Премиерът на Саксония: Германия не може да се откаже напълно от руския газ

Премиерът на Саксония: Германия не може да се откаже напълно от руския газ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Германия не може да се откаже напълно от руския газ; ако има нормализация в Украйна, икономическото сътрудничество с Русия трябва да бъде възобновено. Това е мнението, изразено от Михаел Кречмер, министър-председател на провинция Саксония и представител на Християндемократическия съюз, в интервю за медийната група Funke Group, публикувано в събота.

"Сега виждаме, че не можем да се откажем от руския газ. Нашите санкции също са причина за този недостиг", смята той. "Трябва да се опитаме с всички сили да сложим край на този конфликт в Украйна и след това отново да започнем икономическо сътрудничество с Русия. Оръжията трябва да бъдат заглушени. Световната общност трябва да се застъпи за разрешаването на този конфликт по дипломатически път. Русия и Украйна трябва да се върнат на масата за преговори", посочи Кречмер.

"Нашата цел трябва да бъде да купуваме отново газ от Русия, след като атаката срещу Украйна приключи. Това няма да е възможно в настоящата ситуация", каза политикът, като посочи високата цена на газа в момента. "Не е достатъчно само да пестим пари и да се надяваме на топла зима", смята Кречмер.

В момента Германия намалява зависимостта си от руската енергия. Планът е да се откаже от въглищата и петрола в рамките на една година, но поне през следващата година ще е необходим газ от Русия. Както заяви министърът на външните работи Аналена Бербок, делът на руския газ в Германия вече е спаднал до 6-8%.

Коментари

 • черния

  24 Sep 2022 9:51ч.

  Не мога фа разбера, всички ли палячи трябва да ни покажете?!? Направо оня шириодер и баба Меркел ги турете тука, да ни обяснят как ще се разберат с Путин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  24 Sep 2022 9:56ч.

  автор няма, фейк за подгряване на копейкаджиите, които нещо много оклюмаха напоследък. Между другото след обявяването на мобилизацията от др. Путин цените на всички суровини се сринаха, а не както си мислеха тукашните рубладжии, че ще ударят тавана.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • българка

  24 Sep 2022 10:10ч.

  А Вие коментиращите по-горе какви сте-доларджии ? Разбират какво ги чака. От понеделник в Германия парното от 20 часа вечер до 6 сутринта се спира. А сме все още в септември.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лалю

  24 Sep 2022 10:23ч.

  В Германия измислиха феноменалната концепция, че ще се разберат с Путин, щото той е зависим от клиентите си. Е сега проверяват на практика, доколко Русия е зависима от доставките на газ за Германия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • българин

  24 Sep 2022 10:20ч.

  Малко мъж (твърдо), малко жена (меко), демек типично по джендърски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  24 Sep 2022 11:36ч.

  Колкото и да се напрягам не мога да разбера.Германия казва на Русия ''Давайте ни газ и нефт докато водим война срещу вас.След година няма ни трябвате и ви режим''И Русия дава.И се натиска да дава.Шизофрения и на Запад и на изток.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-Прецеденти

  24 Sep 2022 11:39ч.

  2ра св.война.САЩ помагат на Русия с оръжие.В същото време Русия доставя петрол на Япония/сахалин/ и още и още..................??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рокфелер доставя на третия райх петролни деривати през Испания почти до самия край на войната

  26 Sep 2022 21:24ч.

  Добре документирано

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  24 Sep 2022 13:09ч.

  Индустрията на ЕС, най-вече Германия е в цайтнот, или трябва да се ограничава, или трябва да спира, или да се мести в Сащ, но няма да си намери работници там, нито пък ще може да изнася продукция при тоя скъп долар . Найс, перфектна буря !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • коментар

  24 Sep 2022 22:49ч.

  Тези ,, умници" от така наречения ,, колективен запад" постоянно ме разсмиват. Как точно си въобразяват, че ще обявяват санкция след санкция към Русия, ще въоръжават Украйна и руснаците с радост ще им раздават природните си ресурси. Колко празна трябва да ти е главата, за да си въобразиш такава глупост???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма Украйна - няма конфликт

  26 Sep 2022 21:22ч.

  Толкоз

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи