Бившият шеф на „Фронтекс“: Казаха ми да пускам мигрантите, защото идват с любов, а Европа е застаряващ континент

Бившият шеф на „Фронтекс“: Казаха ми да пускам мигрантите, защото идват с любов, а Европа е застаряващ континент

Автор: obektivno.bg

Бившият директор на граничната агенция на ЕС „Фронтекс“ от 2015 до 2022 г. Фабрис Леджери разказа пред европейските медии какво се крие зад политиката на Еврокомисията за миграцията.

В интервю за френската медия JDD Леджери заяви, че европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон му е казала, че работата му е да допуска мигрантите в Европа, защото те „идват с любов“ и ще помогнат да се замени застаряващото население на континента. „Осъзнах, че за да защитя убежденията си и континента от миграционната вълна, трябва сам да се включа в политиката“, добави Фабрис Леджери, който току-що обяви кандидатурата си, подкрепена от десния „Национален сбор“ на Франция, за предстоящите европейски избори.

Фабрис Леджери застана зад думите си и в интервю за Remix News. „Това, което особено ме шокира в начина, по който реагира Европейската комисия, и по-специално еврокомисарят Йохансон, беше, че те промениха мисията на „Фронтекс“. Йохансон ми каза в края на октомври 2019 г., когато я видях за първи път: „Но с този европейски корпус защо ви трябват оръжия и униформи? Мигрантите идват с любов и вашата работа е да ги приветствате. Европа е застаряващ континент и независимо дали ви харесва или не, трябва да ги приветствате“.

Тогава си казах, че има пълна промяна в нашия мандат, тъй като мисията, за която бях избран и преизбран за втори мандат, беше да изградя европейски орган, който да бъде като гранична полиция, подпомагаща държавите-членки на ЕС”, разказа бившият директор на „Фронтекс“.

Тези изявления на Леджери  бяха отречени от Еврокомисията. „Изявленията, направени от Фабрис Леджери относно миграционната политика на ЕС, са просто неверни“, заяви говорител на Комисията. „Това, което сме въвели, чрез нашия ангажимент, се основава на две основни оси. На законодателния фронт представихме всеобхватно законодателство (Пакта за миграцията – бел. ред.). Сега имаме политическо споразумение, което е огромно в смисъл, че постигнахме това споразумение след години на дискусии, интензивни дискусии и безизходица“, се казва в изявлението на ЕК.

Спорът между Фабрис Леджери и еврокомисаря Йохансон се съсредоточи по-конкретно върху отношението към мигрантите. За Фабрис Леджери приоритетът на мандата на агенцията „Фронтекс“, подобно на съдебната практика на Съда на ЕС, е да гарантира спазването на външните граници на ЕС и следователно да се бори срещу незаконното преминаване на европейските граници. Комисарят от своя страна настоява за другия мандат на агенцията: зачитане на основните права на търсещите убежище. Тя счита, че „Фронтекс“ може да е била съучастник в „незаконните отблъсквания“ на гръцките власти. Европейска служба за борба с измамите ОЛАФ започна разследване. Управителният съвет на Frontex обаче не потвърди тези факти и не подкрепи доклада на ОЛАФ.

„Засилихме сътрудничеството и контактите си с трети страни (държавите, от където идват мигрантите), както и със страните на транзитно преминаване“, се казва в съобщението на Комисията. – Укрепихме и подкрепихме всички наши държави-членки чрез използването на финансови средства. Засилихме подкрепата по границите. Осигуряваме финансова, техническа и оперативна подкрепа. И показахме на какво сме способни да защитим това. Показахме това пред лицето на хибридните заплахи от Беларус, но и от Русия. Показахме също, че сме в състояние да реагираме оперативно и смислено много бързо с пилотни проекти с Румъния и България. Така че, за да обобщим, твърденията [на Фабрис Леджери] са неверни“, твърди Еврокомисията.

 

 

Още от Интервюта

Коментари

 • Дивергент

  28 Фев 2024 8:04ч.

  Защо не виждаме украинки в списъка с мигранти, които ни ги връщат от въздушно-капковия шенген?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чичопей

  28 Фев 2024 8:12ч.

  Защото украинките идват ЗА любов и те си ги държат само за тях си. Солидарност от ЕС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ирония

  28 Фев 2024 8:12ч.

  то любов .ама имат изследвания за спин и сифилис?....носете си ги със самолети директно у вас .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария...

  28 Фев 2024 8:15ч.

  От кога изнасилването е любов?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Откакто сатанистите решиха да завладяват света

  28 Фев 2024 9:12ч.

  Но подцениха съпротивата

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария...

  28 Фев 2024 8:17ч.

  "Дано не ме баннат до края на деня"-https://www.youtube.com/watch?v=psxg5oSc5TQ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изпълняват

  28 Фев 2024 8:37ч.

  Ми защо тогава лаят по нашите граничари? Те такава директива на еверогейските мушмороци изпълняват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И после

  28 Фев 2024 8:54ч.

  с любов си подбират, а другите, пак с любов, ги пращат на нас и на такива като нас. Някои и с белезници, щот са напращели от любов. Ей ви на европейски "сътрудничество", "единност", "съпричастност" и т.н. Между другото, в изявлението на комисията не виждам никакво опровержение на думите на Леджери.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това са ти го казали от ЛГБТ

  28 Фев 2024 9:09ч.

  Защо ги слушаш?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мен

  28 Фев 2024 9:09ч.

  Нещата ще се оправят когато всички еврочиновници настанят у дома си, сред семействата си по един-два талибана. Като се почне от Урсула, по един талибан и при всяко от 7те и деца. А за комисар Йохансон повечко талибани, които "идват с любов", да я "ЛЮБЯТ" групово, та да опознае лично това население.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сигналиста

  28 Фев 2024 9:13ч.

  Абе някой може ли да обясни какво да разбираме, когато някой от телевизора каже "Слагам в тази пача свинско шкембе, чесън и много любов"?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нарушават им човешките права

  28 Фев 2024 9:26ч.

  Предимно правото да лъжат, крадат и убиват. За тези права става дума. Харесва ли ви или не, както казал еврокомисар Йохансон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НАЙ-ВЕЧЕ ЕДНО ПРАВО!

  28 Фев 2024 10:21ч.

  Правото да изнасилват групово европейските жени!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • аноним

  28 Фев 2024 10:03ч.

  Ами тогава да си държат разгонените любовчии там,при тях!Те имат по-голяма нужда!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Страйкър

  28 Фев 2024 10:21ч.

  С любов? Нападения, изнасилвания, криминални престъпления! Тия добре ли са или нямат изобщо връзка с действителността?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Как точно са подкрепили България?

  28 Фев 2024 12:02ч.

  Или този лъже, или нашите управляващи лъжат. Може би и двете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  28 Фев 2024 12:13ч.

  Няма ли прокуратура и съд, които да подведат под отговорност съответните виновни ?!? Що за съюз е това, в който властва беззаконието ?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вася Илиева

  28 Фев 2024 13:43ч.

  Опорочиха поведение и думи, съсипаха Европа. Културата ни е Християнска традиция и защита. Тия евро-политици ни тероризират от вътре с доведените варвари. А нас не ни броят за живи с тази докарана и пропуската сган. Но нашите са виновни, нашите ги приемат. Затова - оставка и избори, за да се екстрадира тази сган, докарана от ПП. На Денков "дипломацията"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • идват с любов в застаряващ континент

  28 Фев 2024 20:09ч.

  Право, куме, в очите, Идват за секс с белите жени

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 404

  29 Фев 2024 15:54ч.

  Напишете в Гугъл "Илва Йохансон", за да видите за какво отвратително същество става дума. И какво - защото на някаква дъpта cвинеидна шведска мастия и се приискало да се прaскоти с талибани (защото никой нормален човек няма дори да се доближи до нея), цяла Европа трябва да бъде залята с оpди от диви ислямисти? Но най-страшното е, че европейските народи загубиха чувство за самосъхранение. Ако го имаха, тоя урoдлива cвинкя щеше да е заловена, да бъде пусната на 200 мигри да и се изредят, а после да бъде пoбита на кoл, но бавно, та агонията и да продължи поне три седмици. Колко века Европа,свсичките си грешки и падения, гради цивилизация -най-съвършената на света? И всичко това да бъде затрита, защото някакви бaбишкери с власт мислят с трътките си?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи