GlobalFoundries: за да се преодолее дефицитът, в полупроводниковата индустрия трябва да се инвестират трилиони долари

GlobalFoundries: за да се преодолее дефицитът, в полупроводниковата индустрия трябва да се инвестират трилиони долари

Главният изпълнителен директор на GlobalFoundries, четвъртият по големина производител на чипове по договор в света, обича да повтаря, че пазарът на полупроводници ще се удвои до един трилион долара до края на десетилетието. Той също така е убеден, че за да се преодолее недостигът на компоненти, ще трябва да се инвестират сравними средства в производството на компоненти.

Seeking Alpha съобщава, че Том Колфийлд е споделил тези прозрения с аудиторията на CNBC тази седмица. Според ръководителя на GlobalFoundries, глобалната експанзия в производството на полупроводници ще продължи без оглед на евентуални макроикономически трудности, като например настоящите затруднения във веригата за доставка на компоненти. Според Колфийлд рано или късно всички проблеми ще бъдат решени и обемът на производството на чипове ще продължи да расте.

До 2024 г. компанията ще увеличи собствения си производствен капацитет с 60% в сравнение с 2020 г. GlobalFoundries вече има поръчки за две години напред и не се страхува от евентуален спад в търсенето в някои пазарни сегменти. На първо място, търсенето в сегментите на персоналните компютри и евтините смартфони вече спада и тя не разчита много на тях. Второ, всеки умерен спад в търсенето в една област може да бъде компенсиран от други, тъй като световното търсене все още надвишава предлагането с 20 %.

Коментари

 • bodar4uk

  26 Юни 2022 12:44ч.

  Който иска да папка, копане му е майката и много инвестиции и труд, а не като някои гологъзници, с химикалките по санкциите, ама да обуват шушоните и у калта .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Щастието не е в полупроводниците

  26 Юни 2022 14:03ч.

  Щастието е да си здрав, да обичаш себе си, близките си, работата си. Да имаш разумния минимум средства, без те да са самоцел. Толкова ! Пуленето в екрана /полупроводниците/ е пътечката ти към гроба. Много са умрели вече, още приживе. Кой разбрал -разбрал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • свърши вече хубавото време

  26 Юни 2022 16:10ч.

  Сега Русия им скапа и полупроводниците. Имало ли е изобщо нещо, което да могат да правят без суперевтините руски суровини? Ако питате мене, без Русия да им дава както преди, ще фалират по схемата на Бжежински, само че с обратна зависимост - силна Русия, слаб Запад.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи