Александра Анрион-Код: Предупредиха ни, че всеки учен, усъмнил се в официалния разказ за Ковид, ще бъде “решително осъден”

Александра Анрион-Код: Предупредиха ни, че всеки учен, усъмнил се в официалния разказ за Ковид, ще бъде “решително осъден”

Автор: Андре Беркоф, радио “Сюд”. Следвайте "Гласове" в Телеграм.

"Като изследовател, винаги изпитвам любопитство, винаги сме като големи деца. Дават ни куп кутии с разбъркани пъзели и вместо да си кажем “о, никога няма да се справим”, сядаме много превъзбудени да търсим, да изследваме! Чухме неща, които не се връзваха с това, което знаем. Първият изненадващ елемент беше, че SARS-Cov2 е различен от всички коронавируси, които сме виждали преди това. Когато го анализирате, се питате какво е различното. Различното е това, че той има ключ за влизане в човешките клетки. Вижда се, че той чудесно се е вмъкнал на точното място между два елемента протеин. Забелязвате логика на човешки строеж и наистина ви е трудно да приемете разказа, който ви налагат. За това бяхме научно предупредени през март 2020 г., че всеки учен, който се противопостави или изрази съмнения относно разказа, че този вирус произхожда от панголин или прилеп, ще бъде обвинен в теория на конспирацията и “решително осъден” - използвам техните думи - “strongly condemn”, през март 2020-а в “Лансет”, последван от “Сайънс”. Александра Анрион-Код, автор на книгата "Les apprentis sorciers tout ce que l’on vous cache sur l’ARN messager” (Чираци магьосници, всичко, което крият от вас за РНК пратеника), беше гост в предаването на Андре Беркоф “Лице в лице” по радио “Сюд” на 9 март 2023 г.

- Предаването “Лице в лице” в четвъртък, 9 март, с Александра Анрион-Код, генетик и автор на книгата "Les apprentis sorciers tout ce que l’on vous cache sur l’ARN messager”, издателство “Албен Мишел”. Добър ден, Александра Анрион-Код!

- Добър ден!

- Александра Анрион-Код, вече сме ви посрещали с голямо удоволствие. А когато напуснете предаването, получавам телефонни обаждания: “Но как посрещаш Александра Анрион-Код?! Много добре знаеш, че тя е част от сектата на илюминатите, че е конспирационистка, че е това, че е онова…”. Аз казвам: “Чуйте! Тя е генетик, учен, направила е определени изследвания, написала е някои неща. Може да си “за”, може да си “против”, аз не съм компетентен да говоря за това, но как да не посрещнеш човек, който има дисидентски възгледи за това, което се случи?”. Изминаха три години от началото на т.нар. пандемия. Виждаме, че разказите се сринаха и при това доста очевидно. Може би не всички, но много от тях. И така, извън въпроса дали човек е ваксър или антиваксър, полемиката не е за това, Александра Анрион-Код, бих искал да знам най-вече, защо направихте изследвания върху РНК пратеника? Защото сте учен и усетихте, че нещо не е наред, или просто защото това е част от работата ви?

- Започнах да работя върху РНК. Работех върху детските респираторни залобявания. По онова време бях в болница “Трусо”, където ръководех малък екип и когато чух да се говори за РНК, за новите измерения на РНК…

- Кога беше това?

- Преди повече от петнадесет години.

- Значи чухте за РНК пратеника.

- Не за РНК пратеника, за него знам от самото начало, защото това е инструмент за работа в генетиката, а по-скоро за това, което беше открито за РНК. Трябва да знаете, че светът на РНК е експлодиращ свят, в който всеки ден се появяват нови членове на семейството, със знания, които не спират да ме удивляват всекидневно.

- Изобилстващ свят!

- Изобилстващ свят на взаимодействия, на разбиране къде се намира РНК в нашето генетично наследство и функциониране. Така че това е нещо фантастично. Това е биологията, фактът, че сме свързани с майката. Вземете едно растение, отрежете го, после го поставете до други растения и вижте в какво ще се превърне след няколко дни. Очевидно без корени то умира.

- Да се върнем към тази РНК.

- Нашият корен.

- Нашият корен, както казвате вие. Как реагирахте, когато в края на 2019-а - началото на 2020-а започна да се говори за тази пандемия, за това, че може да има милиони починали?

- Като изследовател, винаги изпитвам любопитство, винаги сме като големи деца. Дават ни куп кутии с разбъркани пъзели и вместо да си кажем “о, никога няма да се справим”, сядаме много превъзбудени да търсим, да изследваме! Чухме неща, които не се връзваха с това, което знаем.

- Какво видяхте?

- Първият изненадващ елемент беше, че SARS-Cov2 е различен от всички коронавируси, които сме виждали преди това. Когато го анализирате, се питате какво е различното. Различното е това, че той има ключ за влизане в човешките клетки.

- Другите нямат ли такъв ключ за влизане?

- Не и този род коронавируси. Вижда се, че той чудесно се е вмъкнал на точното място между два елемента протеин. Забелязвате логика на човешки строеж и наистина ви е трудно да приемете разказа, който ви налагат. За това бяхме научно предупредени през март 2020 г., че всеки учен, който се противопостави или изрази съмнения относно разказа, че този вирус произхожда от панголин или прилеп, ще бъде обвинен в теория на конспирацията и “решително осъден” - използвам техните думи - “strongly condemn”.

- През март 2020-а?

- През март 2020-а в “Лансет”, последван от “Сайънс”.

- Които казват точно това?

- Очевидно когато сте учен и чуете, че ще бъдете “решително осъден” от други учени, и когато видите това черно на бяло в “Лансет” и “Сайънс”, ще си помислите два пъти дали да имате неблагозвучен глас. Трябваше да минат няколко месеца преди “Дейли мейл” да публикува една чудесна статия, която посочваше, че 26 от 27-те автора на “Лансет” са имали конфликт на интереси, тъй като са били свързани с лабораторията в Ухан.

- Но кои са тези чираци магьосници?

- Зададох този въпрос на първия книжар, при когото поръчах книгата си. Казах: “Кои са според вас тези чираци магьосници, имайки предвид това, което преживяхме през последните три години?”. Той сам се сети, че това очевидно са фармацевтичните компании.

- Но дали са по-скоро чираци, или са по-скоро магьосници?

- Приканвам хората да прочетат книгата, за да си дадат сметка. Много харесвам това изречение в заключението, което принадлежи на ръководителката на отдела за ваксини на “Пфайзер”, тя го написа в сп. “Нейчър” през ноември 2022 г.: “Ние управлявахме самолета, докато все още го строяхме”.

- Значи това е казала. Доста фрапиращо!

- Говорих за това с приятели пилоти, без да им казвам какъв е контекстът. Те ми казаха: “Това не е възможно. Разбира се, тестват се самолети, чието изграждане не е завършило, но това винаги завършва зле”.

- Вие започнахте да изразявате определни съмнения, да говорите, като някои хора, които познаваме, те не са много, но са навсякъде -  изказаха мнението си във Франция, в Америка, в Англия, навсякъде. Но как преживяхте това, че смятат, че сте изневерили на призванието си на генетик и че сте в някакъв делириум?

- Има две различни нива. Първото ниво, нивото на науката, изобщо не ме плаши. Трябва да знаете, че в нашата среда, когато си учен, прекарваш времето си в противопоставяне на себеподобните. До такава степен, че когато, например, напишеш статия, я изпращаш на конкурентите, които я “разбиват”.

- Това се прави системно?

- Да, защото е здравословно да имаш такава конфронтация. Защото противно на това, в което искат да повярваме от три години, никой не притежава истината! Нито аз, нито никой! Караха ни да повярваме, че има една истина, че това е ваксината, която ще ни спаси от всичко. Имаше изявления на нашия президент, имаше изявления на Байдън. “Не става дума за свобода или личен избор, каза той, а да защитите себе си, както и тези около вас”. Знаем, че в крайна сметка тази ваксина не позволи нито вие да се защитите, нито тези около вас. Какво да ви кажа? Когато сме в догма като тази, е много трудно да се говори за наука. Какво се случи? Никой не говореше за наука. Дебатите не се състояха. В  предаванията сте чули, че този или онзи не е съгласен, но…

- Нямаше истински дебат.

- Целта не е да се нападаме, а да видим кое е общото, от което тръгваме заедно и лека-полека се появяват различията между нес.

Технологията на РНК пратеника никога не е давала и най-малката ваксина, и най-малкото успешно лекарство.

- Винаги?

- Винаги. Аз цитирам самия собственик на “Пфайзер”, който публикува това във “Вашингтон Пост” през март 2022 г.: “РНК технологията никога не е давала и най-малкия продукт до днес, нито ваксина, нито никакво друго лекарство. Аз бях изненадан, казва той, когато учените ми подсказаха, че това е начинът да продължа. Последвах инстинкта си, добавя той, който ми казваше това, което знаеше”. Когато познаваш г-н Бурла, очевидно инстинктът, който е могъл да последва, не е инстинкт за защита на човешкия вид, а инстинкт на бизнесмен. Не го виня - той е много добър бизнесмен.

Това е по отношение на научната конфронтация, от която не се плаша. В личен план е много по-болезнено, защото станах публична фигура. По принцип, когато  си изследовател в INSERM (френският Национален институт по здравеопазване и медицински изследвания - бел. пр.), не очакваш да станеш публична личност, това не е нещо, което е в кръвта ти, поне не при мен. Не обичам да говоря, обичам малко прегърбена да работя, да си гледам работата с възможно най-малко взаимодействия. Така че това е първото ниво на страдание. Второто беше наистина лично с факта, че някои приятели, като покойният проф. Аксел Кан вече не можеше дори да ми говори. Това беше много болезнено за мен, защото смятам и дори му благодаря в тази книга за първите ми стъпки. Той ме обиди, охули, завлече ме в канавката, но въпреки това остава човекът, от когото научих много, така че винаги ще му бъда признателна. В човек има различни чувства и все пак страданието, породено от отказа на някои колеги да дискутират, е изумително.

- Преживяхте го на всички нива?

- На всички нива, на международно ниво. Винаги казвам, че съм много горда с онези, които са в същия неблагозвучен “лагер” като моя, които наистина имат смелостта да вървят срещу течението. Това означава да нямат самолюбие, до такава степен, че да бъдат хвърлени в калта, обиждани.

- Днес е март 2023 г., карантината беше точно преди три години, имам предвид първата карантина, локдаунът, за който говорихме много. Днес казват: “Да, вярно е, ваксината не изключва заразяването, предаването”. Може би имат право. Ние нямаме нито компетентността, нито знанията, за да отсъдим. Но все пак чуваме да казват, че ваксината предотвратява тежките случаи. При сегашното състояние на знанията какъв въпрос трябва да си зададем ние, пациентите?

- Много! Задаването на въпроси подмладява (смях). Преди малко споменахте, че има разкази, които се сриват, така че добре виждаме, че бяхме потопени в страх - всички поколения, взети заедно. Виждайки младите хора, които все още се разхождат по улицата с маски, припомням между другото, че са нужни 450 години, за да се разгради една маска - всички маски, които виждаме. Така че онези, които ми говорят за планетата и екология, да видят маската на върха на носа си. Казвам това между другото, но всъщност ни потопиха в този страх - бяха публикувани един милион статии, така че как може да избягате от страха? И страх от какво? Страхът да умрем.

- Това, което е неприемливо, Александра, е, че искат да ви попречат да говорите. Сблъсквал съм се с това в други сфери - в политическата сфера, във философската сфера, в журналистическата сфера и други: “Как можеш да посрещаш този човек?! Това не е възможно!”. Казвам им: “Давате ли си сметка какво говорите?! Това е човек, който не е убил, не е изнасилил, не е клал, става дума за идеи. Това е свободата на словото!”.

- Имам желание да отида по-далеч. Не съм чувала много мои колеги да имат такова постоянство като моето. Аз отправям предизвикателство, който иска може да го поеме по същия начин, без да ми приписва неща, които не съм казала, а това, което съм казала досега и да каже къде съм сгрешила. Може да съм сгрешила по някои точки и бих била щастлива да го призная. Но добре виждаме, че онези, които много сгрешиха, продължават надълго да приказват в телевизионните предавания. Това е още нещо, което не разбирам.

- Колкото повече грешат, толкова повече имат право да говорят.

- Абсолютно, като премия!

- Време е да включим слушателите. С нас е Мириам от Пертюиз. Добър ден, Мириам!

Мириам: - Добър ден! Бих искала да ви задам въпрос за вашите колеги генетици - дали извън камерите има колеги, които са съгласни с това, което казвате?

- Александра, имали ли сте такива признания?

Александра Анрион-Код: - Ще премълча имената, защото имаше колеги от INSERM (френският Национален институт по здравеопазване и медицински изследвания), от CNRS (френският Национален център за научни изследвания), които се свързаха с мен, за да ми кажат “не искам името ми да бъде цитирано, но напълно те подкрепям” и т.н. Това винаги ме окуражава и искам да кажа, че ги разбирам. В някакъв смисъл предпочитам да продължат да си мълчат, защото целта не е непременно да покажат на всички, че аз съм права, а най-вече да защитим хората, имайки предвид съществуващата агресивност.

- Да продължат да си вършат работата.

- Точно така. На следващо място, онези, с които работя най-много, но по скоро на международно ниво. Отправям предизвикателство - който иска да ми покаже такава голяма и широка мобилизация на научната и лекарска колегия в модерната медицинска история, каквато имаше през тези три години, подписана толкова масово - било за да бъдат изобличени ненаучните мерки, декларацията от Грейт Барингтън, било относно факта, че бяхме в безпрецедентна медицинска криза заради тази ваксина с РНК пратеник, че изведнъж се появяват нови заболявания, дори и да им е сложен етикетът “рак”, “менструални смущения”. Да, но как? Заради ваксината. Имам надеждата, че с тази книга ще се говори и дискутира всичко това.

Превод от френски: Галя Дачкова

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

 

Коментари

 • Светата инквизиция

  21 Март 2023 11:01ч.

  Осъден, обесен, разчекнат и изгорен на кладата на демокрацията!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ахам, най строгите мерки

  21 Март 2023 11:16ч.

  В братски Китай, а др. Путин ваксиниран 4 пъти и влезе в бункера.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ахам махам, ама требе да се чете !

  21 Март 2023 12:31ч.

  Книгата се продава в Амазон , 16 евро (премиум достъп) . Там Хенрион-Код добре е изредила всички политици-ковидари. Путин е в списъка на ковидарите, нищо не му е спестено

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gen Gurko

  21 Март 2023 17:34ч.

  Колега, не сте чели внимателно интервюто. Путин се ваксинира с класически тип ваксина. Тези които си сложиха пак класическият тип ваксина Астра Зенека излязоха или трезвомислещи или късметлии. Тоновете помия, които се изляха срещу евтината при това Астра Зенека не бяха случайни и нямаха нищо общо с медицината. Лично аз съзнателно си сложих ваксина на Астра Зенека и не съжалявам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “Ние управлявахме самолета, докато все още го строяхме”.

  21 Март 2023 11:06ч.

  Това казва всичко необходимо..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Светльо

  21 Март 2023 11:15ч.

  Никога не са искали да построят самолет. Те знаеха, че строиха биологично оръжие и го използваха срещу човечеството!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  21 Март 2023 11:19ч.

  “Ние управлявахме самолета, докато все още го строяхме”. Маймуни в пилотската кабина. Маймуни с картечници. Това е съвременната политика, която преформатира съвременната нака в нейна слуга. Наложена от кого?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кафеджия

  21 Март 2023 11:19ч.

  Редакцията, не се казва „РНК пратеник“, а „информационна РНК“.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • САМО ДА ПИТАМ!

  21 Март 2023 11:50ч.

  Изтрихте ми коментара!? Евала на "СВОБОДАТА НА СЛОВОТО"!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Химн за справедливост

  21 Март 2023 11:58ч.

  Грешки не бяха направени /Маргарет Ана Алис/: https://margaretannaalice.substack.com/p/mistakes-were-not-made-an-anthem Не трябва да им се размине!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  21 Март 2023 12:10ч.

  Какво ли ще стане, ако се направи една ексхумация на труповете в метални ковчези? ? Дали всички ще са с пълен комплект органи, или положителни на ковид? Това престъпление срещу човечеството, ако се размине - в бъдеще ще става още по-зле! Не съм вярвал, че ще видя доктори да унищожават животи с такава охота, каквато видях при тази псевдопандемия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • доктори да унищожават животи с такава охота

  21 Март 2023 12:58ч.

  ...и имаше такива по Телевизията - гологлави , мустакати, с хасковски говор... где са сега ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Терапията

  21 Март 2023 12:13ч.

  Имало е завера! Наречете го ... проект, план. Мнозинството учени, лекари и др. не са знаели точно какво се случва, но поне доколкото (водещите) са били предупредени за перспективата-хипотеза “strongly condemned”, досещали са се! Дори са били длъжни да се досетят! От всичко това произтича и една последваща поредица от етични и морални задължения, които така или иначе не са били реализирани. Това поставя множество въпроси и налага мерки, включително юридически. Как се докарахме до положение, че вече за лекарската клетва се говори само по изключение, много рядко. (Това, апропо, се случи в много други области на живота. Жураналистите в огромната си част продължават да си въобразяват, че дори и да убеждават публиката, че са журналисти, а те открито се превърнаха в лобисти, Пи-ар експерти, участници в групи за въздействие и натиск и сходни.) Апостол Петър предупреждавал, че жителите на Содом и Гомор се поддавали на неистов разврат. Има известен уклон да се асоциира разврата с необуздан, див промискуитет. Да не се окаже, че това е един сравнително безобиден разврат?! Подходящо ли да разглеждаме разврата в малко по-широк смисъл? Как мислите?! Информационен, научен, политически, военен, финансов и т.н разврат?! Е, това са просто размисли на глас! А пък изказването на онази кучка (не се извинявам), че е пилотирала (са пилотирали) непостроен самолет си е направо хитово. Връх на наглостта и безсрамието! Споменаването редом на твърдението, че г-н Бурла е много добър бизнесмен, сякаш иде да подскаже, че някой са били едва ли не НЕЗЛОНАМЕРЕНИ участници (съучастници) в този процес. Поради някакви причини са били в течение и са решили просто да забършат нещо в суматохата. Т.е. докато НЕЧОВЕЦИТЕ си правят биологични експерименти с нас, те гледат да припечелят. Започнах с едно свободно предположение, че става дума за реализиране на един ПРОЕКТ. В последна сметка какъв ли е бил той? Имам, разбира се, някакви идеи и подсказки, но публиката се дразни от многото думи. Във всеки случай - едно е сигурно, това беше ПИЛОТЕН ПРОЕКТ! Да му мислят подложените на генна "терапия"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ТЕ, техните думи

  21 Март 2023 12:52ч.

  използвам техните думи - ще бъде обвинен в теория на конспирацията и “решително осъден”

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • това беше ПИЛОТЕН ПРОЕКТ!

  21 Март 2023 14:21ч.

  Да ти припомня думите на Бурла отскоро - 'ковида беше нещо като генерална репетиция, "проба дженерале" '.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • грейки

  21 Март 2023 12:26ч.

  Личи си френската постмодернистка школа - правилно говори за събитийност, представяна единствено през "разкази за събития" (по Лиотар) или за "конфликт на интерпретации" в науката (по Рикьор). Фактически режисьорите на истеропандемията са преди всичко уредници на идеологизираната модерна западна наука, която никога не е разполагала със свободата да търси истината - в най-добрия случай само идеологическата правда, обслужваща "княза на тоя свят". Защото не с господството на принципа за значение преди поемането на отговорност за акта на означаване можеш да приближиш науката до истината, както и не с преувеличаване ролята на индуктивния експеримент, превръщайки го в извънобстоятелствен, можеш да научиш хората на правилната, не само аналитична, но и критична методология. Велика заслуга на френския философски постмодернизъм е, че още в средата на миналия век свали маските спрямо един такъв тоталитарен подход в самите недра на позитивно-научния експериментализъм. Защото днес само технолози, бизнесмени, администратори, преследвачи на еретици и други конюнктурни типове са заинтересовани от еднозначен научен детерминизъм, но не и свободни търсачи на истината.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • не забравяйте

  21 Март 2023 13:11ч.

  Анрион-Коде е ревностна католичка. Тазка тя се явява нещо като бяла врана в тези среди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Който има очи да гледа е наясно, че

  21 Март 2023 12:36ч.

  Кампанията с Ковид 19 беше предварително и надлежно планирана измама.. И няма нищо общо с характера, на която и да е класическа пандемия през годините.. Най-малкото защото при пандемия световното население намалява, а в годините когато страшния вирус "върлуваше" в медийното пространство световното население се увеличи..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  21 Март 2023 13:01ч.

  Да за пландемията беше разписан сценарий който 20 години са си го приготвяли, нарича се "мрачна зима" или "dark winter" и всяко мръдване на страни от него, показваше че е сатанинско свободно съчинение, и се преследваше жестоко! Целта на ковид1984 е да се променят установените порядки и да се приведе човечеството в по удобно положение(партер) за налагане на тотален дигитален контрол... И никак не са отказали да налагат новият световен ред!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  21 Март 2023 13:23ч.

  Най-гнусното от всичко бе и е, че превърнаха една не малка част от Клелите се с Хипократовата клетва в убийци. В територията тъдява всичко се изроди в масово обявяване болни от нещо друго, за "ковид"-поразени. Завирани в изолация без каквато и да е грижа и унищожени по "Протокола". Единствената ИМ грижа и полза на престъпилите Клетвата си бе, че обираха държавата (т.е. целокупният плебс) подтичквайки по Ковидовата Финансова "Пътека". Един много близък човек бе убит миналият септември точно по тази "Пътека"! Аз съм личен свидетел и близките му - бяхме допуснати ние да се грижим на 24 часа в инфекциозното отделение при него?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бурятмонгол

  21 Март 2023 13:56ч.

  Предстои да се надигне лавина от разкрития за сатанинския заговор срещу човечеството на злодейски кръгове в САЩ и ЮК.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • jjelev

  21 Март 2023 14:47ч.

  Всички знаем от научно популярните филми как се раследва самолетна катастрофа.България катастрофира тежко 2020/2022г Пилотити обаче се готвят за нов полет.А трябва поне да бъдат раследвани /а според мен поне в затвора / Макар Б.Б да има смекчаващи вината обстоятелства.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • jjelev

  21 Март 2023 15:02ч.

  Аз също съм свидетел как болни бяна прокарвани по ковид19 пътеката и ....унищожавани от медицински талибани.Представям си как лекари със здрав разум са се чувствали.Филтъра за допуск в медицината не работи.За политици и управници също но поне го знаехме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Друг Доктор

  21 Март 2023 17:14ч.

  Желев, това е голяма морална и професионална драма. Напомня исторически как през ВСВ уж наглед напълно нормални германци, дори интелигентни, хуманитари ...са се превръщали в изверги. И дори не са го осъзнавали, докато не са ги арестували червеноармейците или американските войници ( слава на тогавашните САЩ ! ). Години денацификация са били необходими да започнат да осъзнават какво ЗЛО са творили, а някои до края на живота си са останали убедени в правотата на действията си... така и с ковидарите колеги. Една малка част от тях са добре информирани и абсолютни цинични гадове, кешираха... Тях някак си мога да ги разбера. Но онези 30-40 % от гилдията които ви дупчеха с кравешко безразличие, без да си задават въпроси ? "50 лева са си 50 лева"... това за БГ джипитата. А знаете ли, вече няколко пъти в БГ срещам колеги, съвипускници. При това винаги съм ги имал за неглупави хора, някои от тях станаха дори специалисти (в БГ) ... та като ставаше на въпрос за "пандемията" и К 19 , те се вайкаха чалгаджийски " А , даже аз го изкарах ковида !" - ВЕРНО ? Да бе, да. Вярват си в басните или се правят че си вярват за да прикрият гузна съвест ? Травматични спомени ?... Не зная, но бях мноооого разочарован , това след края на "острата фаза", 2022 , да се правят все още на идиоти ? Или просто съм ги надценявал...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Мара

  21 Март 2023 15:09ч.

  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B0%D0%BD%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%A5%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Препоръчвам:

  21 Март 2023 18:04ч.

  ИГОРЬ ПШЕНИЧНИКОВ https://tsargrad.tv/articles/sekrety-kitaja-budut-raskryty-bajden-mstit-si-czinpinu_746999 СЕКРЕТЫ КИТАЯ БУДУТ РАСКРЫТЫ: БАЙДЕН МСТИТ СИ ЦЗИНЬПИНУ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Светкавичен рак на тестисите при млади спортисти? Диагнозата е смърт за дни или седмици. COVID-19 иРНК ваксината причинява протеиново увреждане на тестисите

  21 Март 2023 18:55ч.

  Светкавичен рак на тестисите при млади спортисти? Диагнозата е смърт за дни или седмици. COVID-19 иРНК ваксината причинява протеиново увреждане на тестисите Testicular Turbo Cancer in Young Athletes? Diagnosis to Death in Days or Weeks. COVID-19 mRNA Vaccine Spike Protein Injury to the Testes By Dr. William Makis Global Research, March 20, 2023 COVID https://www.globalresearch.ca/testicular-turbo-cancer-young-athletes-diagnosis-death-days-weeks-covid-19-mrna-vaccine-spike-protein-injury-testes/5812576

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Друго научно изследване установява, че миокардитът е потенциално смъртоносно усложнение след ваксинация срещу SARS-CoV-2 на базата на иРНК.

  21 Март 2023 19:00ч.

  https://www.paulcraigroberts.org/2023/03/21/another-scientific-study-finds-myocarditis-to-be-a-potentially-lethal-complication-following-mrna-based-anti-sars-cov-2-vaccination/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • прословутото западно образование и политическата поръчка ала "реален соц"

  22 Март 2023 10:47ч.

  Гледайте каква авангардна наука се вихри в Хелзинкския университет - https://politikus.info/events/150661-grete-tunberg-vruchili-stepen-pochetnogo-doktora-fakulteta-teologii.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • АХА! ЕДНА ОТ ТЕЗИ НОВИ БОЛЕСТИ, ПОЯВИЛИ СЕ СЛЕД ВАКСИНАТА, ИЗГЛЕЖДА ДА Е ТОВА, КОЕТО НАРИЧАТ "ТУРБО РАК"

  22 Март 2023 13:20ч.

  Чета за звезди (всички те, както и ТВ персоните, се ваксинираха), които "ни напускат след кратко боледуване". Бог да прости душите им, но те изгоряха, за да светне истината за тези експерименти

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КОВИД

  24 Март 2023 21:50ч.

  е създание на Международния империализъм. И е дело на китайски учени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Малко изброяване

  26 Март 2023 9:35ч.

  От книгата на Коде - стр. 22-23. Патологии , предизвикани от иРНК токсините /псевдоваксини/ , патологиите са по групи. 1-Хематологични заболявания. Кръвотечения - вътрешни и външни. Тромбоцитопении /намален брой тромбоцити/. Нарушения в коагулацията. Тромбози. Тромбоемболии. Инсулти ! 2-Имунни заболявания. Анафилактични състояния. Синдром на мултиорганно възпаление у деца. 3-Белодробни заболявания. Остър респираторен дистрес синдром (ARDS) . 4-Остри сърдечно съдови заболявания. Миокардити. Перикардити. Аритмии. Сърдечна недостатъчност. Инфаркт на миокарда. 5- Остри увреждания на бъбреците и на черния дроб. 6-Неврологични нарушения. Остър дисеминиран енцефаломиелит. Синдром на Гилен-Баре и синдром на Милър-Фишер. Асептични менингити. Менинго-енцефалити. Генерализирани конвулсии. Фациална парализа. Аносмия, загуба на вкуса. 7-Дерматологични увреди. Еритема мултиформе. Алопеция /окапване на косата/, васкулити. 8-Нарушения в менструацията у жените. От 10-65 % от жените , набодени с иРНК, едно или няколко набождания получават увреди в цикъла, респективно репродукцията. Това последното е официално проучване на Министерството на Здравето на Израел - публикувано в италианското научно издание "Open Medicine" - от февруари 2022...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи