Мадуро се надсмя над санкциите на САЩ: Нямаме нужда от колониални лицензи от грингосите

Мадуро се надсмя над санкциите на САЩ: Нямаме нужда от колониални лицензи от грингосите

"Г-н президент Байдън, смятам, че направихте сериозна грешка, простреляхте се и в двата крака", каза Мадуро.

Венецуелският президент Николас Мадуро заяви вчера, че САЩ са се "простреляли и в двата крака", като са наложили отново петролни санкции на страната, и обяви подписването на нови договори за добив на газ и петрол, предаде АФП. "Г-н президент Байдън, смятам, че направихте сериозна грешка, простреляхте се и в двата крака", каза Мадуро на среща в Каракас с работници от държавната петролна компания "Петролеос де Венесуела" (Petroleos de Venezuela). "Опитвайки се да ни навредите, вие вредите двойно на себе си, защото Венецуела ще продължи по пътя си и никой няма да ни спре", посочи венецуелският президент.

В сряда САЩ обявиха, че налагат санкции срещу венецуелския петролен и газов сектор, аргументирайки се с това, че правителството на президента Николас Мадуро продължава политиката си на репресии срещу опозицията преди президентските избори на 28 юли. Министерството на финансите на САЩ определи 31 май като краен срок за "уреждане на висящите транзакции" с Венецуела и включи уговорка, която позволява на компаниите, желаещи да работят със страната, да кандидатстват за специални лицензи. 

Цените на петрола се покачиха във вчерашната азиатска търговия, покривайки предходните загуби, след като САЩ обявиха, че ще наложат отново санкции на Венецуела, а страните членки на ЕС обсъждат санкции срещу Иран, предаде Ройтерс. През първото тримесечие на годината Венецуела е изнасяла по 600 000 барела петрол дневно, от които 165 000 за САЩ. Количеството не е голямо и отражението на пазарите ще е минимално, според "Ей Ен Зет Ризърч" (ANZ Research).

Ще бъдат подписани около "20 договора за стратегически алианс с 20 нови инвеститори, всички международни, които ще започнат да а добиват нефт и газ във Венецуела, нямаме нужда от колониални лицензи от грингосите", заяви междувременно Мадуро.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Баба

  19 Апр 2024 15:36ч.

  Смел човек, който се бори за държавата си! Няма нищо общо с никоя Тиква, плазмодий или свИня. Нашите приличат повече на келнери, отколкото на държавници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прости хора сте рубладжиите

  19 Апр 2024 18:07ч.

  Ама не ходите никога даже на екскурзия в страните, които харесвате.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хаха

  20 Апр 2024 3:20ч.

  Колонизирано нищожество родено за да се подмазва на господарят си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • at "Прости хора сте ..."

  20 Апр 2024 22:14ч.

  Ти ходил ли си в страните, която обичаш, сащ, канада и по-специално L.A. , Frisco, Vancouver? Ходи, виж човешкия боклук по тези места и тогава ми обяснявай, че ако не харесвам запада, то значи съм рубладжия (какъвто не съм).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе, к'во стана с нашия президент на Венецуела, някой си Гуайдо май беше?

  19 Апр 2024 15:42ч.

  Май стана Гуайпосле 😁

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хемус

  19 Апр 2024 15:48ч.

  Брей все където е петрола,за американците няма демокрация

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мадуро е смел и се бори за страната си...

  19 Апр 2024 16:09ч.

  Обаче във Венецуела се живее много бедно. И с огромна престъпност /поущрявана от властите/. Докато Мадуро не вдигне малко стандарта на хората, и докато не озапти бандите, всички ще го наричат "диктатор". Венецуела е една от най-богатите страни в света, хората й заслужават по-добър живот от сегашния, който е много мизерен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баба

  19 Апр 2024 16:23ч.

  Разбира се! Още тази година ще пусне по магазините банани!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ??...

  19 Апр 2024 17:18ч.

  Явно не ти е ясно, за какво става въпрос във Венецуела, защото ако знаеше нямаше да се изказваш неподготвен... Мизерният живот в страната се дължи всъщност на десетилетия безобразна експлоатация и намеса от страна на САЩ, които се занимават с тази си дейност в цяла Латинска Америка, от край време, считайки я за резерват, заселен с индианци, които трябва да се управлява „мъдро“ от Вашингтон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хахаха

  19 Апр 2024 18:09ч.

  Аре стига, бе. Преди комунетата Чавес и Мадуро не беше толкова бедна и пропаднала.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стамен Е.

  22 Апр 2024 22:26ч.

  Браво Мъдуро, спри им кранчето на нахалниците. Русия ще компенсира, въпреки санкциите, които и налагат. Санкциите са за заблуда на плебса, иначе търговийката си върви. Току виж, че и твоите танкери ги претоварват в океана на други “демократични” такива и пак за рафинериите на краварите. Така е вървял и върви светът.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи