Bloomberg: Молбите за помощ при безработица в САЩ достигнаха рекордни нива

Bloomberg: Молбите за помощ при безработица в САЩ достигнаха рекордни нива

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Молбите за обезщетения за безработица в САЩ се увеличиха до най-високото си ниво от почти две години насам, подчертавайки нарастващите предизвикателства, пред които са изправени безработните при намирането на нова работа, съобщава Bloomberg.

Според данните на Министерството на труда на Съединените щати от 16 ноември, през седмицата, приключила на 4 ноември, броят на хората, които постоянно получават обезщетения за безработица, е нараснал до 1,87 милиона души.

Това е осма поредна седмица на увеличение. Първоначалните молби за помощи при безработица също са нараснали до 231 хил. през седмицата, приключила на 11 ноември, като в случая това е най-високата стойност от август насам.

Макар че устойчивият пазар на труда подкрепяше икономическия растеж през тази година, много икономисти очакват той да отслабне под тежестта на по-високите разходи по заемите.

В момента компаниите добавят работни места с по-бавни темпове, безработицата се увеличава, а ръстът на заплатите се забавя, което води до известно намаляване на разходите преди празничния предновогодишен сезон. Данните обикновено са особено нестабилни по време на празниците, а миналата седмица в САЩ беше Денят на ветераните.

Първоначалните молби за обезщетения при безработица се увеличиха, като най-голямо увеличение бе регистрирано в Масачузетс и Ню Йорк.

Източници: Bloomberg, Kritichno.bg

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи