Цветан Василев пред “Гласове”: Поискаха ми да прехвърля безвъзмездно активи. След като се опълчих, предизвикаха кризата в КТБ

Цветан Василев пред “Гласове”: Поискаха ми да прехвърля безвъзмездно активи. След като се опълчих, предизвикаха кризата в КТБ
Дупката от четири милиарда лева е измислица. Банката контролираше бизнес за два милиарда евро и него искат онези, които ме преследват. Прокуратурата и държавните институции са употребени за тази цел, казва в скандално интервю за “Гласове” Цветан Василев. И още: Делян Пеевски е само средство, координатор в по-голям сценарий. Иван Искров знаеше какво се готви срещу КТБ. Ако не се вземат мерки, “Виваком” ще стане руска собственост през май. Това не е ли заплаха за националната сигурност? Вестниците на Тошо Тошев, Венелина Гочева, Петьо Блъсков и Тодор Батков дължат 34 милиона, ще ги търси ли правителството от тях? Домусчиев да се занимава с неговите алхимии и да не се прави на предприемач. Сделка с Луврие ще има само ако се покрият задълженията. Ако исках да открадна тези активи, щях да го направя, без никой да разбере. В България класически олигарси няма извън политиците. Всичко за тях, с доказателства и подробности, съм разказал пред нотариус. Опълчих се срещу системата и затова ме подгониха. В Белград се води разследване за готвено покушение срещу мен.

 

 

- Да започнем с актуалния въпрос: На себе си ли продадохте “БТК”, “Дунарит”, мултиплекс операторите и останалите предприятия от тази пакетна сделка?

- А защо ми е да ги продавам на себе си, ако съм ги имал? Подобни нелепи твърдения се разпространяват тенденциозно и единствено с цел да се манипулира общественото мнение и „формално“ да се защитят недемократични законодателни промени, писани на крак. 

- А ако сте ги имали, с какви пари сте ги придобили, пита тези дни бившият шеф на Сметната палата Валери Димитров? 

- Преди всичко трябва да се вземе предвид, че всичките тези активи са придобити чрез SPV - специални компании, които се финансират от банката с цел управление на проекти. Тези инструменти бяха в основата на стратегията, която ние предприехме още в самото начало след закупуването на Корпоративна търговска банка и която следвахме успешно до нейния изкуствено предизвикан фалит.

- Какво значи SPV, не разбрах?

- Компании, които са създадени със специална цел да бъдат финансирани за придобиване и преструктуриране на определени активи. При стартирането през 2000 г. ние трябваше да търсим нашата пазарна ниша, за да можем да се конкурираме успешно с другите банки. И я намерихме именно в това направление: придобиване, преструктуриране и продажба на различни индустриални активи и в това отношение натрупахме доста сериозен опит през тези години. Специализирахме се и в експортно, и предекспортно финансиране, и бяхме една от малкото банки, които предлагаха такъв тип услуги. Неслучайно основните дружества от военнопромишления комплекс практически бяха на стопроцентово обслужване в Корпоративна търговска банка.

- Това не означава, че те са ваши…

- Това не означава, че те са мои или на банката. Те са били наши приоритетни клиенти. След като беше организиран този пуч срещу Корпоративна търговска банка, всички нейни активи бяха подложени на изключителен стрес, което намали многократно тяхната цена. Всъщност тези активи, за които сега се вдига толкова шум в България, бяха част от предложението на консорциума за оздравяване и преструктуриране на банката, чието предложение беше осмяно като несериозно писъмце. Всички тези активи бяха предложени да бъдат одържавени срещу преструктурирането на банката. Но това предложение на консорциума беше отхвърлено от правителството и от БНБ.

- Тоест това, което се случва сега с Пиер Луврие, вие сте предложили на държавата през лятото на миналата година. Сега си спомням, че Иван Искров тогава нарече това предложение несериозно.

- Иван Искров е несериозен сам по себе си. Той трябва да си спомни нашия обяд в края на май, когато го предупредих, че срещу банката се готви атака и че той трябва да бъде на мястото си, защото гуверньорът би трябвало да е независим - за това е избран -  а не да е податлив на влияния от страна на прокуратурата, МВР, политици и групировки…

- Иван Искров е знаел за атаката срещу банката и всичко, което предстои да се случи в КТБ?

- Не само че знаеше. Искров ме предупреди с думите “Знаеш ли какво правиш?”, а аз му отговорих: “Знам какво мога да направя, но по-важното е какво можеш да направиш ти, за да предотвратиш последствията от тази атака?”. Това се случи на обяд в Централната банка, въпреки че той отрича и твърди, че не се е виждал с мен.

- Сега Искров твърди, че в последните четиринадесет години банката е била наред, но не знае как в последната година се е случило така, че се е отворила дупка от 4 млрд. лева.

- Тази дупка е измислица. Беше изфабрикувана с цел формално да имат основания да отнемат лиценза на Корпоративна търговска банка. За стабилността на банката има преки доказателства: проверки от институции, одити, рейтинг на Мудис и най-вече, лично за мен, доверието на международни инвеститори, които придобиха миноритарни дялове в нея. 

И сега продължавам да твърдя, че към 20 юни 2014 г., когато Корпоративна търговска банка беше поставена под специален надзор с моето съгласие, тя беше една от най-живите, и ще приведа  няколко примера:

Банката контролираше чрез свои SPV-та бизнес, чиято оценка надхвърля два милиарда евро. Точно тези четири милиарда лева, които някои твърдят, че се губят. От истерията през изминалата седмица аз виждам, че някои хора започнаха да говорят това, което повтарям от месеци - че в банката наистина има много активи, които естествено са финансирани от банката, но моята практика винаги е била аз да не извличам дивидент от тях. Целият дивидент от тези активи е отивал в резултата на банката и това могат да го потвърдят както изпълнителните директори, така и основният свидетел на прокуратурата Бисер Лазов.

- Да се върнем на четирите милиарда. Никъде не се появи документ или доказателство за липса на тази сума, която май за първи път се завъртя в медиите миналото лято?

- Не. Тези четири милиарда се появиха малко по-късно, когато трябваше да бъдат отказани инвеститорите. Първоначалното мнение на Централната банка, изразено от Димитър Костов, беше, че банката ни се нуждае от милиард и половина лева. Ние предложихме два милиарда срещу активи, а формата можеше да бъде най-различна: временно финансиране, придобиване от държавата с правото на обратно откупуване и прочее, стига да имаше някой с държавническо мислене. Ама за какво държавническо мислене да говорим, след като аз през май и юни се срещнах с тримата лидери на трите водещи политически сили веднага след като бях заплашен в прав текст, че ако не прехвърля дялове от определени компании ще атакуват банката, и всички избягаха от отговорността. Аз ги предупредих и тримата…

- Които управляваха тогава….

- Не само които управляваха. Третият е сегашният премиер Бойко Борисов. С него имах среща на  6 юни 2014 г. и го предупредих, че нещата могат да станат катастрофални. Не толкова за мен и за банката, колкото за държавата.

- Какво ви отговори той?

- Първо не искам да ви казвам по какъв “криминален” начин се добрах до него. Той се страхуваше да се срещне с мен, защото бях следен абсолютно незаконно. Без повдигнато обвинение, без нищо. Абсолютно незаконно бях следен от всички органи и от всички спецслужби. Засега няма да кажа какво си говорихме.

- Нека да припомним обаче и как се стигна до тази криза в КТБ, защото преди нея имаше организирана кампания за изтегляне на пари от банката. Ваш колега ми припомни, че барети бяха снимани пред офис на банката и показани по телевизията. Без обаче да се казва, че те не са влизали вътре и не са претърсвали офиса, а само са позирали пред името КТБ, за да се създаде впечатлението за акция.

- Нека започнем от малко по-рано. За да ме изключат от играта, стартираха с обвинение, че аз съм поръчал убийството на Делян Пеевски. Целта беше или да бъда вътре, зад решетките - ефектът щеше да бъде същият, или да бъда принуден да остана навън, за да могат по-лесно да атакуват и унищожат банката. В крайна сметка те постигнаха целите си.

- Тоест до проблемите в банката се стигна, след като започна тази масирана акция и хората, както и различни държавни и частни фирми започнаха да си изтеглят парите от нея.

- Кажете има ли по света банка, която да издържи, след като за една седмица изтеглят 20% от активите й в брой. Над милиард бяха изтеглени, а по техни оценки в банката останаха още около 500 милиона. Въпреки тези милиард и половина те обявиха, че банката не е ликвидна, че не може да й бъде оказана държавна помощ. Заради тази неадекватна и безотговорна реакция България ще има проблеми в Европейската комисия. Защото аз сезирах ЕК, както и Европейския банков орган за двоен стандарт на политиката и неоторизирана държавна помощ към трети банки. А неоторизираната държавна помощ в полза на конкуренцията я виждам и чрез атаката срещу КТБ и изтеглянето на средства в полза на трети банки. Това беше чисто политическа атака. 

Запомнете 13 юни. Тринайсети юни е възлова дата. Тогава те ме обвиниха, че аз съм поръчал убийството на Делян Пеевски! Давате ли си сметка как звучи това - председател на надзорен съвет на четвъртата по големина банка в страната е поръчител на убийството на действащ депутат! Разбирате ли как това се отразява на всички клиенти на банката? Какво могат да си помислят те? И въпреки всичко тези клиенти не се поддадоха веднага. Не мога да ви опиша какво последва. Имам доказателства за мачкане и притискане на клиенти, включително и заплахи. На някои им е обяснявано, че ако не си изтеглят парите от банката, ще пострадат.

- Тук ще припомня, че във втората половина на юни се създаде истерия около ПИБ. От банката за един ден бяха изтеглени 800 милиона, но въпреки това държавата й помогна с един милиард и петстотин милиона, което е проява на двоен стандарт.

- При това в ПИБ кризата започна отдолу - от вложителите, които започнаха да разпространяват слухове помежду си, докато при нас кризата бе институционализирана отгоре, а на вложителите бе внушавано и някои от тях притискани да изтеглят парите си от банката. Нашите вложители не искаха да повярват, че банката с най-много индустрия може да бъде съборена, и то по такъв брутален и криминален начин от самата държава. За да ви докажа, че всичко е било подготвено и определени хора са били предупредени какво се очаква, ще ви кажа един малък факт. Седмица преди началото на кризата от банката си е изтеглила парите Венелина Гочева…

- Каква сума?

- Около сто и петдесет хиляди евро. Изтеглили са си парите и още хора, които днес се крият, че са собственици на вестниците “24 часа” и “Труд”.

- Това са хората около Делян Пеевски…

- Също и Недялко Недялков от ПИК, който уж усещал всичко и го направил по интуиция. Има и други, но искам да кажа, че всичко беше организирано. Изкуствено беше създадена паника, а служители на определени фирми са били строявани да създават паника пред клонове на банката с искане да си изтеглят между петдесет и сто лева! По-голямата част от тях са били служители на известен холдинг в София…

- “Булгартабак”?

- Например.

- Да се върнем на поведението на държавата, която не пожела да реагира. Казахте, че сте й предлагали различни варианти.

- Два пъти предложих това, което се случи днес с частните купувачи. Единият път беше през лятото, когато все още се работеше върху преструктуриране и имаше конкретен план. За това беше нает “Епик”, за да може да координира цялостната  работа по създаването на консорциума. Аз в моята изолация не бях в състояние и затова те бяха наети не като фонд, който ще предоставя средствата, а като фонд, който ще разработи и въведе  правилата на играта за този консорциум. Въпреки че не бях тук, вярвайте ми - основната част мина през мен. Аз съм изследвал позиция по позиция, за да мога да им покажа, че в банката има достатъчно субстанция. Тогава нямаше да има пострадал нито един вложител, нито един бизнес.

- Вие нямате вина за тази криза, а заради действията или бездействията на държавата, така ли?

- Аз твърдя, че интересите на кръга, който ме атакува, бяха обслужени от всички. От прокуратура и следствие, през специални служби до Централна банка и тогавашното правителство. Всички са в кюпа.

- Каква беше целта? Да вземат активите?

- Ами тя сега си пролича. Този неистов вой сега ги издава. Давате ли си сметка на какъв натиск е подложен сега Гриша Ганчев с “Петрол” само защото не успяха да го добият? Освен това нека не забравяме, че през май месец миналата година аз подадох сигнал в прокуратурата срещу Делян Пеевски. Сигналът беше за изнудване. Прокуратурата го отхвърли, като е разпитала, забележете кои свидетели: основния свидетел срещу мен Бисер Лазов и основния манипулатор на всички правни разработки срещу мен и срещу банката - Александър Ангелов. Те са отказали да говорят, въпреки че на едно друго място Бисер Лазов е дал показания, че е присъствал на разговор, в който Александър Ангелов ме е изнудвал от името на Делян Пеевски.

- Какво ви поиска Пеевски?

- Поиска ми безвъзмездно прехвърляне на пакети от акции от почти всички тези дружества, за които говорихме преди малко

- Безвъзмездно!

- Безвъзмездно.

- Кога стана това?

- През април миналата година. След като отказах, се случи всичко, за което ви разказах досега.

- Излиза, че Пеевски е изкомандорил цялата държава.

- Ако не се срамува Главният прокурор от това нещо, явно го е изкомандорил. Или поне го е подвел. Обаче когато тръгваш на такава акция, ти трябва добре да си проверил нещата и да предвидиш какви биха били последствията от това. Хубаво, ще ме осъдят, ще ме вкарат в затвора за двадесет години… Какво печели държавата от това? И защо е всичко това?! Човек като е паднал, всеки има желанието да го ритне и да се изхрачи върху него… Видях и го усетих върху себе си. Всичките тези, които днес го правят, стояха и чакаха със седмици пред кабинета ми, за да се срещнат с мен.

А по отношение на Пеевски - той, както съм казвал и преди, е само средство, координатор в по-голям сценарий. 

- Сега да поговорим върху настоящата сделка? В какво се състои тя?

- Групата от дружества, които се продават, имат определен обем от дългове към КТБ. Условието да има сделка, което поставих на г-н Луврие, е да погаси дълговете на тези дружества към банката. Това е много важно да се знае и искам да акцентираме силно върху него. Аз ще бъда първият, който ще развали сделката, ако той не направи това. Връщането на дълговете е conditio sine qua non, без което няма сделка.

- Искате да кажете, че сделка няма да има, без да е започнало погасяването на задълженията?

- Точно така. И още нещо много важно по повод подозренията към мен. Ако исках да открадна тези активи, можех да го направя сто пъти досега, без никой да разбере. 43% от тях бяха свободни от всякакви тежести и аз можех да ги заложа срещу някакви пари, можех да ги прехвърля, без никой да разбере какво съм направил. Нищо такова обаче не ми е минавало през ума. До 6 ноември миналата година аз работех по спасяването на банката. Отдадох се изцяло, срещнах се с инвеститори от целия свят, но това нещо в България никой не го разбра. За сметка на това онези, които ме атакуваха и които ме унижиха, ми идваха с нестандартни предложения от рода на това да ме върнат с линейка в България, да ме настанят в МВР болница, да изчакаме шума да отмине, а след като им целуна ръцете, да ме “спасят”. Щели само условно да ме осъдят… Аз обаче намерих сили да се изправя срещу тях с цената на огромен риск, който осъзнавам. Не осъзнах само колко безотговорни могат да бъдат прокуратурата и държавните институции.

 

Явор Дачков и Цветан Василев

 

- Вашата изненада ме удивява. Не ги ли знаете, все пак от 20 години сте част от това? Да не говоря, че почти всеки средностатистически българин знае, че няма държава.

- За съжаление и аз съм бил част от статуквото. И аз имам определена вина….

- И “принос”…

- Да, “принос” в кавички, но през последните години - от 2013 г., разбрах, че съм се заблуждавал дълбоко.

- За какво сте се заблуждавали?

- За човешките добродетели, за човешките ценности.

- Самоласкаете се и сантименталничите в момента. Един банкер от вашето ниво би трябвало да е доста проницателен и да знае за рисковете, които може да му донесе едно или друго поведение.

- Да, разбира се. Осъзнавал съм рисковете, но съм осъзнавал и своята сила.

- А каква е силата ви?

- Как каква е силата ми?! На първо място силата ми е в това, че съм коректен и честен. Не съм откраднал и една стотинка от тази държава. Понеже искат сега да пускат компании, за да проследят откраднатите пари, им пожелавам успех. Имам и предложение към тях - при положение че някъде намерят пари, които са „изтекли“ от Корпоративна търговска банка и не са декларирани, да ми начислят 2% фидуциарна такса, а останалите да си ги вземат…

- Да повторим, в случай че не е станало ясно: каква е идеята за сделката с Пиер Луврие?

- Да се спасят компаниите. Аз не знам защо никой досега не разбра, че огромният риск за “Виваком” не идва от мен, а идва по линия на руската банка ВТБ. Първо ВТБ в момента държи 33% от пакета, който не е неин. Той е платен от компания, която дължи пари на Корпоративна търговска банка. В момента г-н Луврие е мажоритарен собственик на тази компания. Второ, през май има падеж на мостов заем от 150 милиона евро и ако никой не намери начин да го рефинансира или да се споразумее с ВТБ, а ВТБ отказаха комуникация с мен, тогава “Виваком” би станала 77% руска държавна собственост. Е, къде е заплахата за националната сигурност, питам аз. А това предстои  и неминуемо ще се случи, ако не се реагира адекватно. 

Когато видях, че нямам сили да се оправя сам, потърсих няколко възможности. Говорих и с една американска група, но всички трябваше да направят две неща: да осигурят един минимален ресурс, за да се разплатят с банката, и да решат въпроса с ВТБ. И това е моето условие, което е поставено на г-н Луврие и неговата компания. Не търсете огромни пари в компанията на г-н Луврие! Никой не е длъжен да ги има тези огромни пари. Сигурно г-н Луврие има идеи за стратегически инвеститори във “Виваком”. За мен той не е стратегически инвеститор, защото той влиза в условията на така наречения дистрес асет или обезценен актив. И това е повод да попитам публично: кой ще плаща разликата между реалната стойност на този актив, който банката е контролирала към момента на атаката срещу нея, и сегашната му стойност. Ще ви кажа още нещо, което едва ли някой ще оспори: към май месец 2014 г. стойността на пакета, който банката контролираше, беше близо петстотин милиона евро. Банката е финансирала този актив от 77%. За 150 милиона евро! 350 милиона евро трябваше да влязат като печалби вътре в структурите, респективно в банката. Моето условие към г-н Луврие е да плати минимум 200 милиона евро към банката. И това се знае, нека го проверят. Питам кой ще плати тези 300 милиона евро? Прокуратурата, Иван Искров, Пламен Орешарски? Аз ще съдя държавата. Те трябва да го знаят. Защото моята загуба не е от “Виваком”. Моята загуба е от това, че са обезсилени моите акции в банката.

- И загубите, обезценяването на активи, за които говорихте току-що, са само за “Виваком”…

- Аз мога да ви кажа и колко е обезценката на НУРТС. 100 милиона евро. Кой ще ги покрие? Загубата от “Петрол” знаете ли колко е? Банката контролираше 97%. Цената на борсата на “Петрол” беше около 3 лева и 30 стотинки преди атаката срещу КТБ. В момента е 1 лев - лев и двайсет. С 2 лева по-малко. Два лева на сто и пет милиона акции са двеста и десет милиона лева. Знаете ли колко е загубата на банката от падането на акциите на “Булгартабак”, след като наместниците на гуверньора Иван Искров, говоря за квесторите, не отидоха на събранието, което ние бяхме предизвикали, за да спрем мажоритарния собственик - ясно е кой стои зад мажоритарния собственик на “Булгартабак” - да не се разпорежда и да не източва "Булгартабак". Опитахме се да запазим стойността на миноритарния пакет. 

Банката има около 500 000 акции. От 100 лева сега цената е 40 лева. 500 000 акции по 60 лева са загуба от 30 милиона лева. И това ли е за моя сметка? И такива мога да изреждам с часове. Аз твърдя, че към момента на затваряне на банката активите, които пряко или косвено ги свързват с мен, са надвишавали 2 милиарда евро. Ето откъде се взе “дупката” от 4 милиарда лева, които някои много пожелаха. Нека повторя - тръгнахме от милиард и половина при Димитър Костов, чието изявление вече споменах, за да стигнем до четири милиарда в момента, в който трябваше да се приема офертата на консорциума. Мислите ли, че е случайно?

Методиката на одита на банката не се прилага никъде в Европейския съюз. Тя беше специално приложена за Корпоративна търговска банка. Аз твърдя, че нито една банка в България не може да издържи на нея. Плюс това има още един момент. Едни са условията при обслужването на кредитите при работеща банка, други при неработеща. Знаете ли колко инвестиционни проекти бяха спряни? Сега всичките са провизирани между 90 и 100 %. Инвестиционният проект няма как да има доходи. Лихвите са заложени в крайния размер на кредита до пуска в експлоатация на проекта. Сега всичко това е лош кредит, а целта в крайна сметка е ясна. Те още не са намерили само подхода как ще разфасоват, ще продават на парче. Но аз знам, че в момента има посредници от двата основни клана, които работят по ликвидацията на банката, които предлагат предприятията. Знаете ли на колко места се предлага “Дунарит”, на колко места се предлага “Виваком”, на колко места се предлагат стъкларските фабрики…

- За единия клан се сещам. Той е на Пеевски. Кой е другият?

- Още малко ще замълча по този въпрос. Отново става въпрос за политико-икономически кръг. Но да се върна на сделката с Луврие. Ще бъдат разплащани задължения на фирми към банката. А как държавата ще процедира с тези пари, които ще получава по сметки на Корпоративна търговска банка, това вече си е неин проблем.

- Когато избухна скандала с КТБ, мнозина хора си казаха: то беше ясно, че тази банка е пирамида, щом предлага нереално високи лихви по депозитите. 

- Не бяха нереални и ще ви обясня защо. Ние правехме постоянен анализ на нашия лихвен спред и винаги сме се движили малко под средния лихвен спред за банковата система, което беше за сметка на много по-ниските административно-управленски разходи, които правехме в сравнение с другите.

- Може ли по-разбираемо да го обясните?

- Нашите административно-управленски разходи бяха по-ниски с около два процента от тези за банковата система. Крайният разход за банката се формира от платената лихва плюс разходите за заплати на персонала и издръжката на централата и клоновете. С 600 човека ние управлявахме близо 8 милиарда лева активи. С близо 4 хиляди души една ДСК например управлява 11 милиарда. Ами направете сметка. Аз многократно съм го казвал, но никой не иска да го разбере и да го възприеме това нещо, че тези банки с тромави клонови структури прехвърлят собствената си неефективност върху вложителите си. Освен това сега няма да влизам в детайли. За разлика от голяма част от моите колеги, които се изредиха да ме плюят и да ме обсъждат, а преди година мечтаеха да седнат на обяд с мен, за да разговаряме за нещата от пазара, аз няма да ги обиждам. Нито ще ги изреждам поименно, но ще кажа едно - ние сме били открити и честни с нашите вложители. Ние сме показвали всичко, което им плащаме, на табло и на тарифа. Знаете ли колко практики на скрити договорки с депозанти имат другите банки? Официално тарифата е една, но договорката след това за конкретния депозант е съвсем различна. 

- Вие нямахте ли такава практика? Това беше част от атаката срещу вас - че някои хора са се уреждали на едни по-добри условия.

- Всички депозанти са ползвали няколкото продукта, които ние предлагахме. И те са предлагани такива, каквито са били съобразно тарифата, която е била разработена. 

- В предварителния ни разговор, когато ви попитах за високите лихвени проценти, вие ми дадохте за отрицателен пример сделката на Милен Велчев за външния дълг на България. Можете ли да кажете нещо в тази посока за държавния дълг?

- Аз мисля, че Велчев трябва да каже повече по този въпрос. Сделката за външния дълг е „перфектна“ от гледна точка на частния интерес, но не и от държавния, защото Велчев направи две престъпления спрямо държавата. Първото престъпление беше, че няколко инсайдъра, инвестиционни банки, знаеха за емисията на новия дълг и изкупиха съществуващия с дискаунт между 25 и 15 процента. Това е първото престъпление.

- Това е вътрешна информация, която е излязла…

- Естествено. Погледнете коя е била най-активната инвестиционна банка…

- “Мерил Линч”…

- Ами естествено. И, на второ място, Велчев фиксира лихвата при ясни тенденции за падане на лихвата в дългосрочен план. Но той я фиксира. По принцип лихвата е флотан, т.е. тя е плаваща, като се формира от базис, който е юрибор или либор, плюс някаква надбавка. Но само погледнете последния дълг, който емитира Горанов. Той е, грубо казано, ако вярвам на това, което се пише, около 3 процента и малко заедно с всички такси, които те не анонсират, разбира се, защото сигурно не са много удобни, срещу 8 процента и половина. А при това имаше и по-ниски лихви в определен период от време. Говоря преди кризата от 2008 година. Давате ли си сметка, че някъде около 6-7 процента е бил спредът в минус за българската държава, който тя е плащала всяка година?

- … Години. Това беше още преди 12 години…

- Ами 7 процента на 4 милиарда ги сметнете. Шест да са. Да са между 200 и 300 млн. евро/долара, които бюджетът е харчел повече само за лихви на година, съпоставено с пазарните лихви. Толкова му е бил хоризонтът на мислене на Велчев.

- Една от атаките срещу вас е, че тези предприятия, които сега са в тази сделка, са част от националната сигурност. Как ще отговорите на това? И че “Виваком”, да кажем, е част от националната сигурност.

- Ами че тя банката беше част от националната сигурност, а пък те я разсипаха. Тогава за какво да говорим?! Аз съм се легитимирал. Ако погледнете в споразумението на акционерите, моята еднолична фирма “Бромак” е акционер. Такова беше и разрешението на Европейската комисия по конкуренция.

- Тоест вие въобще не се криете зад никакви други…

- Аз не съм се крил нито за момент от това. Сделката си е финансирана, “Бромак” е задлъжняла към определени фирми. Това е факт. Но аз не смятам, че съм извършил престъпление.

- Вие споменахте, че ще съдите тези, които направиха всичко това, но…

- Аз мога да съдя българската държава, не мога да съдя, за жалост, персонално организаторите и изпълнителите на бруталната атака срещу КТБ. Цената ще я плати България.

- Това исках да попитам. Това са и много хора, които са пострадали в банката - депозитантни, фирми, които сигурно също ще заведат дела. Има ли някакво изчисление какви пари ще плаща държавата за своето бездействие около тази банка?

- Какви пари ще плаща държавата ще са тези, които съдът отсъди. Но аз мога да кажа какви са щетите. А щетите наистина са в милиарди. 

- Над 10 милиарда нанесени вреди за икономиката…

- Да. Аз ви казах: 300 млн. евро е само загубата от “Виваком”. Плюс 100 млн. евро е загубата от “Нуртс”. Плюс още близо 120 млн. евро е загубата от “Петрол”. А пропуснатите ползи с лихвите, които българската държава ще бъде осъдена да плаща? Кой ще ги поеме тези загуби? 

- Казахте, че можете да осъдите държавата. Защо?

- Задължително. Те трябва да са убедени, че аз ще го направя. Защото, първо, това ще бъде моята морална компенсация след всичките унижения, на които аз, както и моето семейство бяхме подложени, разбира се. И второ, това е единственият начин да компенсирам тези, които си загубиха парите в резултат на неадекватната политика на държавата и на политиците.

- Тоест вие няма да искате парите за себе си. Освен дълговете българската държава ще плаща и разноските по тези дела занапред…

- Надявам се. Друг е въпросът, че в зависимост от развитието на тези дела, аз ще формирам фонд за компенсация на тези, които са си загубили парите в банката, но няма да компенсирам държавата. Ще компенсирам само тези, които са загубили пари в банката. Не ги искам парите за себе си. Не че имам много пари, но не искам. Аз ще съдя държавата най-напред за това, че ми урони престижа. За това, че тя показа, че погазва европейските стандарти. Говоря абстрактно за държавата, а визирам конкретни органи и институции, разбира се. За това, че тази държава легна на приказките на един-двама човека в нея. Те и досега тези легенди се разнасят от един-двама човека в тази държава. И всичко като по заповед, като по команда, тръгнаха да изпълняват прищевки. Просто защото на някого не му се удовлетворили  исканията и изискванията. Това не смятам, че може да се случи дори и в Бурунди. 

- Има обаче такава гледна точка на политиците: ние го направихме банкер, ние ще му вземем и банката. Как станахте номер едно? И какво ще отговорите на атаките, че направихте големия си бизнес с държавни пари?

- Аз не виждам едно основание да бъда обвиняван за това, че банката е работила с държавни фирми. Това престъпление ли е? Частна банка. Нима е много нормално чужди банки да работят с пари на държавата?

Идете в Италия и погледнете колко от държавните фирми и бюджета работят с чужди банки. Дали има едно евро в чужди банки, не италиански? Идете в Германия. Значи нашето чуждопоклонничество веднъж завинаги трябва да свърши. Ние от едната крайност - руската, отидохме в другата крайност - европейско-американската. И си мислим, че някой ще ни е по-мил и драг. Няма. Ние трябва най-напред да започнем да отстояваме собствените си интереси. 

С държавните фирми, първо, ние сме работили при конкурентни условия, т.е. давали сме най-добри условия. Спомняте си, че атаките срещу банката започнаха през 2009-2010 г. с всички процедури в Брюксел по повод на уж неоторизирана държавна помощ. След щателна проверка Европейската комисия заключи, че няма държавна помощ в КТБ.

Всъщност за мен атаката срещу банката е планирана още през 2009-2010 г. Много хора не можаха тогава да понесат, че точно в периода на кризата банката започна да става все по-успешна и да завоюва нови и нови територии и затова умишлено и целенсасочено работеха за нейното очерняне. 

Това беше истината. Просто през кризата аз следвах една древнокитайска мъдрост: когато задухаха бурните ветрове, аз не започнах да градя стени, а започнах да правя вятърни мелници, за да използвам силата на вятъра, силата на бурята. Ние тогава тръгнахме по-смело. Тогава аз успях да продам 30 процента дял на Оман. Сега като ме питат откъде са ми парите, ами че тя тази сделка беше за над 90 млн. евро и тя официално е сделка на Софийската фондова борса. 

- Да, но някои хора казват, че това е измислен фонд, че той не съществува и това са легенди.

- Ами след като е измислен фонд, защо дойде главният изпълнителен директор на фонда по време на кризата през лятото? Абдул Салам ал Муршиди дойде. Смятате ли, че Абдул Салам ал Муршиди щеше да седи в Наздорния съвет на банката, бидейки председател на държавен фонд на суверенна държава? То и на американския посланик му беше втълпено, че това били някакви пари на Доган или не знам на кого си. И те ще седят тези хора в Надзорния съвет на банката, за да правят алиби на Доган или на Цветан?

- Това звучи наистина нелепо. 

- Те всички техни са нелепости. Но да продължа. Първо, банката е предоставяла най-добри условия в конкурентна среда. На второ място, и ще ви дам един пример: преди да стане кризата през 2008 г., един велик банкер с химическо образование беше ходил да обяснява на тогавашния министър на траспорта Мутафчиев, че не бива да държи парите си в български банки, защото те не знам какви си били, били пирамиди. Защото тогава бяха направени конкурси и бяха спечелени от няколко български банки, в това число и Корпоративна търговска банка. Лихвите бяха между 4,5 и 5,5 процента и това той наричаше пирамида. Като стана кризата и майката банка в Милано започна да страда, същият този вездесъщ технолог химик беше отишъл при същия този министър да му обяснява, че неговата банка е готова да плаща 8,5 процента, само и само да си налее ликвидност. Така че нека да говорим за нещата с истинските им имена. 

Корпоративна търговска банка не е взела нищо даром от държавата. Какво значи е вземала? Плащала е най-конкурентните лихви и си е върнала парите. Колко пари останаха в Корпоративна банка след затварянето й?

- Това щях да ви питам. Между другото преди кризата колко пари от държавни предприятия имаше в банката?

- Ние ги изчислявахме между 3 и 4 процента от общия обем. Колко точно са останали сега, аз не съм ги следил всеки ден, но понеже съм знаел, че това е в някаква степен политически риск, затова съм предпочитал да намаляваме до крайност дела на този тип средства. Не смятам, че е престъпление, че са работили с Корпоративна търговска банка, защото ще кажа, че Корпоративна търговска банка беше основният кредитор на фирмите от енергетиката. Необезпечено финансиране на НЕК, необезпечено финансиране на “Булгаргаз”, на мини “Марица”, на ТЕЦ “Марица”, финансиране на почти всички доставчици на ТЕЦ “Марица”, на мини “Марица”, на “Козлодуй”, финансиране, което означава поемане на риск на държавните фирми. Включително и облигация на БДЖ.

Мен политиците не са ме “направили”. От мен политиците са се възползвали. Никой не ме е „правил“. Но всички започнаха да се възползват и особено арогантно в последните пет години. 

- Когато с двама колеги (Кристина Патрашкова и Недялко Недялков, който сега е на друга позиция спрямо Пеевски - бел. авт.) атакувахме Делян Пеевски и неговата медийна империя, си давахме сметка, че няма пазарна логика, по която медиите да функционират. Схемата за мен тогава беше ясна така: вие им наливате непрекъснато пари, които вземате от държавата, и той с тези пари издържа медиите. Така ли беше?

- Значи аз не съм вземал пари от държавата, за да му ги наливам на него, защото банката, ако е кредитирала някаква фирма, фирмата си е носела отговорност към банката, а пък банката е носела отговорнст към държавните фирми, чиито пари са били депозирани в банката. 

Нито един лев държавен не е обозначен с някакъв знак, за да се знае. Парите на банката са пари на банката. Друг е въпросът, че банката ги дължи на своите кредитори, т.е. депозанти и клиенти. Това е истината. 

А останалото, моите отношения с г-н Пеевски, очевидно не са били добре уредени. Факт е, че сега маса фирми, които са номиналните собственици на вестниците му, дължат пари косвено на банката през други длъжници на банката. Заведени са искове срещу тях. 

Къде е прокуратурата всъщност? След като толкова много цялото правителство се бори да връща парите, какво прави с вестниците на Тошо Тошев, т.нар. вестник на Тошо Тошев и на Даниел Руц? Какво прави с т.нар. вестници на Венелина Гочева и на Петьо Блъсков? Какво прави с т.нар. вестник на Славка Бозукова и на Тодор Батков? Да ги изреждам ли?

- Те всички дължат пари?

- Всички дължат пари. Защо не работи държавата по връщането на тези пари? Защото обслужват тези, които са на власт. 

- Колко пари горе-долу дължат тези хора?

- Официално 34 милиона. Това е сериозна сума, която те трябваше да издължават по определен начин, но те не я  издължиха. 

- Имало е писания и аз съм чувал от източници от службите, че вие сте агент на ДАНС. Работил ли сте със службите?

- Очевидно е „факт“, че службите са ме “разработили”. 

- Това не е пряк отговор.

- Всеки ден научавам нови неща за себе си, които не съм знаел. Доколко съм агент на ДАНС, не си спомням, но преди повече от три месеца поисках официално писмено от ДАНС да ме уведоми дали съществувам по списъците някъде, защото аз не съм добре запознат с тяхната технология, опазил ме Господ. До ден-днешен нямам отговор. И ги призовавам тук, чрез това интервю, да излязат най-сетне, но да излязат официално. 

След това ще призова и КГБ, защото бях обвинен, че по време на моето следване в Полша съм бил вербуван от КГБ. Ще отправя настоятелно молба, искане към КГБ да обявят дали съм по техните списъци. 

- Впрочем аз се изненадах от това, което разказахте за “Виваком” и ВТБ. Мислех, че вие и руснаците работите заедно по тези сделки. 

- И аз мислех така - че с ВТБ работим партньорски. Но моето разочарование от тях е пълно и то най-вече е свързано с абсолютно пасивната им позиция по отношение на банката. Аз очаквах от тях да се намесят. След като не се намесиха при атаката срещу банката, поне да се намесят при преструктурирането на банката, защото, в крайна сметка, и те загубиха пари. Очевидно обаче техните представители в България определено са заели друга позиция, в резултат на което сега виждате, че случаят с банката не остана изолиран. Сега вече проличават техните истински апетити по отношение на “Виваком”. И то след като при сделката поставиха изрично условие, че не искат да носят риск от акционерно участие в компанията.

- В едно интервю бяхте казали, че всичко, което знаете, не само за банката, но за българския политически елит, за икономическия живот, сте разказали пред съдия и сте затворили в сейф, в случай че нещо се случи. Много ми е интересно какво очаквахте да ви се случи и при какви условия това ще се отвори и кога всъщност ние ще разберем цялата истина?

- Това ще се отвори в случай на моята смърт!

- Така е записано във вашите показания?

- Да. Има и не са в сейф, който е под мой контрол, а са при нотариус. И то не при един, а при двама нотариуси от различни държави. 

- Какво съдържат тези разкази?

- Много нелицеприятни неща за целия политически елит. 

- Не е ли редно да ги кажете? Аз не искам вие да умирате, но искам да зная истината за този елит, въпреки че подозирам в голяма степен.

- Аз мисля, че няма среден българин, който да не знае истината за този елит. Погледнете форумите и ще разберете. Само че при мен са и конкретни доказателства извън общото познание колко му е умственият багаж на единия, колко е на другия, кой къде и как кадрува.

- Но не рискувате ли така да ви упрекнат в съучастничество, че вие знаете за престъпления, но ги укривате?

- Аз моето наказание си го понесох. 

- А за какво бяхте наказан?

- За това, че се опълчих на практика срещу система, градена с десетилетия. 

- Как стана това? Вие бяхте част от тази система. Вие я олицетворявахте. 

- Предполагам, че това е било желанието на тези хора - аз да я олицетворявам. Истината е, че политиците паразитираха върху мен, а не обратното. Аз не съм паразитирал върху политиците. 

- Тези дни Кирил Домусчиев каза, че вие не сте членували в КРИБ, защото сте бил олигарх. 

- Ще си позволя да кажа само това за г-н Домусчиев: нека се занимава със своите алхимии и да не играе ролята на голям предприемач, защото той много добре знае колко пъти съм го спасявал и колко пъти „съм бил най-добрият“. Нека да се сети. Но изглежда му е много къса паметта. 

- Тези отношения са ми много интересни, т.е. вие един на друг си помагате и след това изведнъж нещо става и буквално ви захапват…

- Кои сме “ние”? Ние, олигарсите?

- Да…

- Вижте, аз, първо, смятам, че понятието “олигарх” е абсолютно изкуствено привлечено в българската терминология, за да обслужи определени интереси, и това е най-вече групата около г-н Прокопиев, който хич, ама хич не е олигарх, няма никакви класически черти на олигарха, само че всичките му пари са в резултат от сделки с държавата.

Но да мина на темата. В България класически олигарси няма извън политиците. Да, точно тези, които нямат нито един доказан лев. Един се появи с 14 хил. лева данъчна декларация. Друг се появи със 7 хил. лева, пък майка му с 50 млн. лева доказани доходи и прочее, и прочее. Значи олигарси сред бизнеса няма. Може да има разбойници, може да има бандити, може да има такива, които точат бюджета, но те са добре приети в България, те са на пиедестал. А такива като мен са “крадци”. 

- Всъщност вие оставяте някаква индустрия след себе си, но сега, като казахте Иво Прокопиев, аз не се сещам какво произвежда той.

- Произвежда интриги. 

- Оттук нататък каква е вашата стратегия? Какво очаквате да се случи? Как може да се излезе от тази ситуация, при положение че се очаква Върховният административен съд да се произнесе по делото и може би ще ви отнемат лиценза?

- Оттук нататък за мен има само една цел: да покажа, че нито аз, нито моите колеги сме виновни и сме несправедливо обвинени. Със сигурност имаме пропуски, имаме административни грешки, имаме административни нарушения, но твърдя, че нито един лев не е източен от тази банка, независимо от изключителния натиск върху мен, пак казвам, особено ярко проявен в последните пет години. И то все с една идея: значи ти нали трябва да пазиш банката. За да пазя банката, аз трябваше да правя други услуги през целия този период.

- Какви услуги?

- Различни. Част от тези услуги са описани при нотариуса. 

- Това е цената на компромиса, която сте плащали?

- Това е цената на компромиса и след пет години аз видях, че наистина, ако не прекратя с това, мога да изтърва и банката. Но не смятам, че безотговорността, пак казвам, и на политиците, и на държавата, ще стигне дотам, че да я атакуват. Аз бях готов на всякакви преговори, но не да прехвърлям пакети от фирмите, защото това щеше да намали още повече активите на банката очевидно.

- Да, всъщност те това казаха: че вие чрез подставени фирми, както прави една известна руса банкерка, източвате собствената си банка, отпускайки кредити на свои фирми…

- Чакайте, чакайте сега. Знам обвиненията откъде се фабрикуват - в лабораторията “Ангелов & Лазов” с бащицата отгоре. Но тук въпросът е друг: ако са финансирани тези фирми по някакъв начин, между другото аз с част от фирмите се запознах сега, когато започна следствието, част от фирмите не ги познавах, очевидно някой друг си е играл с това и това е моята вина, имам вина, че не съм имал достатъчен контрол, но с тези фирми са придобивани, пак казвам, активи за над 2 милиарда и половина евро, работещи активи. Те не са отивали в моя джоб или в не знам какво. Те са отивали, за да се формират активи, за да се придобият активи, с чиято капиталова печалба да могат да бъдат погасени задълженията. И аз от това не се срамувам. 

- Споменахте думата “следствие”. Защо не се явихте в България, за да дадете показания пред прокуратурата?

- Това е една дълга сага. Аз започнах с това как бе организирана атаката срещу банката - с обвинението срещу мен в поръчителство на убийството на Пеевски, което автоматично означаваше арест за мен, преди да беше паднала банката. Затова останах навън, а не за да се крия.

Второ, чрез моите адвокати аз имам поне четири молби, на които не е отговорено или е отговорено отрицателно за гаранции от страна на прокуратурата за моя живот и за моята сигурност. 

- Как не е отговорено?

- Нито на една от тях не е отговорено. И ще ви кажа още нещо: в момента в Сърбия има показания, писмени показания за организирано покушение срещу мен. 

- Дадени от свидетели?

- Дадени от свидетели, които са разкрили това. В момента то е в сръбския съд. Как да се върна в България?

- Има ли някакво следствие или дело, което се води тук, в Сърбия?

- Тук в момента това се разследва. Освен това през септември месец чрез моите адвокати аз поисках да бъда разпитан чрез видеоконферентна връзка.

- Това го помня.

- Също ми беше отказано. 

- Това е напълно легален способ от гледна точка на правото и се признава…

- Не бих могъл аз да си кажа мнението, но моите юридически съветници, на които разчитам, го потвърждават.

- Т.е. тук се слага една камера и прокурорът в София ви разпитва.

- Как технически се организира, аз не знам, но очевидно е възможно и очевидно е практика.

- А с какъв мотив ви отказаха?

- Всъщност Главният прокурор тогава каза, че аз не съм обвиняем. И между другото, искам да попитам, след като всички медии тръбят, че аз съм обвиняем, дори правителството вчера излезе с “клетвена декларация” - “на обвиняемия Василев на него нито една дума не може да му се вярва”, при положение че основният постулат в правото е, че всеки е невинен до доказване на противното, след като всички са толкова сигурни, че съм виновен, защо не внасят делото в съда? Колко месеца им трябват още, за да търсят доказателства? Колко хора трябва да мачкат и да им обещават всичко, само и само да споменат моето име?

И знаете ли къде им е огромният проблем? Че 99 процента, с изключение на петимата нещастници, които се подписаха в петицията срещу мен, 99 процента посочват точно главния свидетел на прокуратурата като човека, който се е разпореждал с тези неща. И нещо повече: чрез вас искам да попитам прокуратурата докога ще си затваря очите за масата сигнали за злоупотреби точно на това лице? С имущество на банката.

- За Лазов ли става дума?

- Докога ще го пази прокуратурата? Като особено ценен ли? 

- Това съм го виждал и по други дела: вземат един зависим човек и го правят основен свидетел, за да направят сделка по неговите дела. Нещо за феновете от Пловдив - подарихте им своите активи. Това не е ли евтин популизъм? Има ли нещо реално в това, което направихте за тях?

- Как да няма нещо реално? Базата там ли е? Базата е там. Стадионът е започнат. За жалост аз нямаше как да го продължа. Но получих сигнали, че докато съм аз, те ще пречат на отбора. Аз не съм в състояние повече сам да обезпеча финансирането. Затова реших, че по-добре е да ги освободя от присъствието, не защото е евтин популизъм. Мога да ви покажа техни есемеси от предния ден, в които те настойчиво не искаха да ме пускат и искаха аз да остана. Мога да ви ги покажа като доказателство и сега ще го направя (бел.авт. - показва ми няколко есемеса от ръководството на фенклуба на “Ботев” - Пловдив и фенове, пълни с благодарности и силно изразена подкрепа).

И още нещо. Получих съобщение, че ако се махна, ще им осигурят средства за завършване на стадиона. За мен това е най-великото, което може да им се случи. Така че няма евтин популизъм. Аз не се нуждая да доказвам пред тях това, което съм направил за “Ботев”. Те са го оценили. 

- Казахте, че трябва да се срамуваме, че човек като Пеевски може да контролира и манипулира цялата държавна власт. Да де, но като бяхте съдружници, ни ви ли беше срам? Бяхте един прочут тандем.

- Дълго време аз се самозаблуждавах, че той е изкуствено демонизиран по ред причини. Аз не вярвах, че той е това, което е. Само че нека да не елементаризираме този спор. Това не е спор между мен и Пеевски. Този елементарен подход на някои от едната страна, които след това как странно се обединиха с Делян Пеевски, бе приложен, за да се принизи моето място в обществото. 

Аз никога не съм бил равен с Пеевски. Очевидно той се е изживявал като всичко това, което никога не е бил и няма да бъде. Пеевски използва силата на държавата, подкрепен от почти всички политически сили и със съгласието на почти всички политически сили, да ме унищожат. Но покрай моето унищожаване те унищожиха и банката, и бизнеса, и индустрията. 

- Сръбският президент ви нарече “добър инвеститор” пред българския си колега. Това не го чухме от български политици. Какви ще бъдат последиците извън частния скандал според вас?

- Първо, нека да развенчая един мит. Корпоративна търговска банка не е била моя еднолична собственост. В Корпоративна търговска банка бяха представени поне трима световни инвеститори. Единият е суверенният фонд на държавата Оман. Вторият е втората по големина банка в Русия чрез нейното инвестиционно подразделение в Лондон. И третият е застрахователният гигант “Дженерали”. 

Така че нека да спрем с тези инсинуации, че това била банката на Цветан Василев, на Доган, не знам още на кого. Тази банка може би наистина е най-интернационалната банка в България и те посегнаха на нея. Те не се посвениха. Знаете ли кога повече капитали от Оман, от Залива и от арабските страни ще дойдат в България? Точно никога. Знаете ли кога “Дженерали” ще тръгне да си разширява дейността? Точно никога. 

ВТБ в момента са се хванали, защото това им е много удобен момент, който им се поднася на тепсия от неразумните хора в България, включително от нищо неразбиращото правителство, поднася им се на тепсия да направи една свръхпечалба от тази ситуация и те ще я направят на гърба на България и на гърба на правителството. И това никой не го осъзнава. Само и само, за да насочат цялата си омраза срещу мен, а може би и нагона си за печалба. 

- Доколко “Южен поток” беше един от поводите за разрив? Има ли геополитика в тази история? Спомням си, че в първото си интервю за бТВ Вие споменахте строителните фирми на Пеевски и начина, по който той се опитва да овладее, и разбрах, че това е някаква болна тема за вас.

- Защо да е болна тема за мен? Аз никога не съм ламтял за нещо. Аз съм гледал банката да обслужва фирми, които са в добро състояние, което намалява естествено банковия риск. 

Не е тайна, че Пеевски командваше “Южен поток” в България. Абсолютно не е тайна. Сигурно ще го отрече, но нека си спомним кой беше в БЕХ тогава: неговият човек Илко Желязков, като действащ агент на ДАНС, беше член на борда на БЕХ. Иван Мирински, може и да не е негова марионетка, като междувременно му е станал партньор - беше директорът от българска страна на "Южен поток България"… За какво точно говорим? Я погледнете кой точно рефинансира „Техноекспортстрой” и „Промишлено строителство холдинг“ и техните кредити, дълго необслужвани в банката. Кой ги рефинансира? Първа инвестиционна банка. Включи се и Държавната банка за развитие – тя пък рефинансира “Водстрой 98”. Защо? Защото са повярвали много в бизнеса на тези компании? Едва ли! По-скоро защото Пеевски не искаше да оставя следи. Не ми е ясно как ще обяснят обаче защо харизаха печатницата на лизинговата компания, финансирана от банката. 

Така че нищо лошо в това. Аз не съм влизал в спорове за това. Аз имах други спорове: че начинът, по който се прави “Южен поток” в България, е скандален, че начинът, по който се правят финансите на “Южен поток”, ще доведе до сериозни проблеми на България в Европейския съюз. Това са били моите разногласия. А не че той ме бил излъгал или не знам какво. Че тези компании с какво ги е купувал, като са били негови? Купувал ги е с кредити от банката естествено. 

- На какво се надявате, за да се върнете в България?

- Аз искам гаранции за справедлив процес. В това статукво аз нямам никакви гаранции - нито за моя живот, нито за справедлив процес. 

- Накрая: има ли документ, който да доказва дупката от 4 милиарда?

- Този документ е в главата на лабораторията “Лазов & Ангелов”, които са го привнесли в главите на следствието и прокуратурата.

 

 

Още по темата можете да прочетете тук:

http://glasove.com/komentari/49877-cvetan-vasilev-komentira-otzvuka-na-interviuto-v-glasove

 

http://glasove.com/interviuta/50343-cvetan-vasilev-mnogo-specialen-nadzor-ili-naj-kratkiqt-pyt-kym-izkustveniq-falit-na-ktb-ad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • ужас, госпожа

  29 Март 2015 18:38ч.

  Мутренска работа си е това от всякъде. Пред нищо не се спират, нищо не ги трогва, нищо не е в състояние да ги накара да мислят за последствията. Само властта ги интересува. Толкова бизнеси фалираха по тая схема с прехвърлянето на \"наши момчета\", че не е истина... Не вярвах, че могат да посегнат на банка, но ето, че алчността е безгранична. И дори да бутнат държавата им е все едно. Тъжно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Потресена

  29 Март 2015 18:45ч.

  Истината за българския политически елит рано или късно ще излезе наяве. Лошото е, че цената за престъпленията на ГЕРБ, ДПС и БСП ще я платят избирателите. Дано Европейската комисия най-сетне реагира след безумната истерия на правителството. Очевидно Тикви, Соколи и \"българският Ръсел Кроул\" имат само личен интерес да пишат закони на крак, на кафе...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пепа

  29 Март 2015 18:46ч.

  Смазващо дълго интервю, на принципа за всекиго по нещо. С повече редакция и по-добра последователностпри задаването на въпроси щеше да е много по-смислено. Така не може да се прочете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Театрото

  29 Март 2015 18:53ч.

  Едно питане : Защо мустака се кри и не каза това още първата или втората седмица на банковата истерия , а ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ало, Цацаров!

  29 Март 2015 18:57ч.

  Прокуратурата не се занимава с истинските виновници за кризата в КТБ, а ще пречи на чуждите инвеститори да идват у нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Руските му господари оттеглиха благоволението си

  29 Март 2015 19:26ч.

  и банката рухна. Същите тези, които бяха обещали да я крепят като поддържат изкуствено нейното финансово здраве. Защо в България почти всички банкери са ченгета - май в нормалния свят не е така?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • !!

  29 Март 2015 19:38ч.

  \"В Корпоративна търговска банка бяха представени поне трима световни инвеститори. Единият е суверенният фонд на държавата Оман. Вторият е втората по големина банка в Русия чрез нейното инвестиционно подразделение в Лондон. И третият е застрахователният гигант “Дженерали”.\" Т.Е Случаят КТБ,може да бъде разглеждан в контекста на войната ФАЩ/Русия-намаляване на руското влияние в БГ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • .

  29 Март 2015 19:39ч.

  Цитат: „Ако исках да открадна тези активи, щях да го направя без никой да разбере.”. Няма друго тълкование освен, че в България може да се краде и никой да не разбере. Това е държавата ни, едни крадат, а ахмаците блеят и им се радват, подкрепят ги на масови шествия и пак си ги избират, за да продължават да ги крадат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Любка

  29 Март 2015 19:51ч.

  С колко ли забогатя шопара Дачков?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Любка от Явор

  29 Март 2015 19:53ч.

  С няколко хиляди читатели

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жени

  29 Март 2015 19:56ч.

  Със сигурност след такова интервю, много хора ще имат киселини в стомаха и лицеви спазми. Господа политици, може да лъжете някои хора през цялото време, както и всички хора от време на време, но да лъжете ВСИЧКИ и ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ, няма как да се получи! Вече имаме силна необходимост от международно разследване не за КТБ, а на Борисов и Пеевски!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стен

  29 Март 2015 19:59ч.

  Не мога да знам подробности, но си мисля, че в интервюто се намятат щрихите, на това, което се е случило в действителност. Продължението ще го видим в близките месеци. А искам да попитам тази писала преди мене: Свинята Любка ли се интересува от нереза Дачков!?? Защо бе Любке? Толкова ли си закъсала!??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фифи

  29 Март 2015 20:08ч.

  Любка е соросоид от третия пол, раздава се на който я поиска. В неделя е безплате(на)н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мара Подробната

  29 Март 2015 20:39ч.

  Някой да си спомня как жената, с която Борисов не живее, за един ден стана банкерка? А да виждате разлика?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 777

  29 Март 2015 20:49ч.

  Ако се размине с Мишо Бирата, трябва да черпи много и дълго!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НМ

  29 Март 2015 20:51ч.

  Благодаря, г-н Дачков, за работата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Любопитен

  29 Март 2015 21:02ч.

  Много интересно би ми било да чуя и аудиозаписа на интервюто, ако не представлява проблем за гн. Дачков да го качи като файл. Благодаря предварително

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • енергетик

  29 Март 2015 21:06ч.

  Имайте предвид, че кликата около Илко Желязков още е в енергетиката. Тец 2 например

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bu bu bu

  29 Март 2015 21:17ч.

  Не се спирали пред нищо ли? Спират се те и още как се спират пред куршум. А по отношение на соросоидите - и те са бивши комсомолци и партийци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • време беше

  29 Март 2015 21:17ч.

  Браво!!!Дано разкрие цялата им мръсна същност. .. Крадци безогледни-БГ политици.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • аз

  29 Март 2015 21:23ч.

  прокуратурата е ОПГ партиите са ОПГ държавните служби и министерства са ОПГ какво да очакваш от такава държава...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • смях

  29 Март 2015 21:50ч.

  Г-н Дачков, не ви харесвам, но поклон. Най-силното Ви интервю и материал за последните 5 че и повече години ! Уважение ! Искрено уважение ! Не спирайте, истината за КТБ, трябва да излезне до край !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От Лондон

  29 Март 2015 21:58ч.

  Много истини изказани и подплатени с факти! Лошото е че ще остане само като написано докато Пеевски и сие ще откраднат предприятията по вторият начин след като Цветанов е отказал да ги даде!!!! А губи единствено България и ние който плащаме данъци и даваме БТК и богатсвата си да ги ползват ВТБ и Руснаците пак! Много истина и за Южен поток, но прокуратурата отново ще спи защото и тя е в играта !!!! Срам за България!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • georgieff/vienna

  29 Март 2015 21:59ч.

  thanks to Mr.Datchkov!Complements and admiration! a grand interview! Mr.Vassilev ...-re-telling the very truth!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • драган

  29 Март 2015 22:00ч.

  Както казва Мара подробната, а и аз в един от коментарите ми преди месеци, спомнете си как за една нощ Цветелинка стана банкерка. Още щом научих за събитията в банката, заложих главата си, че има в България само един мозък, който може да измисли това нещо, и това е Цветелинка. Разбира се с помощта на Борисов и цялата държавна машина която стои зад него, това не е проблем. Не мислете че това е идея на дебелия, пък и той няма толкова силни връзки с борисов, за да му бъде гарантирана подкрепата от всички държавни институции. Просто това е изпитана вече схема, която работи, а дебелия беше само инструмент в ръцете на Цветелинка и борисов. Нека да не се обиждат останалите, но пак повтарям, няма в България такъв извратен мозък, който да е подкрепян от борисов. А това са двете условия за да бъде успешно реализирана тази комбинация. Това доказва че нашите сегашни политици гледат само своя частен интерес, и изобщо не се интересуват за последствията и щетите които нанасят на държавата. Те не си дават сметка че държавата можеше да рухне точно за седмица. Жалко за държавата, защото е съществувала 1300 години, а сега едни тарикатчета се подиграват с нея. Е, на нас ни остава да опъваме каиша, за можем да връщаме заема, който борисов изтегли за да \\\"спаси\\\" банковия сектор. Забележете - официално Борисов се явява спасител на държавата, а не разрушител.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • борис

  29 Март 2015 22:01ч.

  Цацаров,Пеевски,ОРЕШАРСКИ,Искров и ЛАЗАРОВ ВЕДНАГА В ЗАТВОРА,ако има държава

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • gad

  29 Март 2015 22:17ч.

  Време беше Василев да проговори.Започва се.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ангел

  29 Март 2015 22:19ч.

  Дано повече хора прочетат това интервю много внимателно, защото повече от 9 месеца се тиражират едни и същи неверни неща, манипулира се общественото мнение постоянно...Отклонява се вниманието от съществени за страната ни моменти. Никой не споменава за лошия финансов имидж след изкуствения фалит на КТБ, липсата на интерес от чуждестранни инвеститори, претърпените загуби в бизнеса и индустрията и безброй други интересни неща, за които всеки българин трябва да се замисли.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ужас, госпожа

  29 Март 2015 22:32ч.

  Мутренска работа си е това от всякъде. Пред нищо не се спират, нищо не ги трогва, нищо не е в състояние да ги накара да мислят за последствията. Само властта ги интересува. Толкова бизнеси фалираха по тая схема с прехвърлянето на \"наши момчета\", че не е истина... Не вярвах, че могат да посегнат на банка, но ето, че алчността е безгранична. И дори да бутнат държавата им е все едно. Тъжно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MN

  29 Март 2015 22:37ч.

  Интересно колко от това ще влезе в новините довечера... ако изобщо

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин (оригиналътъ)

  29 Март 2015 22:52ч.

  нямам думи да изразя възхищението си на г-н Дачков!желая му от сърце да продължава в същия дух и професионални успехи!по този начин е изградено западнато общество:германците казват:щурм унд дранг.интервюто е бомба:сега следва воят на глутницата:по обясненията и замяргането с лайна ще ги познаете,\"ну\" е вече е късно:завесата е дръпната.danke sehr!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • London

  29 Март 2015 23:12ч.

  amerikancite dadoha znak da se sabori ktb I ruskoto vliqnie v Bulgariq , sokola se skri , peevski e izpalnitel na mokrata pora4ka , buda e v igrata , no skoro Chte izgori I toi I svidetelite Chte sa na onzi svqt

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тома неверни

  29 Март 2015 23:24ч.

  Защо няма възможност да чуем това интервю с ушите си?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • само питам

  29 Март 2015 23:29ч.

  Нито думичка за недоразумението Бареков?!?! Случайно ли липсва въпрос за него?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • шило

  29 Март 2015 23:41ч.

  ДО ПОТРЕСЕНА Не се надявай на нещо от ЕС. Този съюз е създаден за да бъдат добре определени държави ,а всички останали да бъдат мачкани и подчинявани и да са винаги на ръба на оцеляването.За да ги държат винаги в зависимост и да ги използват.Смеехме се на китайците,че работят само за една паница ориз,но ние не сме по-добре от тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бате тишо

  29 Март 2015 23:56ч.

  Г-н Дачков,защо не проверите дали Иван Драшков и Веселин Марков,бивши служители в ДАНС не са били при Цв.Василев и на какви заплати?Моля,проверете и кредитите на Драшков-син към КТБ.Успех

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • krei

  30 Март 2015 1:04ч.

  Ало Дачков пуснете моля аудиото

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Maradona

  30 Март 2015 1:10ч.

  До Любка от Явор С няколко хиляди читатели- От чисто любопитство,каква е посещаемостта на Гласове в днешния ден?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Руската ВТБ

  30 Март 2015 1:11ч.

  Във въпросната руска банка ВТБ, работят братята ГЕОРГИ и МИЛЕН ВЕЛЧЕВИ. Там мисля, че е и Красимир КАТЕВ, също от юпитата на Симеон. По едно време, в началото на конфликта с КТБ там се прехвърли спешно и Симеон Дянков.. И сякаш зачакаха като на пусия за много едър дивеч ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • само да кажа

  30 Март 2015 1:15ч.

  че предстои да се придобие от определени кръгове/известни/ и Терем, особено златната кокошка във Варна.Някой да се поинтересува от новото ръководство на дружеството и да направи връзката с известен холдинг.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • do maradona

  30 Март 2015 1:20ч.

  59720 do 18.20

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дани

  30 Март 2015 1:26ч.

  Тоя е луд!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Никола

  30 Март 2015 1:31ч.

  То си беше ясно почти всичко от изброеното,подробностите не знаехме,мисля че никога няма да ги научим изцяло.Хареса ми за Прокопиев което каза,истина е,американците му наляха 3 милиона долара в Дневник и той стана ястреб,пиша го тук щото в Дневник ще ми го изтрият:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БАЦЕ

  30 Март 2015 1:44ч.

  МОДЕЛА ПО КОЙТО ТИКВАТА КРАДЕ БИЗНЕСИТЕ НА ХОРАТА В ТАЯ ДЪРЖАВА Е ОТЧАЙВАЩ,СЕГА Е УПРЕГНАЛ ЦЕЛАТА ДЪРЖАВНА МАШИНА ДА МУ ВЪРШИ МРЪСОТИИТЕ,А НА ТЕБЕ ЯВОРЕ ТИ КАЗАХ ВИЖ КАКВИ ПАРИ НАДЗИРАВА СИМЕОН ДЯНКОВ В ОНАЯ РУСКАТА БАНКА СЪОРТАК НА КТБ В ТЕЛЕКОМА И ДР,СЪБЕРИ ДВЕ И ДВЕ И ОСВЕДОМИ ХОРАТА

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Драган

  30 Март 2015 1:51ч.

  Драгане,Драгане,колкото и да дърпаш котака за опашката,колкотои да повдигаш завеската , нищо няма да стане, поне за сега. Народа прост като гъз,не разбира а и да разбира само мрънка. Единствената надежда е ,че: Злото има свойството да се самоунищожава. Денят ще дойде, въпрос на време,а то се задава на хоризонта. Разправата с тази страна и този народ ще е безмилостна и самоунищожителна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Андрешко

  30 Март 2015 2:02ч.

  Бомбата в медиите грьмна. Пьрвата реакция на отчаяние беше след час вьв форума. Вьпрос кьм бьлгарите имаме ли си органи против корупцията и действително те се се заклели за родината или са просто метачи. Дьржавата ни има ли дьжавници прокурори От това интервю аз като прост селяк виждам много само образували се дела за корупция и влияния с власт норочна вреда на дьржавата и пасивно сьдействие на политбизнесмени без вратоврьзки вьв вишата власт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Андрешко

  30 Март 2015 2:11ч.

  София е корумпирана като свинско черво. Апельт ми кьм другата Бьлгария с идея да се премести столицата макар и с десет години в Русе примерно Да секне поне малко лабораторните опити вьрху бьлгарина кое колко издьржа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лили

  30 Март 2015 2:15ч.

  Прелюбопитно четиво и много необходимо. Макар че повечето от хората с политическа култура се досещат, какво ти, направо си знаят повечето неща, съм изненадана от някои факти. Винаги съм се чудела на тандема (бившия) Василев - Пеевски, все пак за продължителни бизнес отношения хората би трябвало да са горе-долу равнопоставени, което в случая от пръв поглед се виждаше, че не е така. Чест прави на Цветан Василев, че защитава името си. Уважения за Явор Дачков!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • справедливост

  30 Март 2015 2:55ч.

  Успех г-н Василев

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • maro

  30 Март 2015 2:57ч.

  Мисля че е крайно време да си направим нормална държава като изхвърлим боклука,Не ми се иска да има кръв но много са се окопали,Братя на оръжие

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оптимист

  30 Март 2015 3:05ч.

  Моля всички да прочетете коментара на драган - абсолютно точен и прецизен!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Добра работа Яворе!

  30 Март 2015 3:07ч.

  В това интервю има толкова причини, че всички софийски прокурори, начело с главния да се самосезират и да се почне истинско разследване съпроводено с много арести. Но докато не се намерят честни и принципни прокурори и съдии няма как да се случи. Това е България. Нашата мила родина! Жалко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сава

  30 Март 2015 3:13ч.

  Имаше едно време едни много, вкл. и полунощни срещи в кабинета на министъра на вътрешните работи Цветанов с любимеца и приятеля Пеевски, дори рожден ден се честваше, а и после се брояха влизанията на Пеевски в МВР... Та може и да има общо между Цв.Василев, обичният от него като син Пеевски и тогавашното приятелство между Цвък и Певески. Цвък дялове от Василев не може да иска, щото някак не е уместно ако излезе наяве, но Пеевски що да не иска - и той не притежава нищо, ама пък майка му...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Песимист

  30 Март 2015 3:14ч.

  Хайде сега да те видиме г-н Цацаров, какво ще направиш?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • hamer

  30 Март 2015 3:14ч.

  Може и да изглежда нелепо като сравнение с катастрофата на самолета на Луфтханза, но някак ми се натрапва - Пилотът заради лични проблеми жертва живота на толкова хора и нанася неизмерпими морални и големи материални щети както на хората, така и на компанията, така и на държавата си. Пеевски заради личните си взаимоотношения с Василев жертва съдбата не само на банката, но и на редица големи фирми-работодатели на хиляди хора, личната съдба на хиляди вложители, дъравен ресурс, морални и материални щети за държавата, за нейният имидж и още и още... Отвратително е, че в България няма политик и властимащ, който да не използва властовия си ресурс не само за лично облагодетелстване, но и за уреждане на лични сметки. С ч ужда пита помен правят, докато най-после тая държава не пукне окончателно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гого

  30 Март 2015 3:30ч.

  Не съм фен на г-н Дачков, но уважението ми към него нарастна, след като прочетох интервюто. За г-н Цветан Василев мога да кажа само едно - той спаси живота не едно дете, 16 годишно момиче, абсолютно непозната за него, осигурявайки финасовите средства за операция!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мио

  30 Март 2015 3:46ч.

  Категорично Василев не е най-чистата душа на тоя свят... но му издадоха вълчи билет!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • \"Журналист\" на Трактора

  30 Март 2015 3:49ч.

  Големите разкрития на Дачката......кой ли вярва на \"Журналист\" на Трактора ??!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чочо

  30 Март 2015 3:56ч.

  хареса ми това,че Цветан Василев ще съди държавата,въпреки че трябва да е обратното,но в случая държавата=мафията,така че никаква прошка

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • свилен

  30 Март 2015 3:59ч.

  Г-н Дачков,аз също много пъти не съм харесвал журналистическите Ви изяви и не съм бил Ваш фен, но за интервюто за КТБ Ви поздравявам и Ви казвам Браво!!!Моля Ви обаче не спирайте до тук!!!Това смърдливо бунище трябва да се разрови напълно,за да лъсне истината за всички мърсници от така наречената политическа класа,които са грабили от банката,респективно от държавата.Трябва да се установи ролята в това престъпление на Иван Костов -един от основните виновници за разрухата на държавата,какъв експерт е и каква дейност е осъществявала дъщеря му,и на същата на каква база и по какви критерии е бил определен този\"скромен\" хонорар 30 х.лв.месечно.Да се установи истината и за участието в тъзи афера на Н.Бареков, как турчина Вежди Рашидов успя да си изтегли\"честно\"спечелените според него милионе и мн. мн.други.Работата Ви никак няма да е лесна и безопасна,но ще е за доброто на нещастния български народ!! Успех!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алми

  30 Март 2015 4:03ч.

  От ГЕРБ така правят, искат ти половината бизнес и това е което правят от сума ти време , казват , че градят страната ама да видят съседна Сърбия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Maradona

  30 Март 2015 4:07ч.

  do maradona59720 do 18.20 --Друг път като ще пускате бомба, дайте нишан да рекламираме! :) Това интервю просто не си изкара парите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Принц Ойген

  30 Март 2015 4:14ч.

  До \\\\\\\"Журналист\\\\\\\" на Трактора, Нищожество жалко, вярват му над 83 000 читатели /прочели интервюто до момента/, както и още много други, които сигурен съм скоро ще го прочетат. Така че - беж обратно `под шлифера` на грозния мутрьо, откъдето си изпълзял и продължавай с `малките музикални форми`... А на вас, г-н Дачков, като един от флагманите /за съжаление броящи се на пръстите на едната ръка/ на свободното слово у нас - желая `Силен попътен вятър в платната!`:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • леля

  30 Март 2015 4:18ч.

  От ден на ден бизнесът в тази страна умира! Остават само бедни и все по неуки хора... за някого това е добре ... ще има много овчари и ОВЦИ! Явно не останаха много възможности щом г-н Василев реши да сподели всичко това! Той е помогнал на много хора, но доброто се забравя! Желая му здраве и да дочака справедливост!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Manolov

  30 Март 2015 4:23ч.

  След като прочетох интерфюто неми стана много ястно 1. Как активите на банката на Кюлев бях прехвърлени в таза банка. Банката на Кюлев имаше съчият олигархичен характер. 2. Може ли една и съща банка да печели проекти по Оперативните програми ако е така то тогава е за друго място. 3. Покупко-продажбите на \"БТК\" и \"НУРТС\" ами те активите са държавни . Ще го обясня финансовите активи с които е направена дадената операция са с активи на държавата или държавата сама си ги продаде и купи. Като парите бяха изтеглени от бъджета. То тогава как са станали собственост на КТБ. 3. Фонда кои е в интерфюто е скандален всички хедж фондове и активите им са скандални . Фонд с мръсни и недоказани капитали. Дано някои знае какво е хедж в някои държави е забранено да се извършват такива банкови операции.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дони

  30 Март 2015 4:26ч.

  Отвсякъде вони! Страшна е тази \"стратегия\", която е измислил василев - плаче не за прокурор, а направо за затвор! А за това, че господина няма доблест да се върне и да защити позициите си - то говори само за себе си! Аман от \"мъжкари\", \"стратези\", \"умници\" и всякаква сган в тази държава! Стойте си там др.василев и давайте интервюта, за да видим как точно сте ни взели един вагон пари! Така е хем по-фешън, хем е по-безопасно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чочо

  30 Март 2015 4:35ч.

  много интересно сега като чета другите,уж все мастити сайтове,навсякъде ни вопъл,ни стон,всичко е насрано,цитират се само отделни фрагменти и то най-безобидните

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • vasko

  30 Март 2015 4:35ч.

  10% от това което казва Цветан Василев да е истина пак е много. Живеем в държава в която да си мошеник е истинска гордост. Каква ще е е историята ако Пеевски беше станал шеф на ДАНС,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Дачков

  30 Март 2015 4:41ч.

  Интервюто добро– но! Можеше да го поразпиташ повечко за Бойко Борисов. И най-важното чии инструмент е свинята Пеевски. Простичък отговор–залога за идването на Борисов на власт втори път са именно милиардите на банката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • vlado 157

  30 Март 2015 4:42ч.

  Браво за сериозното интервю.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • socialen

  30 Март 2015 5:09ч.

  \"Велика\" работа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нана

  30 Март 2015 5:13ч.

  \"До дачков\" Сам си отговорил на мъпроса - \"Простичък отговор–залога за идването на Борисов на власт втори път са именно милиардите на банката.\"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ели

  30 Март 2015 5:25ч.

  Защо няма нито един въпрос за Бареков, кой го финансираше, за какво се бори, кой стоеше зад него, сега стои ли някой зад него, същия или някой друг? Защо не го питахте?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митю

  30 Март 2015 5:25ч.

  Айде на поредните кирливи ризи. Народът ще се позабавлява, някои ще поплачат, други ще постегнат пищовите. Грабежът ще продължава докато не рухне сегашната пирамида \"Европа\" и техните жални помагачи в бедните ни страни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чичо Кичо

  30 Март 2015 5:39ч.

  Тоя Дачков само пола си не е сменил досега,ама и това не е сигурно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • марко

  30 Март 2015 5:42ч.

  Цветанчо, закъсня с 9 месеца:-) предпочитам да прочета какво си дал на двата нотариуса в 2 различни държави ха ха ха най-вероятно и там нищо! дачко, гоши гоши гоши гоши ха ха ха ха

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПРЕДЛОЖЕНИЕ към ПЕПА

  30 Март 2015 5:46ч.

  Защо не предложите свой вариант на това интервю във вид, който не e смазващо дълъг, за да може да се чете? Способи всякакви - съкращаване на отговори, подзаглавия, подчертани пасажи, различни шрифтове... Няма угодия - и при кратко, и при дълго интервю все ще има недоволни. Този сайт не е информационна агенция, та човек да очаква заглавие и няколко реда под тях за наводнения, заседания, изявления.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Михаил, Чикаго

  30 Март 2015 5:49ч.

  Не в Русе, в Букурещ трябва да се премести столицата :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • pesho

  30 Март 2015 5:53ч.

  Ako 10 protsenta ot napisanoto e vyarno,to do 24 chasa voennite tryabva da vzemat neshtata v svoi ratse!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ели

  30 Март 2015 6:30ч.

  Защо няма нито един въпрос за Бареков, кой го финансираше, за какво се бори, кой стоеше зад него, сега стои ли някой зад него, същия или някой друг? Защо не го питахте?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Боян Максимов

  30 Март 2015 6:31ч.

  \\\\\\\\\\\\\\\"- Аз мисля, че Велчев трябва да каже повече по този въпрос. Сделката за външния дълг е „перфектна“ от гледна точка на частния интерес, но не и от държавния, защото Велчев направи две престъпления спрямо държавата. Първото престъпление беше, че няколко инсайдъра, инвестиционни банки, знаеха за емисията на новия дълг и изкупиха съществуващия с дискаунт между 25 и 15 процента. Това е първото престъпление. - Това е вътрешна информация, която е излязла… - Естествено. Погледнете коя е била най-активната инвестиционна банка…\\\\\\\\\\\\\\\" \\\\\\\\\\\\\\\"престъпника\\\\\\\\\\\\\\\" Цветан Василев Тук искам да Ви върна в един друг диапазон от време и интереси, свързани пак , с близките на Велчев лобисти в НС около ГРОБ и Рамадан. И един скандал, породил пак национална катастрофа, но не в банковия сектор, а в енергетиката, по времето на предходното тиквено упраление и пак свързано, с \\\\\\\\\\\\\\\"ИЗТИЧАНЕ НА ИНФФОРМАЦИЯ\\\\\\\\\\\\\\\" /за което отново няма наградени от прокуратура и съд виновници и милиарди загуби - ЗА ВАС обаче скъпи ми съграждани, или поне мнозинството необлагодетеслтвали се от Вас!/ http://www.moreto.net/novini.php/?n=177762&c=09

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • grama

  30 Март 2015 6:32ч.

  prijteli ne razbrahte li 4e njmame dargava........dokato vsi4ki nie sme mi6oci

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нищо чудно и 10% да не е вярно,

  30 Март 2015 6:40ч.

  защото ни говори професионален лъжец, който цял живот с далавери си е изкарвал парите. Че и в Гигинския манастир му бяха изписали ктиторски портрет! Замазаха го навреме. А Дачков, който послушно гони путинските интереси тича да оправдава Василев, защото нещо не потръгна с руското купуване на БТК и военните заводи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • citizen

  30 Март 2015 6:41ч.

  интересно интервю,но се натрапват някой неща! уважавам дачков, за сайта му който дава дума на различни мнения, и затова ме учудва това, че той не зададе нито един неудобен въпрос на цветан василев! напр. защо нито един от драгоценни активи с които се пъчи цв.василев не е заложен като обзепечение в банката? това е нормалната банкова практика, освен това тя е задължителна според разните нормативи и в нашата страна. обективния отговор на този въпрос е АКТИВИТЕ СА ПОДГОТВЕНИ ЗА КРАЖБА ОЩЕ С ПРИДОБИВАНЕТО ИМ! това е всичко друго е бла бла! цветан василев купуваше благоволението на всички политици в продължение на 12-15г, от всички бои и партии без изключение. с доган обаче бяха съдружници, а прасчо пеевски е компрадор или наместник на доган в бизнес делата, той няма самостоятелна роля в тази и всички останали истории. и банката беше съборена защото се скараха доган и цветан, а се скараха защото доган поиска всичко общо - БТК, НУРТС, ДУНАРИТ и т.н. за себе си. цветан отказа и започна патакламата, резултата е ясен, да влезе убития а простия българин да плати масраф от 4-5 милиарда лева! това е основната причина за краха на КТБ - БЕЗГРАНИЧНАТА АЛЧНОСТ И УВЕРЕНОСТ НА ДОГАН, ЧЕ НИКОЙ НЕ Е НАД НЕГО И ЧЕ МОЖЕ ДА СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА С ТОЗИ ПРОСТ НАРОД!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Един от многото

  30 Март 2015 6:45ч.

  Само един като Пино4ет им трябва да ги събере на стадиона и..............

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ха ха ха

  30 Март 2015 6:48ч.

  Сега всички политици ще треперят за живота на банкера. Браво на Василев,един дин ще го търсят да оправя икономиката на България. Чули ли сте икономист да се изказва по-точно, компитентно и откровенно. А политиците всички на стадиона като в Чили. Браво и на Дачков,пази се братко!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радев

  30 Март 2015 7:17ч.

  Поздравления, Яворе! Сега можеш да си запушиш носа и да си сложиш дъждобран, че Недодялко вече включи лайномета. Утре ше има залп и от вестниците на Шопара. Разбрах, че щше участваш сутринта в сутрешните болокове - не ги оставяй да изместват темата към теб, както стана с \"Мишо Бирата\". Обърни внимание на десетките милиони, които Василев е дал на най-долните мърши в журналистиката - Блъсков, Тошев, Гочева, Батков, Недодялко и компания.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • huhu

  30 Март 2015 7:19ч.

  CIGANSKA RABOTA

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • галин

  30 Март 2015 7:35ч.

  А дали е истина всичко това

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радев

  30 Март 2015 7:54ч.

  Поздравления, Яворе! Сега можеш да си запушиш носа и да си сложиш дъждобран, че Недодялко вече включи лайномета. Утре ше има залп и от вестниците на Шопара. Разбрах, че щше участваш сутринта в сутрешните болокове - не ги оставяй да изместват темата към теб, както стана с \"Мишо Бирата\". Обърни внимание на десетките милиони, които Василев е дал на най-долните мърши в журналистиката - Блъсков, Тошев, Гочева, Батков, Недодялко и компания.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ДПС и ГЕРБ модел

  30 Март 2015 7:56ч.

  Не го ли виждате - те ще мълчат защото има доказателства и той ще мълчи защото няма да го закачат. Резултатът само е че държавата ще му плаща още милиарди т.е. пак робите преебани.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Васик

  30 Март 2015 8:06ч.

  Толкова дълго интервю, а не казаха нищо за парите на Вежди....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джери

  30 Март 2015 8:38ч.

  Моля г-н Дачков за аудио-файл ! Искам да чуя интервюто с моите уши и тогава ще го поздравя,макар че не го ценя много,като журналист . Благодаря !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вики

  30 Март 2015 10:10ч.

  В обстойното интервю липсва основен въпрос : Къде бяхте Вие, г-н Василев, докато Вашите врагове и държавата ограбваха банката? Всичко, за което говорите сега, не Ви ли беше известно. Ако наистина сте честен и почтен, значи сте лош стопанин. А Явор да не се снима в профил, преди да поотслабне.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 112264 читатели до този момент

  30 Март 2015 10:24ч.

  Убийствена популярност за България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жълта преса

  30 Март 2015 10:49ч.

  Колко ли е \"скъпа \"любовта\"на Цветелина Янева и Пеевски\"????...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Емил

  30 Март 2015 11:08ч.

  Е ,господин Василев…….. ето че идва време всеки да плати за грешките си! Приемайки голяма част от думите ви за истина ,макар и много хора да се опитват да ви опровергаят ., искам да ви кажа следното: Ако вместо да правите бизнес с хората които ви закопават в момента(знаейки ясно какви са ), и разполагайки със средствата които те са държали в банката(КТБ) макар и срещу заплащане (лихва), дарявайки средства за предизборните кампании на политиците за които знаете толкова много ‘нечистотии’ , бяхте помислили реално че един ден голяма част от тях ще ви завидят и ще посегнат към ‘вашето’ , вместо всичко това можехте да се огледате наоколо за малкото истински и честни патриоти (сигурен съм че сте видели такива ,явно сте доста проницателен) сформирайки силна политическа група от такива личности и поддържайки ги можехте да се защитите от това посегателство.И от всичко това щеше да се възползва и цялата ни държава, Но не всички вие виждайки ясно мътилката в бедната ни държава вместо да я почиствате се възползвате от нея и продължавате да си ловите балъци спокойно. Но не се притеснявайте , един ден на хората които ви крадат в момента ще им се случи същото , и тогава сигурно ще получите възмездие, възмездие което в момента получават други хора, на които по пътя си нагоре сте сторили нещо подобно. И така господа БАНКЕРИ, ОЛИГАРСИ, БИЗНЕСМЕНИ, и прочие съдбата на всички ви е такава! Вълкът рано или късно остарява и тогава става за ……… на кучетата. (Които преди са чукали и висели пред вратата му)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ahaha

  30 Март 2015 11:26ч.

  охо тука виждам тролчетата на свинята и престъпника Пеевски

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Chedomir

  30 Март 2015 14:31ч.

  На 20 юни 2014 симеон дянков влиза в надзорния совет на ктб. Интересен факт,който не се кокоментира. Защо ли ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • chedomir

  30 Март 2015 14:34ч.

  На ВТБ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • слепи и глухи

  30 Март 2015 15:34ч.

  Докато не паднат главите на политиците от последните 5 правителства и от временните 2 правителства и докато не бъдат вкарани в затвора последните 3 главни прокурора и последния президент с 2 мандата нищо няма да се промени. Напротив ще става все по-лошо. Това интервю вместо да стимулира незабавна остра реакция, протести и сваляне на това правителство ще послужи само за из ускане на парата. Защото популацията е много тъпа и не вижда по-далече от носа си. Те просто не разбират, че цялата тази история гизасяга много директно независимо дали имат пари, в която ида е банка или не. Бъркатви ни в джоба, анаправо в устата и изваждат залъка от там. Изглежда и това не се усеща. Мъртва страна осеяна с мъртъвци и няколко хиляди лешояда, които пируват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фагот

  30 Март 2015 15:36ч.

  Интересно е дали има записи от заплахите за живота му в случай че не прехвърли дялове. Ако не - всичко е думи срещу думи. Как да знае клетият читател на чии думи да вярва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • крал артур

  30 Март 2015 15:59ч.

  Пеевски и компания са доказани престъпници. ДПС усвоиха и ресурса на връзките с руските икономически интереси. ДПС е корпорация, която се управлява не като политическа партия, а една фирма

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Възмутен гражданин

  30 Март 2015 16:56ч.

  Това интервю прилича на защитна пледоария за нещастния честен човек Цветан Василев - жертва на лошите политици - Бойко Борисов и Делян Пеевски. SPV - special purpose vehicle! са фирмите със специално предназначение!! в които са отишли милиардите от банката - от парите на държавните предприятия и лакомите за неестествено големи лихви немислещи хора, за да се закупят най ценни активи от българската държава!!! И от интервюто се подразбира че е в реда на нещата ! тези фирми да са си собственост не на държавата, ами на Цветан Василев! Ами и той бил заплашен с покушение! . Сякаш това не е една голяма схема за поредно ограбване на всеки един от нас??? В която участват 3 правителства, а Цветан Василев и банката му са Special purpose vehicle (създаденато средство със специално предназначение - ограбване на 10% от брутния вътрешен продукт в държавата, т. е. от всеки един от нас) Безобразие

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Марков

  30 Март 2015 17:24ч.

  Защо ли се скри в Сърбия, а не при братя Галеви? Може би го пази Сретан Йосич? Какво ли му се готви на Боко? Може и да стане интересно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Istoriata na edin NEPOCHTEN grazhdanin

  30 Март 2015 17:40ч.

  Za tva po-gore staa_apros.Toi,nepochteniat grazhdanin sam si q razkaza v edno protivorechivo v othovorite si intervew.Smetkata e tam niakade-10 mldr.I smetkata e v rycete mu,a toi se pravi na LUD. Dai sega da vidim komentera,koito vinagi e dalech po-interesen.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • истината

  30 Март 2015 17:40ч.

  тъжно но факт , това което казва човека е самата истина. Той е бил част от системата , сега е извън нея. Тази система ще се промени с катаклизъм който да измете всички които я обслужват , и се хранят от нея , на гърба на обикновените хора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Василев Президент !

  30 Март 2015 17:47ч.

  Инициативен комитет да издигне г-н Цветан Василев за Президент на Република България! И да почне да говори...... задължително. Съвсем сриозен съм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Катастрофата

  30 Март 2015 17:54ч.

  Това интервю обезсмисля всичко останало. Остава само биологичния материал и територията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Batko

  30 Март 2015 18:13ч.

  Интервюто е интересно, дано да е и истинско. Хубаво ще е също не само да слушаме изявления, а също и документално да се доказват. Всяка една дума от това интервю следва да се доказва; всяка една дума от изповедта пред нотариус - също. В тая връзка може би ще е добре за сайта/ Дачков да поискат два-три основни документа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до кога?

  30 Март 2015 18:17ч.

  Истините за така наречения \"елит\" ще са болезнени. И трябва на народеца да му светне лампичката какво продължават да ни причиняват наште \"управници\". Оня Искров го предупреждавали, че се готви покушение над банката, а той си бездействал, ли бездействал.... Просто така му е било угодно или е изпълнявал нечии заръки???!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до кога?

  30 Март 2015 18:17ч.

  Истините за така наречения \"елит\" ще са болезнени. И трябва на народеца да му светне лампичката какво продължават да ни причиняват наште \"управници\". Оня Искров го предупреждавали, че се готви покушение над банката, а той си бездействал, ли бездействал.... Просто така му е било угодно или е изпълнявал нечии заръки???!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ideyazabulgaria

  30 Март 2015 18:26ч.

  Интервюто на политически шарлатанин , съвсем поръчково на медията на тъмносините комунисти „Гласове“ тиражирано от нейните дъщерни фирми. Пълно с тлъсти лъжи, маинпулации, демагогия, насочено за баламите, но не и за умеещите да мислят и познаващи практиката на Европа от Хърватсто на запад. Целта е да се прикрият действията на правителството и неговия водач -олигарх № 1 на партия ГЕРБ- Бойко Борисов и неговия шофьор и първи слуга тъмносиния рИформатор Радан Кънев, двоен слуга- първо на Куневица и второ на Борисов заради Къневица. Още 2010 г в.-СЕГА изнесе данни, че в КГБ се въртят 70% от държавните пари- от държавния бюджет, резерва. НОИ- това прави минимум 25 милиарда лева. Тези милиарди държавни пари са направили милиарди печалба от най-висоите лихви в света. Къде са те, защо не са влезли в държавната хазна, след като са пари на данъкоплатците? Но Цветан Василев нищо не говори за тях. Отделно Искров беше изплюл по невнимание камъчето , че в КТБ има 12 милиарда лева дефицит, те е липсващи пари, за тях Цветанов също нищо не говори. Къде са тези пари? Пеевски е събирателно име, склад на крадени пари на величията на ДПС, под мъдрото ръководство на Партията, предоставила им за вярна служба ниша в българската икономика и отворила вратите на властта пред ДПС да се добере до държавната хазна и да бърка дълбоко. Знае се добре че Искрав е служил доста гъвкаво на всички олигархични клана на 3 правителства и сега БНП печата на поразия пари и най-престъпно, за да запълни дупката. А добрия слуга Бисеров-мълчи и реди локуми като Цветан Василев. 34 милиона дълг само на БСПарските вестници на Тошо Тошев, Венелина Гочева, Петьо Блъсков и Тодор Батков  , чийто собственици са от средите на българи-руските олигарси. А къде са дълговете на изданията на Пеевски и тъмносините СДСаристи, владеейки другата част от българската медийно пространство? До уши са потънали в дългове, но не го казват на всеослушание, защото са управляващи сега и могат да бъркат в държавата хазна за да си потушават дълговете „на тъмно“. Ако се приложи главното правило на европейската правова държава на най развитите европейски страни от северна и средна Европа- проверка произхода на началния капитал, ще се види, че зад фигурата Цветан Василев се крие Цветелина Бориславова( фифти фифти с Борисов) и Катарския фонд ,докаран от Доган в България 2010 година, те са владеещи мажоритарния пакет акции, а Цветан Василев е тяхно поставено лице, помпано да дава такива дезинформиращи интервюта. Оказа се и друго ,че Цветан Василев страда от въпиещо политическо невежества, да не знае ,че „ олигархия“ значи- „обединение на корпоративни интереси с властта и политиката“ ( конфликт на интереси) и е присъща само за неолибералните държави( САЩ Русия … ), където това разделение не е въведено в законодателството , а там където е споменато няма добре работеща правова държава да го съблюдава, като България. В западна Европа от севера до юга има друг вид държава и коренно различна от неолиберлалната- социалната европейска държава, в чийто законодателство е въведено ¤разделението на корпоративните интереси от властта и политиката¤ и жестоко се съблюдава от тяхната отлично работеща правова държава. Затова там няма и не се позволява раждането на олигархиа, едрите корпорации и едрия капитал не управляват нито партиите, нито държавата, там има богати хора, но на тях не се дава власт нито да управляват държавата. У нас има и нещо друго, останка от тоталитарната комунистическа власт- намиране на съдебната власт под политическа шапка. Причината е в мисленето на комунистите, които управляват и преди 1989 г и след 1989 г в две системи- преди 1989 г. в комунистическа, след 1989 г- в нова -неолиберална, продържават да управляват със старото си мислене и поведение, всичко слагат под политическа шапка, за това и прокуратурата е послушна и седи в една кола заедно с управляващите. Сините комунисти са един от олигархичните кланове на нелибералната система у нас, свързан от самото си начало с руската олигархия, но пък пазещ крадените си от нас пари на сигурно място - в банките на американската олигархия. Това ги е направило разногледи, не знаят на кого на кого по добре да служат- на предводителят на руската олигархия Путин или на предводителят на американската-Сорос. Затова ще си пеят подобни дезинформиращи интервюта с политически шарлатани, за да прикриват следите си! Амин! Ideyazabulgaria.org , facebook.com/ideyazabulgaria

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • edna druga istina

  30 Март 2015 18:29ч.

  A be,znaete za onq ciganin,deto s edin burkam kiselo mliako iskal da podkvasi moreto,nali?Ta i toq,intervewiraniat i toi se vturnal da pravi mangizi v mytna voda,ripal,ripal i se nadenal.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ясна

  30 Март 2015 18:34ч.

  Разковничето на името КТБ и на настоящото положение на Цв. Василев: \"За да пазя банката, аз трябваше да правя други услуги през целия този период. - Какви услуги? - Различни.\"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • milefff

  30 Март 2015 18:38ч.

  Цветан Василев отново нагло лъже и се чуди как да замаже положението. Според мен цялото това интервю е с цел да се дигне пушилка и да не се говори за порочната сделка за 1 евро, както и за това, че все още Василев не е в затвора и се крие. Отклоняване на вниманието на обществото. Я да ми обясни този мошеник като тези фирми не са негови, а на банката в качеството си на какъв ги продава? В самото си интервю си противоречи за това. Хем в началото казва, че фирмите са на банката, а няколко въпроса по-долу казва, че ако тази фирма не поеме всички задължения на фирмите към банката, той първи ще иска разваляне на сделката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  30 Март 2015 18:44ч.

  И аз съм на мнение, че Дачков направи удар с това интервю. И мисля заслужено. Журналисти в България няма, освен с изключение на Дачков, Волгин и още няколко други. Но това трябва да е началото на поредицата от разкритията около аферата КТБ. Завесата започна малко да се повдига, но сцената трябва да бъде осветена изцяло. Историята на рухването и умишленото унишожаване на КТБ е история на българския елит - политици,шефовете на почти всички държавни институции, съд, следствие, прокуратура и не на последно място на продажните български медии. За мен последните са най-жалки, но вредите, които те нанасят на българското общество са най-големи. Без съмнение Цветан Василев казва истината, но не цялата. Браво на Дачков, но не трябва да спира до тук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Милен

  30 Март 2015 18:50ч.

  Дачков нагло лъже или просто е некомпетентен и неподготвен по темата. Как точно на ПИБ са дали 1.5 млрд. лв. като бяха 1.2 млрд. Ама какво са то едни 300 млн. лв. разлика за един пишман журналист? Как за ПИБ можело, а за КТБ не можело така едни 2 млрд. лв. да се дадат. Е да ама има леката подробност, че ПИБ ЕК ги провери и даде разрешение, докато КТБ си беше бездънна каца.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Муто

  30 Март 2015 19:04ч.

  Коментар - единствен. Кажи кои са хората. В прав текст, с имената.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Продажните български медии

  30 Март 2015 19:24ч.

  Историята на рухването и умишленото унишожаване на КТБ е история на българския елит - политици,шефовете на почти всички държавни институции, съд, следствие, прокуратура и не на последно място на продажните български медии. За мен последните са най-жалки, но вредите, които те нанасят на българското общество са най-големи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • klick

  30 Март 2015 19:30ч.

  Програмата за завладяване на българската територия от русия продължара успешно. Плавителството ни ще може ли и иска ли да защити българските интереси? Първата стъпка е пълна публична информация с имена и данни. Но......гарван гарвану око вади ли? Голяма метла е необходима, но има ли граждани да я размахат? За 26 години не се намериха. А сега? Това е най-важният въпрос. Без положителен отгвор на този въпрос самото съществуване на българия днес остава под въпрос.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БТК

  30 Март 2015 19:34ч.

  Действията на някои политици и близките до тях медии от последните дни показват, че целта им не е КТБ да си получи парите, а да се овладее собствеността върху БТК и другите предприятия. За да може след това активите да бъдат разпродадени на безценица, но на правилните хора. А че тези постъпления няма да покрият задълженията към банката, никой не го е еня.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗЗД

  30 Март 2015 19:41ч.

  НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ГЛАСОВЕ ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНА, ЗАРАДИ ТИРАЖИРАНИ НАГЛИ ЛЪЖИ? НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ГЛАСОВЕ ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНА, ЗАРАДИ ТИРАЖИРАНИ НАГЛИ ЛЪЖИ? НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ГЛАСОВЕ ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНА, ЗАРАДИ ТИРАЖИРАНИ НАГЛИ ЛЪЖИ? НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ГЛАСОВЕ ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНА, ЗАРАДИ ТИРАЖИРАНИ НАГЛИ ЛЪЖИ? НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ГЛАСОВЕ ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНА, ЗАРАДИ ТИРАЖИРАНИ НАГЛИ ЛЪЖИ? НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ГЛАСОВЕ ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНА, ЗАРАДИ ТИРАЖИРАНИ НАГЛИ ЛЪЖИ? НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ГЛАСОВЕ ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНА, ЗАРАДИ ТИРАЖИРАНИ НАГЛИ ЛЪЖИ? НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ГЛАСОВЕ ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНА, ЗАРАДИ ТИРАЖИРАНИ НАГЛИ ЛЪЖИ? НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ГЛАСОВЕ ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНА, ЗАРАДИ ТИРАЖИРАНИ НАГЛИ ЛЪЖИ? НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ГЛАСОВЕ ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНА, ЗАРАДИ ТИРАЖИРАНИ НАГЛИ ЛЪЖИ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Към ЗЗД

  30 Март 2015 19:43ч.

  Наглите лъжи се тиражират единствено от свинските медии, както и от ПИКльовците на Недялко! Време е за международно разследване на Пеевски, Доган и Борисов!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван

  30 Март 2015 19:48ч.

  Чета коментарите на интервюто. Едни браво, други лъже,трети да каже всичко. Вече и за най-голямите тъпанари е ясно, какво става в държавата през последните 25 години. Без значение дали е Иван Костов, Сергей Станшев, Ахмет Доган, Бойко Борисов. А на всички Вас, които коментирате искам да кажа: ДУМИТЕ СА ВИ КУБ НИЩО ВЪРХУ БЯЛА ХАРТИЯ. И НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ ПО ТОЗИ НАЧИН. Българите няма да живеят по-добре. Българите няма да са по-щастливи. Българите няма да имат повече самочувствие. България няма да бъде по-богата и провова държава. Няма да бъдем по-честни и достойни. Децата ни няма да живеят по-добре. Това е. Всеки да си прави избодите, какво е необходимо да се направи за да се СПАСИ държавата. П.С. Браво на журналиста, че е пуснал интервюто, независимо дали е платено или не. Само по себе си то ще накара много хора да се замислят сериозно, до къде стигнахме в търпението си към политическата класа в България

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  30 Март 2015 19:49ч.

  Всички в тази държава \\\"бръмчат\\\" на SPV-та...били те физически или юридически. (...Някои са особено атрактивни и курпулентни). Много малко са тези от тях, които признават участието си в управлението на креатурите си. Затова няма как да се излезе от ситуацията , освен да се даде прокуратурата на концесия за 5 години на румънците , които все повече доказват , че са осъзнали , че полиците трябва да служат на народа , а не обратното и затова ги поставят на мястото им.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нора

  30 Март 2015 19:56ч.

  Браво на Явор Дачков! На това се казва смелост - да се изправиш срещу лъжите на тези, които имат нахалството да претендират да управляват държавата ни, а в същност да я ползват за да увеличават своето богатство ЗА НАША СМЕТКА, сам да застанеш срещу пропагандираните тези на ония, които се кълнат, че ни спасявали - тези, набивани в главите ни през цялата медийна империя на олигархията, паразитираща върху умиращото тяло на българския народ - да, това е смелост, за която дължим поклон! Браво Яворе!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ideyazabulgaria

  30 Март 2015 19:59ч.

  Сините комунисти са един от олигархичните кланове на нелибералната система у нас, чийто централа преди няколко месеца се оказа регистрирана на адреса на КТБ и което говори ясно, че са едни от участниците в престъплението на Цветан Василев. Клана на сините комунисти е свързан от самото си начало с руската олигархия, но пък пазещ крадените си от нас пари на по-сигурно място - в банките на американската олигархия. Това ги е направило разногледи, не знаят на кого на кого по добре да служат- на предводителят на руската олигархия- Путин или на предводителят на американската- Сорос. Затова ще си пеят подобни дезинформиращи интервюта с политически шарлатани, за да прикриват следите си! Амин!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданин - плащач

  30 Март 2015 20:06ч.

  Рейтинг: 2698 Неутрално 30 мар 2015 12:56 22 - + Ето как стават нещата в България. Някой си основава банка. Дава високи лихви и привлича депозити. С тях купува някъкви фирми и ги обявява за свои, ама\'\' тайно\'\', та никой да не знае чий са. Когато свършват парите, закрива банката и обявява фалит. Вложителите си получават всичките или част от вложените средства от държавата. По точно от гражданите, които нямат нищо общо с банката. А, Някой си, ПРОДЪЛЖАВА ДА Е СОБСТВЕНИК НА КУПЕНИТЕ С ЧУЖДИ ПАРИ ФИРМИ. Държавата си трайка, щото всичко си е по закон. И накрая, Някой си, ще вземе да осъди държавата в Страсбург, щото му е очернила името. И обезщетението пак ще платят гражданите, които нямат нищо общо с банката. Но, за беда имат много общо с държавата. С тази държава! Докладване на модератор Рейтинг: 2698 Неутрално 30 мар 2015 12:56 22 - + Ето как стават нещата в България. Някой си основава банка. Дава високи лихви и привлича депозити. С тях купува някъкви фирми и ги обявява за свои, ама\'\' тайно\'\', та никой да не знае чий са. Когато свършват парите, закрива банката и обявява фалит. Вложителите си получават всичките или част от вложените средства от държавата. По точно от гражданите, които нямат нищо общо с банката. А, Някой си, ПРОДЪЛЖАВА ДА Е СОБСТВЕНИК НА КУПЕНИТЕ С ЧУЖДИ ПАРИ ФИРМИ. Държавата си трайка, щото всичко си е по закон. И накрая, Някой си, ще вземе да осъди държавата в Страсбург, щото му е очернила името. И обезщетението пак ще платят гражданите, които нямат нищо общо с банката. Но, за беда имат много общо с държавата. С тази държава! Докладване на модератор

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ideyazabulgaria

  30 Март 2015 20:35ч.

  До Гражданин - плащач! Прав си, това е сега България. Но това си е по принцип при неолибералната държава- САЩ, Русия.., а България е копие на САЩ но получила модела си от Русия. Подобна държава няма в западна Европа, в най-развитите страни от северна и средна Европа управляващи ЕС, чийто социален модел е коренно различен от този на САШ и тяхната правова държава се движи по други правни норми от американската. Въпросът го развивам горе в дългия ми коментар.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • egati darzhavata

  30 Март 2015 20:39ч.

  da se ostavi na edin cigoiner da q razigrava.da e bil arestuvan ovreme,ta sega da dava pokazania i da vrashta parite na horata.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тя

  30 Март 2015 20:48ч.

  Въпросът \"Знаеш ли какво правиш?\" има една конотация, която твърде втренченият в амбициите си реципиент обикновено пропуска, а тя гласи: \"Внимавай какво правиш, защото ако нещо се обърка, оставаш сам.\" От цитираните (все пак) само две реплики, извадени от контекст, може да се заключи, че Искров е предупредил Цецо именно за онова, което на него най не му се е искало да чуе и не е чул. Цецо въобще храни едни направо наивни вярвания по отношение на човешкия фактор и силите, които го движат и точно този фактор провали иначе перфектно измислената схема. Искам да подчертая обаче, че не казвам това в смисъл \"Цецо не е бил достатъчно добър\", напротив - беше толкова добър, колкото някой може да бъде, просто има неща, които не са във властта и възможностите на никой човек. Затова Цецо, мисля, че започна да ти се изяснява откъде всъщност дойде силата на лилипутите да те съборят - не е от принципа, изписан върху Народното събрание, дори да изглежда така...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Медийната империя на олигархията

  30 Март 2015 22:27ч.

  Медийната империя на олигархията, паразитира върху умиращото тяло на българския народ. Браво на Дачков, не трябва да спира до тук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  30 Март 2015 22:43ч.

  Всички в тази държава \\\"бръмчат\\\" на SPV-та...били те физически или юридически. (...Някои са особено атрактивни и курпулентни). Много малко са тези от тях, които признават участието си в управлението на креатурите си. Затова няма как да се излезе от ситуацията , освен да се даде прокуратурата на концесия за 5 години на румънците , които все повече доказват , че са осъзнали , че полиците трябва да служат на народа , а не обратното и затова ги поставят на мястото им.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Елена Енчева

  30 Март 2015 22:57ч.

  В цялата работа няма невинни - има по-малко и повече виновни. По-малко и повече алчни. Факт е, че беше необходимост за цялото българско общество да се даде глас на другата гледна точка на нещата. Склонна съм да взема за истина думите на Василев, поради простия факт, че човека вече е смазан и нахрачен, както той сам казва. Другото, което е, че в работата си като банкер, той е доказан по всички критерии, докато политиците ни носят авторитета на завършили в училище за умствено изостанали. Много е важно да се намери начин, без да бъде убит Цв. Василев, да излязат на показ въпросните заверени при нотариус свидетелства. Ако господинът е толкова устремен да докаже и покаже цвета на гащите на всички забъркани в този скандал, не би трябвало да предизвиква смъртта си, защото това ще се случи... Дето има един лаф: \"Ще ти кажа нещо, ама не, не, няма да го кажа..\" Подобни документи трябва да са обществено достояние, за да знаем ние аджаба какви схеми подкрепяме, за какви хора гласуваме, кой ни дърпа конците, кой си пълни джобовете и в края на краищата да се замислим какво, по дяволите, правим ... Докато ние сме балъци, всички горе ще са тарикати... Призовавам г-н Василев да не чака повече и да избухне с тази информация. Колкото до интервюто - адмирации за колегата Дачков. Не спирайте до тук с темата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КТБ

  30 Март 2015 23:04ч.

  Страхотно интервю! Браво! Успех, г-н Василев!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ideyazabulgaria

  30 Март 2015 23:11ч.

  Елена Енчева, с поръчкова и нагласена информация, нито Василев може да избухне, нито Явор Дачкоффф, . Ще избухнат само будалите, за които е предназначена) ;). Само че Дачкоффф много подценява аудиторията си. Будалите да им вярват в тази наша клета родина ограбена до шушка от мутроолигархията умряха, вече и с лампата на Диоген да търсиш няма да намериш! ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кентавър

  30 Март 2015 23:14ч.

  Много сте крали бе ......пълна национализация на всички банки и мутренски фирми и ешафод на площада ......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кентавър

  30 Март 2015 23:22ч.

  Много сте крали бе ......пълна национализация на всички банки и мутренски фирми и ешафод на площада ......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Елена Енчева

  31 Март 2015 0:20ч.

  В цялата работа няма невинни - има по-малко и повече виновни. По-малко и повече алчни. Факт е, че беше необходимост за цялото българско общество да се даде глас на другата гледна точка на нещата. Склонна съм да взема за истина думите на Василев, поради простия факт, че човека вече е смазан и нахрачен, както той сам казва. Другото, което е, че в работата си като банкер, той е доказан по всички критерии, докато политиците ни носят авторитета на завършили в училище за умствено изостанали. Много е важно да се намери начин, без да бъде убит Цв. Василев, да излязат на показ въпросните заверени при нотариус свидетелства. Ако господинът е толкова устремен да докаже и покаже цвета на гащите на всички забъркани в този скандал, не би трябвало да предизвиква смъртта си, защото това ще се случи... Дето има един лаф: \"Ще ти кажа нещо, ама не, не, няма да го кажа..\" Подобни документи трябва да са обществено достояние, за да знаем ние аджаба какви схеми подкрепяме, за какви хора гласуваме, кой ни дърпа конците, кой си пълни джобовете и в края на краищата да се замислим какво, по дяволите, правим ... Докато ние сме балъци, всички горе ще са тарикати... Призовавам г-н Василев да не чака повече и да избухне с тази информация. Колкото до интервюто - адмирации за колегата Дачков. Не спирайте до тук с темата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Елия

  31 Март 2015 0:39ч.

  А за законността на сделката от 1 евро твърде оскъдно и малко информация...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • айде стига плява

  31 Март 2015 2:56ч.

  василев много велик, василев се грижи за банката, василев иска да помогне на хората, но същият този цветан василев дава активите на стратегически за българската сигурност фирми за по 1 евро на някакъв белгиец, който обаче си е подставено лице с руски господари. връщането на парите не е най-важното в случая, по-важно е държавата ни да не влезе напълно в ръчичките на добрите руски господари. а те са господари и на василев и на пеевски и на доган и на борисов и на първанов и на станишев и на миков и на сидеров и на бареков и на велчев и дянков и още много други. след 1989 г. до 1997 г. в българия на власт бяха другарите от бкп. след 2001 г. на власт са отново другарите от бкп. в периода 1997-2001 г. бяха направени реформи, които извадиха българия от дупката, създадоха финансова система, която обаче следващите правителства използуват само за лично обогатяване и разбира се в служба на руските интереси. другарки и другари дайте да дадем и последните си залъци за да са щастливи българските комунистои и руските им другари, които ние търпим и явно обичаме от 1944 г. та до днес. никой няма право да се оплаква и възмущава. ако сте недоволно досега сте имали десетки възможности да го покажете. какво ви пее Рони Джеймс Дио? Stand up and shout! Но имате ли дупе за това? Не и не.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Брани

  31 Март 2015 2:57ч.

  Горкичкият и непорочен Цветан Василев. Пускам сълза! Ще поплача за него отново, след като го видя зад решетките.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Елия

  31 Март 2015 3:26ч.

  Групата от дружества, които се продават, имат определен обем от дългове към КТБ. Условието да има сделка, което поставих на г-н Луврие, е да погаси дълговете на тези дружества към банката. Това е много важно да се знае и искам да акцентираме силно върху него. Аз ще бъда първият, който ще развали сделката, ако той не направи това. Връщането на дълговете е conditio sine qua non, без което няма сделка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От Виктор

  31 Март 2015 3:41ч.

  Дерзайте Г-н Дачков! Не сте сам. Докато в страната има останали мислещи хора, надеждата за възмездие не е мираж! Прехода е в пика си. А след пик, следва падение. Трябва всичко да излезе наяве. Г-н Василев е човек, който е способен, да влезе в историята. Нека господ бъде с Вас!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bati liusi

  31 Март 2015 4:30ч.

  май няма държава всички от БСП ДПС и останалите мястото им е в затвора ОКРАДОХТЕ ДЪРЖАВАТА !!!!! НЯМАТЕ ЛИ СРАМ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • галин

  31 Март 2015 5:26ч.

  А дали е истина всичко това

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • NB

  31 Март 2015 5:39ч.

  Ауууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу!УЖАС

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Явор Дачков

  31 Март 2015 6:17ч.

  В интервюто се споменава за две групи,които са атакували банката. Едната е ясна- на Пеевски и ДПС. Другата г-н Дачков,е пак политико-икономическа и в нея основните играчи са Б. Борисов,Пашата,Котараците и Б.Манчев.Те заедно с първата група съсипаха банката,а оттогава двете групи работят заедно. Попитайте по-настоятелно следващия път Цв.Василев за вторите-доста интересни неща може да разкаже.Например за енергетиката,за ,,Белене\",за схемите за източване на проекта...Но докато това правителство е на власт-абсолютно нездравословно е да се прибира в България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • онзи

  31 Март 2015 6:51ч.

  ..Април, 2014 г. Странно съвпадение, бърз обяд межди И.Искров, М. Велчев и Т. Дренска в ресторанта на К. Домусчиев... 90 % от времето говорят за мустаци, банки и....футбол. Велчев изглежда угрижен, Искров му е през ... и се смее шумно на собствените си плоски \\\"измьекани\\\" шеги, а Дренска...тя просто се черви на масата, какво друго...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Олигофрен

  31 Март 2015 7:02ч.

  абе аз много, много не разбирам, ама леко някак ми идва доста наведено това интервю, с почти единствено отворени въпроси, другите пък са като подлагане на репетиция в театъра- \"дай ми\" - \"на ти\" та да върви монолога като диалог (интервю в случая). Ако Дачков е журналист, то Тома Томов и Дмитри Иванов са миньори... И нито дума за Огнян Донев, KPMG, Данчо Данчев... вярвам на всички и на никого, къде се намираме, по дяволите?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Олигофрен

  31 Март 2015 8:06ч.

  абе аз много, много не разбирам, ама леко някак ми идва доста наведено това интервю, с почти единствено отворени въпроси, другите пък са като подлагане на репетиция в театъра- \"дай ми\" - \"на ти\" та да върви монолога като диалог (интервю в случая). Ако Дачков е журналист, то Тома Томов и Дмитри Иванов са миньори... И нито дума за Огнян Донев, KPMG, Данчо Данчев... вярвам на всички и на никого, къде се намираме, по дяволите?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Quest

  31 Март 2015 8:19ч.

  В това интервю мустакатия нищо не казва по същество, а само предупреждава бившите си аверчета, че може да проговори. На тях обаче не им пука, защото притежават прокуратурата, а той просто ще се самоинкриминира. Дори в това интервю Цветанов казва неща, за които цацатурата на Пеевски може да го подгони. Изобщо тъпа стратегия да се оплакваш на армеския поп. Най-добре е да изчака да фалират банката окончателно и след това да осъди държавата за милиарди и да отиде да си ги консумира на спокойствие в Монако например.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Георги

  31 Март 2015 15:14ч.

  От такава лакома Ламя и Свети Георги не би могъл да ни спасява!Както рекъл шопа \"ойде коньо у ряката\" и потъна ептен! Е па неке да видиме бел ден!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • осман

  31 Март 2015 18:39ч.

  като гледам българе какви ги вършите скоро ще правите метани

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БАЙ НИКОЛАЙ

  31 Март 2015 19:17ч.

  БРАВО ДАЧКОВ, ПРОДЪЛЖАВАЙ ТАКА, В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ РОДЯТ ТАКИВА ХОРА- СМЕЛИ ЗА ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ ТАЗИ ТИНЯ КЪДЕТО СЕ НАМИРА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.НЕКА ВИДЯТ ХОРАТА КОИ НЕ УПРАВЛЯВАТ. АКО ПРОДЪЛЖАВА ТАКА СЛЕД ДВАДЕСЕТ , ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА Я ИМА. НАРОДЕ НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ, ТРЯБВА ДА СЕ УЧИМ ОТ РУМЪНЦИТЕ, ДОКАТО НЕ ВЛЕЗАТ ВИНОВНИЦИТЕ В ЗАТВОРА НАРОДА ЩЕ СТРАДАМЕ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вуйчо

  31 Март 2015 19:27ч.

  В началото някои питаше колко е взел Дапков за интервюто с Василев от Русия Аз не знам кой плаща на Дачков/САЩ,Израел,Русия,.../,но се радвам, че това /поръчково интервю /е прочетно от 184652,а отношение са написали 153.БРАВО ДАЧКОВ.Малко сте,но още Ви има.А защо ли Боко е приел Василев в гаража???За да няма пак \"Ало Ваньо,Найденов и т.н.\"Боже,боже-пребери версийте си\",ако те има...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мутрата пак лъже овцата

  31 Март 2015 20:00ч.

  След криминалната среща, за Която Цветанов спомена в интервюто за да предупреди Боко Тиквата за банката Тиквата се закле, че Цецо с риск за живота се е срещнал с него само за да му се извини за някакви протести на Дудука и после добави, че не са го питали само дали кърми.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пловдив подкрепя Василев

  31 Март 2015 22:16ч.

  ДА се предадем на Германия,Да станем немска провинция,Вероятно ДАНС и НСО имат бюджет 100 млн лева ,толкова биха стрували 30 немски експерти за 5 години напред.Да наблюдават отблизо 1 година гратисно,после национален референдум да им се даде изцяло властта.Парламента да фигурира само безгласно,след като25 години буксуваме ДА ПОИСКАМЕ ПОМОЩ от другарче -АНГЕЛА МЕРКЕЛ-сами още 50 години ще тънем в нищета заради паразити като Пеевски-шефа на ДАНС-ха ха ха.Ако се гласува с референдум в рамките на евросъюза все ще се намерят морални юристи да прокарат някаква демократична форма на немска диктатура ,колкото и комично да звучи.Може и на ЮАР да станем северна провинция,пак ще е по-добре от сега.Без форсмажорни мерки мин.50 години още мъка.Чили или Китай -----за недоказани доходи -СМЪРТ на стадиона , а ние ,,ЗА шеф на ДАНС,,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пловдив подкрепя Василев

  31 Март 2015 22:16ч.

  ДА се предадем на Германия,Да станем немска провинция,Вероятно ДАНС и НСО имат бюджет 100 млн лева ,толкова биха стрували 30 немски експерти за 5 години напред.Да наблюдават отблизо 1 година гратисно,после национален референдум да им се даде изцяло властта.Парламента да фигурира само безгласно,след като25 години буксуваме ДА ПОИСКАМЕ ПОМОЩ от другарче -АНГЕЛА МЕРКЕЛ-сами още 50 години ще тънем в нищета заради паразити като Пеевски-шефа на ДАНС-ха ха ха.Ако се гласува с референдум в рамките на евросъюза все ще се намерят морални юристи да прокарат някаква демократична форма на немска диктатура ,колкото и комично да звучи.Може и на ЮАР да станем северна провинция,пак ще е по-добре от сега.Без форсмажорни мерки мин.50 години още мъка.Чили или Китай -----за недоказани доходи -СМЪРТ на стадиона , а ние ,,ЗА шеф на ДАНС,,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пловдив подкрепя Василев

  31 Март 2015 22:18ч.

  ДА се предадем на Германия,Да станем немска провинция,Вероятно ДАНС и НСО имат бюджет 100 млн лева ,толкова биха стрували 30 немски експерти за 5 години напред.Да наблюдават отблизо 1 година гратисно,после национален референдум да им се даде изцяло властта.Парламента да фигурира само безгласно,след като25 години буксуваме ДА ПОИСКАМЕ ПОМОЩ от другарче -АНГЕЛА МЕРКЕЛ-сами още 50 години ще тънем в нищета заради паразити като Пеевски-шефа на ДАНС-ха ха ха.Ако се гласува с референдум в рамките на евросъюза все ще се намерят морални юристи да прокарат някаква демократична форма на немска диктатура ,колкото и комично да звучи.Може и на ЮАР да станем северна провинция,пак ще е по-добре от сега.Без форсмажорни мерки мин.50 години още мъка.Чили или Китай -----за недоказани доходи -СМЪРТ на стадиона , а ние ,,ЗА шеф на ДАНС,,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Юротрол

  01 Апр 2015 7:38ч.

  Харесвам интервюто - повдига завесата над \'публичните тайни\' от самия първоизточник. По този повод ми дойде един въпрос: знае ли някой, дали Пеевски и Цацаров не са рода /братовчеди/? Мааму стара, ама много си приличат, пък имат и гръцка родова жилка...?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ммм

  01 Апр 2015 8:35ч.

  Като ги гледам тия двамата нямат акъл и гащите да си вържат, камо ли да измислят такива сложни схеми. Тогава. Кой стои зад тях...? Отговора не е толкова труден, колкото изглежда!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • името

  01 Апр 2015 9:29ч.

  Ако още не сте разбрали защо се прави това съсипване на институциите и фалиране на предпвиятия от парашутисти и мутри, ще ви кажа: Прави се с цел да се завземе властта, тотална власт, диктатура по мутренски. Вярвайте им когато ви говорят че това не можело да стане понеже сме в нато и ес, че кои са НАТО и ЕС в действителност и кои интереси те представяват?? на колко държави те помогнаха или попречиха да не бъдат разгрумени ?? ... п.с. докато слушате \\\"истината\\\" от телевизията и нейните \\\"журналисти\\\" а не от хората около вас, до тогава ще бъдете манипулирани. Огледайте се, чуйте какво мисли човека до вас другото е шменти-капели

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • sos

  01 Апр 2015 18:15ч.

  добре де като е такава жертва да се върне в България, а не да пуска някви\"сензации\" от Сърбия. трябва да има някаква справедливост за случилото се с КТБ и пари на хората

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Към sos

  01 Апр 2015 21:11ч.

  Да се върне в държава, която се управлява от Тиква, Прасе, Мента и Сокол? Държава, в която прокуратурата и съдът са зависими пряко от политическа флора и фауна? За какво да го прави? Василев ще разкаже за всичките им издевателства там, където трябва - в Брюксел! И така ще защити не само себе си, а и всички несправедливо обвинени. Спомнете си само за гаврата със служителките на КТБ от миналото лято и безумните обвинения за чували и тем подобни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • а сега де

  01 Апр 2015 21:13ч.

  Владеели са целия военнопромишлен комплекс с руски капитали? А сега де?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • не разбирам

  02 Апр 2015 1:24ч.

  Как едно очевидно тежко престъпление остава изобщо неразсредвано. Настрана каква банка е ктб, предумишленото атакуване на действаща банка е тежко престъпление, което се наказва с дълги срокове затвор. Всички до един признават (в това число и прокопиев), че банката биде атакувана. И никой не прави разследване, поне от кумова срама, поне за замазване на очите. Какво е това - чувство за всевластие, безгранична арогантност ,престъпно бездействие или всичкото накуп? И защо никой не споменава този факт?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • не разбирам

  02 Апр 2015 1:27ч.

  Как едно очевидно тежко престъпление остава изобщо неразсредвано. Настрана каква банка е ктб, предумишленото атакуване на действаща банка е тежко престъпление, което се наказва с дълги срокове затвор. Всички до един признават (в това число и прокопиев), че банката биде атакувана. И никой не прави разследване, поне от кумова срама, поне за замазване на очите. Какво е това - чувство за всевластие, безгранична арогантност ,престъпно бездействие или всичкото накуп? И защо никой не споменава този факт?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Важните моменти

  02 Апр 2015 17:00ч.

  Дано повече хора прочетат това интервю много внимателно, защото повече от 9 месеца се тиражират едни и същи неверни неща, манипулира се общественото мнение постоянно...Отклонява се вниманието от съществени за страната ни моменти. Никой не споменава за лошия финансов имидж след изкуствения фалит на КТБ, липсата на интерес от чуждестранни инвеститори, претърпените загуби в бизнеса и индустрията и безброй други интересни неща, за които всеки българин трябва да се замисли.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жоро

  03 Апр 2015 22:57ч.

  Фактите говорят по-добре от думите. Да се върне в България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ренегат

  04 Апр 2015 3:28ч.

  Щом наистина се представя за изкупителна жертва, нека да се изправи пред българския съд, но явно реалната ситуация е точно обратната и поради тази причина потърси убежище при съседите в Сърбия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виви

  04 Апр 2015 4:45ч.

  Каква изкупителна жертва? Този мошенник е нагъл, та нагъл. Когато с Пеевски съсипваха бизнеси и грабиха с пълни шепи от държавните пари, нямаше проблеми. Ама сега като изпадна от далаверите и му запари под задника, защото правосъдието все повече го застига и почва вече да се прави на света вода ненапита. Докато този наглец е на свобода, ще пуска постоянно димки, за да разсейва общественото мнение и да не се интересуват хората, защо той не е все още в затвора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Към Жоро

  04 Апр 2015 6:32ч.

  Да се върне в държавата на Пеевски и Борисов? Държавата, която се управлява почти еднолично и където няма разделение на властите? Държавата, в която на съдиите се диктува какво да решат и където \"решенията\" им не могат да се обжалват? Какво да прави тук?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Към Ренегат

  04 Апр 2015 6:35ч.

  Българският съд доказа, че е корумпиран и че изпълнява само политически поръчки. Това е известно в цял свят. Справка мониторинговия доклад на Европейската комисия от януари 2015 г.: http://ec.europa.eu/cvm/docs/com_2015_36_en.pdf

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ме

  04 Апр 2015 19:14ч.

  Айде сега друг му бил виновен ,че източи толкова пари и толкова медии подкупи !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Терапонтий

  04 Апр 2015 22:53ч.

  Е, поне Дачков и трябвало да е изкарал някой олигархически лев с това интервю. То бива слагачество, ама талкова пък \"мазно\"...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мира

  05 Апр 2015 1:54ч.

  На някои хора все им е кисело гроздето: понеже не им харесва какво пише в интервют и не знаят какво да кажат, твърдят, че е платено. Избивайте комплекси на друго място. Например - в \"Пик\"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фриц Клингенберг

  05 Апр 2015 4:33ч.

  Е така е то, развод по български с Пеевски! Сега да му мисли, както казваше Пилат. А Пеевски и компания отдавна са се сложили на едни презокеански партньори, ето откъде му дойдоха на този проблемите. Да беше само Пеевски, да го преглътнем, ами то целия бивш комунистически истаблишмънт в т.нар. служби за сигурност. Това същността на проблематиката. Иначе за същността на парите е прав, но не и за собственото си причастие към техния \"правилен\" оборот!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Елай

  05 Апр 2015 5:16ч.

  С малка надежда разкритията да помогнат за подобряване на ситуацията в България, която за съжаление е безнадеждна.Да се освободим от тези \"пиявици\" захапали снагата на народа и почти са го обезкръвили.Да дойдат честни и родолюбиви българи и да ни помогнат да тръгнем по верния път.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Недялко

  07 Апр 2015 22:12ч.

  Истината излиза наяве и да му мислят псевдоуправляващите. Браво на Василев!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Ганю Банкянски

  10 Апр 2015 19:37ч.

  ДА ИДВА ПРИКРИВАТУРАТА И НАП. СЪД ЗА ДАЧКОВ, ПОПЪРЖА КНЯЗА. ДА МУ ПРАТИМ ДАНКО ХАЙРСЪЗИНА И ХАМАЛИТЕ. ДА ИДВА ПРИКРИВАТУРАТА И НАП. СЪД ЗА ДАЧКОВ, ПОПЪРЖА КНЯЗА. ДА МУ ПРАТИМ ДАНКО ХАЙРСЪЗИНА И ХАМАЛИТЕ. ДА ИДВА ПРИКРИВАТУРАТА И НАП. СЪД ЗА ДАЧКОВ, ПОПЪРЖА КНЯЗА. ДА МУ ПРАТИМ ДАНКО ХАЙРСЪЗИНА И ХАМАЛИТЕ. ДА ИДВА ПРИКРИВАТУРАТА И НАП. СЪД ЗА ДАЧКОВ, ПОПЪРЖА КНЯЗА. ДА МУ ПРАТИМ ДАНКО ХАЙРСЪЗИНА И ХАМАЛИТЕ. ДА ИДВА ПРИКРИВАТУРАТА И НАП. СЪД ЗА ДАЧКОВ, ПОПЪРЖА КНЯЗА. ДА МУ ПРАТИМ ДАНКО ХАЙРСЪЗИНА И ХАМАЛИТЕ. ДА ИДВА ПРИКРИВАТУРАТА И НАП. СЪД ЗА ДАЧКОВ, ПОПЪРЖА КНЯЗА. ДА МУ ПРАТИМ ДАНКО ХАЙРСЪЗИНА И ХАМАЛИТЕ. ДА ИДВА ПРИКРИВАТУРАТА И НАП. СЪД ЗА ДАЧКОВ, ПОПЪРЖА КНЯЗА. ДА МУ ПРАТИМ ДАНКО ХАЙРСЪЗИНА И ХАМАЛИТЕ. ДА ИДВА ПРИКРИВАТУРАТА И НАП. СЪД ЗА ДАЧКОВ, ПОПЪРЖА КНЯЗА. ДА МУ ПРАТИМ ДАНКО ХАЙРСЪЗИНА И ХАМАЛИТЕ. ДА ИДВА ПРИКРИВАТУРАТА И НАП. СЪД ЗА ДАЧКОВ, ПОПЪРЖА КНЯЗА. ДА МУ ПРАТИМ ДАНКО ХАЙРСЪЗИНА И ХАМАЛИТЕ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • астрид

  11 Апр 2015 2:01ч.

  престанете да се страхувате да казвате истината на работните си места! В противен случай ще потънем всички заедно

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво ли знаем ние ...

  13 Апр 2015 4:37ч.

  http://www.sott.net/article/295133-Meet-the-secretive-group-that-runs-the-World

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • JJJ

  16 Апр 2015 23:31ч.

  Уж БКП-то трбяваше от партия та работниците и трудовите селяни да стане партия на целия народ, собствеността да бъде единна общонородна собственост, а хората да работят според способностите си и получават според нуждите.Но дойде перестройката (и \"аз заминах войник\", както се пееше в песента)и всичко се сгромоляса. Целта на цялата перестройка беше онези заслужилите, от времето на соца да станат още по- заслужили и да си разделят държавната баница, защото им се полагало. Но когато създаваш анархия и безпорядък някак си неусетно през задната врата, тихомълком се промъква и мафията. За мафията в България казват, че била клон на италианската \"ндрагета\". При мофиозите нещата са железни. Преживяваме на живо кошмарите на \"октопод 1-2-3). Само Иля Муромец може да ни спаси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • neli

  18 Апр 2015 6:36ч.

  Dano da dojde denja na spravedlivostta!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бъдещето ...

  03 Май 2015 4:52ч.

  ... ще покаже. Нашата псевдодържава не е в състояние да разкрие каквото и да било.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Трагичното е, че ....

  03 Май 2015 4:56ч.

  ... в нашата псевдодържава няма независимо разследване, нито политическа воля. Да не го говорим изобщо, че днешната политическа върхушка е тотално компрометирана. Целият елит е или тотално корумпиран, или изперкал, или и двете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Halfon Zoltan

  24 Май 2015 22:51ч.

  ATTN: ВИЕ СТЕ ВЪВ ВСЕКИ ВИД НА ФИНАНСОВИ ЗАТРУДНЕНИЯ? ИМАТЕ ЛИ НУЖДА ОТ ЗАЕМ ЗА ИЗЧИСТВАНЕ НА ДЪЛГОВЕТЕ СИ? СМЯТАТЕ ЛИ ДА УВЕЛИЧИТЕ ВАШИТЕ ФИНАНСИ? СА ВИ БИЗНЕС ЧОВЕК, КОЙТО ИСКА ДА РАЗШИРИ СВОЯТА ФИРМА. ТУК ОТ СЪВЕТВАМЕ ВИ ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ С ИСТИНСКИ, НАДЕЖДНИ И ЕФЕКТИВНИ ЗАЕМ ЗАЕМИ ФИРМА ЗА ЕФЕКТИВНО ВАШИЯ КРЕДИТ. I AM ПРИЗНАТИ от двете лица и правителството за нашите голяма ефективност, ние в чичо БЪК ФИНАНСИТЕ служба LIMITED ние давам вън ЗАЕМ в размер на 3 % за повече информация контакти нас по имейл: [email protected] ПРЕДОСТАВЯНИТЕ УСЛУГИ ВКЛЮЧВАТ: * Начало подобряване * Инвеститорите заеми * Авто кредити * Дълг консолидация * Къща кредити * Кредитна линия * Втора ипотека * Бизнес кредити * Лични заеми * Международните заеми

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • PonchikDap

  18 Sep 2015 13:35ч.

  Здравствуйте! бинарные опционы советники iq option платформа по торговле бинарными опционами бинарные опционы 60 seconds бинарные опционы автоматические сигналы http://stavropolnedra.ru/turbo-opciony-otzyvy.php http://stavropolnedra.ru/strategiya-2-stohastika-dlya-binarnyh-opcionov.php http://finmobile.ru/videourok-binarnye-opciony.php

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи