The Adecco Group улеснява възможностите за заетост на украински емигранти

The Adecco Group улеснява възможностите за заетост на украински емигранти
Adecco стартира глобална платформа за намиране на работа за кандидати от Украйна

The Adecco Group стартира специална глобална платформа за работни места, за да даде възможност на хората засегнати от войната в Украйна, да се свържат с възможностите за работа в регион EEMENA.  
Плтформата http://www.adeccojobsforukraine.com е напълно безплатна, предназначена за засегнатите хора от Украйна, които търсят работа в държавите, в които са намерили убежище, както и за работодатели, които си търсят работници в страните, в които присъства The Adecco Group. Сайтът може да бъде достъпен на украински или английски език.
Ален Дехаз, главен изпълнителен директор на The Adecco Group, заяви: ,,Повече от десетилетие работим, за да дадем възможност на хората, избягали поради конфликти в родните им страни, да се върнат на пазара на труда в страните, които ги приемат. Днес използваме опитът, съчетан с основните ни бизнес познания и мащаб, за да помогнем на хората от Украйна в контекста на настоящата криза. Намирането на работа и смислена заетост е от решаващо значение, за да могат емигрантите да си осигурят финансова стабилност, и е в основата на тяхната способност да започнат нов живот със сигурно бъдеще. Приканваме организации от цяла Европа и извън нея да участват в тази инициатива, като публикуват свободни позиции за работа, които биха предложили на хората от Украйна’’.
Порталът разполага със следните функционалности:
-    Търсене на работа в близо 60 страни и региони по света, където The Adecco Group присъства чрез трите си глобални бизнес звена: Adecco, LHH и Akkodis.
-    Достъп до безплатни онлайн модули за обучение за съставяне на автобиография, търсене и консултиране.
-    Преквалификация и повишаване на квалификацията, например в областта на цифровите възможности и езикови умения.
-    Връзки към ресурси, които биха помогнали на емигрантите да си намерят жилище.
-    Връзки към правителствени сайтове с информация за трудовите разпоредби, с първоначален фокус върху европейските държави.
-    Функция за публикуване на обяви за работа от компании, които биха предложили възможност за работа на избягалите от Украйна.

Въпреки че The Adecco Group няма преки операции нито в Русия, нито в Украйна, през последните години от осигуряваме заетост на хиляди хора от Украйна в близките страни. Продължаваме да подкрепяме лицата, напуснали страната си както от предишни, така и от настоящи кризи – включително Ирак, Сирия и Афганистан – да имат възможност за навлизане на пазара на труда особено във Великобритания, Германия, Франция, Италия и Гърция.

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи