Великобритания ограничава цените на енергията

Великобритания ограничава цените на енергията

Новият премиер на Великобритания Лиз Тръс обяви, че правителството ѝ ще ограничи цените на енергията на вътрешния пазар за домакинствата и бизнеса, за да смекчи кризата с нарастващите разходи за живот, предадоха световните агенции. 

Двугодишната "гаранция за цените на енергията" означава, че сметките на средностатистическо домакинство няма да надвишават 2500 лири (2872 долара) годишно за отопление и електричество, каза Тръс пред парламента. 
     
Сметките трябваше да скочат до 3500 лири (4000 додала) годишно от октомври или три пъти миналогодишните суми, припомня Асошиейтед прес. 

Правителството все още не е посочило колко ще струва тази мярка. За бизнеса се предвижда замразяване на цените на енергията за период от шест месеца. 


Източник: БТА

 

 

Коментари

 • nan

  08 Sep 2022 14:26ч.

  няма лошо. кой ще покрие разликата обаче? или продължаваме да печатаме?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лондра града

  08 Sep 2022 14:41ч.

  Започна времето на социалистическите дотации. Разбира се, ще има и режим на тока, за да се компенсират загубите. Помните ли за колко време падна реалният социализъм?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пешо от кривина

  08 Sep 2022 15:07ч.

  тодор живков пасти да яде,за какво го махнаха човека и се поболя,развит социализъм в действие,ще ходим безплатно на море

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Що се бъркате в работата на "пазара"?

  08 Sep 2022 16:08ч.

  Англия - най-социалистическата страна в Европа! Иван Иванов да отиде и да им каже, че неможе така, има си пазарни принципи! Там не обновяват ли инфраструктурата, не сменят ли тръби и т.н., не си ли увеличават заплатите в енергетиката?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Брей

  08 Sep 2022 16:34ч.

  Консерваторката Лиз Тръц била крайна социалистка, ако не и комунистка?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи