Зеленски: Ние сме адекватни хора и разбираме, че няма да станем член на НАТО, докато войната продължава

Зеленски: Ние сме адекватни хора и разбираме, че няма да станем член на НАТО, докато войната продължава

Украинският президент Володимир Зеленски прие днес в Киев естонския си колега Алар Карис. Снимка: Президентство на Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви днес, че разбира, че би било невъзможно страната му да се присъедини към НАТО, докато Русия води война срещу нея, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че Зеленски настоява за членство на Украйна във военния алианс, но държавите от организацията са разделени по въпроса колко бързо трябва да стане това. Западните правителства са предпазливи по отношение на всякакви ходове, които биха могли да доведат НАТО по-близо до война с Русия.

Зеленски заяви на съвместен брифинг в Киев с президента на Естония Алар Карис, че присъединяването на Украйна към алианса все още е най-добрият начин да се гарантира нейната сигурност.

"Ние обаче сме адекватни хора и разбираме, че не бива да вкарваме която и да било страна от НАТО във война", поясни украинският президент. "И затова разбираме, че няма да станем членове на НАТО, докато войната продължава. Не защото не го желаем, а защото е невъзможно", добави Зеленски.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • Викт

  02 Юни 2023 18:46ч.

  Зеленски, гледай сега каква е схемата, AUKUS (Australia, United Kingdom, United States) - излизат от НАТО и Украйна влиза на тяхно място!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Най-после проумя, че няма да станат член.

  02 Юни 2023 23:03ч.

  Но още не е проумял че получиха член.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи