Дамски пижами – защо е важно в какво ще спите

Дамски пижами – защо е важно в какво ще спите

Докато мъжете често предпочитат да разчитат на по-прости решения що се отнася до дрехите, в които ще спят, то дамите определено имат по-високи изисквания към нощното облекло. И всъщност има защо.

Дамската пижама може да ви донесе необходимия комфорт

Определено материалът, от който е изработена пижамата е едно от основните неща, за които трябва да следите, когато избирате дамска пижама. Натурална мекота, нежност, комфорт и хипоалергенност може да ви предложат платовете, изработени от памук. Памучните пижами предлагат и добра разтегливост, както и лекота на носене, които са още плюсове, които да добавите към тази материя.

Ако търсите перфектните памучни дамски пижами, които да привнесат оптимален комфорт към вашия сън, може да намерите такива във внимателно подбрания асортимент на Spalnobelyo.eu

Може да постигнете желаната температура с помощта на пижамата

Будите се нощем заради неприятно усещане на прекалено висока температура или ви е трудно да заспите, тъй като тялото ви се затопля по-бавно? Може да предотвратите тези проблеми като изберете дамска пижама, която има желаните топлообменни характеристики.

Когато искате пижамата ви да е с по-добра проветривост и съответно да не задържа влага, отново един от най-предпочитаните варианти са памучните такива. За по-топлите месеци може да изберете също по-къси пижами от сатен или коприна – те определено могат да помогнат на тялото ви да не чувства прекалена горещина и съответно да предотвратят потенето нощем.

Тук е добре да избягвате изкуствените материи и смеските от естествена с изкуствена материя, тъй като те предразполагат към недобър обмен на топлината и съответно изпотяване и задържане на влагата.

Що се отнася до пижама, която да ви донесе необходимата топла прегръдка, оглеждайте се за по-пухкави материи като полар, микрофибър, плюш и други подобни. Естествено, добре е да изберете дамски пижами с дълги ръкави. Такива може да намерите и в онлайн магазина за спално бельо Spalnobelyo.eu, в който получавате високо качество на ниска цена.

Един от най-добрите варианти за топла пижама е да изберете крачоли с пристегнати краища, за да може при мърдането нощем да не се повдигат и практически пижамата да става по-къса.

Обличането на пижама помага за задействане настройката за сън

От психологическа гледна точка, ако обличането на пижама нощем, преди лягане, е навик, който практикувате еженощно, то този процес може да играе ролята на сигнализатор на тялото, че е време за спане. Освен това комфортната пижама ще ви помогне да заспите по-бързо и лесно, както и ще работи за предотвратяване на преждевременното събуждане, породено от дискомфорт.

Може би именно недоброто спално облекло е пречело на добрия ви сън досега? Време е да разберете дали е така и да се поглезите с наистина добра дамска пижама.

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи