Бивш лидер на ДНР към Путин: Покажете главата на този, който ви излъга за Украйна

Бивш лидер на ДНР към Путин: Покажете главата на този, който ви излъга за Украйна

Бившият министър на отбраната на Донецката народна република, активен участник в събитията в Донецка област през 2014 г., който не крие факта, че благодарение на него са създадени тези „народни републики“ - Игор Стрелков (истинска фамилия - Гиркин) се обърна сурово към руския президент.

Във видеообръщение той призовава Путин да покаже главата на този, който му е дал невярна информация за ситуацията в Украйна, благодарение на което „прос*ахте“ златните дни, когато можеше да бъде извършен „блицкриг“, казва Стрелков. Мълниеносната война, по думите на Стрелков, не е била осъществена, защото Путин е имал погрешна представа за оперативната ситуация в страната, където са изпратени войските: „Покажете поне една глава. Ето с какво трябва да започнете: с кадрите. Ако не започнете, войната ще бъде загубена.“ Според Стрелков тази ситуация устройва руския министър на отбраната Сергей Шойгу. И го обвинява най-малкото в престъпна небрежност. „Нямам възможност да го обвиня в предателство, но го подозирам в такова“, казва Стрелков.


Игор Всеволодович Гиркин, по-известен с прозвището Игор Иванович Стрелков, е руски армейски ветеран и бивш сътрудник на Федералната служба за сигурност (ФСБ). Според някои Игор Стрелков е патриот, командир и герой. Според други - наемник, терорист и убиец. Зад гърба му са Историко-архивният институт, служба във ФСБ, почасова работа във в. „Завтра“, няколко реконструкторски клуба и пет войни.

Москва игнорира съществуването му. Киев чака разплата за „убийства, нанасяне на щети на териториалната цялост и суверенитета на Украйна, създаване на терористична група, организиране на масови безредици и извършване на терористични актове“. Ако Стрелков напусне Русия, той незабавно ще бъде задържан и прехвърлен в Хага. Международната следствена група (JIT) смята, че той е един от замесените в свалянето на полет MH17, при което загинаха 298 души. На 22 декември 2021 г. прокуратурата на Нидерландия поиска доживотна присъда за Стрелков. Издадена е международна заповед за неговия арест. Стрелков изиграва ключова роля в анексирането на Крим от Руската федерация и впоследствие във войната в Донбас като организатор на т.нар. бойни групи на Донецката народна република. Стрелков ръководи група бойци в Украйна, където участва в обсадата на Славянск.

По време на битката той увеличава влиянието си и в крайна сметка става фактически военен командир на всички сепаратистки сили в Донбас, което е потвърдено от „премиера“ на така наречената Донецка народна република Александър Бородай, който го назначава за министър на отбраната. През 2014 г. Стрелков заявява, че „либералните кланове“ (либералната част от руските елити) трябва да бъдат унищожени в полза на „правоохранителните“. На 28 май 2016 г. създава политическото движение „Руско национално движение“, което се застъпва за „обединението на Руската федерация, Украйна, Беларус и други руски земи в единна общоруска държава и превръщането на цялата територия на бившия СССР в безусловна зона на руско влияние“. Гиркин-Стрелков е санкциониран от Европейския съюз за водещата му роля във въоръжения конфликт в Източна Украйна.

 

Източник: аctualno.кom

 

Коментари

 • Евгений Федоров

  14 Май 2022 15:57ч.

  https://topwar.ru/196206-ukraina-rodina-fejkov-rasstrel-mirnyh-pod-kievom.html ОБСЕ в помощь

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не я схващате руската игра ...

  14 Май 2022 16:00ч.

  Путин и обкръжение нямат правото /има Сили над тях !/ да кажат всичко което мислят, и което възнамеряват. В същото време "Кралят" винаги има шут, който да каже нелицеприятната истина без да бъде обезглавен. Путин практикува това от години. До скоро такъв "шут" бе Жириновски. Сега напред излиза Стрелков... Това е послание на Путин към "Силите".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дали в Украина е имало "просчет" на руското разузнаване ?

  14 Май 2022 16:05ч.

  Абсурд. Цели структури в Украина са пропити от проруско настроени хора, и няма нужда от специална агентура. "Блицкригът" се е провалил поради надцакване с пари. Кремъл е обещал неща на управителите на ключови украински градове. Американските служби на место са надцакали руснаците ! Когато нещо не ви е ясно защо така става -винаги става дума за пари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  14 Май 2022 16:22ч.

  „Прос*ахте“ ли операцията, а? „Прос*ахте“ я. Кой сега ще ви чисти ла*ната? --- https://www.youtube.com/watch?v=xw4T5VJGvBg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  14 Май 2022 16:36ч.

  Стрелков иска "Тотална война".Привърженик е на мобилизацията на милиони мъже.След това иска "пълна русификация" на Украйна.Той е империалист монархист.Игнориран от властта, но тя не смее да го закача защото фактически той поведе хорото на войните за Руския свят.Путин ако е умен ще го извади от "опалата".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отстрани погледнато

  14 Май 2022 16:47ч.

  Мълнеоносно беше унищожаването на летища, на складове, това малко ли е? А иначе да се сринат градовете е елементарно, америкстайла е известен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  14 Май 2022 17:05ч.

  За 2014 не знам кой е излъгал Путята, но за 2022 е ясно - др. Беседа. Вече гние в някой сибирски зандан.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  14 Май 2022 17:46ч.

  Русия спечели войната, ред е на прословутия Запад да реши, ще се самоубива ли бързо или ще мре бавно и мъчително...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рано е...

  15 Май 2022 1:17ч.

  Пилците ще се броят след следващата зима. Ако има свят и пилци за броене...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Observer

  14 Май 2022 18:03ч.

  Главорезът с измисленото бойно име “стрелков”. В ролята на коректив. Каква ирония. А въпросната глава, между другото, е на потомъка на великите монголски воини, отървал се от служба в съветската армия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И кво казваш им е великото

  14 Май 2022 21:04ч.

  великите монголски воини?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Doksan Dokuz

  15 Май 2022 0:18ч.

  Държавата с територия 38 милиона квадратни километра, оставените стотици милиони потомство из половината свят. Ако щеш и това, че васалите и слуги на монголите от Златната орда са вилнеели из България близо 200 години, без да има кой да им се опълчи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Dokuz, в нищо от изброеното

  15 Май 2022 11:23ч.

  няма и грам величие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • раздут образ

  14 Май 2022 18:23ч.

  Стрелков не е имал сериозна роля в Крим. Критик е на Путин от 2014

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Терористът Игор Стрелков/Гиркин се оплкава от руската армия и се възхищава на умението на украинската армия 12/05/2022

  14 Май 2022 19:01ч.

  На сталинисткия принцип "Кадрите решават всичко!":) ---> https://www.youtube.com/watch?v=6eC-ddRhTeo

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  14 Май 2022 23:57ч.

  Русия не желае Блицкриг. При бърза победа много украински военни и особено нацистите ще останат живи. При продължителна война, по-голяма част от украинската армия и по-специално нацистите ще бъдат унищожени. В Лвов вече има бунтове на съпругите на войниците изпратени в Донбас. С повечето от тях няма връзка. Предполага се - убити. Но броят на убитите е военна тайна в Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Грух

  15 Май 2022 3:46ч.

  Така е,бавно и методично денацифициране и демилитилизиране на Украина.Това са двете основни и единствени задачи на Военната Операция.Ако беше война......камък върху камък нямаше да остане от Бандеростан.А Стрелков вероятно има предвид Медвечук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  15 Май 2022 7:08ч.

  "В Лвов вече има бунтове на съпругите на войниците изпратени в Донбас. " --- А може ли линк?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  15 Май 2022 8:25ч.

  Търси и ще намериш. Са не си малък.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В интервюто на фрацузина

  15 Май 2022 8:37ч.

  е пълно с линкове и връзки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  15 Май 2022 10:28ч.

  Стрелков е гълъб на мира.Той е контролиран от ефесбешниците и чете както Радев,каквото му напишат.Той витае феерично в облаците и вижда как се топи руската армия. Пропит е срепубликански идеи и му разрешават да критикува всички,освен Лидера.Привърженик е на максимата - да се оправи нещо,първо трябва тотално да се развали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ивайло

  15 Май 2022 15:22ч.

  Така е, някой подведе Путин ...Което не значи, че войната е загубена от Русия, но кой знае колко време щ е се проточи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Как е било възможно да се знае бъдещето

  15 Май 2022 19:25ч.

  116 000 армия (украинската) строена на границата на Донбас и Крим, обстрелват усилено жилищни райони и училища през последните 2-3 месеца, слухове за "голяма акция" планирана за 8 март... Ако не беше нанесен този изпреварващ удар - като нищо можеха да прегазят републиките и да завладеят Крим... С хамер. инструктори от 2014 г. до сега (Виж видео на П. Пасков от 15/5)...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не са го излъгали, а просто НАТО са си адаптирали стратегията

  15 Май 2022 19:31ч.

  за да могат да обвиняват Русия (Путин!) за войната, която те самите се опитват да започнат... Защото сегашната война е 1. МЕДИЙНА! Изтеклото писмо на младия Ротшилд го доказва. Русия (Захарова) от самото начало казаха, че няма да участват в скъпата информационна война, защото не искат да се надлъгват...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Украинските загуби до момента

  15 Май 2022 15:31ч.

  Се изчисляват на около 60 хиляди убити. Всеки ден бойни действия води до средно 700-800 унищожени украински войници от руската артилерия, ракетни удари , авиационни атаки…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Което пък означава

  15 Май 2022 22:24ч.

  че руснаците са главорези и диваци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какви главорези бе, неграмотник ?

  16 Май 2022 8:05ч.

  Това са бойни действия - военни се бият с военни ! Чети какво са ти написали ! Руснаците водят настъпателни операции с три пъти по-малко хора от ВСУ. В момента 8000 групировка на украинците вече е в оперативно обкръжение в Лисичанск и Северодонецк. Предстои нов укро-разгром. Хунтата в Киев не им разрешава да отстъпят...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Truman

  16 Май 2022 12:31ч.

  Защо армията на РФ с изтегля и от Харков... има вече укро батальон на самата руска граница.... и аха.. аха да стъпят на браздата.. той Путин само това чака... ще му дадат основание за мобилизация.. и тогава вече няма да има спирка.. никой няма да брои жертвите.. дано укрите да имат останал поне капка акъл и да не дават повод

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо армията на РФ с изтегля и от Харков

  16 Май 2022 13:32ч.

  Защото нямат хора ! По целия фронт, който е 600-700 км има по-малко от 100 руски тактически батальонни групи. Оснавната част от тях са съсредоточени на "дъгата на подковата", около Лисичанск, както и на Изюм. На двата фланга - Николаев и Харков, руснаците имат само рехаво прикритие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MarlboroMan

  16 Май 2022 13:53ч.

  ми като нямат достатъчно ресурс да си се прибират в матушката и да си налягат парцалите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путин заложи (абсолютно погрешно) на блицкриг , купувайки украинските губернатори. Но тези мръснишки номера не са силата на Русия, там царе са американците !

  16 Май 2022 20:07ч.

  Те надцакаха с пари и се заформи война, а не "специална операция"... Сега ще отнеме време , докато мужикът "запрегне конете". Но краят винаги е един и същ - "Знают турки, нас и шведи, и про нас известен свет...Силни били наши деди, помнит их и швед и лях..."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи