка скоро да резне празната зелка на тази сатаниска гнида!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ляв Нежен Демократ

  01 Дек 2022 11:38ч.

  Декан от Кеймбридж твърди, че Иисус може да е бил транссексуален, а Мария Магдалена е била лезбийка !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Тръмп

  01 Дек 2022 13:07ч.

  Хайде бе Путин!!! Пускай им на тия каквото трябва и да се свършва! То не се трае вече.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цветан Ценов

  01 Дек 2022 10:48ч.

  Лелее,съвсем изперкаха!!!Пази боже,това да не идва до нас! Окончателно се убедих,че западните ценности са пълно безбожие,сатанизъм,педофилия и всички гадости,които можем да си представим!Путин ще се окаже прав-съдбата на западна Европа е в западните покрайнини на Евразия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е, няма що!

  01 Дек 2022 13:22ч.

  Колко време ти трябваше да се "убедиш"?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стигнал е до това заключение,

  01 Дек 2022 10:58ч.

  съдейки по картина нарисувана от някой си в 15-и век !!!???????? Нямам думи !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Научи се да четеш бе!

  01 Дек 2022 11:27ч.

  Не е 15-ти, а 1400-ти век!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прав си

  01 Дек 2022 11:43ч.

  При неграмотни журналисти и такива неща се случват. Ние сега живеем в 2001-ви век.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Опаааа, наистина

  01 Дек 2022 19:27ч.

  трябва да бъда по-внимателен ! Видях “1400” и без да чета по-нататък, наивно си помислих, че става дума за годината. А пък то какво излезе…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • много жалко

  01 Дек 2022 11:33ч.

  един ден ще плащат за наглостта и късогледството - и не визирам Второ пришествие, а още тука докато са живи. Всичко се плаща още приживе. Но те няма да разберат и тогава какво става... Обвити в луксове и удобства, са загубили представа за човешките граници и ограничени възможности

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По делата им ще ги познаете...

  01 Дек 2022 11:35ч.

  Не се спряха англо-саксонците да предизвикват Бог. Казват, че преди падението, Бог най-напред лишавал хората от разума им.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • православен

  01 Дек 2022 11:37ч.

  Навремето е имало такова нещо като клада.И са горили безбожници като тоя...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иисус?

  01 Дек 2022 11:40ч.

  Такъв човек не е съществувал. След като е измислен, не е проблем да измислят и какъв е бил.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  01 Дек 2022 11:43ч.

  Не бе, бил е негър, албинос... и двуутробен вегетарианец 🤣

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Само да съм чул

  01 Дек 2022 11:52ч.

  Някой да рече лоша дума за българското държавно висше образование.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  01 Дек 2022 22:52ч.

  Точно в десетката!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Карачибук

  01 Дек 2022 11:52ч.

  Изследванията безспорно показват, че в последните години прогресивно расте броят на хомосексуалистите в академичните среди. "Трендът" е особено подчертан сред т.нар. хуманитаристи. Настоящата дописка е едно от многобройните доказателства за този тъжен факт. От нея научаваме, че Майкъл Банър, декан на Тринити Колидж, подкрепя младши научения сътрудник Джошуа Хийт, твърдящ, че нашият християнски Бог е гей, а козметични хирурзи са конструирали съблазнителни вагинални прорези в тялото му. Не съм против поставяне на граници и митници върху реещата се мисъл, с която ни е надарил Бог. Възмущава ме, долнопробното светотатство на тази гейска университетска пасмина и слугуващите й опедерастени журналисти. Нека академичната общност на Тринини колидж води научните си занимания в катедрените кенефи. Там да си покзват аналите, виртуозно превърнати във хищни вагини. Там да отварят специално доизкосурените си усти, способни да лапат по три хабилитирани пишки наведнъж, доказвайки теорията за панспермията. Апропо, в Тринити вярват, че животът на земята се е породил от изплюл се на земята космически скитник, педераст-минетчия, доцент от Венерения свободен университет. Майкъл Банър, декан на Тринити Колидж е чудесна илюстрация за това как е изглеждал пансперматът-прародител. Обърнете внимание на похотливата му вагинално оформена уста! Кой, кой ще отрече, че д-р Банър не е хубавелко?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вася Илиева

  02 Дек 2022 0:24ч.

  Това е не какво да е светотатство, това е безумно арогантно порочно светотатство. Горките читави хора около тези най-малкото педерасти? Какво можеш да очакваш от педераст? Но този ги надскочи. Каквито и да сме, не сме свързани с такива извратени интелектуалци. Но вярно е, че Божият камшик още на тази земя покосява за порочност, за "логична" при това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • като му гледам мутрата точно исус е транссексуален

  01 Дек 2022 11:56ч.

  ама изобщо няма съмнение, в исус де; тези докога ще обиждат хората с противното си отваряне на уста?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • доктор по глупост

  01 Дек 2022 11:59ч.

  Андрогин не означава транссексуален. Андрогинът не живее заради похот, защото е ангелоподобен човек... а изказалият се явно не познава друго.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • куку

  01 Дек 2022 11:59ч.

  с лъжа към прогрес. девиза на европа;

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  01 Дек 2022 12:05ч.

  УВИ... девизът е на западната цивилизация, към която диво се стремим!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Редакцията, мигар разполагате с машина на времето?

  01 Дек 2022 11:59ч.

  Щото ний тук сме още в 21 век, а вие сте долетели при нас чак от 1400-ти. Драго ни е да се запознаем. Ще разкажете ли по-подробно за вашия век?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • единствените които трябва да си отидат са европейци

  01 Дек 2022 12:01ч.

  глобалистите се душат едни други, на тези които са най зле и нямат място на този свят са европейци. мразя европа; долна сган;

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • mathur

  01 Дек 2022 12:03ч.

  Тоя НЕЩАСТНИК трябва да бъде разпънат на Кръст......Верно ли са такива олигофрени в тоя кембридж????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  01 Дек 2022 12:06ч.

  Мани, от Харвард излизат още по-зян 🤣🤣🤣

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  01 Дек 2022 22:54ч.

  МУААХАХАХАХАХ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gen Gurko

  01 Дек 2022 12:27ч.

  Никак не е случайно че всички джендърски лудости, перверзии и левотроцкистки сектантлък избуяха точно в американските кампуси. И пламна целият свят. А тези безсрамници хвърлиха предизвикателство и в лицето на Създателя. Проклети да са вовеки веков, нине и присно! Амин!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Консерватор

  01 Дек 2022 12:52ч.

  Не е случайно, че такива в Средновековието са ги изгаряли на клада. Не от злоба а от прагматизъм, защото от тях тяма полза , а само вреда . Т.е. те са обществено зло и обществото трябва да има механизми да се защити от тях. По такива теми не трябва да има дебат , а санкция , защита. Все едно да водим дебат дали канибализмът е нещо добро. Когато такива хора биват допускани в образованието и то в Кеймбридж, представете си на какво учат младежите и хилядите студенти от цял свят дошли да получат " първокласно образование ".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • #Идиоти вън

  01 Дек 2022 12:56ч.

  Тия извратеняци, какво ли още ще измислат за да покварат човечеството! Путин пускай цирконите бе човек.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • о.р. Лонгин, пластичен хирург

  01 Дек 2022 13:05ч.

  Значи, според младата олимпийска надежда на кеймбриджкото гребане, прорезната рана от намушкване с копие всъщност е междуребрено-латерална вагина? Този младеж е бъдеща звезда не само на теологията, но и на биологията, че и на хирургията!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Факт чек-ръкчия

  01 Дек 2022 13:09ч.

  Да бъдем екзактни - бай декан не е казал, че споделя хипотезата, а че подкрепя излагането и аргументирането й от младата си надежда. Нека цъфтят сто академични цветя, демек, дори и изначално безумните. Не знам обаче кое е по-страшното - искрено и личното споделяне на безумието или защитата на популяризирането му от едната академична суета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не става дума само за художествена традиция и тълкувание

  01 Дек 2022 16:11ч.

  Но Банър написва едно писмо, защитаващо проповедта, видяно от The Telegraph. „За себе си смятам, че спекулациите са легитимни, независимо дали вие, аз или някой друг не е съгласен с тълкуването или казва нещо друго за тази художествена традиция, или в крайна сметка не се противопоставя на прилагането на такова тълкуване към съвременните въпроси около транссексуалността“.  .... бла-бла ... айде пробвай се да спекулираш легитомно за Мохамед

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • а бе Дачков

  01 Дек 2022 13:15ч.

  на всички е ясно че западняците и най вече наглосакси са изчадия на сатаната. Защо трябва и Гласове да им дава трибуна за гадостите и богохулствата. Нещо не те разбирам. Ти нали си уж богослов!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вася Илиева

  02 Дек 2022 0:30ч.

  Защото е добре да познаваш с какво си имаш работа и защото дяволът е "легион" и множествеността му понякога е толкова смайваща, че трябва да сме защитени със запознатост за номерата му.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ГЛАСОВЕ, НЕ ПУБЛИКУВАЙТЕ БОГОХУЛНИ МАТЕРИАЛИ!

  01 Дек 2022 13:17ч.

  Мислех, че собственикът на Гласове.ком е вярващ християнин. Мислех, че Гласове.ком е територия, чиста от богохулни словоблудствания. Грешка?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Знанието е сила

  02 Дек 2022 7:26ч.

  Хубаво е да се знае докъде са стигнали в деградацията си западните държави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • zaho47

  01 Дек 2022 13:35ч.

  Мисля, че да ни занимават с простотиите на "запада" е съвсем безсмислено! Тези хора отдавна са в пълна слепота и невежество. Вярата на хората е по-ценна от парите. Това прословутият "запад" още много години няма да го разбере! Лошото е, че и нас ни вкараха в тяхната игра!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кука

  01 Дек 2022 14:08ч.

  Ха, ха! Great Britain! "Когато мерзостта седне на светото място, тя докарва запустение!"(по Светот писание). Все пак, това не е случайно! На едни чичковци много им харесва да се гаврят с Иисус Христос и вярващите в Него! Те носят отзад на главите едни шапчици и папата им цАлува ръка...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гласове, какъв е тоя "1400-ти век" в статията

  01 Дек 2022 16:01ч.

  Проверете текста преди да публикувате

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бай декане, като сте почнали от Иисус

  01 Дек 2022 16:13ч.

  кой е следващият - Мохамед? ---- дали ви стиска, а?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  01 Дек 2022 17:31ч.

  И аз за това си помислих!Педалите са пресметливи,коварни и в никакъв случай безстрашни.Бе те затуй се движат в прайдове.Тричане му е колая.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ина

  01 Дек 2022 16:45ч.

  не посягайте с мръсните си ръце на Спасителя!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  01 Дек 2022 17:27ч.

  Най-жал ми е за Принстън.Но Кембридж,Оксфорд,Харвард очевидно ще се превърнат в сборище на педали.Даже един ни пратиха тук.Надеждата е в Москва но не се знае.Ей на Катар клекна!Днес научих че 10 МЛАДИ семейства от Германия търсят място в България да се преселят компактно.Търсели по-добро място за децата си.При мен/в бг./ 5% са от Германия и Англия.Но от младите под /50г/ са 50%.Дано си дадете сметка какво загубихме и накъде сме се запътли

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Този горе на снимката ли го твърди?

  01 Дек 2022 20:25ч.

  Отива му. Прилича на изваден от учебник по психиатрия. Много интелигентна физиономия? Поне естата да си беше затворил!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Класически дегенерат,

  01 Дек 2022 22:30ч.

  или 'дет му викат по нашенско - изрод.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вася Илиева

  02 Дек 2022 0:45ч.

  Този е вманиачен и комплкесиран педераст, който проецира нищожния си 'аз' в претенциозна арогантност. Горката нормалност, каква гавра с нея. И какъв плюс за нас: бедни, лъгани, но в мнозинството си нормални и затова нетърпими към "либераланата" вакханалия на разюзданата сексуалност. Нашите политици понякога клонят към нея, но все пак с класически хетерогенен разврат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  01 Дек 2022 23:08ч.

  Не знам дали тази деградация е обратима, ето какви статуи слагат по живените си улици - Google: And Life Is Over There, Femmi Otten

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поморийски

  02 Дек 2022 4:30ч.

  Сатанистки изроди - струва ми се е по-точно. Винаги ги е имало, ту са във възход, ту ги поизтрепват след време. С прогниването на англо-американския бандитски свят започна възхода им, скоро ще гледаме падението им.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Н.Н.

  02 Дек 2022 7:44ч.

  Въпрос на време беше LGBTQIA+ джендър култистите да посегнат и на Иисус. Какво се учудвате? Сега остават Мохамед (това ще е малко рисковано за живота, но пък така в тяхната LGBTQIA+ джендър секта ще се сдобият и с мъченици, загинали за вярата) и Буда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  02 Дек 2022 8:31ч.

  Нищо чудно , ненапразно господ е казал че ни е създал по свой образ и подобие.Да живее третия пол !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • с техните камъни

  02 Дек 2022 14:57ч.

  Ако всички християнски деноминации сега подадат съдебни искове срещу Кеймбридж по повод тези скверни думи нарушаващи религиозни чувства, основни човешки права и ценности, този университет ще фалира и отива в историята за назидание на всички богоборци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • най-накрая

  03 Дек 2022 13:25ч.

  Ще стигнат и до извода, че Исус е бил транссексуален негър с увреждания. Всичко предстои.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • момчета и момичета,

  03 Дек 2022 17:41ч.

  молете се, вече не знам на кого, българските колежи и вузове да не станат като този Тринити колеж, защото нещата непоправимо вървят май натам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ми мяза

  03 Дек 2022 22:32ч.

  Абеее... деканът май той ми мяза ня транссексуален. Сега ми става ясно защо през Средните векове са горили такива като тоя,вещици,катари,албигойци,тамплиери... Май средновековните хора са имали много по ясни критерии за това кое е добро и кое зло.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...с жал в сърцето...

  19 Дек 2022 10:43ч.

  Иисус е бил извънземен. От тази позиция може да се твърди, че Иисус е наподобявал всичко, за каквото можем да си помислим. Но това не е докосване до същността на Иисус — извънземния, пратен на неразумната Земя сред неразумното човечество, за да го върне в правия път. Иисус е това, което в наше време, без да се разкрива като Субект, съумява да успокои хората, че каквито и да са домогванията на Силите на Злото, те в крайна сметка ще се окажат безсилни, защото Силите на Злото са просто една Бюрокрация, която измисля за всичко ПРОТОКОЛИ и се опитва да вмести човечеството в тези протоколи. Но човечеството освен всичко останало, е и до голяма степен творение на Бога, а Бог е Онзи, който отрича ПРОТОКОЛИТЕ. (Ако на някого не му е ясно какво имам предвид, като казвам „ПРОТОКОЛИ“, с жал в сърцето ще му наблегна, че всеки от нас е обязан сам да достигне до смисъла и обяснението на тази античовешка същност.)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи