ЕС одобри отстъпката за България при частичното петролно ембарго срещу Русия

ЕС одобри отстъпката за България при частичното петролно ембарго срещу Русия

Съветът на ЕС разпространи съдържанието на одобрените снощи нови санкции срещу Русия заради войната в Украйна, които включват частично ембарго за вноса на руски петрол. В текста се посочва, че България получава временна отстъпка от забраната за внос на руски суров петрол по море, съобщава кореспондентът на БТА в Брюксел.

ЕС въвежда забрана за покупката, вноса или преноса на руски суров петрол и някои петролни изделия. Предвижда се постепенното спиране на този внос да отнеме шест месеца за суровия петрол и до осем месеца за други преработени петролни продукти. Временно изключение се предвижда за вноса на суров петрол по тръбопровод в онези държави от ЕС, които заради географското си разположение страдат от особена зависимост от руските доставки и нямат засега възможности да ги заменят.

ЕС разширява списъка на руските банки, изключени от международната разплащателна система "Суифт", с най-голямата руска банка "Сбербанк", както и с Московската кредитна банка и Руската селскостопанска банка. Добавена е също Беларуската банка за развитие и възстановяване.

ЕС преустановява приемането на още три руски държавни медии - "Россия RTR/RTR Планета", "Россия 24/Русия 24" и канала "Center International". Пояснява се, че тези организации се използват от руското правителство за манипулиране на информацията и за насърчаване на дезинформация за войната в Украйна, включително за пропаганда, с цел дестабилизиране на съседните на Русия страни и на ЕС. Мярката не засяга възможността тези организации и техните служители да извършват дейност в ЕС, например да осъществяват интервюта.

ЕС разширява списъка на руските и беларуските граждани и организации, засегнати от ограниченията за износ на стоки и технологии с двойна употреба. ЕС ще разшири списъка със стоки и технологии, които може да допринесат за технологичното подобряване на отбраната и сигурността на Русия. Това ще включва 80 съставки за производството на химически оръжия, се посочва в съобщението

ЕС ще забрани предоставянето за Русия на услуги от областта на счетоводството, връзките с обществеността, консултациите, данните в облак.

Налагат се санкции на отговорни за зверствата, извършени от руските войски в Буча и Мариупол, както и на руснаци, подкрепящи войната, бизнесмени и членовете на семейства, на олигарси и служители на Кремъл, както и на дружества от областите на отбраната и финансите.

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

 • rusnak

  03 Юни 2022 11:54ч.

  Викате, само главичката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  03 Юни 2022 12:05ч.

  Това което се представя за "мерки" срещу Русия, всъщност е окрупняване на планова власт и контрол в новото ЕССР! Говорим за централна планова икономика, която гони китайските стандарти! Целият свят е нападнат от вероломните и нагли глобалисти-сатанисти, каквото и да пипнат веднага го съсипват, и всичко правят наопаки и грешно- ОБРАТНА РАБОТА

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  03 Юни 2022 12:09ч.

  Вчера испанците официално признаха за климатичните пръскания със самолети в атмосферата, които у нас се наблюдават ежедневно... Въпроса е в това, че нито е гласувано нито обсъдено с обществото а вече го правят, така беше и с експерименталните инжекции, хората са станали много жалки роби, с тъпите си смартфони, зомбита на които им се подиграват!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  03 Юни 2022 13:11ч.

  Не е, бе. Остраняват ви Матушката от РусКит, за да остане само Кит.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  03 Юни 2022 13:12ч.

  Ся, установена е следната връзка - тия дето вярват в къмтрейлс, после вярваха в 5 Джи, след това станаха антиваксъри и накрая путинофили. Това са едни и същи хора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock за Виктор

  03 Юни 2022 12:36ч.

  Отдавна е безспорно, че "пръскат" поголовно! Основната беда от пръскането е, че пръскат наночастици- на базата на алуминия и бария. Втората съставка не може да се отстрани от организма и се натрупва в мозъка - с летален край в зависимост от приетото количество. С други думи се извършва съзнателно изтребване на плебса! И дали е "случайно", хей така?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  03 Юни 2022 13:17ч.

  Цейлонските другари, не са никакви другари. --- "Суд Шри-Ланки запретил самолету «Аэрофлота» покидать страну до 16 июня"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  03 Юни 2022 13:43ч.

  И никога не се опитвайте да казвате, че България е независима държава. По-зле е от африканска колония.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  03 Юни 2022 13:50ч.

  По-зле е за калпазаните и необразованите. Останалите се справят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт,

  03 Юни 2022 13:56ч.

  Каква е връзката между коментирано то и написаното от теб?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  03 Юни 2022 14:31ч.

  В съветската колония България през 1989 г. бай Тошо кой го смени ? В американската колония България през 2021 г. Боко Тиквата козяк 16 за 1 година не може да го свали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  03 Юни 2022 16:10ч.

  Някой от по-горните глупаци живял ли е по времето на Живков?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  03 Юни 2022 16:21ч.

  Разбира се , че се справяте в България. Купувате си дрехи втора употреба внесени от Европата, ядете салами произведени от обрезки внесени от Европата и се чувствате свободни европейци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи