Явор Гечев за украинския внос: Кризите не са овладени и продължават

Явор Гечев за украинския внос: Кризите не са овладени и продължават

Кризите продължават, те не са овладени. Това заяви в предаването „Събуди се” на Нова телевизия служебният министър на земеделието Явор Гечев по повод продължаващия внос на украинска земеделска продукция у нас.

„При пшеницата и при зърнените култури според мен ще продължават не само този сезон”, допълни той. По думите на ресорния министър Европейският съюз не е достатъчно прецизен и бърз в взимането на решения. Според Гечев спирането на вноса от Украйна е била временна мярка, но трябва да продължи, въпреки че не се очаква тя да повлияе както браншът би искал.

Той обяви, че голяма част от родната продукция е била продадена, но все още има и такава по складовете. Производители изчакват с надежда изкупните цени да се вдигнат. Гечев призова ЕК да направи гаранционни фондове, за да могат да се изнасят количества и да се търсят нови пазари. Аграрният  министър нарече средствата от Европа недостатъчни и обясни, че въпреки това те всеки момент ще стигнат до производителите. Според него фалити тази година няма да има, но ако тенденцията се запази, има риск от такива догодина.

Източник: Нова тв

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Президентските мутри

  03 Юни 2023 12:22ч.

  Явор Гечев затри гората над Велико Търново С подпис на служебния министър започва бетонирането на „Картала“ https://svobodnoslovo.eu/politika/yavor-gechev-zatri-gorata-nad-veliko-tarnovo/110907

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Човека на ГЛАСОВЕ

  03 Юни 2023 12:34ч.

  Трият всичко неудобно му.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи