Трайков подмени борда на енергийния холдинг

Трайков подмени борда на енергийния холдинг
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков освободи всички членове на Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг (БЕХ). Оставките си депозираха Борис Пеков - председател на Съвета на директорите, Тенчо Попов - заместник председател и членовете на борда Галина Тошева, Димитър Гогов и Димитър Димитров, съобщиха от Министерството на икономиката. Договорите им са прекратени по взаимно съгласие, без да се дължат обезщетения. Галина Тошева е преизбрана за изпълнителен директор на холдинга и влиза в новия борд.
<p><strong>Новият Съвет на директорите се състои от 3-ма души и се оглавява от Мая Христова</strong> &ndash; зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма,&nbsp;Галина Тошева и Добрин Стефкин &ndash;държавен служител в Държавната комисия по сигурността на информацията. С промените се цели подобряване оперативността в работата на ръководството на холдинга, уточняват от ведомството на Трайков.</p> <p><strong>Този борд във вида, в който беше, не работеше нормално, каза Димитър Гогов</strong>, бивш член на борда холдинга и шеф на "Булгаргаз", но не уточни какво има предвид. На въпрос - защо депозирахте оставката си, Гогов каза: Питайте министерството.<br /><strong>Попитан, искана ли му е оставката като директор на &bdquo;Булгаргаз&rdquo;, той отговори отрицателно.</strong><br />&nbsp;<br /><em>(по агенция Фокус)</em></p>

Коментари

 • !

  14 Ное 2009 16:17ч.

  Нали щеше да се закрива бе? Що сега остана?Галина Тошева си остава а стринката хал хабер си няма от енергетика.Ами Стефкин, какво му разбира главата от сигурност.Избий колец...Неведнъж съм ПРЕДУПРЕЖДАВАЛ-смяната на едни ГОЛЧОВЦИ с други да ги правим поредните КАПИТАЛИСТИ и..а майката на майка България. Защото истинските ПРОФЕСИОНАЛИ които знаят КАК и могат да променят нещо са ВЪН, натикани в ъгъл, водени под отчет и държани под око.И какво от това? Пазим си СТАТУКВОТО нали? Лъжем народа ,че правим нещо. Лъжете го бе, лъжете.Накрая ще се окаже и ВИЕ излъгани.Нищо няма скрито в РБългария.Всичко и за всеки се знае.Няма скрил се. 007!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи