Fibank не е в процедура на продажба

Fibank не е в процедура на продажба

Банката опроверга публикация на "Капитал"

Във Fibank не е стартирана и не се провежда процедура по т.нар. дю дилиджънс, която е стандартен елемент при покупко-продажба, заявиха от банката в опровержение на публикация на в. "Капитал":

"Първа инвестиционна банка (Fibank) не коментира пазарни слухове, но предвид потенциалното значение на публикувана в „Капитал“ непотвърдена информация, базирана на неофициални източници и в противоречие с добрите журналистически стандарти, уведомяваме обществеността, че в Банката не е стартирана и не се провежда процедура по т.нар. дю дилиджънс, която процедура е стандартен елемент при покупко-продажбата на структуроопределящ за българската икономика актив.

За над 30-годишната си история на българския пазар Fibank се утвърди като най-голямата и авторитетна банка с български капитал. В това си качество тя винаги е представлявала интерес за български и чуждестранни инвеститори. За всяка минала и бъдеща промяна в структурата на собствеността на Банката българската общественост е научавала и ще продължи да научава единствено и само чрез официалните ни канали за комуникация."

Коментари

 • Ради

  21 Май 2024 13:20ч.

  И кво - Капитал пак с поредната интрига?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  21 Май 2024 14:00ч.

  Естествено, че ПИБ не е в никакви процедури. Просто започва акция срещу собствениците. Цеко Минев явно са погнали и за Витоша, а оттам очаквайте и атаки свързани и с Банско... Следва продължение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  21 Май 2024 14:17ч.

  Шиши, леко да се не задавиш. Сега у Fibank ли се огледА, бе свиньо ненаяла се. Обаче и ти и Чекмеджан Българоубиеца този път ще се Фанете за палците. А тия смешници от ,,Капитал" са като обречени на заколение "бойци под чужд флаг"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лифт пореден

  21 Май 2024 14:19ч.

  Цеко винаги го притискат преди избори. После му обещават нещо, което не спазват и после пак избори. Слочаенос.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  21 Май 2024 14:25ч.

  Фибанк още не знаят че ще ги купуват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мамут

  21 Май 2024 16:52ч.

  Прокопиев неистово иска да притежава банка ,това му мечта отдавна и все не случва. По едно време кандидаства чрез "Алфа финанс" за лиценз, ама БНБ не му даде. Сега пак калташки номера, по закон за БНБ май трябва да накажат "Капитал" за фалшивите новини.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  21 Май 2024 17:24ч.

  Не сега, покрай КТБ пак се бе прицелил във ПИБ. Явно нов лиценз няма да издадат, а банките на Цеца не смее да закача. При Славова също ще го бият. Остава ПИБ и ББР(ако я приватизират под тезгяха, но едва ли ще се вреди)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дени

  22 Май 2024 10:56ч.

  Капитал май поизбързаха с инфото тоя път

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи