В Гърция свалят цените на великденски стоки

В Гърция свалят цените на великденски стоки

От днес в Гърция свалят цените на великденски стоки. Намаленията засягат детските играчки и облекла, както и козунаците, съобщава кор. на БНР Катя Пеева.

Министерството на развитието постигна споразумение с производители и търговци на великденски стоки за намаление на цените. Акцентът е върху подаръците за децата, включени с "кошницата на кръстника". Детски играчки, училищни пособия, детски дрехи и великденски сладкиши ще се продават на намалени цени, за да получат децата традиционните подаръци от кръстника.

От утре влиза в сила също намалението на хранителните стоки за великденската трапеза. Министърът на развитието Скрекас заяви, че при тази регулация на цената агнешкото месо може да поевтинее до 10 евро за килограм, а в момента е на цена до 15 евро.

Търговците на рибни деликатеси, които са изключително търсени в периода на постите, увеличиха значително цените. От съюза на потребителите съобщават, че изключително скъпи са плодове и зеленчуци.

В същото време финансови екипи проверяват търговските магазини за качество и цени на стоките. За седмица няколко търговски вериги са глобени с 1,5 милиона евро за фиктивни намаления и много високи цени на стоки от първа необходимост, съобщи министър Скрекас.

Източник: БНР

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Глупаци.

  22 Апр 2024 10:14ч.

  Така търговия не се прави. Трябва максимум дране, че утре не се знае.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ElCondor

  22 Апр 2024 15:33ч.

  А у нас, както обикновено, цените за Великден ги вдигат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи