Буш пред руски комици, представящи се за Зеленски: Вашата мисия е да унищожите колкото е възможно повече руски войски (видео)

Буш пред руски комици, представящи се за Зеленски: Вашата мисия е да унищожите колкото е възможно повече руски войски (видео)

Руските комици Вован и Лексус си направиха шега с бившия президент на САЩ Джордж Буш-младши. Под прикритието на украинския лидер Володимир Зеленски те провеждат разговор-интервю с Буш за биолабораториите в Украйна, конфронтацията между Русия и Запада и отношенията му с бившия грузински президент Михаил Саакашвили.

Prank with George Bush. All 6 parts. - YouTube

Част I

Буш: О, вижте кой е тук! Господин президентът!

Глас: О, здравейте, господин президент, радвам се да Ви видя, радвам се да Ви чуя. Как сте?

Буш: Аз съм добре. Надявам се, че и Вие сте.

Глас: Благодаря, че намерихте време за мен, много съм Ви благодарен, защото Вие сте много, много мъдра личност. Бившият президент на Украйна Юшченко ми е говорил много за Вас, как сте помогнал на нашата страна. Вие не сте искал да вземете Русия в НАТО, нали така?

Буш: Не. Исках те да са на границата на НАТО. Исках Украйна да е в НАТО. Известно време мислех, че Русия ще е по-кооперативна, но после Путин се промени драматично. Мислех, че той иска да бъде на границата на НАТО, за да е сигурен, че НАТО няма да действа офанзивно, а дефанзивно.

Глас: Но Вие винаги сте искал да вземете Украйна в НАТО. Не Русия, а Украйна. Винаги, доколкото си спомням.

Буш: Точно така. Смятах, че Украйна трябва да бъде в ЕС и в НАТО. 

Глас: Вие знаете историята от тогава, в началото на 90-те, държавният секретар Бейкър обеща на Горбачов НАТО да не се разширява, но това би било напълно погрешно, особено предвид заплахите, които Русия поставя сега.

Буш: Да, точно така. Това е така. Вижте, времената се менят. Бейкър беше, знаете, държавен секретар на баща ми, което беше отдавна. А Съединените щати трябва да са гъвкави, да се нагаждат към времето. И това е причината да има толкова силна подкрепа за вашата страна сега.

Глас: Не, имам предвид, че няма значение какво Бейкър е обещал на Горбачов в миналото. Трябва да гледаме какво става сега.

Буш: Точно така.

 

Част II: Войната на Запада срещу Русия

Глас: Знаете ли, всъщност, сега тази война не е само на Украйна, това е война на Западния свят срещу руснаците.

Буш: Да.

Глас: Разбира се, Русия беше засегната от разширяването на НАТО. Това е проблем за тях. Затова те започнаха войната. Говоря за решението на ДНР и ЛНР, това са окупираните от Русия източни райони. Путин се опитва да покаже, че това е същото като с Косово, спомняте си, тогава през 2007 г. вие признахте Косово за независима държава.

Буш: Да.

Глас: И сега той използва същата методика.

Буш: Вярно, вярно. Да, не знам. Мисля, че ако вие победите, когато победите, много от останалите проблеми ще отпаднат. Вашата мисия е да унищожите колкото е възможно повече руски войски и въпросът е: Ще продължавате ли да получавате нужната помощ? Силно се надявам. Много е важно за Съединените щати да продължат лидерството си и да ви осигурят подкрепата, от която се нуждаете. Струва ми се, че имате добра комуникация с администрацията, вашият министър на отбраната и други хора постоянно информират нашите военни какво е нужно. А нашите военни силно подкрепят това, което правите, господин президент.

Глас: Да, вие ни подкрепяте с Джавелини и много други ракети. Това е чудесно, но последния път Съединените щати ни изпратиха Анджелина Джоли. Това е шега.

Буш: Хаххаа.

 

Част III: Информационна война

Глас: Знаете ли, господин президент, аз мисля, че Вие... Аз не знам как да настроя руснаците срещу Путин. Знам, че вие имате много НПО. Много НПО свършиха голяма работа с оранжевите революции в бившите социалистически страни от толкова много години. Те помогнаха много. Как можем да работим в Русия сега, за да ги накараме, да накараме хората да започнат да разбират нещата, как да сменим системата вътре в Русия с помощта на НПО?

Буш: Да, да. Съгласен съм с Вас. Информационната война е много важна. И знаете, ние имаме експерти в екипа си, явно ще трябва да заобиколим руската цензура.
 

Част IV: Епруветката на Пауъл

Глас: Историята с епруветката на Колин Пауъл в ООН. Това се използва сега като пропаганда. Или това е било част от големия план да се внесе демокрация в Ирак?

Буш: Да. Не знам, аз... Вие твърде много живеете в миналото, господин Президент.

Глас: Защото обичам историята. Защото обичам да получавам добри съвети, за да не правя грешки днес.
 

Част V: Саакашвили и биолабораториите.

Глас: Искам да се извиня за вашето момче, Саакашвили, Михаил. Трябваше да го разкарам, писна ми от него. Той беше мой съветник в Украйна. Той постоянно взимаше дрога в кабинета и искаше много пари.

Буш: Да, знам. Вижте, той е с буйно сърце. Да, съгласен съм. Ние имахме проблеми с него в Грузия. Путин заложи капан и той падна в него. И ние се притеснихме тогава. Трябваше да ме питате дали да го правите част от вашето правителство, аз щях да Ви дам съвет, но... Аз не съм говорил със Саакашвили от 2008 г.

Глас: Вие знаете, той също не успя да влезе в НАТО. Това е големият му провал.

Буш: Да. Ако той беше верен на корените си, все още щеше да е в Грузия. А не да обикаля Украйна и по други места. Това ме подразни. Беше избран, свърши добра работа за известно време, после беше отхвърлено неговото управление. Аз мислех, че той ще остане и ще се бори за грузинската демокрация. Но вместо това, той веднага отива в Украйна.

Глас: Мхм. Лошо момче.

Буш: Ха. Той още ли е в Украйна? Нека Ви попитам – той още ли е в Украйна?

Глас: Да, още е тук, той има гражданство, аз му го върнах обратно, това беше като анекдот, забавна история.

Буш: Нека Ви питам още нещо – той има ли униформа и бие ли се срещу руснаците? Бие ли се срещу руснаците? Вие сте му дали гражданство, той би трябвало да се бие с руснаците.

Глас: А, да. Знаете ли, ние имахме възможност... Аз също бих искал да Ви благодаря, успяхме да запазим вашето наследство в Украйна. Например, тези биолаборатории, които Съединените щати дариха на територията на нашата страна. Това е програма на Пентагона, помните ли?

Буш: Да.

Глас: За пост-съветските територии, на които Пентагонът дари много биолаборатории. Ние успяхме да ги евакуираме на безопасно място.

Буш: Добре.

Глас: И руснаците не взеха нищо от тези лаборатории.

Буш: Добре. Да, Вие сте умен.
 

Част VI: „Брат 2“

Глас: Вчера се срещнах с нашите герои, героите на Украйна. Те се бият на информационния фронт и бяха наети в украинската армия. Те са пилоти, като Вас, и удариха много руски самолети. Исках да ги наградя, но те казаха „не“. Те казаха, „Позволете ни да говорим с президента Буш“. Казах им, че ще имам разговор с Вас и те казаха „Ние сме негови фенове, на това, което направи по време на мандата си“. И те са ми големи приятели. Може би те ще поведат Украйна в бъдеще. Такива момчета, такива млади момчета, които наистина се борят за демокрация. Те мечтаят да разговарят с Вас. Ако нямате нищо против, ще ги свържа и ще Ви кажат много хубави неща. Ако наистина нямате нищо против.

Буш: Нямам нищо против.

Глас: Ок, нека ги свържа. Ако може да кажете на моите приятели „Слава, Вован и Лексус“, кажете, кажете моля. Слава, Вован и Лексус са нашите герои. „Слава, Вован и Лексус“

Буш: Ок, Слава, Вован и Лексус, дайте ги.

Глас: Ще ги свържа, Вован и Лексус. Момент, моля, ще ги свържа.

Буш: Ок.

Глас: Ок, момент.

Буш: О, да!

Вован и Лексус: Здравейте, господин Президент, 

Буш: Здравейте, младежи, как сте?

Братя: Борим се за нашата независимост

Буш: Добре, много се гордея с вас.

Братя: Ние също сме пилоти, като Вас, 

Буш: Ето, ето, да!

Братя: Като Вас, същите. Къде е истината? Къде е силата? В парите ли?

Буш: Да, точно така.

Братя: Обаче братът казва, че не е в парите. (на руски): Аз мисля, че силата е в истината. С когото е истината, той е по-силният. Ето ти, например, си излъгал някого, изкарал си пари, и си станал силен и по-могъщ?

Буш: Мислите ли, че ви разбирам? Защото аз не ви разбирам.

Братя: Не, не, не. Просто усетете, усетете със сърцето си.

Буш: Усещам страстта.

Момчета: (на руски) Защото зад теб я няма истината. Ти излъга.

Буш: Всеки ден виждам страстта ви.

Братя: Просто почувствайте това, което се опитваме да изразим.

Буш: Аз го чувствам, но още по-важно – виждам го, когато оказвате съпротива срещу Русия и се биете с руснаците. И ето какво предлагам: Продължавайте да се биете.

Братя: Аз ще се бия. Ние ще се бием. При всички случаи.

Буш: Не се предавайте. Истината е с вас.

Братя: Истината е с нас.

Буш: Да, тя е с вас. И Зеленски. Казах на Зеленски, че е като Уинстън Чърчил.

Братя: Да, той е нашият президент.

Буш: Той е страхотен.

Братя: Да, той е също като Моника Люински.

Буш: Хахахха. Добре, момчета. Беше страхотно, че си поговрихме. Бог да ви благослови.

Братя: Ще Ви свържем с президента Зеленски отново.

Буш: Ок, да. Благодаря ви.

Братя: Благодаря Ви. Много благодаря. Слава на Русия.

 

Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова


 

Коментари

 • Усмивки от старите ленти

  24 Май 2022 14:22ч.

  ама колко сълзи и човешки страдания останаха извън тях, в Ирак, Афганистан и къде ли не.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  24 Май 2022 14:36ч.

  Ох, да им умра на англо-американската мечта да владеят света на всяка цена, а всички други да духат кашата им, в името на великия им колониален шовинизъм !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Блаженство

  24 Май 2022 15:06ч.

  Блажени ще са тези, които даже няма да си спомнят за днешните паразити.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бай Добри

  24 Май 2022 15:08ч.

  Много кръв и човешки страдания тежат на съвеста на фамилията Буш. Заради пари. Но тоя екземпляр от фамилията освен, че е алчен, е точното потвърждение на житейската истина: Когато си глупав ( тъпо парче ), оставаш глупав за цял живот. Ей такива тъпунгери смятат да водят война с ядрена Русия. Бог да ни е напомощ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  24 Май 2022 15:09ч.

  Аз пък чувам, че дъщерята на Путин ходила всяка седмица с охрана при мъжа си в омразната Германия, ама не вярвам на такива работи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  24 Май 2022 16:28ч.

  1. Много лъжи се тръбят, истината говори тихо. 2. Германия не е омразна, и тя се гърчи като България на кукичката. 3. Око да види, ръка да пипне. 4. Ако не вярвате на слух, не го разпространявайте. Иначе представете доказателства.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  24 Май 2022 17:05ч.

  Е какво ще четеш тогава, докато си чоплиш носа бе, тъпунгер!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ще се изсекна в суратя ти първо

  24 Май 2022 20:03ч.

  после ще реша какво да чета. "Жерминал"...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • W е титан на мисълта от калибъра на сегашния държавен секретар

  24 Май 2022 18:51ч.

  Баща му беше последния воювал във ВСВ президент. След него (след бащата) до един са келеша. С изключение на днешния, който по изключение поне е роден през войната.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕХХХ

  24 Май 2022 19:32ч.

  Лошото е че тук няма такива зевзеци, които да сторят същото за нашите лакеи! Не че не ги знаем, но все пак... Иначе - нищо ново, всичко това се знае...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Двама агенти на ГРУ се правят на Зеленски и сянката му

  24 Май 2022 22:37ч.

  А трети се прави на дядо Буш от Тексас

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хумор

  24 Май 2022 22:39ч.

  за простолюдието

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поморийски

  25 Май 2022 0:53ч.

  Значи "убивайте руснаци, докато сте живи", като ви избият, ще насъскаме поляците и румънците да го правят, а ние, богоизбраните, ще броим парички и ще потриваме ръчички.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това реално ли е?

  25 Май 2022 3:41ч.

  Като че ли е Буш, говори с типичен американски акцент

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цио нистите

  26 Май 2022 0:55ч.

  Дядо му слага на власт Хитлер. Баща му убива Джон Кенеди. Брат му прави 11 септември. А той създава Епщайн за лов на велики елитарни педофилски .... за велико влияние„

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • свободна журналистика ли?

  26 Май 2022 8:09ч.

  Не! Копейкаджии, сър (товарищ)! Трийте, трийте!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи