Къртене на бетон - сами ли да си свършим работата или да повикаме майстори

Къртене на бетон - сами ли да си свършим работата или да повикаме майстори

Може да се каже, че е типично българска черта да се опитваме да си свършим всичко у дома сами, вместо да потърсим помощ от професионалист за да ни помогне с даден ремонт.

Това до някъде може да се обясни с недружелюбния местен манталитет, който кара много хора да избягват да пускат в дома си специалисти, с високите цени, които не са по джоба на всеки, както и с лошия опит на хората с майсторите.

Защо е по-добре да се обърнем към майстор

Колкото и да обичате да правите всички ремонти у дома си сами, знайте, че да се изкърти бетон не е като да се залепят тапети по стените на детската стая или да се измаже с латекс стената на дневната.

Това обикновено е сложна работа, която изисква много сила, прецизност и мощна техника (бормашини, къртачи и други). Обикновено, специалистите, които имат опит в къртенето на бетон, могат да приключат с работата бързо (ако се налага да се възползвате от услугата за къртене на бетон в София у дома, разгледайте Razbiva-Sofia.com).

Майсторите обикновено са доста точни, когато става дума за работата по проект, а това е много важно когато се налага да се кърти бетон, панел или стени. Те могат стриктно да изпълнят задачата, без да създават рискове за конструкцията на сградата.

Къде се изхвърлят отпадъците при къртене на бетон

Когато къртите бетон, трябва да сте наясно, че това, което остава след майсторите, са строителни отпадъци. С други думи, вие нямате право да ги изхвърляте в контейнера за битов отпадък.

Повечето професионалисти, разбира се, ще ви предложат решение на проблема, като ви осигурят извозване на всички строителни отпадъци до определеното за това депо.

Може ли бетон да се кърти на ръка

По правило, къртенето на бетон на ръка се избягва от професионалистите. Въпреки това, тази опция също е възможна до някъде. За да може това да се направи, обаче, стената трябва да е най-много до около 5 или 6 сантиметра.

В противен случай, това би било изключително трудно и би коствало много усилия, които могат лесно да бъдат спестени, ако се използват подходящите къртачи и бормашини.

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи