Германският бизнес настоява за незабавни икономически стимули заради високите разходи за енергия

Германският бизнес настоява за незабавни икономически стимули заради високите разходи за енергия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Германската индустрия настоява правителството да ускори въвеждането на икономически стимули, докато предприятията се борят с високите разходи за енергия и прекомерната бюрокрация, предаде ДПА.

Германия като индустриална нация, чието производство често е насочено към външните пазари, ще продължи да изостава в международната конкуренция, ако нищо не се промени, каза ръководителят на Федерацията на германската индустрия (BDI) Зигфрид Русвурм по време на климатичен конгрес на организацията. "Губим компании, губим и възможност да създаваме добавена стойност", предупреди той.

Русвурм разкритикува наскоро предложения "пакт" на канцлера Олаф Шолц за намаляване на бюрокрацията, модернизиране на страната и възстановяване на икономическия импулс.

Федералните власти и правителствата на отделните германски провинции се сочат взаимно с пръст, но нищо не се случва, каза още Русвурм и призова Шолц да покаже лидерство.

Правителството обсъжда от седмици как да облекчи енергийните разходи на Германия, които са високи на фона на тези в други икономики по света.

Коалицията на Социалдемократите (SPD), Зелените и Свободните демократи (FDP) обаче досега не е успяла да постигне споразумение по въпроса.

Министърът на транспорта Фолкер Висинг от FDP каза на конгреса на BDI, че нещо трябва да се случи сега. Той посочи още, че е шокиращо да се види как Германия и Европейският съюз често са най-големите врагове (на бизнеса - бел. ред.).

Това, което е необходимо сега, е ориентирана към растеж политика на трансформация, каза той, така че Германия да може да остане индустриален център.

В сряда са планирани разговори на високо ниво между представители на правителството, федералните провинции и химическата индустрия в офиса на канцлера в Берлин.

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

 • wwww

  26 Sep 2023 18:33ч.

  Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами ------ https://welcome.to/biocom

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Високо напрежение

  26 Sep 2023 18:47ч.

  Много са енергоемки! Да не се оплакват, а да подобрят енергийната ефективност! Нали така ни казваха на нас? Да ликвидират металургията и машиностроенето и да карат на земеделие, кръчмарство и туризъм! И да спрат да мрънкат за субсидии, а да работят! Субсидиите за индустрията са мръсен социализъм. Това го знае всяко хлапе и всяка квартална (п)реститутка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дойде и техния ред. Колелото на историята винаги рано или късно обръща палачинката

  26 Sep 2023 16:35ч.

  Да се готвят за рецитация пиндостанските стопански дейци. Че те са наред.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи