CNN: Опитите да бъде изолирана Русия увеличиха влиянието ѝ в света

CNN: Опитите да бъде изолирана Русия увеличиха влиянието ѝ в света
Китай обяви Владимир Путин за гост №1 на срещата на върха на Г-20, руското влияние на световната сцена се увеличи дотолкова, че тя вече няма как да бъде игнорирана.

 

Китай обяви Владимир Путин за гост №1 на срещата на върха на Г-20. През 2014 г. в Бризбейн руският президент се оказа в изолация, но оттогава насам руското влияние на световната сцена се увеличи дотолкова, че тя вече няма как да бъде игнорирана, колкото и да ни се иска, пише кореспондентът на CNN Матю Чанс, цитиран от сайта "Епицентър".

Несигурността е мощно оръжие. В навечерието на срещата на Г-20 разореният от войната изток на Украйна изпитва действието на това оръжие върху себе си. Зачестяват нощните обстрели, жертвите са все повече. Освен това, въоръжените сили на Русия явно са се активизирали и това буди безпокойство.

Забелязано е прехвърляне на тежка бронирана техника в Крим. Световните лидери се готвят за среща в Китай и изострянето на напрежението не може да бъде подминато без внимание.

Мария Липман, политически анализатор:

"Бих казала, че Русия има нужда от това, за да укрепи преговорната си позиция. Всички да са нащрек, да нервничат, да се чудят какви са истинските намерения на Москва. Да се страхуват от евентуална война между Русия и Украйна".

На минали срещи на Г-20 на Русия ѝ се е случвало да се сблъска с критики. Припомнете си срещата през 2014 г. в Бризбейн, където руският президент, наказан със санкции за Крим, беше като чужд сред равни. В Китай това едва ли ще се случи: Пекин вече обяви Путин за Гост №1.

Матю Чанс, старши международен кореспондент на CNN:

"Известно време след Крим Западът говореше за изолацията на Русия; болезнените американски и европейски санкции трябваше да накарат Москва да почувства последствията от нарушаването на международните правила. Но Русия се върна на световната сцена, превърнала се в държава, която "голямата двадесетица" дори при цялото си желание, не може да игнорира.
Това превъплъщение е особено забележимо в Сирия, където масираната операция на руската авиация измени военното положение в полза на съюзника на Русия - Башар Асад."

Доналд Тръмп, кандидат за президент на САЩ:

"А всъщност няма ли да е прекрасно, ако се разбираме с Русия? Нали?"

Русия стана важна тема в предизборната надпревара в САЩ. Не като свръхдържава, но като държава, с която всички трябва да се съобразяват.

Мария Липман, политически анализатор:

"Русия не е наравно със САЩ, но си върна статута на много важен играч на световната сцена. Такъв играч, за когото вестниците пишат уводни статии, за когото мислят и най-влиятелните политици в света."

А ново изостряне на напрежението в Украйна ще подкрепя това положение на нещата, като оказва натиск върху Запада да свали санкциите и напомня на Г-20 за ключовата роля на Русия.

 

 

Източник: 

http://epicenter.bg/article/CNN--Opitite-da-bade-izolirana-Rusiya-dovedoha-do-uvelichavane-na-vliyanieto---v-sveta-/108774/7/0

 

Коментари

 • съвършенно логично

  03 Sep 2016 8:00ч.

  трети Закон на Нютон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • неразумно

  03 Sep 2016 8:01ч.

  САЩ натягат една мощна пружина, която ако се скъса може да им отнесе континента.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  03 Sep 2016 13:07ч.

  Не виждам съществена промяна. Просто темата за Украйна и Крим се поизтърка, а във войната на изтребление в Сирия Русия и САЩ са съюзници. От друга страна за Поднебесната всички извън нея са варвари вече три хиляди години. Според китайски учени китайците дори са произлезли от друг вид маймуна, за разлика от останалото човечество. Китай е приятел единствено на себе си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • stein

  03 Sep 2016 22:54ч.

  Те Путин и Ким Чен Ин се състезават кой има по-голямо влияние.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • анонимен

  04 Sep 2016 15:21ч.

  русия китаи и индия трябва да вьрвят заедно защото иначе ще ги настьпят краварите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Никой на никого не забранява да бъде маймуна.

  04 Sep 2016 20:02ч.

  Ако китайците считат, че са произлезли от някаква уникална по вид маймуна — това си е тяхно право. Но ако трябва непременно да подчертаем маймунския произход на човечеството, трябва да отбележим, че маймуните са били най-различни и всеки от маймунските видове е обитавал свой изолиран регион. В резултат на което първоначалните чисти раси са възникнали на основата на този или онзи регионален вид маймуна. Друг е въпросът, че през хилядолетията е имало усилени МИГРАЦИИ (подобни на днешната миграция на маймуни с ислямско вероизповедание в зоните, населени с потомци на старите европейски видове маймуни). Последствията от тези миграции са отчайващо покъртителни — от смесването на гените са се получили хибридни раси, а знайно е, че при хибридните раси се наследяват ТЕЛЕСНИТЕ предимства и УМСТВЕНИТЕ недостатъци. Което означава, че поколенията от хибридни раси стават по-здрави и яки, по-устойчиви на заболяванията и на неблагоприятните условия, но са по-тъпи, по-некадърни и по-мързеливи. Китайците комай еднствени имат късмета да са се запазили през последните шест-седем хиляди години като наистина ЧИСТА РАСА и затова сега могат да ни гледат с насмешка — НИЕ: груби, тромави, подобни на бикове с напърчени напред рога и ТЕ: човечета с телосложения почти като на деца, но притежаващи ловки и смайващи с бързината си умове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  04 Sep 2016 23:35ч.

  Както се знае, човечеството е произлязло от африканските негри или както се изрази президент Плевнелиев за тях - афроамериканците. За разлика от човечеството обаче, европейците са произлезли от неандерталците. А за разлика от европейците ние българите сме дошли от изток, което и обяснява загадката, защо сме по-умни от другите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • «…защо сме по-умни от другите?…»

  06 Sep 2016 12:01ч.

  На този въпрос и китайците, и японците, както и всички народи от Далечния Изток веднага биха дали едно простичко и директно обяснение: ЗАЩОТО ние БЪЛГАРИТЕ сме едни от тях. Най-малкото сме им първи братовчеди… В което има голяма доза истина, но с малко тъжната подробност, че като сме изминали този дълъг път от «китайско-монголско-корейско-японския регион» неизбежно сме се поомешали с разни други по вид маймуни, поради което сме станали в известен смисъл «говеда Искърска Порода». Но и това не е лошо решение! Говеда, но умни! Печелим международни математически олимпиади и в същото време знаем «да мушкаме и с рогите». Що се касае до европейците — те наистина произлизат от Неандерталската маймунска порода. Всъщност, неандерталците са единствените маймуни, които са придобили правото да се наричат ЧОВЕЦИ (и по-конкретно: ГЕРМАНЦИ), без някога да са преставали да бъдат маймуни. И наистина — ако се взрем в произхода на кой да е европейски народ (с изключение комай на гърците, които са си древно суданско или абисинско племе), то ще констатираме, че в генезиса на всеки «бял човек» фигурира ГЕРМАНЕЦЪТ. Дори и италианците в Сицилия също имат германско-неандерталски ген. Едно недвусмислено доказателство за НЕАНДЕРТАЛИЗЪМА на германците е това, което става в наше време: те са тези, които разтвориха портите на собствената си неандерталска крепост «за попълзновенията ислямически». И не само собствените си порти, но и портите на всички останали «бели маймуни» от Европа… Целта ли? Освежаване на разнебитената от вековете раса, разбира се!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сашт

  06 Sep 2016 12:33ч.

  Русия прилича на луд който ходи по улиците.Всички ги е страх от него и се съобразяват с него а той се радва че е важен и го познава целия град

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги

  06 Sep 2016 18:17ч.

  Луд с атомна бомба!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ввв

  07 Sep 2016 14:11ч.

  "Иска ли ви се" да бъде изолирана русия на вас кореспондентите на CNN, или няма вече (поне официално) независими медии там при вас в Соросландия ?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • JJJ

  07 Sep 2016 14:58ч.

  Щом китайците са поставили някого като номер едно, значи са му погодили номера на китайката. Така му се пада на Путин с неговите безумни идеи за евразийски съюз. Проблемът на руснаците е, че никога не са в състояние да се опълчат срещу своя суверен, колкото и некадърен да е е той.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  08 Sep 2016 18:18ч.

  Проблемът на руснаците е, че когато заживеят в някаква форма на демокрация, тя неизбежно се изражда в хаос и криминален разгул. Така е при Временното правителство на Керенски, при Горбачов и Елцин. Съвсем естествено след това тези ръководители са обвинени за ситуацията и сатанизирани от руското общество.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи