Япония отказва да наложи незабавно ембарго върху руския петрол, а Индия увеличава поръчаните количества

Япония отказва да наложи незабавно ембарго върху руския петрол, а Индия увеличава поръчаните количества

Япония обяви, че няма да наложи незабавно забрана за внос на руски петрол поради ограничените си ресурси. Kyodo съобщава, че Коичи Хагиуда, министър на икономиката, търговията и промишлеността на страна, е заявил това на пресконференция по време на посещение в САЩ.

"Ресурсите на Япония са ограничени и е трудно да се присъединим към петролното ембарго веднага", каза Хагиуда.

Министърът споделя, че макар Япония да подкрепя идеята за ембарго, тя ще наложи тези санкции, които може да си позволи. Страната също така планира да увеличи производството на втечнен природен газ, за да бъде по-малко зависима от доставките от Русия. Японското министерство е съставило списък на труднозаменимите ресурси, внасяни от Русия. Той включва нефт, втечнен природен газ, въглища, паладий, феросплави за производството на стомана, ресурси за производството на полупроводници.

Същевременно Bloomberg съобщи, че Индия иска голяма отстъпка от Русия за петрола, заедно с увеличените доставки, които страната заявява. Рафинериите в Индия са закупили над 40 млн. барела петрол от Русия от началото на специалната операция в Украйна, съобщи Gazeta.ru. Тази цифра е с 20 % по-голяма от общата доставка за Индия за 2022 година.

Коментари

 • Толкова ме зарадва тази новина,

  07 Май 2022 15:35ч.

  все едно аз ще прибера парите и ще си купя тристаметрова яхта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Anonimen

  08 Май 2022 9:40ч.

  Унгария,сега Япония,Индия увелича вноса.А вчера някой написа,че и Запада/САЩ тайно купуват и то много.Но защо тайно,не се знае.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи