Международната агенция по енергетика: Европа е изложена на риск от безпрецедентен недостиг на природен газ

Международната агенция по енергетика: Европа е изложена на риск от безпрецедентен недостиг на природен газ

Последвайте ”Гласове" в Телеграм

Международната агенция по енергетика публикува тримесечния си доклад за пазара на природен газ, в който се предупреждава, че Европа е изправена пред риска от „безпрецедентен“ недостиг на „синьо гориво“ тази зима, като същевременно препоръчва то да се пести, съобщава "Радио Китай".

Докладът посочва, че за да се гарантира, че запасите от природен газ ще бъдат достатъчни до края на отоплителния сезон, търсенето в страните-членки на Европейския съюз трябва да бъде намалено с 9% до 13% в сравнение със средното ниво от последните пет години. Повечето от тези промени трябва да бъдат направени от потребителите, включително намаляване и регулиране на температурата на централното отопление, както и спестяване от страна на промишлени и обществени съоръжения.

Европейските страни отдавна са силно зависими от руските доставки на газ и петрол. След ескалацията на кризата в Украйна, Европейският съюз последва Съединените щати в налагането на множество санкции срещу Москва, реакцията, причинена от тях, изостри проблема с енергийните доставки. Някои медии съобщиха, че страни от ЕС се опитват да доставят втечнен газ от страни като САЩ и Катар, но той е на твърде висока цена.

 

Източник: bulgarian.cri.cn

 

 

 

Коментари

 • nan

  05 Окт 2022 8:55ч.

  вчера за първи път американския демократичен шистов газ задмина по продажби мръсния тръбен руски. само за протокола.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Европа ще компенсира

  05 Окт 2022 9:05ч.

  С безпрецедентен прилив на атлантически ценности , джендаризъм, нечистоплътност и ограничения. За което е виновен разбира се Путин !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на европа никога няма да и дойде акъла

  05 Окт 2022 9:10ч.

  На нея и втори и 20 000 шанс да и се даде, тя пак ще си остане овца тръгнала на заколение. Няма какво да я съжаляваме. Важното е да не стоим пришити към европейското малоумие както сега са тръгнали да ни убеждават. Ново правителство- йок.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Радио Ереван" отговаря на "Радио Китай"

  05 Окт 2022 10:08ч.

  Това се знаеше преди половин година. Сега ли се сетихте?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поредния изблик на евроатлантическата мисъл

  05 Окт 2022 10:39ч.

  търсенето трябва да бъде намалено.. Звучи като трябва да намалим силата на вятъра или да увеличим количеството на валежите.. Все неща, дето не са под ничий контрол.. Обачето умниците дори планират на подобна база..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  05 Окт 2022 10:41ч.

  МАЕ, освен да пише доклади, които всички знаят предварително, друго какво може да направи ? Поне да назове виновника за това - бясната Урсула, дрогираният Борел, шантавият Шарл и т-н- А Китай кво го стяга чепика са нас, освен че обеднелият европеец, няма да има пари за стоките им, а ще се топли на варели по улиците от изгорени фактури.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  05 Окт 2022 11:06ч.

  Кви фактури? В Германия вече тоалетна хартия крадат. Отде газ, нефт или кюмюр за производство на хартия за фактури?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  05 Окт 2022 11:54ч.

  стягайте се за режим на тока

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Новините за недостиг на прроден газ в Европа започнаха да омръзват. Стана ясно, че в Германия и в другите държави, които се топлят на природен газ, няма да има умрели от измръзване поради липса на отопление в жилищата.

  05 Окт 2022 13:17ч.

  Студените вълни през зимата не продължават повече от 15 дни, а за такъв период има достатъчно запаси на природен газ в хранилищата. Най-сигурният признак, че проблемите с отоплението през зимата ще бъдат умерено тежки, но не и драматични, е тенденцията за спад в борсовите цени на природния газ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 4444

  11 Окт 2022 13:02ч.

  Как тази сатанистка дописка се вързва със съседната статия - "Ройтерс": Цената на газа в Европа пада, хранилищата са пълни, доставките са изобилни" ??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи