Жената на Кирил Петков, Линда Петкова, издава първата си готварска книга

Жената на Кирил Петков, Линда Петкова, издава първата си готварска книга

Линда Маккензи-Петкова издава първата си готварска книга с рецепти без глутен, захар и мляко,  подходящи за хора с хранителни алергии и здравословен начин на хранене, съобщават издателите от „Книгомания“. Книгата излиза в две издания – на български и английски език.

Линда Маккензи-Петкова е създател и двигател на сладкарница. Своето кулинарно пътешествие започва от остров Ванкувър с рецептите на семейството си, чиито корени са от Нова Скотия, Онтарио и Германия, преминава през Брюксел, Торонто, Бостън и завършва в България. За радост на трите си дъщери – Ванеса, Ема и Ани, както и на съпруга си Кирил Петков, винаги успява да ги изненада с прекрасна и здравословна храна, посочват издателите, разказва БТА.

В „Кулинарният свят на Линда“ са включени 70 рецепти, обособени в раздели „Закуска по всяко време“, „Салати“, „Супи“, „Сандвичи“, „Предястия/дипове“, „Основни ястия“. С личния си опит Линда показва как да се мисли извън рецептата и как да се съчетават съставките, за да се получите здравословно блюдо с вкус. Някои от любимите й рецепти, които можете да се опитат в сладкарница, също са публикувани в изданието.

„Представям ви традиционни семейни ястия, има и кулинарни изкушения за празници. Всички те са любими на семейството ми и са приготвяни по различни поводи. Това е нашата история, разказана от мястото, което всички у дома обичаме – кухнята. Надявам се да намерите нещо ново, което да ви вдъхнови, и да изградите свой кулинарен свят. Моят съвет е да не се страхувате да експериментирате. Събирането им в книга всъщност е доста удобно за мен, защото вече ще трябва да отварям само една кулинарна книга, вместо някоя от многобройните си тетрадки с рецепти, които буквално се разпадат и са целите в петна от употреба. За мен, тайната на великолепното ястие се крие в истински добрите продукти. Сезонни, пресни, местни. България в това отношение има едни от най-чудесните плодове и зеленчуци“, разказва Линда Петкова.

„Тази книга е семейна – нашите рецепти и история!“, казва тя и отваря вратите на дома и на кухнята си за хората, които имат интерес към здравословната кухня или пък за онези, които търсят кулинарни експерименти. В книгата има и от двете, а най-силно се усеща присъствието на семейството като център на всички кулинарни, географски и лични приключения, допълва тя. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • медиен експерт

  02 Юни 2023 20:08ч.

  Кирчоеничарчо ни атакува и по хранителна линия, явно иска нашето унищожение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отдавна ни "атакуват" и по "двете линии":

  02 Юни 2023 20:19ч.

  Така наречената "храна" и така наречените "лекарства''. Резултатите са видими (вгледайте се в тези, които са около вас). "Нека храната ви бъде лекарство и лекарството - храна" - Хипократ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Трогателно!!

  02 Юни 2023 22:18ч.

  Книжката ще излезе и на английски, а скоро за градската десница и на латински.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 02 Юни 2023 20:08ч. Кирчоеничарчо ни атакува и по хранителна линия

  03 Юни 2023 8:23ч.

  Не, с тази книжица опозорената Кировица ни атакува по партийна линия. Това ще е партийната книжка на неслучилата се все още партия без партийна структура на Кики&Асеня.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вуйчето

  02 Юни 2023 21:14ч.

  Стига с това гледище към народа ни като на безмозъчен пазар.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • наблюдател

  02 Юни 2023 22:08ч.

  Любимия си ляга с Парапета, а ти мачкаш салатки ... Найс, а!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • „Тази книга е семейна – нашите рецепти и история!“

  03 Юни 2023 8:19ч.

  Лена Борисова: „Тази книга е семейна – нашите парапети рецепти и РБНБ-история!“

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нежната готвачка

  02 Юни 2023 22:51ч.

  Силно съм заинтригувана. Дали я има и рецептата за великденски козунак с цена от 150 лв. преди инфлацията (осигурена ни от нейния съпруг)? Вероятно книгата е луксозно издание, предназначена за жълтопаветен планктон с месечна заплата от 5 - 6000 лв. Аз ще приготвям по рецептите нежна храна с намален грамаж, да не би случайно да получа разширение на стомаха.))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • АЗ СЪМ ЗА СЛАДКАРНИЦА НЕДЕЛЯ

  02 Юни 2023 22:52ч.

  Съпругът й литна на крилата на Президента, тя иска да литне на крилата на съпруга си. Не! Дълго време ще съм против всичко канадско, американско, британско, полско, украинско, брюкселско и т.н. И моля да не се оспорва правото ми на свободна мисъл. Който се чувства засегнат да ми се обади, за да му обясня антипатията си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • malart

  02 Юни 2023 22:56ч.

  Явно е модна кулинарията за хора с хранителни увреждания. Скоро и лгбт готварски рецепти

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  02 Юни 2023 23:01ч.

  Дали са и споделили и е публикувала в книгата рецептата за ленина мида по канадски с гарнитура от ленини бозки соте!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • народеее

  03 Юни 2023 5:35ч.

  Апостол Павел е казал, КОЙТО НЕ РАБОТИ НЯМА ДА ЯДЕ. Това е констатация, не е заповед. Констатация като, КОЙТО СИ НАПРАВИ КЪЩА НА КАМЕННО МЯСТО, ТЯ ЩЕ УСТОИ. Не заповед като КОЙТО НЕ РАБОТИ НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ. Господ е анти капиталист и антидесен. Казва, животните не работят, и той иска човекът да не работи за прехраната си. Но който не се труди в БОЖИТЕ ДЕЛА, какъв дял ще има от тях. Ако не прощаваш и не обичаш, не закриляш, не помагаш на слабият, не се молиш за помощ БОЖИЯ, каква е логиката да получиш нещо от БОЖИЕТО ЦАРСТВО където всички са като семейство - дружно, пък и закрила и справедливост - щом не искаш и не си дал. КОНСТАТАЦИЯ. .......... ............. ................ ..................... Замъглява се паметта ни за благост, милост, съпричастност, за любов към ближния, към брата, към рода и към света…И трябва да дойде тежко изпитание, което да ни постави на колене, за да се опомним и да се отърсим от грозотата на ежедневното си дребнотемие, от страстите си, от злобата и егоизма си, от алчността, от завистта и високомерието си и като малки пакостници да сведем глави и да чакаме полагащото ни се наказание или да помолим за прошка… НЯМА ЛИ Д СЕ ПОМОЛИМ ЗА СПАСЕНИЕ ОТ НОВОКОЛОНИАЛИЗМЪТ ОТ ЛИБЕРТАРИАНСКАТА ИКОНОМИЧЕСКА МИСЪЛ И ДЕЙСТВИЕ, ДА СЕ МАХНАТ ЗЛИТЕ ПОЛИТИЦИ И НЕНАСИТНИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ, СЪСИПВАЩИ НАШАТА ДЪРЖАВА И НАШИЯТ НАРОД. Като се съберем за обща молитва към БОЖИЯТА ЗАКРИЛА И МЪДРОСТ, а не да се молим за мир, на демоните от политици и посолства и световни институции?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прости хора

  03 Юни 2023 7:26ч.

  Сте рубладжиите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Монетизирай скандала

  03 Юни 2023 8:09ч.

  Ако Кирцата не беше бръкнал на Ленчето, щеше ли някой да обърне внимание на Линдето?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  03 Юни 2023 8:45ч.

  И това било новина????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  03 Юни 2023 10:05ч.

  Не е редно отношението ни към Киро да се прехвърли и към Коровица. На мен тази жена ми е симпатична и между другото поздравления за поведението й при скандала с парапетите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи