Дейвид Уилмот, бивше военно аташе на САЩ: Румен Радев е идеалният кандидат за президентския пост

Дейвид Уилмот, бивше военно аташе на САЩ: Румен Радев е идеалният кандидат за президентския пост
"Като изключително лоялен към страната си, посветен на каузата да подобри състоянието на българските въоръжени сили, честен и открит човек, Румен Радев е идеалният кандидат за поста на президент на Република България". Това пише в своя позиция бившето военно аташе на САЩ у нас Дейвид Уилмот.

 

"Познавам Румен Радев от 2007 г. За първи път го срещнах, когато бях Военно аташе на САЩ в България. Той беше командир на базата в Граф Игнатиево и вече бригаден генерал. Радев веднага ме впечатли като интелигентен, компетентен и надарен с харизма и силни лидерски качества човек. Най-забележителното у него беше любовта му към страната му, желанието му да подобри състоянието на българските ВВС и да подсигури способността им да защитават българските граждани. През четирите години, в които работихме заедно, успях да опозная Румен Радев и да се убедя в ръководните му умения. През цялото време той продължаваше упорито да работи за модернизацията на българските въоръжени сили и да подкрепя мъжете и жените, които са посветили живота си, за да защитават България.

Като изключително лоялен към страната си, посветен на каузата да подобри състоянието на българските въоръжени сили, честен и открит човек, Румен Радев е идеалният кандидат за поста на президент на Република България.

I’ve known Rumen Radev since 2007. I first met him when I was the US Defense Attaché to Bulgaria, he was the Graf Ignetivo Base Commander and already a Brigadier General.  He immediately struck me as intelligent, competent and blessed with charisma and strong leadership traits, but most striking was his love of country, dedication to improve his Air Force and ensure it had capability to defend its citizens.  For four years, I worked closely with General Radev, getting to know him and witnessing his leadership skills as he continued to beat the drum of modernization for his Air Force and support the men and women that dedicated their lives to the defense of Bulgaria. 

Fiercely loyal to his country, dedicated to improving the Nation’s Armed Forces, honest and plain speaking, in my mind, makes him a perfect man for the high office of President of Bulgaria.

David “Dash” Wilmot

Colonel (R), USAF

 

Коментари

 • Мунчо

  08 Ное 2016 13:57ч.

  Абе, може ли някой ( аз не мога, щото съм Мунчо ), да препрати тази американска, натовска оценка във Външно министерство, на вниманието на ,, специалиста " по националните предателства ( за ООН например ! ) - Даниел Митов, щото тоя, последният, тази сутрин по БНТ бляботеше новите опорни точки, как ще излезем от НАТО,как България ще бъде наказана с неполучаване на еврофондове и как и как и как.......... глупости на търкалета, ако генерал Радев стане президент. ОСТАВКА бе, Митов заради позора, който навлече на Родината с предателството за ООН !!! ОСТАВКА и за ЛЪЖЕЦА-СИМИТЛИЕЦ, който загуби първият тур на изборите. Време е, на 13.11.2016 г. да извършим ВЕНДЕТАТА над ГЕРБ и всичко гербаджийско и простаците-случайници във властта !!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Благословия!

  08 Ное 2016 14:03ч.

  Ако и тези думи не стигнат до стадото, наистина за нищо не ставаме. Жалко, че чужденците не знаят български поговорки! Например:"Царят дава, пъдарят не дава!" или "Да му удариш едно рамо!". Въобще заспалий български човеко, събуждай се, докато е време! "Птичето един път каца на рамо!" Ако и сега не излезем от ролята на слугинаж, няма да дойде друго време! Това е времето, днес и сега! Така че заспала офча душо, гласувай за правилния президент в неделя!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фон Манщайн-воювал на кримският фронт

  08 Ное 2016 15:40ч.

  Призовавам Даниел Митов, човек без биография (политическа, в липсата на която той обвини Радев) да пролее и последната си капка кръв за Крим. Известен още като лакираният нокът на правителството.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "През цялото време той продължаваше упорито да работи за модернизацията на българските въоръжени сили"

  08 Ное 2016 15:41ч.

  Това е ключов цитат. Радев наистина е работил за модернизацията на въоръжените ни сили, но така както я разбират и изискват САЩ. С други думи - стократно намаляване броя на летателните средства и парите отделяни за тях до степен на невъзможност за техническа поддръжка дори на двете останали самолетчета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • простаците

  08 Ное 2016 15:46ч.

  Искат от радев да дърпа за опашката руската мечка. Ако я дърпа означава, че не е за националните интереси. Нещата ще се наредят от самосебеси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И аз да кажа

  08 Ное 2016 16:34ч.

  Някой да препрати това на Тракториста с присадения мозък на патица.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да си дойдем на думата

  08 Ное 2016 18:38ч.

  Някое журналистче да попита нещастниците от деформаторския блЬОк кой от двамата на балотажа е комунист - партийната секретарка Цецка или Радев! Не говоря за Боко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ннн/ никога не казвай никога

  08 Ное 2016 19:43ч.

  Това как да го четем, като да му се удари едно рамо или да му се удари един шут!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Муйо

  09 Ное 2016 7:23ч.

  Оппа-а-а... Кака ви от Козяк дава мощно рамо! Освен ако някой си мисли, че полковниците от военното разузнаване на САЩ могат да изразяват лично мнение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 8 без 20

  09 Ное 2016 15:11ч.

  Някой да не е разбрал кой от кандидатите е американският човек?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Мунчо

  09 Ное 2016 15:56ч.

  Явно името ти отговаря и на съдържанието в главата ти. Такива балъци ,като теб се хващат и манипулират най-лесно... Цецка не е подходящ кандидат, но да се твърди, пък, че Радев е такъв може , само някой за който той е много близък човек и го познава от години. Всичко останало е ала-бала за тъпаците за които визията е по-важна от съдържанието. Всичко е някаква игра за която простолюдието едва ли подозира. Яжте си шкембе чорбата и не се опитвайте да бистрите политиката. Не ви стига пипето за да правите тези анализи...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Имам добро мнение за Радев, но

  10 Ное 2016 12:00ч.

  фактът, че едно бивше военно аташе на САЩ казва: „Румен Радев е идеалният кандидат за президентския пост“ ме кара да се позамисля малко. Американците в случая никой не ги е питал, че да раздават характеристики за българските кандидати за президент. Щом една оценка, която е ПОЗИТИВНА, е направена от американец, за мен тя е НЕГАТИВНА оценка!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  10 Ное 2016 16:02ч.

  Един ,,голям" разбирач ( по-горе ) ми даде съвет, който ще послушам . Безименика сам твърди ,че Цецка не е подходящ кандидат , тогава на 13.11.2016 г. , около 12 ч. ще хапна едно шкембе чорба ( с повечко чесън ) и ще гласувам за генерал Радев .Първо ,щото Данговска не става ( нали така бе ,,разбирач" ) . Второ,аз съм от простолюдието , не ми стига пипето ( нали така бе ,,разбирач и голЕм ум" ), ама ще се доверя на американците и не само на тях . Трето, време е за ВЕНДЕТА над ГЕРБ и простаците-случайници окупирали властта !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи