Русия спира да публикува статистика за добива си на газ и петрол

Русия спира да публикува статистика за добива си на газ и петрол

Публикуването на официална статистическа информация за добива на нефт, природен газ и кондензат в Русия се преустановява до 1 април 2024 г. Това става ясно от заповед на правителството, публикувана на официалния интернет портал за правна информация, съобщава ТАСС.

Публикуването на информация се преустановява, считано от март и първото тримесечие на 2023 г. В сряда, 26 април, Росстат не публикува данни за производството на нефт и кондензат за март и първото тримесечие в доклада си за индустриалното производство. В същото време в документа на ведомството присъства статистика за производството на газ. Така през първото тримесечие Русия е намалила производството на природен газ с 14,1% спрямо същия период на миналата година до 149 млрд. куб. м. През март производството на газ възлиза на 49,8 млрд. куб. м, което е с 15,3% по-малко от март 2022 г. и с 6,4% повече от февруари тази година.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Шопен

  28 Апр 2023 20:36ч.

  Кофти, много кофти, но ....... за т.н русофобски Запад! И ся как ще я стъкмяват "математиката" относно цените и нивата на добив на петрола и природния газ, респективно как ще се поддържа фалшивия КУРс на ( за ) US долара.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Добри

  28 Апр 2023 22:00ч.

  Вярно. И още след санкциите и запорите много страни почват да странят от тази поробваща валута.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи