Абигейл Шрийър: Има мода на деца и тийнейджъри трансджендъри в САЩ

Абигейл Шрийър: Има мода на деца и тийнейджъри трансджендъри в САЩ
Американската журналистка от “Уолстрийт Джърнъл” Абигейл Шрийър публикува разследване за популярността в САЩ на деца и тийнейджъри трансджендъри. Този феномен, който засяга преди всичко младите момичета, според авторката е много обезпокоителен. Книгата ѝ Irreversible Damage (“Необратима щета”) стана обект на атаки и призиви за бойкот в отвъд Атлантика, разказва “Фигаро”.

 

- В книгата си Irreversible Damage говорите за истинска “социална зараза” сред тийнейджърите, които решават да започнат преход. Какво имате предвид? Защо използвате термина “социална зараза”?

 

- Феноменът на социалната зараза се отнася до тип влияние, оказвано от “себеподобните”, които ви насърчават да подражавате на определено поведение. В случая с половата дисфория, онлайн “инфлуенсъри” играят важна роля за разпространение на чувството за дискомфорт в собственото тяло и окуражават идеята, че всеки симптом на несполука да бъдеш напълно женствена, означава, че едно момиче вероятно е трансджендър. Приятелите също играят важна роля в разпространението и насърчаването на това чувство - едновременно склонността да са идентифицираш като трансджендър и подбуждането да пристъпиш към хормонално лечение или операции за смяна пола.

 

- Какъв е мащабът на това явление в САЩ?

 

- Ние нямаме централизирана медицина в САЩ и един пациент няма нужда от диагноза за полова дисфория от специалист по психологично здраве, за да получи хормони в джендър клиника («gender clinic»: специализирано заведение за смяна на пола - б.а.). Тези два фактора затрудняват получаването на точна информация за този внезапен пик. Но ето какво знаем: от 2007 г. Америка е преминала от две джендър клиники на повече от 50 днес. Между 2016 и 2017 г. броят на джендър операциите при лица, родени като жени, се е увеличил четирикратно в САЩ. От историческа гледна точка, само 0,01% от американското население е засегнато от полова дисфория, но през 2018 г. 2% от американските гимназисти са заявили, че са трансджендъри и повечето от тях са жени.

 

- Каква разлика правите между половата дисфория, която е реалност, и този феномен, който смятате за “социална зараза”?

 

- Половата дисфория традиционно започва в ранното детство и винаги е била изпитвана предимно от мъже. Възрастните трансджендъри, които страдат истински от полова дисфория (аз интервюирах някои от тях) не са избрали тази идентичност, за да си създадат приятели, нито са стигнали до нея под влияние на социалните мрежи. Те просто са изпитвали силен дискомфорт от биологичния си пол, откакто се помнят.

 

- Как социалните мрежи ускоряват тази тенденция?

 

- Социалните мрежи ускоряват тази тенденция по същия начин, както го правят с неща като анорексията - истински страдащи тийнейджъри споделят това страдание с приятели и го разпространяват. Както обяснявам в книгата си, това е свързано с моделите на приятелство, които момичетата споделят - склонността им да поемат страданието на своите приятели, да се съгласяват с техните вярвания, до такава степен, че да скъсат с реалността, за да застанат на тяхна страна. Така те се насърчават взаимно в своята дисфория и се подтикватда пристъпят към хормони и операции.

 

- Какви са пагубните последици на това явление? Защо говорите за “необратима щета”?

 

- Всяка ненужна медицинска процедура представлява необратима щета. Аз не мисля, че всеки медицински преход е вреден; наистина интервюирах много възрастни трансджендъри, които съобщават, че преходът им е помогнал. Но сред тийнейджърите, обзети от социална зараза, насърчавани да вземат хормони и да се подложат на операции при слаб медицински надзор, много от тях предизвикват постоянна промяна на своето тяло, за която могат да съжаляват. Това са необратимите щети, които изобличавам.

 

- След като книгата ви бе публикувана, някои активисти се опитаха да ви заглушат. Професорка от Бъркли дори призова да “изгорят” книгата ви. Как си обяснявате, че свободата на изразяване е толкова трудна по този въпрос?

 

- Свободата на изразяване е трудна, защото малък брой радикални активисти използва мрежите, за да наказва и упреква инакомислещите. Те преследват всеки човек, който изразява скептицизъм към възможността за медицински преход за всеки, при поискване, без никакъв адекватен надзор - но те правят същото и по други въпроси.

 

- Писателката Дж. К. Роулинг, създателка на Хари Потър, бе подложена на остри критики, след като каза, че мъжете и жените са различни. Какво мислите за тази полемика и за факта, че вече не можем да определяме какво е жена?

 

- Не мислех, че мога да се възхищавам на Дж. К. Роулинг повече отпреди. Сгреших. Тя не само е част от малкото живи автори, чиито творби със сигурност ще четем след сто години, тя е и жена с големи принципи и благоприличие, която успя да надигне глас, когато трябваше, в името на жените и младите момичета.

 

Фактът, че се хвърля кал по хора, заради това, че са дали здравомислещо определение на “жената”, води до ужасни последствия - както правят всички лъжи. Да вземем за пример женските затвори: жестоки биологични мъже вече имат достъп до тях, при условие, че се идентифицират като жени. Позволихме го в Калифорния, където аз живея. Това е тежко нарушение на основните права на задържаните жени и се надявам да бъде оспорено в съда. Ако принуждаването на затворничките да живеят в затворени помещения с биологични мъже не е “жестоко и необичайно” наказание, аз не знам тогава какво е.

 

Превод от френски: Галя Дачкова

 

 

 

 

 

 

Още от Интервюта

Коментари

 • Ееее

  16 Дек 2020 11:42ч.

  У нас в прочутите оревани от Сорос НПО-тата супер нови центорве за настаняване вече настаняват деца с чужди възрастни от другия пол и ги държат с месеци в една стая. Дори съдът и прокуратурата, купени от Сорос обучения от психолози от Сорос НПО-тата сратснати 20 години с МОН и МТ го допуска.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  16 Дек 2020 12:23ч.

  За разлика от гласовете на измамата, които трябва да са много, за да затулят другите гледни точки, гласът на истината може и да е един, но той е лъч светлина, който може да осветли всичко. Подобно на детето, което казало, че царят е гол. Дори едно малцинство от здравомислещи, но смели хора, могат да направят така, че всички тези процеси да се върнат назад. Още повече, че след прилагането на една измама, се виждат и негативните последствия. Което помага на по-тъпичките, които трябва да видят щетата, за да разберат грешката, а щетата вече се вижда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виж ти!

  16 Дек 2020 12:28ч.

  Тоест не е проблем, ако мъжете си сменят пола, но ако повече жени го правят, е лошо. Типично феминистко лицемерие. Като феминистките са още по-виновни за това явление, защото именно те и хомосексуалистите налагат псевдонаучните теории на Джудит Бътлър.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това съсипа животът ми!

  16 Дек 2020 12:59ч.

  https://twitter.com/MattWalshBlog/status/1330993394118782978 Но и нали точно това е идеята на това движение... да съсипе колкото се може повече животи, за да няма деца? Носете маски, за да не се харесвате и да не създавате деца, стойте далеч един от друг, за да не създавате деца, ще живеете в лагери - за да разбием семействата ви! Пожелахте да видите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  16 Дек 2020 13:00ч.

  на 16.12.2020 в 12:28 Ама вие искате някой да ви свърши цялата работа наведнъж, пък ние да не си мръднем пръста. Тя е написала за момичетата, ти напиши за момчетата. Както виждате, проблемът е твърде сериозен и реакцията прекалено силна, за да се събори отведнъж цялата зловредна конструкция. Един ще атакува от едната страна, друг от другата. Тя дори не се е осмелила да каже, че всички такива случаи са в резултат на пропаганда. Принудена е да се съгласи, че някои "трансджендъри" (дори не искам да знам, какво значи) са истински, но видите ли, някои се водят по модата и да помогнем на тях. Но всъщност, ако спрем "модата", ще изчезне всичко, понеже всичко е мода. Всичко това е мода и култура, възпитание, но в момента не знам дали има човек, който да може да каже това от по-висока трибуна. Въпросът е повече хора да заемат позиции, а не да даваме акъл на единиците, които се осмеляват, докато си стоим на топло. Роулинг е атакувана, тази жена също е атакувана, а някои не рискуват никак имиджа си, докато мърморят зад компютъра, че трябвало по-добре да се прави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  16 Дек 2020 13:05ч.

  на 16.12.2020 в 12:59 Ти да не носиш маска, докато говориш с жена си, с която спиш в едно легло? А децата не се правят в ресторантите и фитнесите, нали? Семейството ти какво страда от карантината, напротив, сплотява се. Ако все пак някое дете се създаде в нощен клуб, виж статистиката на абортите, непланираните деца, плод на случайни връзки, си отиват като биологичен отпадък в болниците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Helleborus

  16 Дек 2020 13:15ч.

  Повтарям, основните пропагандаторки на псевдонаучните джендър теории на Джудит Бътлър са именно жените НПО активистки. Понеже резултатът от техните действия не им изнася, пак се правят на жертви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  16 Дек 2020 13:46ч.

  на 16.12.2020 в 13:15 Жената е само носител, инструмент, както и децата. Защото по-лесно може да се заблуди, затова тя е вечна цел на измамници (човешки и нечовешки), като вход, измамници, които не са жени!!! Целта ни е жените и децата да бъдат пазени и обгрижвани, а не мразени. Това е била задачата на читавия мъж, през всички години, да опази семейството си, включително в духовно и душевно здраве, това го прави мъж и стопанин. Мъжете няма да се справят с феминизма, като намразят жените, понеже тогава ще изпълнят целта му, да има разрив и раздор между половете и низки страсти. Мъже, които постъпят така, не са по-добри от жени, които постъпват така, слава Богу има прекрасни и мъдри индивиди и измежду двата пола, които са недосегаеми за тия измами. По твоята логика да намразим и децата си, понеже зловредните практики се разпространяват най-много в училищата, а мъжете да се изолират и да си удавят мъката в алкохол, като проклинат всичко живо. Мъжът носи в себе си образа на сеяча на доброто, на Твореца, който е посял добрите първообрази на всичко, неговата работа е да оправи нещата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Валенщайн

  16 Дек 2020 13:59ч.

  Нетърпимото е, че тези хора, чиято полова дисфория е причинена от генетичен недостатък, не казвам дефект, искат да тормозят всички, които трудно разбират състоянието им. Знам, че и думата "състояние" при тях се отчита като груба форма на фобия. Където си отвориш устата, ще е все "фобия". Преди седмица Елиът /Елън/ Пейдж се нахвърли грубо в социалния кенеф Туитър срещу Крис Прат. Пичът бе написал само колко обича църквата в която ходи и колко добре се чувства на проповедите там. Ни дума за трансджендъри! И онова транс създание веднага се нахвърли срещу него - църквата му била трансфобска. "Няма нищо по-невярно от това - всеки е добре дошъл при нас", й отговори нормалният човек Крис Прат. Мисълта ми е, че с тези хора е невъзможна дори нормалната човешка комуникация. А това, че архиврагът на човечеството Джордж Сорос купува прокуратури, правителства и цели континенти не е тайна за никого. Всички областни прокурори в Щатите, които пускат подпалвачите и крадците от БЛМ и Антифа без обвинения, за кампаниите им пари е дарявал Сорос. Според Нют Гингрич, за такива кампании на либерални прокурори той е дал над 80 милиона долара за последните две години. Помните ли наглата прокурорка, която искаше да съди семейство Маклоски от Сейнт Люис за това, че защитиха дома си с оръжие от бабуните на БЛМ? За нейната кампания Сорос е дарил 80 хиляди долара. Лошото е, че той се намеси успешно и в изборите в САЩ. Зад Доминиън Воутинг Систъмс, които извършиха измамите на изборите, стоят Венецуела, Китай и Сорос. Това не е теория на конспирацииите - дискутира се открито във всички консервативни медии отвъд окена.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  16 Дек 2020 14:36ч.

  Писал съм го и ще се повторя: - Всичките тези сатанински усилия имат само един единствен подтекст! Ликвидация на огромната част на човечеството от една шайка паразити. Не знам дали са хора, дали се някакви други, дали са безумци или демони. Но те всичките са обединени в усилията да ликвидират естеството на съзиданието! Разпрашават на отделни елементи човешката същност и легализират насилствено девиатните си отклонения, генетични дефекти и ги превръщат в мода по насилствен начин. Виждаме, че е насилствено, целенасочено, с всички възможни средства и не загряваме, че се води тотална война срещу нормалността. Срещу преобладаващата част от човечеството. Държат всички пропагандни средства за дезинформация, измама и лъжи - СМРАД. Преследват вече физически схваналите какво става, надигналите гласа си и въвеждат повече от фашистки мерки, с методи и средства невъобразимо по-опасни от Кафявата чума на ХХ век! Измислиха "Езика на омразата", "Теория на заговора"... А ние всички чакаме търпеливо да ни поведат директно и открито в екарисажа. Враговете на човечеството искат и бързат да преминем през Армагедона - за да се възцари ... - Познаващите библията в детайл, нека пояснят КОИ, КАК и ЗАЩО!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • песимист

  16 Дек 2020 16:41ч.

  Следните факти представляват резюме от многобройни изследвания: • Хомосексуалистите са най-рисковият контингент за заразяване със СПИН (около 1000 пъти повече спрямо хетеро), следван от наркомани, използващи интравенозно въвеждане на наркотиците; • Драстично скъсяване на средната продължителност на живота (от 79 на 45 години при жените и от 75 на 43 години при мъжете); • 73% от хомосексуалните мъже са правили секс с момчета на възраст 16-19 г., или по-млади; • Въпреки че знаят за риска от СПИН, хомосексуалистите продължават да се въвличат в опасни сексуални практики; • Хомосексуалистите представляват най-рисковата група за болести, предавани по полов път; • Много от хомосексуалните контакти са медицински опасни с или без предпазване; • 40% от тийнейджърите-хомосексуалисти са извършвали опити (успешни или неуспешни) за самоубийство; • 58 % от хомосексуалните жени имат психиатрични разстройства в сравнение с 21% от хетеросексуалните жени; • 74% от хомосексуалните мъже мислят за самоубийство в сравнение с 28% от хетеросексуалните мъже; • Тези, които са привлечени от лица от същия пол, са 1% – 3% от населението, но извършват около една трета от всички сексуални престъпления срещу деца.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • истината лъсна

  16 Дек 2020 19:29ч.

  От кога казвам, че краварите са дърти педеруги. А сега и децата им!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 1234

  17 Дек 2020 8:25ч.

  Както винаги хубавите неща идват от сащ. Редн е природата да вземе мерки както със Содом и Гомор... В тази псевдодържава са извратеняци но проблема е че искат да направят света като тях, което винаги е и само за сметка на семейството.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • модерно робовладелство

  17 Дек 2020 9:27ч.

  САЩ ще си платят дълга "до последния кодрант", задето така зверски унищожиха Съветския съюз, фактически излъгвайки, че са център на праведността. Не можех да понасям съветската пропаганда (както всяка пропаганда - и преди всичко защото съм човек-изследовател) и същевременно й вярвах до последната точка. Последвалите събития не ме опровергаха; и помнете думите ми, че скоро най-разочарованите от САЩ ще бъдат най-верните им днес фенове!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  17 Дек 2020 10:49ч.

  Относно САЩ - разделението на добри и зли по национален принцип е същата пропаганда, която разделя по етнически, полов, расов, възрастов и друг принцип, на което ние се възмущаваме. Човечеството е по своето естество приблизително еднакво, (поне едни 80% навсякъде искат да спазват правилата и да вършат правилни неща, което биха правили при едно добро управление) основната вина е на определени култури, а зад тези култури не стоят хора или поне само хора. Те са извращения на изначалното Слово, което е сътворило всички естества, природи и ЗАКОНИ. Вярно е, че по света свързваме определени такива злонамерени централи с определени места и народи, но това не означава, че мнозина сред самите народи не се борят за изцелението на обществото така, както един организъм се бори с раково образувание. Бихме били абсолютно нехуманни, ако демонизираме определени общества, нации, а фаворизираме други, където православието може да се окаже само пропаганда и прикритие. (чрез правоверна религия също се е вършило зло, исторически). Дошли са времена, в които хората не може поне малко да не се глобализират, в добрия смисъл, когато разпознаваш като братя (духом) всякакви хора по света, които споделят твоите ценности, без значение руснаци, американци и да се противопоставяш на извратеното говорене на също така всякакви хора, без значение дали са българи, руснаци или американци. Както виждате, онези правят така, те вече са лоялни на един идеологически Интернационал и затова са силни! Ако ние като българи, защитаваме само България, а почтени хора в САЩ, се борят само за САЩ или пък други за Русия, ние сме по-слаби и раазединени от онези, които са обединени. Както казваше Сина, "мой брат е всеки, който върши волята на Отец". Макар хората да не го разбират, зад всяко добро по света стои един Дух, Който всъщност ги обединява и прави една нация. Ако си от тази нация, не може да си българофоб, американофоб, русофоб и т.н., тя е един паралелен свят, който се простира навсякъде. (не говоря за паралелната държава на Нинова)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "ГЛАСОВЕ"

  17 Дек 2020 11:27ч.

  трябва да бъде поздравен за публикуването на този патериал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • секретар(ка?) по образованието

  17 Дек 2020 17:24ч.

  Новоназначеният от Бай Гън американски трансджендър в бъдещата му администрация (на длъжност секретар по образованието) - да ти е драго да гледаш, по-гот даже от гледане на кафе, що се отнася до бъдещето на тази "най-велика страна": https://pbs.twimg.com/media/EpY3ZpwW8AEeoBA?format=jpg&

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • веган

  17 Дек 2020 22:48ч.

  Нали няма да се разплуете в самодоволство заради това, че сте хетеросексуални и патриархални? Някакси не подхожда на християни, които по презумпция трябва да обичат и враговете си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Cара

  18 Дек 2020 8:48ч.

  Каква им е целта? Всички да направят извратеняци ли? Тази държава е развъдник на какво ли не!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  18 Дек 2020 17:24ч.

  на 17.12.2020 в 22:48 От какво да сме доволни, когато в света законът е изкривен. Човечеството се нуждае от рамка, има значение как стоят нещата по Конституция, законът е учител. Предполага се, че отразява разликата между доброто и злото. Но когато законът се корумпира и вече не отразява този баланс, а стане лош, какво удовлетворение може да изпита човек, че той се подчинява на естествения закон, но е притиснат отвсякъде, включително неговите деца! Разплули са се от кеф онези извратени умове, които са се докопали до лостовете на правото и държавния механизъм и посредством институционален натиск промиват детски мозъци на деца, които не са раждали. Които си гласуват права да знаят “най-добрия интерес” на тези деца и навират бащите и семействата в миша дупка, като си национализират техните деца. Толкова е извратено, че всеки би се възмутил, но е толкова извратено, че и поколението е извратено и не може и да се възмути.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Специално подбрани

  19 Дек 2020 7:34ч.

  френски бълвочи по нареждане на Центъра. Простичък, отработен номер - Западът загнива, ето, те сами си го признават.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • официозен джендъризъм при западащите

  19 Дек 2020 9:06ч.

  Свидетелства ли искаш? Ами вземи Истанбулската конвенция - налага се директивно, както в Съветския съюз. Само че даже и СССР нямаше никога да се изложи както тоя съюз, защото за разлика от вашата, съветската система не беше педерастка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Helleborus

  19 Дек 2020 12:47ч.

  А бе вие всички които си мечтаете за карантината и за мускула на Бойко,айде бегом в в западнала европа и стойте при сатанистите си до второто пришествие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи