Между 4 и 5% по-скъп ток ще плащаме от 1 юли

Между 4 и 5% по-скъп ток ще плащаме от 1 юли

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Средно с малко над 4 процента ще се повиши цената на електроенергията за битовите потребители в страната от новия регулаторен период. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов пред журналисти.

Иванов уточни, че цената за новия регулаторен период от 1 юли 2023 г. до 30 юни 2024 г. ще бъде окончателно определена на 30 юни, когато на закрито заседание КЕВР ще приеме своето решение.

Иван Иванов припомни, че първоначалните разчети на КЕВР са показвали, че средно с 3,63 процента ще се повиши цената на електроенергията за битовите потребители в страната. След заповедта на бившия служебен министър на енергетиката Росен Христов да се включи в микса допълнително количество електроенергия, произведена от ТЕЦ "Марица-изток 2", ще има допълнително повишение с още 0,4-0,5 процента.

Цените на топлофикационните услуги за целия едногодишен период – от 1 юли тази година до 30 юни следващата година, ще се запазят, коментира още председателят на КЕВР. Иван Иванов изтъкна, че данъкът върху добавената стойност (ДДС) не зависи от регулатора, пише БТА.

Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

 • Коба

  20 Юни 2023 18:34ч.

  Ура, другари! Като спрете да ползвате ток и да ядете, ще престане и всякакъв въглероден отпечатък от вази! Ще останат само банкстерите иAI! Изидилия пълна, щото ще се чукат с AI п... и к...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мечо Кух

  20 Юни 2023 18:42ч.

  Парадоксално, но факт. Колкото по-зелена става икономиката, толкова по-скъп става тока..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Питащ

  20 Юни 2023 18:51ч.

  Напишете,моля, колко ще поскъпне НОЩНАТА ТАРИФА. Там е голямата тесла. Облъчват ни с някаква средна цена, за да не кажат истината.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радвайте се,

  20 Юни 2023 19:03ч.

  това са дреболии. С излизането на битовия потребител на "свободния" пазар 2025г, което е гарантирано от ПВУ, идва и голямата тесла.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • доц. Карачибук

  20 Юни 2023 19:44ч.

  Едно сърдито и самодоволно старче презрително ни гледа от снимката. Това е доцент Ванчо от Пловдив. Той е почти връстник на Байдън, но се е наперил като петел на бунище. Ванчо не е забравил благодарствено да боцне върху ревера на сакото си значка на любимата ДСБ, неговата партия-майка. Тя го направи човек и му даде пожизнено да управлява КЕВР. Там той отдавна се чувства като у дома си. На обед си притопля на държавен ток котелките с домашна храна, сготвена от булката му Пелагия. Тя не лоша жена, макар да има свадлив нрав. За да покаже на напереното си мъжле, че не е по-долу от него, Пелагия си е пуснала мустаци. Тя е пословично пестелива. Кара Ванчо да ака, да се къпе и пере в КЕВР, с което спестява месечно по 33 лева на семейния бюджет. Апропо, готов съм да се обзаложа, че Иван Иванов е класически трезвеник- досадно стакато мрънкало. Така е втръснал на наборите си от квартала, че щом го видят го псуват и отдалече му правят неприлични знаци с ръце.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  21 Юни 2023 11:01ч.

  Моите уважения към хорската възраст, но 80-годишен човек не е в състояние да оглавява каквато и да било институция и да взема важни решения за много хора. Обикновено такива лица, преди да станат за посмешище, нанасят неприятни вреди на околните. Ей, не им стигнаха огромните държавни заплати....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи