Изследване: Две трети от германците са притеснени заради разходите за живот

Изследване: Две трети от германците са притеснени заради разходите за живот

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Две трети от германците са притеснени заради повишението на разходите за живот. Това показва годишното изследване на нагласите сред жителите на Федералната Република.

Първите пет места в класацията на страховете сред германците са свързани с финансите. Там попадат въпросите за изплащането на жилища и влошаването на икономическата ситуация.

Една от най-новите държавни мерки за облекчение на гражданите е свързана с транспортните разходи. В началото на годината, ако бъдат договорени всички подробности, месечната карта за транспорт за цялата страна ще струва 49 евро, което е сериозно намаление, имайки предвид скъпите цени за транспорт в страната.

Още една мярка, която се обсъжда, е свързана с високите разходи за енергия. По предложение на енергийната комисия държавата трябва да плати еднократна помощ за сметката за газ за декември и да въведе механизъм за ограничаване на цените на газа от март.


Източник: бТВ

 

 

 

Коментари

 • Да гласуват още за зелените психопати

  16 Окт 2022 17:07ч.

  Зомбирана маса, бивш народ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоналд Дръмп

  17 Окт 2022 14:32ч.

  Не отчитат проблемите на всички, които ползвавт наркотици в Германия, а те не са никак малко в последните години. Няма ли някаква субсидия за тях или таван на цените.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...

  22 Окт 2022 10:25ч.

  Докато правят задръствания по аутобаните в събота предиобяд посока Хамбург, нищо им няма. Даже чувам, че имало бензиностанции, нейде по аутобаните, които предлагали гориво, но за 4 евро/литъра. Знам го от приятели, в пресата няма и дума. Окупиран, бивш народ. Съзнанието им е колкото на планктон. Иначе работят. Но не се замислят как ги дерат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи