Кристалина Георгиева: За световната икономика 2023 г. ще бъде по-тежка от 2022 г.

Кристалина Георгиева: За световната икономика 2023 г. ще бъде по-тежка от 2022 г.

Защо? Защото трите големи икономики, САЩ, Европейският съюз и Китай, се забавят едновременно", изтъкна шефът на МВФ.

За голяма част от световната икономика 2023 г. ще бъде тежка, тъй като основните двигатели на световния растеж преживяват отслабване на дейността, заяви днес ръководителката на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, цитирана от Ройтерс.

Новата година ще бъде "по-тежка от тази, която оставяме зад гърба си", каза Георгиева в неделното новинарско предаване на телевизия Си Би Ес "Фейс дъ нейшън" (Face the Nation). "Защо? Защото трите големи икономики, САЩ, Европейският съюз и Китай, се забавят едновременно", изтъкна тя.

"За първи път от 40 години през 2022 г. растежът на Китай ще бъде на нивото на световния растеж или под него", каза още Георгиева.

Ръководителката на МВФ прогнозира, че смекчаването на антиковидните ограничения в Китай ще доведе до разпространение на коронавируа, което неминуемо ще се отрази на китайската икономика. 

"Следващите няколко месеца ще бъдат трудни за Китай, въздействието върху китайския растеж ще бъде негативно, въздействието върху региона ще бъде негативно, негативно ще бъде и въздействието върху световния растеж", подчерта Кристалина Георгиева.

Георгиева каза също, че икономиката на САЩ изглежда устойчива и че е възможно тя да избегне свиването, което се очертава да засегне една трета от икономиките по света.

"САЩ са най-устойчиви и може би ще избегнат рецесията. Виждаме, че техният пазар на труда продължава да е в доста добро състояние", заяви Георгиева. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • Майтапът на сатанистите

  02 Яну 2023 8:41ч.

  Поредната подигравка с хората от страна на сатанюгите ! Сложиха за говорител на сатанистките си планове същество, с име "Сталинка" , пълна гавра... И да напомним за чугуните, които не схващат. Китай с ККП начело е най-твърдият елемент, камък, темел, в основата на сатанисткия ПЛАН 2030 ! Не си правете илюзии... По-добре свят ръководен от американците, или руснаците, отколкото от Китай !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Dimitrov

  02 Яну 2023 9:40ч.

  Китай и станизъм? Иди на доктор!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Amazonit

  02 Яну 2023 9:46ч.

  Така си е. Забелязвам в някои наши медии (Труд, Поглед инфо) някакво идеазилизране на китайския модел, без да се знае неговата чудовищна античовешка същност. В Китай е въведен социаллен рейтинг, който по същността си е интегрална оценка на поведението на човека, базирана на данните от интернета на вещите. След като системата бъде усъвършесствана вътре в страната, Китай ще започне да я експортира по света. Това заяви Марк Еспер от Пентагона още миналия септември.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 888

  02 Яну 2023 10:12ч.

  Китай е еталон на Новия Световен Ред на сатанистите. Цифрово общество ! Дигитален контрол дори в домовете. 100 % маскирани и ваксинирани (чипирани). Нулеви граждански права, вместо такива - "социален рейтинг". Контролирана депопулация под фалшиви лозунги. Това е 100 % сатанизъм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Случаен

  02 Яну 2023 10:49ч.

  Да в Китай го прилагат, но кой е мозъка. Същото като covid, някой друг го разработи, но го пуснаха китайците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Налагат го !

  02 Яну 2023 11:19ч.

  Както на китайците, така и на руснаците, така и на американците... на всички ! Това са сили които стоят над националните държави, над политиците ! Политиците са само пионки в ръцете им ! Това е "Дълбоката държава" за която се осмели да говори Тръмп, и затова му видяха сметката като политик... Тези сили са нарисувани на еднодоларовата банкнота, пирамидата. А на върха има едно всевиждащо ОКО (като окото на Саурон) , това вече не са хора, не са човешки същества... Затова хората трябва да се пробуждат, в голяма беда сме ! От 2020 Светът се управлява директно от НЕХОРА , от ЗЛОТО. Това не са празни приказки а реалността, която е видима за всички.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  02 Яну 2023 8:57ч.

  Вай вай... аз и без боб щех да ти го кажа ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван Пеев

  02 Яну 2023 9:42ч.

  Сталинке, САЩ са в агония. Стягай парастаса и викай попа. Останалите все някак ще се оправим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  02 Яну 2023 10:21ч.

  Проблема за Китай се оформя да е отрицателния прираст на населението... След 12-15 г ще е трагедия с работната сила.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • абсолютно

  02 Яну 2023 11:37ч.

  Китай води години наред политика на едно дете в семейството, и сега тенденцията там е към демографски спад, и то траен ! Някои алтернативни източници твърдят ( и аз съм склонен да вярвам ) , че властите в Китай ЛЪЖАТ за числеността на населението в Китай и дефакто то е доста под един милиард. Някъде около 850 - 900 милиона ! Така че ККП изпълнява безропотно сатанистките повели за ДЕПОПУЛАЦИЯ ! Китай ни го показват като еталон, модел, на Новото Нормално...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До "абсолютно"

  03 Яну 2023 10:49ч.

  Казваш, че в Китай населението е около 900 милиона и е под обявеното.. И бил много зле!. A КОЛКО ТРЯБВА ДА БЪДЕ? След като според вещи хода една цивилизация може да се самоподдържа ако има 500 милиона население - виж ЕвроСаюза! А ФАЩ са САМО 350 милиона, и то половината ще бъдат ЛГБТ консуматори, а не ПРОИЗВОДИТЕЛИ на БЛАГА... Когато Китай се цифровизира и индустриализира до европейско ниво, на него няма да му трябват милиард население...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сталинка лъже,

  02 Яну 2023 11:17ч.

  като дърта циганка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • това не е новина

  02 Яну 2023 11:33ч.

  ама ние сме си имали кристално кълбо да ни предсказва събития.... и само на кълбото чакаме да ни каже с кой какво ще се случи, досущ като вълшебна кърпичка; дай, кърпичке на сащ най-устойчивата икономика, дай, какво ти се свиди; кърпичката не дава;

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • папагал от Давос

  02 Яну 2023 13:05ч.

  говорителката на Давоския клуб просто казва какъв е планът на сатанинския елит

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БЪЛГАРИЬО, ЗА ТЕБЕ ТЕ УМРЯХА!

  02 Яну 2023 14:47ч.

  Кадрите на Бойко Борисов в световната война срещу Човека!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • а както знаем от историята

  02 Яну 2023 23:51ч.

  От световна криза се излиза със Световна война. Сатанисти и крадци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи