Слави Трифонов: Правата на българите в Северна Македония не търпят отлагане

Слави Трифонов: Правата на българите в Северна Македония не търпят отлагане

Правата на българите в Северна Македония не търпят отлагане, написа в профила си във Фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

"Сега имаме историческа възможност да се преборим за нашите събратя. Това е наш безусловен български дълг", посочва той. По думите му, падането на българското вето, преди вписването на българите в Конституцията на Северна Македония, е отлагане на решаването на проблема с човешките права на българите там.

В поста си той цитира и част от думите на Петър Колев - българин от Северна Македония, който вчера е бил гост в “Седем-осми Ти Ви”: "Каквито правила важат за албанците, за турците, за власите, за ромите, за сърбите, за бошняците, за тези, които се самоопределят като македонци, същите правила да важат и за нас българите, които живеем там.”

Източник: БТА

Коментари

 • Веска

  15 Юни 2022 9:30ч.

  Правата на българите в северна македония не са на първо място! Първо трябва да изхвърлят от измислената си история нашите царе, герои, битки и последователно да се стигне до сегашното време - права на останалите по тзи земи българи, до всякакви други отношения между двете държави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus Поръчката за насъскване на българи против българи няма да мине, само ще лъснат националните предатели

  15 Юни 2022 9:37ч.

  Цял живот човекът е бил проводник на западната мръсотия, всъщност на запад има някакъв баланс, понеже има и добро и лошо, но при Трифонов пошлото беше в чист вид. И сега провежда пак чиста проба българофобия, участвайки в опитите за настройване на братя против братя. Независимо от реалните проблеми между българите в Македония, насъскването им е украинския гнусен сценарий.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  15 Юни 2022 9:55ч.

  Ако българският народ се поддаде на сценария на кукловодите, защо е български изобщо, нашият народ не е като другите народи. Тук има достатъчно умни хора, които да осветлят кроежите и пъклените планове, да застанат над примитивната роля на куче, което господарите му карат да се настървява. За да защитят българите не от друго, а от игрите на задкулисията, които сеят раздорите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи