Русия забрани сделки с 31 чуждестранни енергийни компании

Русия забрани сделки с 31 чуждестранни енергийни компании

Кабинетът забранява транзакции в полза на лица от списъка със санкции на Москва, включително плащания и транзакции с ценни книжа.

Руското правителство одобри списък с юридически лица, които подлежат на ответни санкции. Съответното постановление на кабинета на министрите беше публикувано в сряда на официалния портал за правна информация.

В списъка са включени 31 юридически лица от Германия, Франция и други европейски страни, както и от САЩ и Сингапур. Сред тях са бивши европейски дъщерни дружества на "Газпром", търговци и оператори на подземни газохранилища.

Според документа редица сделки с такива компании вече ще бъдат забранени. По-специално, руските органи, юридически лица и граждани няма да могат да сключват сделки с тях и с организациите под техен контрол, да изпълняват задълженията си по сключените с тях сделки и да извършват финансови операции в тяхна полза. Това включва сключените външнотърговски договори. Тези забрани бяха въведени преди това с указ на руския президент Владимир Путин.

С постановлението на Министерския съвет се определят и допълнителни критерии за забранените сделки с дружества, включени в руския санкционен списък. Те включват сделки, сключени в полза на такива дружества, или включващи плащания, сделки с ценни книжа с такива дружества или в тяхна полза, или включващи влизането в руски пристанища на кораби, принадлежащи на поднадзорни лица или наети от тях в техен интерес или от тяхно име.

 

Източник: ТАСС
 

Коментари

 • Владимир Владимирович, този търпелив човек,

  12 Май 2022 7:44ч.

  Най-после. На тукашното продажно и лъжливо кириакстефчовец в президентството, НС, МС, медии, университети и на целия платен умнокрасивитет, налазил агресивно и шумно Родината, е крайно време да му речем Оставка и Съд за национално предателство и четвърта национална катастрофа без война даже този път. За да я има България. Ако не го направим..., ами няма да я има. И нас с нея, и децата ни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво,

  12 Май 2022 8:52ч.

  Поздрави за РУСИЯ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво,

  12 Май 2022 8:53ч.

  Поздрави за РУСИЯ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  12 Май 2022 9:13ч.

  Да вземат да направят една среща с цел обмяна на опит с Кимчето, то да обясни на Путин как се прави самодостатъчна икономика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи