ТАСС: България реши да изгони предстоятеля на Руската православна църква в София

ТАСС: България реши да изгони предстоятеля на Руската православна църква в София

Снимка: podvorie-sofia.bg, архив

Българските власти решиха да изгонят от страната предстоятеля на Руската православна църква в София архимандрит Васиан. Това съобщиха за ТАСС от руското посолство в България.

„(Българските власти) сметнаха, че отец Васиан представлява заплаха за националната сигурност“, посочиха руски дипломати. 

Според посланика на Русия в България Елеонора Митрофанова в четвъртък свещениците от Руската православна църква „са били повикани в миграционната служба, където им е казано, че представляват заплаха за националната сигурност на България и трябва да напуснат страната днес. ”В същото време ги качиха в арестантска кола и ги закараха до домовете им, за да съберат вещите си, после ги закараха в църквата и продължиха към границата със Сърбия", казва Митрофанова. „Това е безпрецедентно събитие, църквата е отделена от държавата и не е ясно как духовниците могат да застрашат националната сигурност“, добави посланикът.

По думите ѝ, „много енориаши ходят в Руската църква в София” и подобно събитие е „падане в пропастта”. „Можем да кажем, че те просто сеизплюха в лицето на нашата църква, още повече че това се случи на Рождество на Пресвета Богородица“, отбеляза Елеонора Митрофанова.

"На 21 септември т.г българските власти предприеха груби, фрапантни действия за експулсиране на настоятеля на Подворието на Руската православна църква в София архимандрит Васиан и двама служители на църквата "Св. Николай Мирликийски Чудотворец".

Възмутени сме от факта и формата на взетото от българската страна решение. Очевидно е, че сегашното ръководство на България си е поставило задачата да разруши не само обществено-политическите, културните и хуманитарните връзки между нашите държави, но и да скъса отношенията между сестринските Руска и Българска православни църкви и да озлоби руския и българския народи един срещу друг.

Особено показателно е, че тази стъпка беше направена на празника Рождество на Пресвета Богородица - свещен и чист ден за вярващите на Руската православна църква. Подчертаваме, че отговорността за стремглавата деградация на двустранното взаимодействие лежи изцяло върху българската страна", съобщи на страницата си Руското посолство.

ТАСС цитира и Елеонора Митрофанова, която напомня, че църквата е отделена от държавата. Тя уточнява, че руските свещеници са били извикани днес в миграционната служба, където им заявили, че представляват заплаха за националната сигурност на България и са длъжни още в рамките на деня да напуснат страната.

Припомняме, че преди дни бе съобщено, че трима дипломатически служители на руското посолство в Скопие и един свещеник от Руската православна църква са били обявени на 15 септември за нежелани от властите в Северна Македония заради шпионска дейност и трябва да напуснат страната. Руският свещеник е предстоятел на руската църква в София, съобщи междувременно съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов в предаването "Говори сега" на БНТ. По думите му, въпросният свещеник се опитвал да внесе разкол в македонската църква, писа преди дни "Сега".

Източник: ТАСС, "Сега"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • гласове

  21 Sep 2023 17:28ч.

  нямам думи,фашистите вилнеят вече

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Марин

  21 Sep 2023 18:30ч.

  Американците готвят украински майдан в страната ни , както и унищожаването на християнството . Българско правителство не съществува вече.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мда, щом като има като д-р косев по-долу

  21 Sep 2023 18:59ч.

  значи условията за кървава гражданска война са налице

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • все още има време

  21 Sep 2023 19:04ч.

  в България руснаците да изпратят посланик, който е по-вчас и който да излезе да раздава торба понички по българските площади. Нека да ги видим атлантиците... по колесниците...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Проблемът не е в Косев

  21 Sep 2023 19:05ч.

  Косевци са 5-6 % от населението. Проблемът е във ВАС !!!!! Огромната част, болшинството овце и диванни бунтовници ! Дето цял ден клечите пред екраните и си упражнявате остроумията и красноречията ! А като трябва един протест да направите на паветата - никакви ви няма ! Ракиено-салатени опозиционери ! Само тия дето пишете тука, ако се организирахте , щяхте да направите един серозен митинг , ама нъцки ! Бля-бля-бля. И после - дрън-дрън-дрън... "Гражданска война" - пръц !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българинът винаги е бил овца

  21 Sep 2023 19:17ч.

  Това е грозно, но полезно качество. Благодарение на него сме оцелявали при далеч по-драматични изпитания в хода на историята. Ще оцелеем и сега.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • байно, протестите са за атлантици

  21 Sep 2023 19:20ч.

  Антиатлантиците с протести и меморандуми не можеш ги залъга.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хехе

  21 Sep 2023 19:37ч.

  Байното е ИЗрожденец, който се жалва, че днес едвам събрали само 50 жалки хорица, въореки че са им платили транспорт с автобус и леки закуски за екскурзията до София:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан

  21 Sep 2023 20:54ч.

  Не е в "нас" проблемът. Българският народ е безкрайно мъдър и се е СНИШИЛ. Какво можем да направим посред НАТО и ЕС? Да се правим на независими като гърците и после пак да го ядем дебел? Да скачаме като французите и да ни гаврят негри? Трябва да оцелеем като българи, като народ. Трябва да се затворим в семейството и да бойкотираме държавата. Това не е нашата държава и за съжаление сега няма начин да направим нищо по въпроса. Всеки опит е обречен и би довел до още по-сериозна деморализация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ина

  21 Sep 2023 20:56ч.

  посегнаха и на църквата - много ще пострадат заради мене, казва Христос в Евангелието все по-трудно ще е на християните

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нали се видяхте днеска колко сте, бе

  21 Sep 2023 22:21ч.

  Бастун. 3 рейса лумпени от провинцията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А ти откъде си?

  22 Sep 2023 0:08ч.

  Наследник на бачкатор от Кремиковци, приобщен абориген от селията от софийско поле или горд наследник на ватман?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Проблемът не е в Косев 21 Sep 2023 16:05ч

  22 Sep 2023 11:21ч.

  Абсолютно, абсолютно вярно. Винаги съм го твърдял. Това страхливо безгръбначно и безволево стадо си го заслужава. То винаги е било такова. Четете класиците от преди сто и повече години. Не очаквайте да се промени. Новите GSM поколения пък са съвсем измощруване и загубени. Сорос успя, колкото и да е тъжно да го кажем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И как успя Сорос? ... Към колегата в 8:21 ч.

  22 Sep 2023 13:42ч.

  Успя чрез парите - чрез Мамона, еврейския бог на парите. Фалшивия бог за човешкия дух и за истинската му човешка духовна същност, водещ към упадък! Възползват се от АЛЧНОСТТА на човеците и ги правят РОБИ чрез зависимостта на ПАРИТЕ! ..... На тези, на които не дава пари ЛЪЖЕ като дявол, с перце измъква душата за да измами и да излъже и да граби! Това е Антихристиянско. Е, когато устоим на алчността, тогава ще се справим със "сатаните" около нас!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • АРХИМАНДРИТ ВАСИАН - КАКЪВ КРАСИВ ЧОВЕК!

  22 Sep 2023 13:50ч.

  БЪЛГАРИЯ НЕ ВИ ГОНИ, скъпи православни братя руснаци! Ние България и Русия винаги ще бъдем заедно! ........... ГОНЯТ ВИ ЕДНИ ГРОЗНИ ЖАЛКИ АЛЧНИ АНТИБЪЛГАРИ МАРИОНЕТКИ, РОБИ НА ПАРИТЕ! Кога се унищожават народите, кой ги унищожава - целия свят разбра вече - унищожава ни крадеца, който не спира да краде ресурси и градивна енергия от нас - православните славяно-българи! ...... Е, един ден крадеца ще бъде осъден или посечен, както сочи хилядолетната ни обща история!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 1234

  22 Sep 2023 17:21ч.

  от фашистка държава какво искате

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ВСЕЛЕНСКИЯТ ПАТРИАРХ Е ЗАД РАЗРУШАВАНЕТО НА УКРАИНСКАТА ПЦ И СЕГА СР НАСОЧВА КЪМ НАС!

  22 Sep 2023 17:28ч.

  Исус пред Пилат Матей 27 22 Пилат им каза: Тогава какво да правя с Исус, наречен Христос? Те всички извикаха: Нека бъде разпънат! 23 А той каза: Че какво зло е сторил? А те още по-силно закрещяха: Разпъни Го! 24 И така Пилат, като видя, че никак не помага, а, напротив, че се повдига размирие, взе вода, уми си ръцете пред множеството и каза: Аз съм невинен за кръвта на Този праведник; вие му мислете. 25 А целият народ отговори: Кръвта Му да бъде върху нас и върху децата ни. 26 Тогава им пусна Варава; а Исус бичува и Го предаде на разпятие. Само да обърна внимание отново: 25 А целият народ отговори: Кръвта Му да бъде върху нас и върху децата ни. ПАЗЕТЕ СЕ БЪЛГАРИ ДА НЕ СЪУЧАСТВАТЕ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Народният съд иде за вас, прозападни предатели

  21 Sep 2023 17:32ч.

  Няма да ви се размине.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Димитър

  21 Sep 2023 18:35ч.

  А Българската Православна Църква няма ли да излезе в защита ? Благодарение на вярата ни и църквата България е просъществувала през най-мракобесните времена от нейната история . А сега абдикира ли , не я ли интересува мнението на християните в тази страна .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В защита на какво?!

  21 Sep 2023 19:40ч.

  На външния отдел на репресивния апарат ФСБ за рашистката му геополитика на разделение на Балканите ли посредством инструмента на Църквата и платените им слуги - агенти на ФСБ?! БПЦ отдавна трябва да прочиства редиците си от чуждестранни агенти с порочни цели за разкол.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • baba Pena

  21 Sep 2023 22:39ч.

  "А Българската Православна Църква няма ли да излезе в защита ? " - Видях един коментар във FB, че свещениците си получат заплатите от държавата, затова няма да чуем и дума от тях. Трябва да се съглася с него, колкото и да не ми се иска.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гост

  21 Sep 2023 17:34ч.

  Както ни беше казал навремето Соломон Паси така и става. А БПЦ нека си мълчи. По нататък са те. Забравиха май времето на двата синода. Не беше толкова отдавна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дано ми прости класикът:

  21 Sep 2023 17:43ч.

  "Прекрасно: но - що е "България"?" в случая?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • длагнест

  21 Sep 2023 17:43ч.

  Възмутително изпълнение на чужда поръчка от откровени национални предатели. Анатема за проколониалната ни власт!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Внуците на Българския

  21 Sep 2023 17:44ч.

  По време на монархо фашизма във България са тръгнали на война срещу Българският народ . Но както и онези фашисти и нацисти свършиха зле .Така ии сегашните им внуци и правнуци ,ще си платят и то жестоко ,за войната която са обявили на народа ни .Чака ги народен съд -2 .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗНАЕЩ

  21 Sep 2023 17:54ч.

  В България никога не е имало фашизъм

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Освен по времето на фашиста Борис III, фюрер на българските фашисти

  21 Sep 2023 18:00ч.

  Още има от вас. Но не за дълго.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  21 Sep 2023 18:09ч.

  Не скверни паметта на цар Борис III. Той отдаде себе си жертва за България и беше убит точно от фашистите заради несъгласието си да предаде България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Типично по руски

  21 Sep 2023 18:40ч.

  бг симпатизантите на фашисткия кремълски режим обвиняват опонентите си във фашизъм. Така за сетен път доказват, че русофилията е тежка болест, поразяваща способността за разграничаване на доброто от злото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Климент

  21 Sep 2023 18:42ч.

  Да, бе. Гео Милев е умрял при трудова злополука.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На Филов хрътката

  21 Sep 2023 19:13ч.

  Айне национ, айне партай, айн фюрер! Един народ, една държава, един Цар Обединител!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дълбоко презиращ фашизма

  21 Sep 2023 19:16ч.

  В интерес на обективността, не пишете глупости. Борис III не е бил фашист. Той е бил един доста колеблив, направо страхлив монарх, във времена на тоталитарни режими като тези на Дуче, Хитлер, Сталин. Борис Трети е предпочитал да е конституционен монарх от западноевропейски тип, но съдбата и местоположението на България го е принудило да играе Автократичен Цар , да си трае за 9-юни 1923 и открито да подкрепя 19-то майци. Борис Трети винаги е шикалкавил и се е дърпал от Тристранния Пакт. Разбира се още повече го е страх от СССР. В крайна сметка е принуден да прави това , което му налагт обстоятелствата. Когато през 1943 нещата за Райха тръгват на зле и натиска на Берлин да ни вкарат реално във войната на Източния Фронт става огромен, Борис продължава да увърта, да се мъчи да печели време... Това му изяжда главата и е ликвидиран след посещението при Хитлер. Отравянето му не буди съмнение. Борис Трети е една трагична историческа фигура, със своите вини /подписи под смъртни присъди/ , но и със своя стремеж да измъкне Царството си от военния водовъртеж. Спорна личност, но в никакъв случай - "фашист".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 21 Sep 2023 15:09ч. Не скверни паметта на цар Борис III.

  21 Sep 2023 19:41ч.

  П. Петков (з): Още след 9 юний вие знаете какви събития преживя България. Вие знаете как един министър-председател бе повален, съсечен и как до днес на този министър-председател и гроба не знаем къде е. Вие знаете как друг един бивш министър - Спас Дупаринов - бе заклан и хвърлен през прозорците на влака, като се каза, че бягал. Но когато го погребваха, хората видяха раните, които му са нанесени от ножове, вътре във влака. Вие си спомняте всички за извличането на главния редактор на "Земледелско знаме" Стоян Калъчев, и Крум Попов, кмет на гр. София, и за избиването им край гр. София. Вие си спомняте за вдигането с камионетка посред бял ден от гр. София на п. Михайлов и на Радослав Нотев и тяхното убиване там някъде към Кюстендил. Вие знаете и за убийството на Цвятко Аврамов, републиканец от Земледелския съюз, той погина също татък към Горна Джумая. И кои ли не. От Постоянното присъствие на Земледелския съюз има днес само един жив - Мико Петков - защото е инвалид с един крак. Всичко друго отиде на онзи свят. Да изброявам ли всички убийства, които станаха в цяла България? Да споменавам ли, че след 9 юний вие хвърлихте повече от 50 000 души български селяни в затвора, че поставихте вън от законите Земледелския съюз, че днес няма сдружен земледелец, който да не е минал през затвора, който да не е ял бой, кой да не е бил разкарван тъй, както бивши народни представители бяха разкарвани за посмешище на хората в бъчви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българските комунисти са единствените, които през ноември 1940 г. искат България да влезе в Тристранния пакт

  21 Sep 2023 19:46ч.

  Царство България,начело с Цар Борис III се опитва да съхрани неутралитета и го брани, буквално до последната минута с всички сили. България има не един, не два, а цели четири (4) отказа да се присъедини към Тристранния пакт! Отказва два пъти на Хитлер, веднъж на Мусолини и веднъж на Сталин (по това време Сталин и Хитлер са съюзници). Ето фактите и хронологията: https://debati.bg/komunisti/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алиса

  21 Sep 2023 20:23ч.

  Голям буламач е забъркала девойката. Ама така е, когато и Хитлер и Сталин са преследвали педерасите, а сега те, педерасите , пардон либералите, се опитват да пишат историята

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Николай II

  21 Sep 2023 20:49ч.

  Цар Борис е бил убит от британските служби. Това го признава британският историк Дейвид Ървинг в първия том на ''Войната на Хитлер'''.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всякакви граници премина

  22 Sep 2023 17:20ч.

  идиотизмът на сглобката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това което се прави

  21 Sep 2023 17:47ч.

  Ще ги съди Господ, ако деянията не са богуугодни и вината се изкупва до четвърто коляно! Без прошка! Но ние можем да ги накараме да съжаляват още на земята за това което ни причиняват!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  21 Sep 2023 17:48ч.

  Спрете се, че ставате жалки!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • яблочко

  21 Sep 2023 17:49ч.

  Срам за марионетното управление на ПР, ДБ и ГЕРБ! Фашистите вилнеят с пълна сила!Българския народ винаги ще бъде с Русия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • След две поколения

  22 Sep 2023 0:02ч.

  българите ще са толкова близо до Русия (по-точно с каквото е останало от нея), колкото близо са днес до Иран.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Johanes

  21 Sep 2023 17:49ч.

  Българските власти са ПОЗОР... Слугата на посолствоТО Тагаренко и онзи гном Атанасенко изпълняват без да мислят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • истината

  21 Sep 2023 17:57ч.

  тъпи продажни джендърно фашистки боклуци! свобода на народа, а на тях..това , което сеят

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  21 Sep 2023 17:57ч.

  Батинският се е развихрил, върши нечистата работа на други. Той е комплексирано същество, злобно и отмъстително. БПЦ ще вземе ли отношение по въпроса? Някой помни ли как ''се пенеше'', докато говореше за пускането на Сев. М., след посещение в едно посолство( НЕ амер.)? Той просто се оказа ''момче'' за поръчки, предимно мръсни...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Крайно време е

  21 Sep 2023 17:58ч.

  да бъде изхвърлена и Митрофанова.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моите имена

  21 Sep 2023 18:22ч.

  Що не вземеш да се изхвърлиш сам? Примерно в някоя пропаст?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нямаш никакъв шанс

  21 Sep 2023 18:35ч.

  до края на живота си да видиш България отново в ролята на слугиня на Русия. Пожелавам ти дълъг живот, за да имаш възможност да се порадваш на разпада на кочината РФ така, както аз се радвах на разпадането на СССР. Опасявам се обаче, че много скоро в България ще дойде на власт новият Стамболов, който ще подгони поразените от русофилската чума и това ще помрачи радостта ти от великото събитие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тежко поразен си

  21 Sep 2023 18:45ч.

  от русофилия. До края на живота си ще страдаш от болката, която ще ти причини разпада на РФ и необратимото отдалечаване на България от северноазиатската кочина. Бях свидетел как много сталинисти си отидоха без време от този свят от мъка по разпадналия се СССР и краха на социализма в Източна Европа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Саше

  21 Sep 2023 19:03ч.

  Много си тъп Сашееее!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо отговаряте на това мекере?

  21 Sep 2023 19:04ч.

  Не ви ли е гнус?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЛЕКАРЯТ

  21 Sep 2023 20:09ч.

  Глупаво малко пъпчиво педерастче, палачинката започна да се обръща. Чети СNN и си подготвяй изолацията в твоята си кочина. Ние сме си ОК.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • паф

  21 Sep 2023 18:00ч.

  антихристи! други думи нямам! и турците дори са зачитали християнската църква!...но Господ вижда всичко, и рано или късно има възмездие!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MM93

  21 Sep 2023 18:03ч.

  На негово място "кировците" да внесат 3 американски LGBTQ+@=s%^#÷/$#6€^$$^ представителя. Да облъчват децата ни с "правилните" ценности.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Руското подворие" в София трябва да бъде закрито, защото представлява външен религиозен отдел на ФСБ

  21 Sep 2023 18:05ч.

  Служителите му са руски агенти в расо. Архимандрит Васиан Змеев беше главно действащо лице при визитата в София миналата зима на Волоколамския митрополит Антоний от РПЦ, който е дясната ръка на ФСБ агент Кирил Гундяев. Заедно бяха приети от екс премиер Симеон Сакскобургготски. Змеев е под прякото началство на Митрофанова. В същото време Васиан е изключително близък с не малко български архиереи и свещеници, сред които Пловдивският митрополит Николай (със златните часовници и луксозно Ауди със син буркан). Васиан живее от пет години в разкош в България и службите знаят, че той ходи всеки месец в Северна Македония, за да осъществява функциите на руското разузнаване с цел да се внесе разкол в македонската църква, за което го и изгониха от там. Васиан плетеше мрежи от лоялни македонски свещеници, които да преориентират Охридската митрополия към Москва и Белград, и да "спрат настъпление на Вселенската патриаршия в РСМ".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • русский "освободитель"

  21 Sep 2023 18:05ч.

  интересно какви пагони има в ГРУ този "богоугоден" свещеник...там, начело с Гундяев, маскиран като Кирил, всичките са такива

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  21 Sep 2023 18:24ч.

  Навремето комунистите преследва ха Православната Църква и ги обвиняваха, че са агенти на фашистите. А сега фашистите гонят Църквата и я обвиняват че е комунистическа?!? Какъв е извода? Няма комунизъм, фашизъм, националсоциализъм, либерализъм и т.н. "изми" има само един "изъм" и това е сатанизма. Воюващ срещу Христос и божието творение - човекът. Всичко друго е дим и огледала.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Оле със затворените Очички

  21 Sep 2023 18:31ч.

  изводът е, че за рашистите в БГ фактите са без значение, клишетата от наръчниците на партийния пропагандист са вкарани пак в употреба...но избирателно, както винаги. Никой не обвинява РПЦ, че е комунистическа, тя е на хранилката на рашистките дебили в Кремль.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До 21 септ., 15,31

  21 Sep 2023 22:49ч.

  Айде кажете най-после какви са фактите, КОНКРЕТНО! Дайте документи за обвиненията, които хвърляте и безумните квалификации за хибридната атаки, подривна дейност, шпионаж и пр. Вие използвате клишета от западни наръчници, при това твърде примитивни, и унижавате и гоните хора само на основание на тях, без никакви конкретни данни. Това, което се върши е повече от безобразие и беззаконие - това е страхлив, жесток и изключително подъл опит за унищожаване на българския християнски дух и история заради чужди интереси . Жалък слугинаж, продажност, нац. предателство и сатанизъм- това е повече от престъпление.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Крайно време е 21 Sep 2023 14:58ч. да бъде изхвърлена и Митрофанова"

  21 Sep 2023 18:10ч.

  Крайно време е да бъдат изхвърлени всички $подлоги от България, начело с гусин "майната му на православието" и съществото тагаренко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ей такива като теб

  21 Sep 2023 19:23ч.

  Подариха държавите ни на запада и тия зад океана. Никаква война не е изгубена, подарена е!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Историята винаги се повтаря

  21 Sep 2023 18:18ч.

  Следва Народен съд 2.0. И да няма писъци за "цвета на нацията". Този цвет всички го видяха. И, не. Никой не може да рита срещу историята. соросите ще го разберете по трудния начин

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  21 Sep 2023 18:24ч.

  "соросите ще го разберете по трудния начин". Нищо не трябва да разбират. Като хлебарки - с чехъла.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какви писъци

  21 Sep 2023 19:14ч.

  за цветята на нацията бълнуваш. Волгин, Копейкин и Дърева ли ще разстрелват?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пътят до разбирането е

  21 Sep 2023 19:15ч.

  много дълъг, безславен, но поучителен. Така се обучава естествен интелект

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Какви писъци 21 Sep 2023 16:14ч. - За сега на разстрелната опашка се нарежда Паси-то и родата му, Поп-кремчева, че и разни други %умно-красиви" а за Магарев се готви Кол, по древна украинско-казашка традиция...

  22 Sep 2023 17:45ч.

  Народа отдавна попълва списъците, а колесника на последния самолет за САЩ отдавна е претъпкан с кандидат-спасяващи се...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поп Вечерко

  21 Sep 2023 18:26ч.

  Къде е милиционера Максим!? Защо мълчи!? Нещастник!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поп Вечерко

  21 Sep 2023 19:03ч.

  ...баси, от нерви пиша щуротии! Неофит, разбира се.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И Максим се е преобърнал в гроба!

  21 Sep 2023 19:28ч.

  Това е кошунство!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поп Вечерко

  21 Sep 2023 20:04ч.

  А няма никакво кощунство - Неофит е ДС милиционерче, беше пръв на свиждане на простакът от Банкя, когато беше преял с филии с мас. Те си се надушват породите. За оня попски дръгливец с черната и кола и тъмните стъкла беше казал "Ми решили - купили".... щото бабите явно имат излишни пари за свещи. Парцал в попски дрехи - нищо повече от това!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария ...

  21 Sep 2023 18:27ч.

  ес, нато, американското посолство, британското посолство, френското посолство, немското посолство, австрийското посолство.....................всички те са опасни за националната сигурност на България. Кога България ще напусне тези два вредни съюза и кога ще бъдат изгонени гореспоменатите посланици?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хехе

  21 Sep 2023 19:55ч.

  Вредни са само за Z-омбираните от Оркостан. Няма как шепа надрусани с рашистки опорки да отклоните и разделите България от партньорите й в ЕС и НАТО. Но ние сме демократи и ще ви отделим необходимите ресурси и терапии до пълното ви излекуване на зависимостите ви и рехабилитация и адаптация в обществото ни. Естествено, ако пожелаете:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Надрусано си ти, нищожество

  21 Sep 2023 21:49ч.

  И точно твоите опорки вече станаха за смях и за пилетатаот курника на Джордж от фермата за животните, в която ти се изживяваш като прасе. Не не те обиждам - просто обърни повече внимание на американски автори. Не вярваш ли? Разбира се. Вие сте илитерати, долнопробен бенефициент на треторазрядни холивудски продукции. Аз предпочитам класиката, включително и американската. РаZбра ли ме, м?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хехе 21 Sep 2023 16:55ч.

  21 Sep 2023 22:23ч.

  "...партньорите й в ЕС и НАТО"...да те питам, платените курви също ли са партньори на сводниците?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария ...

  21 Sep 2023 23:06ч.

  хехе, за тези партньори ли говориш? "Франция и Германия искат тежестта на България и няколко други страни да намалее при взимане на решения в ЕС".. Или за онези, на които платихме самолети и няма да ги получите никога. Сериозно ли сте демократи ? Не знаех, че нарушаването на Конституцията, при това многократно се нарича демокрация. Не знаех, че отмяната на референдум се нарича демокрация. Не знаех, че безумната цензура и липсата на друга гледна точка се нарича демокрация. Не знаех...............Демократите в България, са най-обикновени фашизирани доносници и предатели на род и Родина!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хехе

  21 Sep 2023 23:37ч.

  Ще издам една "тайна", която дори вие я знаете:) ДБ и ПП не са демократи, а улявяли леваци:) А аз писах не са политически службогонци, наследници на "червената соц. и ДС буржоазия", а за такива като мен българи, демократи по мироглед, принципи и поведение, които сме мнозинство от българския народ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Косев

  21 Sep 2023 18:27ч.

  Правилно са го напъдили тоя, всички знаят че руската православна църква е просто отдел в КГБ/ФСБ. Драмата е само в празните кратуни на местните сталинисти, мнозинството от гражданите се сеща за Раша само като реши да поразсъждава за живота и историята след петата ракия. Вече 30 години как българите нямат и не искат да имат нищо общо с Русия,.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До еничаря Косев

  21 Sep 2023 20:09ч.

  Без Сталин, днес победената във Втората световна война държава България щеше да има собствена територия единствено в границите на Княжество България. Но на еничарите им е през онази работа. Важното е да слугуват на Турция и на САЩ, да унищожават собствения си род и да се отричат от собствените си родители.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Брее Косев, посмали малко !

  22 Sep 2023 17:53ч.

  Руската православна църрква има къде 100 милиона последователи - всички ли са служители на ФСБ? И как ще пребориш тази 100-милионна армия само с евроатлантически заклинания?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "всички знаят че"

  21 Sep 2023 18:32ч.

  Ъхъм, "международната общност е убедена", "ние вярваме", highly likely... Най-обикновен псакизъм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вася Илиева

  21 Sep 2023 18:37ч.

  Безсрамието - с дреха на кощунство, безумието - сатанинска проба, безверието - пошлото в слугинство Народа души и го вкарва в гроба. Анатема на черна съсипия, Анатема на злостно словоблудство! И в ада ви не щат за орисия греха надскочила в позорното си блудство! 15,30 ч., 21.09.2023 София

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • когато руския генерал Дибич 1829г.

  21 Sep 2023 18:40ч.

  тръгнал да се изтегля от временно освободените български земи, много от българите по пътя му се изселили, заедно с него. Не виждали живот за себе си в черното турско робство. Разселват се във Влашко, Молдова, Бесарабия. По някои данни над 140 000 души, при общ брой в днешните граници около 2 млн.българи, т.е. около 7 % от българското население тогава. Ако днес прогнозите на проф.И. Христов са правилни, България като държава скоро ще изчезне от картата на света. Българите затънаха в черно евроатлантическо робство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • През следващите 50 години

  21 Sep 2023 18:55ч.

  България ще се свие до 4-5 млн. жители за сметка на отишлите си от този свят поколения, родени и живели в кремълско робство и безвъзвратно увредени от руската пропагандна отрова. След това отново ще се възроди, както е ставало неведнъж в историята. Но този път ще бъде свободна от зловредното руско влияние, защото РФ ще последва СССР на бунището на историята.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  21 Sep 2023 19:30ч.

  Надявай се! А дано, но надали! Увредени са такива като Вас, които са чели, колкото мнозина от "увредените" до 3 клас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • През следващите 30-40 години

  21 Sep 2023 19:48ч.

  През следващите 30 - 40 години България ще се свие до 4-5 млн. души население, от което 2,5 млн. няма да са българи, а ще са най-вече роми, турци и доста наследници на заселващите се тук араби, африканци и азиатци! Българите ще са предимно застаряло, разделено и изпедерастено малцинство, което ще бъде мачкано от младите и жизнени 2,5 млн. други! На никой няма да му пука за цар борис 3, за стамболов и пр. отживелици! Българите ще са навряни в кучи гъз, без право да се защитят, ше бъдат определени, като расисти, хомофоби пр.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аз съм наследник

  21 Sep 2023 20:48ч.

  на част от дибичовите воини. След 1978 само се прехвърлили пред Дунав

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  21 Sep 2023 18:48ч.

  Пичове, не се дърляйте. Това правителство много доказа онова, което ви се говореше, преди да конструкторът да извърши сглобката. Това не е българско правителство и има една единствена задача - обслужване на войната в Украйн. То няма да се спре пред нищо. Тези хора са оперирани от съвест и колкото и да говориш, колкото и думоподобно да ти отговарят, те изобщо не чуват това, което им се говори. Те просто изпълняват сляпо команди. Ще са нужни, доката я има войната. После... Ще видим, какво са намислили онези, дето им дърпат конците. Май още нищо не са намислили, щом прибягват до тези методи. Изненадата явно е пълна, че светът не иска да се движи по техните разпоредби. А тия, дето пеят весело сега - вие сте нищо. Дори не сте и полезни идиоти, защото знаят, че няма нужда да се напъват - вие и без команда ще се насерете от натягане.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моля, моля

  21 Sep 2023 19:07ч.

  “Полезни идиоти” е израз, въведен от Ленин и неговите съратници. Така са наричали клъвналите на кукичката на болшевишката пропаганда европейци, повярвали, че тероризираните от болшевиките руснаци живеят по-добре от гражданите на европейските държави. Новите полезни идиоти всеки ден ни убеждават, че в днешна Русия, в която властта може да си позволи да поиска живота на всеки мъж на възраст между 17 и 50 години за кефа на несменяемия президент, се живее по-добре, отколкото в ЕС например.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  21 Sep 2023 23:12ч.

  Ей го първият. :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КОИ СА ТЕЗИ "БЪЛГАРСКИТЕ ВЛАСТИ"?

  21 Sep 2023 18:50ч.

  Имена нямат ли си? Коя институция и кой в нея е издал и посписал заповедта? По чие нареждане?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ////

  21 Sep 2023 19:11ч.

  В края на статията пише Атанас Атанасов, че е коментирал причините.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дан

  21 Sep 2023 19:01ч.

  Богородичке, те не знаят какво вършат! Но ти най-добре знаеш, че слугите на Сатаната, които участваха в това престъпление срещу тебе, сами си подписаха присъдата със самопризнанието което направиха именна в днешния ден. Защото на този ден, прошка за убийците на Рождество Богородично вече няма и не може да има! Дошло е време за рязане на рога и копита.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путинисти сатанисти,

  21 Sep 2023 19:09ч.

  не се гаврете с Бога! Грехота е!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сатанисти са Кирчо и Кокорчо

  21 Sep 2023 19:20ч.

  Да съсипваш държава по поръчка на Посолството, си е чист сатанизъм!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дъно!

  21 Sep 2023 19:10ч.

  И у нас ли Православието пречи на Посолството? Чие решение е това? Става наистина страшно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не е дъно

  21 Sep 2023 19:12ч.

  Връх е. Надявам се официално да го обявят утре в Деня на Независимостта. Няма по-добър подарък за празника от тази новина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Американските евангелисти ходят като побъркани из България след 1989г.

  21 Sep 2023 19:27ч.

  Изнесоха що народ навън покрай цървите си, те не са шпиони! Да не говорим за всичките други секти, които отдалечават народа от същността му, привличайки го с бутилка олио и килограм захар! Пази Господи България! Времената са мракобесни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Крушките не падат по-далеч от дървото!

  21 Sep 2023 19:12ч.

  Децата и внуците на шестаците от ДС действат точно като тейковците! Същите подлизурковци, същите селяндури (не е географско понятие, а манталитет), същата неграмотна дебелащина, но посипана със захар. Като смесената миризма на пот и парфюм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От цървул

  21 Sep 2023 20:51ч.

  трандафор не става, колега!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо мълчим цяла седмица?

  21 Sep 2023 19:14ч.

  Станало е на 15-ти септември в центъра на София, а досега нищо не знаем. Същевременно претендираме да знаем всичко за нуждите на Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чемоданов

  21 Sep 2023 19:15ч.

  За негово добро е. Не се вписваше в обстановката на църковния живот, масово го гледаха с пренебрежение и съмнение, дежурни и протоколни отношения, хлад и дистанция. Сега ще се прибере при своите да си почине. Да му пожелаем удача!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На всеки час-простотия.

  21 Sep 2023 19:15ч.

  Емиграция!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан

  21 Sep 2023 19:15ч.

  Сега да видим БПЦ как ще реагира. Дали е останал някой божи човек сред владиците. Няма нужда от протести или гръмовни изявление. Достатъчно е да се разграничат и да потвърдят, че РПЦ е братска. Но иначе очаквано. Русия е прекалено слаба и всеки я гаври. Една Армения ги нарита.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • колективен юридически иск срещу правителството

  21 Sep 2023 19:28ч.

  за нарушени религиозни права и дискриминация по верски признак. Това може да се почне, на първо време.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан

  21 Sep 2023 20:50ч.

  Аз имам друга представа за църквата. Адвокати има предостатъчно, нови не ни трябват. Църквата е по съвсем други закони.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мечо Кух

  21 Sep 2023 19:20ч.

  Marx Levy Mordechai - Heinrich Karl Marx: „Ако славянското население на днешна България достигне когато и да е господство в страната, тогава поради същата нужда, както в Сърбия, ще възникне и в неговата среда антируска прогресивна партия, каквато неизбежно се е зараждала всеки път, когато някоя част от Турция е оставала полунезависима.” „Ню-Йорк трибюн”, 1853

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  21 Sep 2023 19:36ч.

  Много, много жалки, щом до свещениците опряха! Господ да ни е на помощ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куха лейко,

  22 Sep 2023 0:08ч.

  пак не си разбрала. Изгонените са толкова свещеници, колкото ти си професор по история.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария ...

  22 Sep 2023 2:48ч.

  Ти не си разбрал, малоумнико! Какви са тогава киро, боко , гнома, христо да гама?...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • malart

  21 Sep 2023 19:41ч.

  Това вече е тотално падение. Обаче масата българи не са християни по дух, така че едва ли ще разберат ужасността на сътвореното

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  21 Sep 2023 19:47ч.

  Няма да останат по-назад от братята си нацисти в укрина! Там избиват православните свещеници, горят, оскверняват църквите. Тези изроди не знаят, че Господ връща до десето коляно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • родината ни, превърната в либерална фашистка кочина

  21 Sep 2023 19:57ч.

  Цялата им сатанинска мафия от псевдоправославни проамерикански грантаджийски измекяри и откровени врагове на живия Бог - мъртви са! Впрочем, те са си били мъртви още преди да се родят. Анатема!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  21 Sep 2023 20:02ч.

  Отлично. Точно по Левски, впрочем. Тескерето, багажа и друм - откъдето е дошъл. Ето това е Европа - за престъпници, руски олигофренски агенти и пройдохи няма място тук ! Браво на БГ полицията !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А по кротко с Българската полиция, щото таман преди 79 години такава полиция се превърна в контингент за разстрелване и бесене...

  22 Sep 2023 17:57ч.

  А в светът има неща , които имат навика да се ПОВТАРЯТ!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Европейската украинска мечта!

  21 Sep 2023 20:09ч.

  Ако бг Църква премълчи този позор, лепваме си клеймо за бъдещето, което няма да бъде отмито току така!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sgt. Pepper

  21 Sep 2023 20:13ч.

  Гномът много напираше той да инициира изгонването на руския свещеник... Горкият, за един ден не успя да устиска на поста, който му даваше шанса да се окичи и с тази слава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много просто!

  21 Sep 2023 20:21ч.

  Англосаксите подпалват периферията! Нагорни Карабах, срещата с 5 средноазиатски републики, които по случайност са били част от СССР. При нас назначенци са натренирани вече в украината! Изгонването на руските свещеници е само част от плана. Следва Молдова, Грузия... Така ще бъде до изборите на свещения хълм! ... Въпросът е дали Русия ще го позволи? Иначе полските шляхти им замириса на печено и побързаха да правят едно след друго интересни заявления... А още нищо не е започнало... :(

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  21 Sep 2023 20:41ч.

  Не, не е. Днес Украинските Нептуни тряснаха към 15-на самолета в Саки, Крим. Това е от овертюрата. Още не са започнали истински. Тепърва ще стрелят с АТАКАМС-и. А това вече е нещо - американско, точно, лесно за боравене и ефикасно оръжие. И Ф16 - които ще трансформират войната в нещо като детско стрелбище . Ето това може да е истинско начало !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • а ядрена бомба в задния двор искаш ли веднага, малоумнико?

  21 Sep 2023 21:29ч.

  Ай стига си повтарял украсени украински налудничави жълтомедийни фантазии, не сме длъжни да ти консумираме помиите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алиса

  21 Sep 2023 20:35ч.

  Вай, вай! А Нетанияху размахвал картата на СССР в ООНту онзи ден...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хахаха

  21 Sep 2023 22:47ч.

  а байдънко се изръсил, че ще върне Русия в 19-ти век...редно е да види картата на Русия през 19-век...и полша, и Финландия са част от РИ...:)))))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И какво точно е шпионирал, бе кретени фашизоидни -

  21 Sep 2023 20:44ч.

  Донасял е как не сте кадърни едни павета да подредите по "Царя"? Или какви тъпотии пише в соросоидната БГ преса? Нещастни $укроподлоги!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Необичаен

  21 Sep 2023 20:54ч.

  Благодаря на цялата политическа пасмина,че ни отвращава от Родината ни. Нищо. И това ще мине. А до комплексарите-русофоби по-горе.Сега пиете и се радвате, а утре какво ? Ерекцията пада и трябва нов "афродизиак". Въпроса е къде ще го намерите ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Само да спомена нещо дребно на

  21 Sep 2023 20:55ч.

  тукашното фашистко воинство. Който е вдигнал ръка срещу Бога, вселенската десница се стоварва с пълна тежест върху целия му род. Дерзайте, соросоиди!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  21 Sep 2023 21:01ч.

  А БПЦ ще позволи ли това? Да реагира докато е време, после да не се чуди откъде и е дошло... държавата не може да се меси на църквата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Истински случай, даже проверим.

  21 Sep 2023 21:02ч.

  В началото на краткото премиерстване на филю долнобробното адвокатче от незначителна кантора в софето новите демократични сили решиха да свалят паметника на Никола Парапунов в Разлог. Един нает кранист не преживя и 24 часа след опита. Паметникът още си стои. Не се месете в божиите дела, щото сте само соросоидни плъхове - нищо повече

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  21 Sep 2023 21:17ч.

  След като посегнаха и на църквата, правителството е фашизирано, и изцяло на чуждо подчинение! Това е преследване и посегателство не на Русия, а на првославието! Да се помолим на Господа да прибере тези неверници и богохулници и им въздаде полагащото им се наказание! Това не е моята България, това е България на Козяка, тоест Сатаната!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Божите мелници мелят бавно,

  21 Sep 2023 21:20ч.

  но сигурно, колега. Напоследък процесът много се разбърза

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЕдНа

  21 Sep 2023 22:05ч.

  Не Блгария, а т .нар.манастирски съвет, който вършее и се занимава предимно с глупости! Остава да съставят и Инквизиция и да започнат да правят клади по кръстовищата, за да докажат какви са русофоби и колко силно любят щатите и ЕС! Обаче "Не се гаси туй, що не гасне!"Измориха българите с издънките си и по всичко личи, че всичко нормално бива прокудено от българските земи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дякое

  21 Sep 2023 22:08ч.

  Не България а противокнстиционото правителство с едва 40% общо (което пак е ала бала,дефакто не повече от20%подкрепа) гони руският православния,Русия трябва да знае,че 80% от българският народ е за Дружба и никакви европейски формации няма да променят това!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стига сте къса ли рубашки

  21 Sep 2023 22:20ч.

  Крайно време е в знак на протест да се изселите с родата си в Матушката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • марги

  21 Sep 2023 22:31ч.

  Ти що не си се изселил в "свободния свят"? Защо ни умирисваш въздуха в православна България?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гонения почват...

  21 Sep 2023 22:28ч.

  Братя християни..."Помнете словото, което ви казах: Слугата не е над господаря си. Ако Мен гониха, и вас ще гонят; ако са опазили Моето учение, и вашето ще пазят."(Йоан 15:20) Като по учебник! Черните души, слуги на Антихриста, се развилняха...чухте ли го, онова, кирчо, "хавърдчето"...какви думи издума!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 404

  21 Sep 2023 22:54ч.

  Това правителство от изроди трябва да бъде свалено, за да оцелее България !!!! Удариха дъното, това и под фашистко не е бивало !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария ...

  21 Sep 2023 23:12ч.

  България се управлява от небългари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куха лейко,

  21 Sep 2023 23:57ч.

  руснаци ли искаш да те управляват, или пак нещо не си разбрала.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Задник,

  22 Sep 2023 0:07ч.

  теб те управляват невменяеми. Това ли ти е по-доброто, ако се абстрахираме от наличието на банани? Всяка маймуна има неограничен достъп до тях...до телефоните всеко човекоподобно напоследък, общуващо с междуметия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  22 Sep 2023 0:33ч.

  Горният пациент от 20,57ч. очевидно има някаква фиксация, свързана с неизличими спомени и дълбоки комплекси, чиито корени вероятно стигат до юношеските му години, а твърде възможно е и до по-ранните. Агресивното му поведение е също е много показателно в това отношение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария ...

  22 Sep 2023 2:51ч.

  Куха лейко, 21 Sep 2023 20:57ч. Искам да ме управляват българи а не гнусни предатели и американски подлоги като теб.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иво

  21 Sep 2023 23:19ч.

  Както биха казали феновете-"откачалки"на изд. Пар. Р-ст.; 21.09.2023-да се чете 2*19. Демек 911 (2023). И руснаците празнуват Майчицата (орионска). 6 дни след като пишманбългарите от брюм гонят техният. Илюминатски шашарми. Отчето добре, че е стигнало живо в Белград.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • стеф БГ

  22 Sep 2023 0:06ч.

  ПОЗОР !! Американските подлоги срещу православието !!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • XYZ

  22 Sep 2023 0:23ч.

  НОВО МЕРОПРИЯТИЕ ЗА ОТКЛОНЯВАНЕ ВНИМАНИЕТО НА БЪЛГАРИТЕ ОТ ПОГРОМА, КОЙТО СЕ СТОВАРВА ВЪРХУ НАРОДА НИ. ЩО ЗА ХОРА НИ УПРАВЛЯВАТ ? РАЗБИРАТ ЛИ КОЛКО МНОГО СА НЕНАВИЖДАНИ , И ЧЕ ЩЕ ОТГОВАРЯТ ЗА ДЕЯНИЯТА СИ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мда

  22 Sep 2023 0:45ч.

  И защо руски и двама беларуски УЖ свешеници, а в действителност агенти на ФСБ са продължили към Сърбия:) Между другото Николай Валериевич Змеев /Васиан/ е член на Имперското православно ПАЛЕСТИНСКО (?) общество / IOPS/, начело на което стои Сергей Степашин, бивш руски премиер, последният преди Елцин/ФСБ да назначи Путин, а по настояще шеф на руската Сметна палата. Навремето Степашин разкри голям корупционен скандал за откраднати от руските олигарси, тези от обкръжението на Путин 4 млрд. долара заем от МВФ за компенсиране на тежката икономическа криза. Путьо така и не се справи с икономическата криза и затова сега доходите на средно статистически руснак са наполвина напр. на един китаец за разлика от времето ан соца, когато беше обратното. Та, мисълта ми е, че Степашин е бил реванширан за покриването на тези "отклонени" 4 млрд. като е приет в най-близкото обкръжение на Путин и му е гласувано доверие с постове като този в IOPS - организация, проводник на геополитическите интереси на "Русский мир" под формата на научно-религиозни беседи, училища, семинари. А Вассиан е бил приет 2018 г. след службата си в Беларус и преди да бъде изпратен в България да стане член на тази структура IOPS, която има две бази в Израел - Йерусалим и Витлеем освен в Москва и др. руски градове, както и филиали в Кипър, Узбекистан, България - Варна, всичо 55 филиала. От края на ноември миналата година е определен неофициално от патриарх Кирил - агент Гундяев да отговаря и за Охридската църква, обсебена от владици свързани с комунизма, титовизма и югославските специални служби и да отклонява МПЦ към сръбската и руската ПЦ, за да не признае автокефалията от Вселенския патриарх на украинската. През миналата година декември 2022 г. именно Васиан покани в България известния Антоний Волоколамски, началник на Отдела за външно-църковни връзки към Московската патриаршия, което ще рече – външен министър на Руската църква или дясната ръка на Руския патриарх Кирил - агент Гундяев. Както е известно руският патриарх Кирил подкрепи руската агресия в Украйна от самото ѝ начало, при все че там живее част от неговото паство, а руско оръжие унищожава и православни храмове в Украйна. Нещо повече – в многобройните си изказвания той подкрепя действията на руската армия и проповядва срещу "тъмните сили", които искат да унищожат "Святата Рус". А, известно е, че самата Руска федерация, след започване на агресията, причисли България към "неприятелските държави". Изгонването на Васиан от Северна Македония поставя и България и БПЦ в много лоша светлина. Важно е да се припомни, че Синодът на БПЦ призна сръбският псевдотомос, предоставен на Охридската Архиепископия под името на Македонска Православна църква, независимо, че е неканоничен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SOS

  22 Sep 2023 1:06ч.

  "българските власти" дори нямат никакво намерение да се съобразяват с народа, знаят че никой няма да протестира, да ги свали дори с гласуване, защото българите са зомбирани и разединени, така че все тая какво си говорим, факт е че сме под усраинско командване, все повече фашизма навлиза в България и все повече жертви падат, но толкова, нищо друго не се променя. Децата ни ще бъдат облъчени като фашисти и като израстат идва нова смяна джендър-фашизъм, това е накратко тяхното бъдеще, а нашето е да мрънкаме доколкото можем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Властите

  22 Sep 2023 15:58ч.

  В България са сатанисти. Те не се интересуват от вярата в Бог, интересуват се само от пари и имоти. Както направиха с тази църква, така ще направят и с БПЦ. Защо българската църква не поиска доказателствата за изгонването на свещенослужители, техни колеги? Освен това настоящото правителство е на помаци, създадено от помак. Те са мюсюлмани, вероятни искат да отнемат руската църква и да я превърнат в джамия. Бойко Борисов издигна много помаци и мюсюлмани в партията си, за да си бетонира властта. Кирил Петков също.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мда

  22 Sep 2023 16:31ч.

  и в какво се изразява шпионажът - всеки месец свещеникът ходел в македония, срещал се със свещеници в Куманово (с предимно албанска общност), подкрепял ги, но не се възхищавал от вселенския патриарх - т.е. църковни дела, защо държавата се меси, при това за чужди проблеми, ако действително е подкрепял православните храмове в почти изцяло албанското Куманово, да не се чувстват изоставени, това е благородно дело

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Акаденков

  22 Sep 2023 16:50ч.

  ...т.е. руската църква затваря врати, което е било и целта на занятието... браво, данс, браво български орели...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  22 Sep 2023 20:50ч.

  Не мога да повярвам случващата се НИЗОСТ, бездънно ПАДЕННИЕ на държавното "управление"! Смисълът не е в няколкото православни свещенослужители, а в СМИСЪЛА на престъпното деяние от нелегитимници и сатанински слуги! Битката дрогарета е за ДУШИТЕ ни, тези ИМ пречат, те ги заслепяват, изваждат сенките ИМ във видимостта. И сенките в същината на този световен конфликт - са сенките на демони срещу Светлината на СЪЗДАТЕЛЯ. Мълчанието на БПЦ е индикацията докъде се простира разпада на ДУХОВНОСТТА българска и защо именно ПРАВОСЛАВИЕТО е обекта и залога на Армагедона! Сега виждате чудовищните демони от пъкъла, от всякакъв калибър, налазили човечеството. ТОВА Е СЪЩНОСТТА НА СЛУЧВАЩОТО СЕ! Ние сме източно православни и такива ще си останем - с или без истинската майка-църква на Българите, дори и под сатанинския погребален Покров!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи