Китай очаква сътресения на енергийните пазари заради саботажите срещу "Северен поток"

Китай очаква сътресения на енергийните пазари заради саботажите срещу "Северен поток"

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Китай очаква цените на енергията на световния пазар да се повишат в резултат на инцидентите по газопроводите "Северен поток" и "Северен поток - 2", заяви вчера на заседание на Съвета за сигурност на ООН заместник-постоянният представител на Китай в световната организация Гън Шуан, информира ТАСС.

"Сериозно сме обезпокоени от неотдавнашните многобройни течове от газопроводите "Северен поток", придружени от силни подводни експлозии", цитира думите му уебсайтът на постоянната мисия на Китай към ООН. "Потребителите по целия свят, включително в развиващите се страни, вероятно ще пострадат от сътресения на енергийните пазари и повишаване на цените на енергията."

Китайският дипломат също така посочи, че газът продължава да навлиза в околната среда и въздействието на инцидента върху корабоплаването и екологията в съответните морски зони все още е очевидно. "Това е ужасно бедствие, което не бихме искали да виждаме", каза Гън Шуан.

Той заяви, че Китай е обърнал внимание на възможността за саботаж на газопроводите и е отбелязал уязвимостта на трансграничната инфраструктура. Пекин смята, че е необходимо обективно, безпристрастно и професионално разследване на инцидента, добави Гън Шуан.

"Готови сме да работим с всички страни, за да гарантираме безопасността на трансграничната инфраструктура", каза дипломатът.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • bodar4uk

  01 Окт 2022 10:16ч.

  Целият този безсмислен марш на зомбита към гибел може да бъде спрян, ако администрацията на Байдън реши да се откаже от агресивното разширяване и поведение на НАТО. Ама кой да противостои, бутафорното ООН или Беззъбият пуделски елит на ЕС ? Бе то Сащ тамарят ЕС най-долнопробно, а тия глупаци пък и благодарни !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Целият този безсмислен марш на зомбита има цел!

  01 Окт 2022 12:56ч.

  Докато целта не бъде постигната, така ще бъде!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  01 Окт 2022 15:11ч.

  Или докато зомбитата не бъдат намерени, където им е мястото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи