Как да избираме офис столове

Как да избираме офис столове

 

Когато избираме столове за офиса е важно да обърнем внимание не само на тяхната естетика, но и на комфорта, които те могат да предоставят на вашият персонал. Модернизирането на света и дигитализацията на повечето бизнеси премести човека в офис пространството – вероятността да четете това пред бюро е голяма, като 99% от вас са седнали.

 

Всички прекарваме голямата част от деня седнали, като медицинските лица препоръчват да се раздвижваме, за да предотвратим застояване. Това спомага за кръвообращението и намалява риска от високо кръвно или други усложнения в кръвоносната ни система.

 

 

Какви са качествата на добрият офис стол

 

 

Когато търсим да закупим голям брои столове за офиса, изкушението да изберем най-евтиният вариант е доста голямо, но е добре да си дадем сметка дали това няма да ни излезе по-скъпо в дългосрочен план. Ако под качество на добрите офис столове вие прибягвате към „Най-евтин” то може би трябва да преосмислите какво реално търсите.

 

 

Когато става дума за комфорта на вашият персонал не бива да се прави компромис с качеството на офис столовете. Ако все пак смятате да се погрижите за вашият екип като „семейство отвъд семейството” трябва да се ангажирате с правилния избор – той може да има множество външни белези, но най-важното е той да предлага удобство при продължително седене.

 

 

Какво прави един стол „добър”

 

 

Добър е този стол, които изпълнява своята функция – поддържа тялото повдигнато от земята, но това може да бъде казано и за един пън. Тогава тази формулировка става – добър стол е това, което поддържа правилната форма на тялото при продължително седене.

 

 

Да, в крайна сметка става ясно, че за да намерим комфорт при офис столовете, е добре да на наблегнем на тяхната функционалност като най-важните аспекти са тези включващи правилното поддържане на тялото, долната част на кръста и раменете.

 

 

Нека не забравяме, че гръбнака държи цялото тяло, а неговата позицията по време на седене, според зависи формата на стола, е от огромно значение за здравето на седящия. Системното му изкривяване може да нанесе щети, първоначално усетени като дискомфорт в долната част на кръста. За това е важно да изберем стол, който предлага подкрепа точно на тази част на кръста, като той бива да е не прекалено твърд, но и не прекалено мек.

 

 

За тази цел е добре столовете първоначално да се тестват, за да се добие по-добра представа за неговите физически характеристики. Най-оптималните столове са тези направени да поддържат правилната форма на гръбнака и раменете, те имат специални зони на подплата или възглавнички, които не оставят тялото да виси, а го подпират.

 

 

Ако желаете да се погрижите за вашият екип, то тогава Antares-bg.com е правилното място за вас – място с богат избор на луксозни столове в всякакъв клас и подходящи за всякакъв бюджет.

 

 

 

 

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи