САЩ конфискуваха 6 млрд. долара на Русия

САЩ конфискуваха 6 млрд. долара на Русия

Пред американския Конгрес се развяха американски и украински знамена в подкрепа на решението за помощта от 61 млрд. долара за Украйна и конфискацията на руските пари.

Снощи Долна камара на Конгреса прие закон за конфискация на руските активи в американски банки. Как ще протече безпрецедентната конфискация, съобщава телеграм каналът "МО".

Законът за замразяване на руските активи REPO (Rebuilding Economic Prosperity and Opportunity) представлява правната основа за предаване на руски държавни активи на Украйна. Тези пари ще бъдат използвани за възстановяване на украинската икономика и компенсация на военните щети, нанесени от Москва. 

Конфискуваните средства са 6 милиарда. Това е пълният обем на руски активи, които се намират в американски банки и бяха замразени от началото на войната. По-голямата част от руските активи - около 300 млрд. долара, се намират в европейски банки (в Германия, Франция и Белгия)

Президентът на САЩ е упълномощен да конфискува руските активи и да ги преведе в два фонда: Компенсационинен фонд и Фонд за поддържане на Украйна. 

Законопроектът ще влезе в сила, като бъде гласуван и в Сената. Предполага се, че там проектът ще мине без проблем. Лидерът на мнозиството в Сената Чък Шумър предприе процедурни стъпки, за да гласува Сенатът идната седмица пакета за чуждестранна помощ, който снощи бе гласуван от Долната камара, съобщи CNN. Идната седмица Сенатът излиза в почивка, но сенаторите ще се върнат, за да гласуват законопроектите. 

Американистката Александра Филипенко коментира пред "МО", че законът съдържа "спирачка за Тръмп", дори и да дойде на власт, "няма да може да спре предаването на парите докато Русия не изведе войските си от Украйна. Включително и от Крим".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира решението за конфискацията: "Това ще навреди непоправимо на имиджа на САЩ, тъй като неприкосновенността на частната собственост е нарушена."

 

 

Коментари

 • Само така! Убийте го, мамка му долар! 😁

  21 Апр 2024 8:55ч.

  Започна коленето на гъската със златните яйца. Създателите на Бретън-Уудското финансово перпетуум мобиле ще станат на жироскопи в гроба си. 😁

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма нищо весело в това, ако стане

  21 Апр 2024 9:06ч.

  Убийството на долара води към Цифровите Пари и световен нео-комунизъм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бигот

  21 Апр 2024 9:09ч.

  Хаирлия да е, и аз много се радвам на конфискацията, досега запада успяваше да се въздържи да не захапе сиренцето но ето че търпението даде плод

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ганя

  21 Апр 2024 9:11ч.

  Ти просто не си подавал нос извън соросячата империя затова така си мислиш, нямаш си идея колко по-свободно живеят хората извън "свободния"свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сигурен съм, че и те така си мислят, но не са чели Хегел и за това не знаят за "коварството на Историята"

  21 Апр 2024 9:13ч.

  Наистина ще настане голяма бъркотия, но няма да могат да я управляват, както си мислят. Цифров концлагер може да се появи в остатъчния ЕС, но за кратко. Изобщо, тук ще имаме други проблеми. Като например, че не произвеждаме достатъчно храна и други неща от първа необходимост и логистиката им не е в наши ръце, доколкото съществува. "Правителството" в един вомент ще изчезне "по островите", повечето общински функционери и те. Изобщо, ще е като в "ходещите мъртви". В ролята на последните - остатъчните жълтопаветници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами

  21 Апр 2024 9:57ч.

  Тези шест милиарда не са на Руската федерация. Това са парите на руските олигарси. На Путин му е все тая, той на тези пари не разчита отдавна. Даде им възможност да си ги приберат в Русия, те не пожелаха. След инагурацията, ще национализира всички активи на руските олигарси и западните компании на руска територия. Законът е готов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • жорката

  21 Апр 2024 10:01ч.

  Захапа сиренцето в капана. Хаирлия да е...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smb

  21 Апр 2024 10:09ч.

  И като направят цифрови пари ще им се наложи целият свят да задължат да ги ползват, иначе ще си остане някаква месна валута без особено значение

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Император Владимир

  21 Апр 2024 10:16ч.

  Щом Президентът на САЩ е упълномощен да конфискува руските активи, то Император Владимир - Влад Мира се само упълномощава да ликвидира поне 300 000 000 американци за час !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ФАКТ

  21 Апр 2024 10:18ч.

  Както и на гаргите вече е известно Украйна де факто няма да получи нищо от помощта от 61 милиарда и откраднатите още 6 от Русия . Тези пари ще бъдат употребени за производство на оръжия или просто сложени в някой джоб , но записани в СМЕТКАТА НА УКРАЙНА , която после всички евроидиоти ще възстановяваме. Това е четворна кражба и четворна измама за украинци , руснаци , евроидиоти и обикновените зомбирани американци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма нищо весело в това

  21 Апр 2024 13:04ч.

  Комунизмът, за съжаление или радост (в зависимост от познавателната гледна точка) никога и в нито една държава по света не е съществувал като обществено-икономическа формация. Следователно, нео-комунизъм е нелогично да има, след като не е имало стар комунизъм. Троцкизъм, обаче имаше след отравянето на Сталин от потиснатия от него троцкизъм в СССР. Основните тези на троцкизма са: 1) Всички са равни, но юдео-троцкистите са най-равни. 2. Перманентна революция за завладяване на целия свят. Днес светът е подложен на издевателствата на нео-троцкизма, който е юдео-сатанински, юдео-ционистки, юдео-капиталистически, юдео-финансов и юдео-корпоративен, и провежда своята сатанинско-капиталистическа перманентна КОНТРАРВРОЛЮЦИЯ, която да върне света, не ерата на феодализма, а директно - в ерата на НОВОТО РОБОВЛАДЕЛСКО ОБЩЕСТВО. Затова е ПЕРМАНЕНТНОТО РАЗШИРЕНИЕ НА нАТО и НА еС. За да не умрат! Затова ще се въведат цифровите „пари". Защото цифровите „пари” не са пари, а точкова система за оценаване на робите. Слушкаш - папкаш. Не слушкаш - конфискуват ти се натрупаните точки за послушание. >>>>>>> Контрареволюцията продължава. Кой не скача е путинофил! Спете спокойно поробени деца-идиотчета! Времето на идващото робство е ваше! И най-вече - на свръх-богатите капиталисти-сатанисти и на създадения от тях изкуствен интелект и цифрови „пари", с които да ви убиват и поробват. В крайна сметка, докато сладко спинкате, 94 на всеки 100 от вас ще бъдат приспани за вечни времена. Така ще се достигне заветната сатанинска цел: „Maintain humanity under 500,000,000 in perpetual balance with nature.” = „Поддържай човешкия род под 500 милиона, в постоянен баланс с природата." С тяхната природа. Пари не им трябват. Ще имат човешки глави добитък и цялата природа като натурална собственост. За чий са им парите тогава???? На роботите ли ще плащат!? Или робите получават заплати? Достатъчно за робите е точкуването чрез така наречените електронни "пари". https://en.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ей хохобохо

  21 Апр 2024 16:37ч.

  Това е кражба погледнато от всеки ъгъл. Конфискация може да се осъществи след съдебно решение, а не на политическо искане.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПравославенХристиянин

  21 Апр 2024 16:51ч.

  Води само васалите на сащ от евроатлантическия обор. За съжаление и нас са ни затворили в обора който ще го развият до въпросния концлагер. Надявам се кухите лгбт тротинетки тогава ще разберат как са ги прее.. али новите им гисподари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БПФ

  21 Апр 2024 17:45ч.

  Няма да национализира нищо, защото не е комунист. Няма да направи същата грешка каквато правят тъпите кравари сега. Няма да си създава врагове, нито имидж на крадец. И никаква инагурация няма нужда да чака, защото той си е президент и сега. А безумието на САЩ е още по-голямо, защото заграбиха средства на частни лица, само заради гражданството им, което е брутално нарушение на всякакво международно право. Хем тия пари ще трябва да ги връщат с лихвите рано или късно, хем си нанесоха такъв репутационен удар, от който десетилетия няма да се възстановят. Сега кой нормален богат човек от свободна страна - арабин,китаец, индиец и т.н. ще си държи парите в САЩ, когато знае, че утре може просто да му ги откраднат - и то не някакви криминали,а самата държава?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бай Бай

  22 Апр 2024 11:22ч.

  хехеххе, световен нео-комунизъм??? Кажи му нео-фашизъм или диктатура бе душа!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хахаха

  21 Апр 2024 9:00ч.

  Так держать.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за Антихриста

  21 Апр 2024 11:28ч.

  Когато четях предсказанията на Нострадамус за появата на Антихриста мислех си, че това са бръщолевения . Сега вече съм убеден в това - Антихриста се роди в тази терористична държава , която се стреми да наложи новия световен ред на разрухата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  21 Апр 2024 17:48ч.

  Луцифер винаги е съществувал, но чака удобния момент, когато е накупил важните политици !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  21 Апр 2024 9:01ч.

  убиици и крадци по генезис

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  21 Апр 2024 10:30ч.

  Точно така е! Англосаксонския свят е наистина са по генезис крадци и убийци! Цялото им благосъстояние се дължи най-вече на тези техни евроатлантически "ценности" приложени върху народите населявали Африка, Азия и Северна и Южна Америка, Австралия. Има ли смисъл да припомняме системното избиване на индианците, заробването на африканци и отвеждането им в Северна Америка в робство, геноцида извършван над местното население на Африка и заграбването на всички ценни за англосаксонците ресурси! И така е във всеки континент, навсякъде по Света! Богатството на англосаксонците е издигнато върху кръвта и костите на милиарди избити от тях по целия свят! Затова не мога да сдържа възмущението си, когато някой лековерник и наивник ми заяви, че когато види нашите българи да бягат от България в Русия, а не в Западна Европа и САЩ, тогава щели да признаят, че съм прав, че там не е по-добре от България! Благодарение на тези системни кражби, англосаксонския свят може да си позволи да поддържа по-висок жизнен стандарт на тяхното население и да привличаа с по-високо заплащане най-кадърните учени и работници, изсмуквайки ги от другите страни, като нашата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зелените чорапи

  21 Апр 2024 15:16ч.

  Гиди дърто комуне, Какво измислила Матушката ти, бе ? И какво около тебе е на база западни технологии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Розово дълго чорапче

  21 Апр 2024 20:25ч.

  Зеленото джендърче след смяната на пола е доста раздразнително. Лекарите са го объркали и цикъла му идва два пъти месечно. Ще му изброя няколко технологии - робството, колониализъм, геноцид, концентрационни лагери, хвърлянето на атомна бомба, финансови кризи, лсд, прокси война, смяна на пола ....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евроатлантик за колесник

  21 Апр 2024 9:04ч.

  Националният дълг - който измерва това, което САЩ дължи на своите кредитори - се е увеличил до 34 583 094 965 544,54 долара към сряда следобед, според последните данни, публикувани от Министерството на финансите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жорката

  21 Апр 2024 10:52ч.

  Докато изпишеш дълга и се е увеличил с няколко милиона.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ето нещо умопомрачително,

  21 Апр 2024 11:54ч.

  което е трудно обяснимо защо се допуска и до кога щатите ще се тупат по гърдите, че са най-развитата икономика и най-платежоспособната държава, при условие, че живеят практически на заем... "Националният дълг на САЩ нараства с 1 трилион долара на всеки 100 дни“, заяви главният стратег на Bank of America Майкъл Хартнет в бележка до клиенти, видяна от CNBC." . А и бюджетният им дефицит расте с всяка изминала година, като само за лихви по дълга плащат вече трилион долара...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Либерала Песков доста меко

  21 Апр 2024 9:07ч.

  и направо безграбначно се изказа тая изцяло неправомерна постъпка на хамериканците!Да го видим и другият либерал-Путин как ще отреагира!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Селянин

  21 Апр 2024 9:12ч.

  Какво има да гледаме, до сега Украйна получи над 200 милиарда, както са реагирали до сега, така и сега

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • какво стана с икономическите закони?

  21 Апр 2024 9:19ч.

  И после пак ще ни излъжат, че бизнесът бил почтеност и конкуренция, както и че имало свободен пазар. Няма нищо по-екстензивно от неолибералната американска икономика. Харчи умопомрачителни сили за нулев и даже отрицателен ефект. Ако това е нормална и здрава икономика, човекът е трамвай.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  21 Апр 2024 9:35ч.

  Г-н "Селянин", прав сте, но ще си позволя леко да корегирам размера на отпуснатата сума - помощта за Украйна клони към близо $300 млрд. (от началото на 2022 г.)! Резултатите от тази "приятелска" помощ са трагични - заличаване на "Ukraine's Finest".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Надявах се

  21 Апр 2024 9:13ч.

  Да направят такава простотия, но все си мислех, че не са чак толкова тъпи. Явно съм бъркал..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аха!

  21 Апр 2024 9:33ч.

  Едва ли е простотия! Просто следват плана на дълбокогазещите! Доларът е пътник! Цифровият концлагер е на хоризонта! Какво следва? ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smb

  21 Апр 2024 10:13ч.

  Каквото стана с Ковид измамата това ще стане и с цифровият лагер, защото се прави от едни и същи с една и съща цел, но без кръчмаря в сметката

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Такава

  21 Апр 2024 9:13ч.

  ще е съдбата и на нашето злато, тайно заминало на "гурбет" там...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митето

  21 Апр 2024 11:29ч.

  Такава ще е съдбата и на нашите пари,заминали в европата след като станем горди членове на еврозоната.Те и затова са дали властта на малка групичка продажници,за които нищо свято няма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • модерно робовладелство

  21 Апр 2024 9:16ч.

  Всичко е само гола пропаганда и финансов ПР. Световният полицайй с такива актове отнема и последната надеждица за суверенитет у национални държави без възможности. Загубена е и последната капка доверие - оттук нататък, дори и да гласувате и да си мислите че избирате, ще ви управляват само назначенци. Освен демокрацията, САЩ глобално убиха и финансовото доверие. Либерализмът умря от ръцете на собствените си поръчители пред очите ви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Cicero

  21 Апр 2024 9:16ч.

  ФАЩ ще се самоизядат (за щастие), но ще повлекат със себе си и своите васали и колонийки като България (за жалост).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Селянин

  21 Апр 2024 9:21ч.

  Лошо няма, ние имаме опит, а и едно стабилно отрезвяващо смъкване на стандарта само може да е от полза, като да ошамариш зомбирано тинейджърче и да му спреш телефона

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сеирджия

  21 Апр 2024 9:18ч.

  Китай и Индия внимателно разтикват хартията в последните години, но след тая радостна новина очаквам да се изнервят още повече и златото съвсем да излети в космоса

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това ще е Края на историята

  21 Апр 2024 17:03ч.

  То златото вече излетя и в огромната си част пътува към Китай, Русия и Индия. За Щатите и Европа ще остане само напечатанатаим им тоалетна хартия и ос..раните памперси на Джо..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всички фалшиви лица на ФАЩ

  21 Апр 2024 9:23ч.

  падат едно по едно. Финансират Израел за война срещу Иран, финансират Тайван за война срещу Китай, финансират Украйна за война срещу Русия.... И? Нещо да не би да се променя в САЩ освен, че хранят ненаситното си корумпирано ВПК? Като гледам има много сходства между всички западни правителства и парламент/сенати депутати/сенатори - всичките са корумпирани и всичките са за бесене.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ***///

  21 Апр 2024 13:56ч.

  След като намират будали, готови да мрат за американските интереси, защо не? Всъщност будалите са тези, които търпят продажните си властници, търгуващи с националните интереси за пачки зелена хартия. Дали тази хартия някога ще стане само хартия, не е ясно. Поне в обозримото бъдеще.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това е началото на края на Западната цивилизация

  21 Апр 2024 9:26ч.

  Примерът на САЩ ще последват веднага папагалите в Европа. Отговорът на Русия ще е незабавен. Путин след инагурацията си през май, ще конфискува всички западни активи в Русия на стойност 380 милиарда. Ако до сега е имало минимален шанс да ни се размине ТСВ, то от тук нататък тези шансове стремглаво клонят кум нула.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • това е крахът на досегашната световна финансова система

  21 Апр 2024 9:35ч.

  Ако е имало някакви спирачки до сега за отхвърляне на американския долар, сега вече няма такива. Ударът ще бъде съкрушителен. Всичко зависи от това, какво ще каже другарят Си по този въпрос.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нещо повече, това е крахът на капитализма

  21 Апр 2024 9:41ч.

  Какви бяха основите на капитализма, нека да си спомним: “Свободен пазар, свободно движение на хора, стоки и капитали, свободна конкуренция, непрекосновенна частна собственост”. Айде сега да видим, кои от тях са в сила към днешна дата! Нищо от това, НУЛА! Какво се случва, когато един колос остане без основи?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  21 Апр 2024 10:05ч.

  Капитализмът отдавна е умрял. От момента, в който капиталистът излизаше само с името и собствените си пари. Сега е въпросът, как ще го погребем -е ями от бомби или културно, в гроб.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фатмака с ядрените гъби

  21 Апр 2024 10:25ч.

  Комунетата го погребвате от деня в който са ви приели в Бкп.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В интерес на истината

  21 Апр 2024 10:33ч.

  Комунистите погребаха оня капитализъм с 18-часов работен ден и деца, които товарят въглища във вагонетки из мините

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това е началото на края на Западната цивилизация 21 Апр 2024 9:26ч.

  21 Апр 2024 11:35ч.

  Договорнякът Путин уважава Силуанов и Набиулина, които оставиха 300 милиарда в западни ръце.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фатмак, кои са комунета ве, дебил?

  21 Апр 2024 14:31ч.

  Аман от идиоти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иво

  21 Апр 2024 14:44ч.

  Какъв ти е проблемът бе, келеш?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  21 Апр 2024 9:26ч.

  Най-вероятно още в понеделник Кремъл ще конфискува 6 милиарда ( а може и повече) американски активи. Много американски активи бяха ЗАМРАЗЕНИ в специален фонд след 24.02.2022г.Сега просто ще бъдат конфискувани.Общо взето на американските другари цялата пара им отива в свирката. КАСАПНИЦАТА В УКРАЙНА ще си продължи докато територията стане непригодна за живот.... :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • уйъхтгрф

  21 Апр 2024 9:41ч.

  Моля ви, УМОЛЯВАМ ВИ- конфискувайте всичките $300млрд. на Русия... Да поясним на финансово неграмотните- дори самото блокиране на руските пари разтърси пазара и много хора с излишъци от кеш (основно арабите и китайците) рязко решиха срещу зелената тоалетна хартия да си купят някакви реални активи. Арабите си "напазариха от магазиня" неща за над $800млрд., китайците похарчиха близо $2трлн. в покупки на активи... И лпгично при нов собственик се сменя седалището на фирма Х и обслужващата банка от краварска вече е арабска или китайска- тоест хем се освобождават от едни хартийки, хем законно и без проблем прибират всичките си капитали вкъщи и под собствен надзор което оставя краварите без контрол над парите... Бонус- това сваля използването на $ за разплащане... При обявената "конфискация на руски активи" процесът на освобождаване от зелена тоалетна хартия ще скочи рязко нагоре и хехемонът ще го закъса много яко...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • не изключвам тази възможност

  21 Апр 2024 9:49ч.

  Ако китайци и араби, тръгнат да изтеглят авоарите си от американските банки и престанат да купуват американски държавни ценни книжа (да финансират американския бюджет), краят е нейзбежен. Масови фалити, безработица, гражданска война и печален край на една фалшива империя. Но не съм съгласен, че това ще доведе до ТСВ. САЩ няма да имат възможност да финансират такава война, а без тях войната няма да е световна. Путин ще утрепе Европа за два дена, ако имат неблагоразумието да го предизвикат. Няма да се церемони както с украинците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чудесна услуга на Путин

  21 Апр 2024 10:03ч.

  След тоя “мъдър” ход на дебила Байдън, всички пари ще останат на територията на Руската федерация и ще бъдат инвестирани в руската икономика. Никой няма да посмее да си изнесе активите в чужбина. И швейцарските банки ще пият една студена вода.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Россия с нами с нами и бог

  21 Апр 2024 17:24ч.

  Жириновски е казал след 2024г няма да има Украйна. Също няма да има и САЩ. Ес ще се разпадне. С Израел е свършено... Можете да гледате в тубата има много информация за предсказанията му. Феноменално то е че е познал с абсолютна точност събитията на които сме свидетели сега около войната в Украйна и близкия изток... Например тук: "Предсказания Жириновского" - ВГЛЯД ПАНЧЕНКО "ядерная война, конец Украиньй и развали США" "Ванга предсказает еще один день победьй в 2024 году" ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ БУДНАТА КОМА И ДА СЕ ОБЪРНАТ В СВЯСТ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радио Ереван

  21 Апр 2024 9:42ч.

  При повече от трилион годишно само лихви по дълга им, не виждам кой луд ще се навие да им дава повече кредити. Вярно, че печатницата си е тяхна, ама то само с печатане не става. Лошото е, че единствения им изход е само световна война. Дано все пак някой прояви там здрав разум, защото Байдън и разум е оксиморон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ъхтгрфедвс

  21 Апр 2024 10:25ч.

  Тя световната война си е в ход вече 5-та година... Спасението за фащ е много простичко- ГРАЖДАНСКА ВОЙНА и РАЗПАД на държавата... Няма държава => няма $ => няма дългове... Ще се образуват от 3 до 5 нови "държави", след 10-на годинки ще последва ново обединение (но не на всички) и всичко ще започне от нулата- без дългове, без огромна армия, без никому ненужни щати които само точат бюджета, без 1/3 от населението... На финала- днешните бедни ще са измрели (от глад основно), средната класа ще бъдат новите бедни, жалките клоуни с няколко милиона ще бъдат унищожени и при добър късмет ще станат средна класа (единици ще имат тоя късмет), а днешните богати ще станат В ПЪТИ ПО-БОГАТИ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Любопитно

  21 Апр 2024 11:02ч.

  Много грубо, но и много вярно като мисъл! Значи всичко върви по План! По Техния План!:)))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зелените чорапи

  21 Апр 2024 9:45ч.

  Дъртите комунета само на лозунги я карате. Докато САЩ ви занулява кочината с 5 % от бюджета на Пентагона.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Cicero

  21 Апр 2024 9:51ч.

  Ако под "кочина" се има предвид Европа, за жалост сте прав. 😥

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Розови чорапки

  21 Апр 2024 9:57ч.

  На теб не може да се угоди. Смяната на пола не ти действа добре. Ето, руснаците не ползват лозунги и пратиха армия в Украйна. Сега задоволена ли си!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • синя пенсийо

  21 Апр 2024 9:58ч.

  Искаш ли да си чукнем една среща да ти опъна тирантите, тъкмо да те скивам колко си "младо" и да си оправя деня с мощен хумор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  21 Апр 2024 10:01ч.

  Русия с лекота опрощава далеч по-големи от $6 млрд. дългове на приятели. Прецедентът, който направиха американските гангстери, ще им струва много повече. Руснаците грижливо записват сичко в тефтера и накрая, по Бисмарк, идват за парите си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  21 Апр 2024 10:07ч.

  Не е ясно кви са тези активи, но Жужо още преди 15 години предупреди руските физически и юридически лица и задници да си приберат активите в Русия. Който не е какаванин, си ги прибра. А какаваните не трябва да имат активи. Вредно е за активите като такива.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зелените чорапи

  21 Апр 2024 10:27ч.

  Като свърши войната и 1 милиард рубли станат 1 долар ще опразните форума.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  21 Апр 2024 11:16ч.

  То вий откога я свършвате!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 10:27,

  21 Апр 2024 14:51ч.

  Какъв ти е проблемът бе, келеш?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 404

  21 Апр 2024 17:54ч.

  Докато свърши войната $ може и да го няма... или да има няколко различни "американски" валути... Русия СМАЧКВА укропия, а САЩ се смачкаха сами... ама ти си толкова слабoyмен, че не го разбираш....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Truman

  21 Апр 2024 10:10ч.

  Явно, това дали ще започне следваща по-гореща фаза на войната е решено! Път назад НЯМА!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател13

  21 Апр 2024 10:48ч.

  А златото хвърчи нагоре, от Запад на Изток се движат кервани натоварени с кюлчета. Измамите с виртуалното злато и това което се пази в западните банки е на път да лъснат с целия си блясък.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КурШуми

  21 Апр 2024 12:10ч.

  С този ядрен финансов акт САЩ унищожиха, уж фундаменталните принципи на пазарната икономика, като ги превърнаха в явна кражба. Визирам два принципа - доброволната размяна и неприкосновеността на собствеността. Отук насетне доверието в САЩ, като център и влекач на световната пазарна икономика ще бъде унищожено. Всички финансови активи, инвестирани в американската икономика от други страни, ще бъдат изтеглени в търсене на позицци, при които не могат да бъдат конфискувани/окрадени. Пазарната икономика кротко отстъпва място на военната икономика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всяка частна собственост по света,

  21 Апр 2024 12:28ч.

  с паричен еквивалент в американски банки по света и в САЩ, може да бъде конфискувана по решение на американския конгрес. Всички частни и юридически лица по всета са равни, но американските са по-по-най-равни! Нов световен закон на американския империализъм, основан на юдаисткия нео-троцкизъм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • /оликуйъхтгф

  21 Апр 2024 14:33ч.

  И точно по тази причина вече 5 години всеки с малко мозък си изтегля активите извън юрисдикцията на фащ... Досега "само" 7 от бизнес партньорите ми си смениха обслужващите банки на такива БЕЗ краварско участие- както се казва "случайно"... И пак толкова "случайно" това са 100% от партньорите ми които имаха сметки в банки с краварско участие... За 4 години хората тихо и кротко преместиха над $10млрд. капитали извън краварска юрисдикция... Случайност? Не мисля...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател13

  21 Апр 2024 12:44ч.

  САЩ отдавна го вършат този мискинлък и сегашния с нищо няма да промени финансовите пазари между страните от Златния милиард. Когато конфискуваха активите на Ирак, Либия, Венецуела, Иран от Япония да не си изтегли авоарите от САЩ? Германците се опитаха май да си вземат златото и си останаха с опита. Виж за Глобалния Юг нещата стоят по друг начин, но те това което досега успяха да спасят вече е в юани и злато. Това е положението.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КурШуми

  21 Апр 2024 12:58ч.

  Да, ама Русия не е Ирак, Либия, Венецуела, Иран, Япония, Германия. Притежава силата да обърне поведението на всяка страна, предприела "разбойническа" икономика. Явно американските инвестиции в Украйна се изпаряват в хода на СВО.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  21 Апр 2024 14:29ч.

  На много държави държат замразени активи. Но това е първият случай на кражба. Предполагам, че ще е последна, защото който има пари в САЩ ще си ги изтегли. НИКОГА до сега не е имало такава кражба, дори и по време на ВСВ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зелените чорапи

  21 Апр 2024 15:13ч.

  Не ги тегли копейка. Даже мужиците след като се опариха пак се върнаха на омразни долари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  21 Апр 2024 17:23ч.

  “ върнаха на омразни долари”. Трябва да си прекалено тъп за да пишеш тези глупости. Русия НЯМА възможност да работи с американски банки. Единствената им доларова активност е да изплаща заемите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 111

  21 Апр 2024 14:51ч.

  Май ще се окаже вярно, че чичото на Байдън е изяден от канибали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан

  21 Апр 2024 14:54ч.

  Крадат здраво! По краварски!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петър

  21 Апр 2024 15:20ч.

  Първо се конфискуват Руските пари/ после на населението и който не слуша няма да яде!!! Шваб ….Световен форум !!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  21 Апр 2024 17:21ч.

  До сега в САЩ не са конфискували масово пари на народа. Но … са им изземали златото. Със закон, всеки който притежава монетарно злато, това е злато на кюлчета и златни монети, се е задължавал да го предаде на държавата, срещу книжни пари. Обискирали са къщите и са прибирали златото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аналогичен случай

  21 Апр 2024 15:46ч.

  И на стрина Пена преди време в трамвая й конфискуваха портмонето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БПФ

  21 Апр 2024 18:08ч.

  Тия извършиха такова ритуално самоубийство, че сигурно Вова Путин цял ден се подхилква, но не на висок глас, а стреснато, защото сам не може да повярва на случващото се !!! За една банка или цяла банкова система, най-големият капитал е ДОВЕРИЕТО. Загуби ли го, с нея направо е свършено. Какво ще е следствието от случващото се? Първо - държавите и богатите хора от свободният свят, панически ще започнат да си теглят активите от САЩ. Впрочем те го правят още откак блокираха руските активи, но сега процесът рязко ще се ускори. Второ - ще започнат да разпродават американски активи - най-вече държавни ценни книжа, защото да си кредитор на държава-крадец хич не е опция. Трето - дори и да не продават ДЦК,масово ще отказват да участват в рефинансирането на американския дълг - просто няма да купуват нови щатски ДЦК. Кой тогава ще кредитира САЩ, които задлъжняват с близо 4 000 000 000 000 долара всяка година? Държавите, които са техни лакеи, също са затънали в дългове. Парите са в съюзниците на Русия... не в тия на САЩ. Когато САЩ не могат да си пласират ДЦК-тата, доларът ще се срине като пясъчна кула, защото само това ще е начинът да избегнат поне привидно банкрутът - чрез хиперинфлация. И всичко заради някакви смешни ШЕСТ МИЛИАРДА - дето Русия ги печели от износ за три дена.... Ако парите са не на руската държава,а на богати руснаци - същото, а и дори по-зле, защото никой не може да бъде преследван и наказван само заради гражданството си - това правило е крайъгълен камък на съвременното международно право. Поредно доказателство, че който е русофоб, значи си е загубил ума по презумпция...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ***///

  21 Апр 2024 21:20ч.

  Първо - държавите и богатите хора от свободният свят, панически ще започнат да си теглят активите от САЩ. === Къде го видя този "свободен свят"? Няма такъв. Всички са зависими от Световния Хулиган, който насилствено ги държи в своята орбита, къде со благо, къде со малко кютекец. Първичните и вторични санкции какво са?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи