Ален Делон: Мирей Дарк беше жената на моя живот

Ален Делон: Мирей Дарк беше жената на моя живот
“Без нея и аз мога да си тръгна”

 

Една двойка, две звезди, 1977 г.

 

Няколко часа след смъртта на Мирей Дарк, актьорът Ален Делон даде интервю на журналистката от “Пари мач” Валери Трирвайльор. Избрани откъси от него публикува списанието в сайта си.

 

“Казвам си, че тя вече не страда. Беше мъченичество това страдание. Тези, които страдат, са онези, които остават. Това ми причинява такава болка! Тя толкова заслужаваше да живее…”

Гласът му е едва доловим. Задушава се от риданията. В този миг Ален Делон е един разбит човек. От 24 часа той знае, че Мирей Дарк, неговата Мирей, вече я няма. От месеци се е страхувал от този момент. От седмици се е опитвал да се подготви за едно от най-лошите изпитания в живота си. 

“Преди 35 г. Роми; а сега Мирей. После Симон. Това е прекалено много”. 

“Тя беше жената на моя живот. Бяхме толкова щастливи заедно и щастливи от всичко… Имахме всичко и тя беше всичко за мен. Бяхме щастливи, че и двамата сме актьори и играем заедно, но ако бяхме фризьори, щяхме да познаем същото щастие, стига да сме заедно. Тя беше моята половинка. Не си поставяхме въпроси, допълвахме се”.

“Днес предпочитам да бъда на моята възраст, а не на 40 години. Няма да имам много години живот без нея, немного години, за да страдам. Тя поне вече не страда. Тя почива. Без нея и аз мога да си тръгна”.

 

Превод от френски: Галя Дачкова

 

 

Коментари

 • В, Николова

  30 Авг 2017 14:33ч.

  Напускат ни хора епохи. Имам чувството че с тях си тръгва и нещо което вече няма да го биде ...никога вече

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лабода

  30 Авг 2017 16:09ч.

  https://www.youtube.com/watch?v=cmgX4VHC8V8

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи