Пеевски даде благословията си на бъдещия кабинет

Пеевски даде благословията си на бъдещия кабинет

ДПС, в лицето не само на лидера му Мустафа Карадайъ, но и на водещата му фигура Делян Пеевски, даде гаранции днес, че няма да пречи на създаването на бъдещото редовно правителство на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Движението обаче твърди, че няма да участва нито в съставянето на кабинета, нито ще посочва министри.

Това се разбра, след като представители на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС разговаряха почти два часа с върхушката на ДПС в стаята на движението в парламента. В делегацията, която съвсем публично посети територията на депесарите, влизаха кандидат-премиерът Николай Денков и бъдещата му заместничка Мария Габриел, водачът на герберските депутати Десислава Атанасова, съпредседателят на ПП Кирил Петков и на ДБ Христо Иванов.

Пеевски не само е присъствал, но и активно е участвал в разговора, научи "Сега". Той е потвърдил позицията на ДПС, че няма да пречи на редовното правителство, както и готовността на движението да продължи започналата в парламента всеобща битка с главния прокурор Иван Гешев, както и за предстоящите сериозни промени в системата на съдебната власт.

Към обед Карадайъ се появи пред журналистите, за да коментира. Той беше съвсем лаконичен - обяви, че разговорът е засегнал възможността да се проведе конституционна реформа. По думите му, това е била целта, заради която водещите политически сили са потърсили ДПС, а не подкрепа за правителство, като за реформите движението е готово да разговаря.

Карадайъ изтъкна, че промяната в Конституцията ще изисква парламентарно време. "За да са случат реформите, ние няма да пречим да си съставят кабинет", ангажира се той. Така, на практика, даде да се разбере, че с депутатите му няма да гласуват срещу новото редовно правителство, когато стигне до пленарната зала. А съвсем наскоро Карадайъ твърдеше, че "порочната сватба" между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС може да доведе до повторение на събитията от 1997 г., когато граждани се опитаха да нахлуят в Народното събрание. Днес водачът на ДПС подчерта, че партията му няма да се включи в съставянето на кабинета, нито в състава му. "Надявам се, че в този кабинет рамбовци няма да има", каза той. Отскоро Карадайъ започна да нарича така политиците от ПП и ДБ.

Въпросната промяна в Конституцията, която да преструктурира прокуратурата и Висшия съдебен съвет, е един от основните приоритети на бъдещото правителство. За осъществяването й обаче ще бъде необходимо далеч по-голямо мнозинство от това, което могат да съберат герберите и десните. Николай Денков предварително заяви, че за целта ще бъде потърсена подкрепата на ДПС, като ГЕРБ-СДС е на същата позиция.

Протести срещу избора на Пеевски за шеф на ДАНС преди 10 години днешното евроатлантическо мнозинство:

 

 

 

 

 

Коментари

 • Добри Божилов: И Ицо Хазарта също

  02 Юни 2023 14:12ч.

  Безспорен факт е, че песента "Имам човек" напълно отговаря на реалността, осмива я, изобличава я. И накрая - Ицо Хазарта ще гласува за правителство, дето ще слага "свои хора" навсякъде, ще съгласува с посланици, ще ползва "нашето МВР" за изборите, и дори признава, че има 7-10% поддръжка, но с мурафети са получили повече... Той ще гласува за това. Огромен позор и изплюване на всичко, което си внушавал толкова години. Какво ще остане от името на Ицо Хазарта, след като се е превърнал в това, което е изобличавал с творчеството си?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прасета в космоса

  02 Юни 2023 15:52ч.

  Може да направи дует с Пеевски, нещо по-напевно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  02 Юни 2023 14:14ч.

  Събраха се...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уважаеми Дачков,

  02 Юни 2023 14:21ч.

  няма нужда да изобличаваш еничарите на САЩ от ПП-ДБ и от ГЕРБ-СДС с техните действия под диктовка на посолството им в София. Както казваше моят дядо: "Свиня от кладенчова вода не разбира."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  02 Юни 2023 14:42ч.

  Явно ще се "изпере" не само Борисов?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  02 Юни 2023 20:24ч.

  Да иДПС вече е в пералнята! Изобщо до сега няма случай ДПС да не се включи в антибългарски действия или проект! Те "усвояваха" и раздаваха порции заедно с Борисов, а сега ще "усвояват" заедно с шарлатаните

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Спасителите на Бойко във ВСС: богати като Крез – къщи, гори, земи, коли – ето ги прокурорите-милионери

  02 Юни 2023 14:46ч.

  Спасителите на Бойко във ВСС: богати като Крез – къщи, гори, земи, коли – ето ги прокурорите-милионери Много любопитен за НАП, Сметната палата и държавното обвинение е моментът, който избраха да атакуват прокурор №1, досега ползващ се с пълната подкрепа на прокурорската колегия – когато Гешев за пръв път призна за съществуването на „политически боклук“ и пое курс антимафията в лицето на ГЕРБ и Бойко Борисов. Георги Кузманов, Иван Стоев, Калина Чапкънова, Гергана Мутафова, Огнян Дамянов и Светлана Бошнакова. Запомнете тези имена – това са „борците за справедливост“ от ВСС, които поискаха главата на Гешев, позволил си да се изправи срещу хунтата ГЕРБ. имотните декларации на прокурорите-милионери, в които лъснаха направо страшни неща, нека ги видим нагледно: 1. Светлана Бошнакова Боркинята за справедливост притежава 4 апартамента, два от които в София с гаражи, къща с двор и гора в Самоков. 2. Огнян Дамянов Прокурорът е доволно подсигурил деца и внуци с етаж от къща с двор в Разград, апартамент в София, два лозови масива в Разградско, апартамент в Ямбол, две ниви в землищата на с. Балкански и с. Кубадин, две къщи в с. Балкански плюс дворно място. 3. Георги Кузманов Реклама Богат прокурор с имоти по морето – апартамент в Бургас плюс две дворни места и гараж, къща с двор в Ново Паничарево, към която има и два парцела по 1 декар, автомобил киа, волво за 130 000 лева и мотоциклет „Сузуки“. Кузманов притежава и апетитни имоти в София – апартамент, гараж и складови помещения. 4. Гергана Мутафова Прокурорката държи завидно недвижимо имущество в Пловдивско – дворно място в с. Скутаре, три апартамента в Пловдив с два гаража и избено помещение, парцел край Априлци и къща в с. Извор. 5. Иван Стоев През 2017-а Стоев си купува апартамент в София и парцел с павилион в любимото на баровците с. Рударци. През 2018-а придобива пък два апартамента в София, а през 2020 – четвърто жилище в столицата. 6. Калина Чапкънова Баш прокурорката може да свие сармите на повечето богаташи по броя на имотите си. През 2017-а придобива апартамент и дворно място в Бургас плюс земя и къща във Варна. През 2020-а си купува два апартамента в София с пари „от заплата“, но годината на големия шопинг е 2022-а: 3 апартамента в Бургас, два парцела земя в региона, къща в Несебър и гора в Бургаско.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ФЪРКАТИЧКО

  02 Юни 2023 15:48ч.

  Бащата на Георги Кузманов от ВСС е собственик на палат за милиони евро на Буджака BIG5 РАЗСЛЕДВАНЕ Бащата на Георги Кузманов от ВСС е собственик на палат за милиони...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нравствен прогрес

  02 Юни 2023 14:58ч.

  Какво красиво политическо израстване на Христо Иванов - вчера беше готов да жертва живота си, за да вземе плажа на Доган, а днес се е гушнал братски с него. Интересът клати феса...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  02 Юни 2023 15:33ч.

  пепетата и дебътата включиха в предлагания си МС кандидатурите на лорер и василев, за които отдалече им беше казано, че са неприемливи. Сега вече ще се "откажат" от тях и ще кажат: ето, вижте как ние правим не стъпка, а крачка назад, поради което и вие трябва да направите същото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ГЕРБ – ППДБ – ДПС се обединиха! Политическата мафия седна на една маса!

  02 Юни 2023 15:40ч.

  Уйдурмата вече е ГЕРБ – ППДБ -ДПС. Киро, Бойко и Пеевски седнаха на една маса. От която никога не са ставали. Чудно. Дълбоката държава! Надежда всяка тука оставете. И да си знаете – няма никакво значение как сте гласували. Кабинетът е нареден другаде, в посолството, Брюксел, Вашингтон… България функционира като колония. К’во нещо – как се сплотява политическата мафия, ако някой прокурор се престраши да я подпука…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хайдукът Софиянски

  02 Юни 2023 15:51ч.

  ЛЕВИЦАТА:Правителството на престъпната коалиция ще бъде „правителство на страха от главния прокурор" https://www.youtube.com/watch?v=eSJoAdg7yAA&t=63s

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Добри Божилов

  02 Юни 2023 15:57ч.

  US посолството се включи в организацията на протеста срещу Радев. Намеква и, че ще пролее кръв... https://www.youtube.com/watch?v=EaDNjZ8DMBo

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гласове

  02 Юни 2023 16:07ч.

  честито на борците за правда и демокрация,жалка история,поне да ви пратят в украйна за награда

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евроатлантик

  02 Юни 2023 17:32ч.

  Радев е озлобен фатмак, който вижда как плановете му за бъдещо премиерстване отиват по дяволите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По дяволите отива принадлежността на България към западния лагер, макар, че на пръв поглед още да не е очевидно. Тия дни това се случи.

  02 Юни 2023 17:51ч.

  Западът сам си го направи с неподражаемата си глупост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евроатлантик

  02 Юни 2023 18:11ч.

  И каква е алтернативата - сбъркано православната и набедена за славянска североизточна кочина?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bai ivan

  02 Юни 2023 23:40ч.

  Не може ли да изповядваме само европейски ценности,каквито по право ни принадлежат като държава с с 1300 години история,защо и какво всъщност е атлантическите ценности?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  03 Юни 2023 0:07ч.

  И аз не го харесвам, но в сравнение с плевню е по-по-най.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Роско

  03 Юни 2023 6:02ч.

  е финансово красив и много влюбен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тъп виц

  02 Юни 2023 17:57ч.

  Кой би повярвал, че Христо Иванов и Делян Пеевски ще правят заедно съдебна реформа... Интересно би било какво мислят по въпроса избирателите oсобено на едната формация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smb

  02 Юни 2023 18:43ч.

  Кои - тия с по два Файзера, дето се биеха с хората щото са без маски? Тия няма как да почувстват нищо, те са ботове, машина в тяло на човек

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  02 Юни 2023 20:12ч.

  Тъп виц, и то на ента степен! Изпирачът на Боко агент Ристьо, Тиквата, Шиши, Кирчо Лъжливото овчарче и Кокорестия финансов "експерт" ще реформират Конституцията... Сигурен съм, че ще е за общото, а не за личното благо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  02 Юни 2023 19:20ч.

  Ей Шишко, връщай парите от КТБ, да не ходиш пак на диетата Д.П10 да ти се стопят сланинките! Специялен поздрав, Куче влаче рейс: - Ало, България, Варна, какво става при вас? - Оооо, велики фараоне, човека взе парите и... Припев: Пирамиди, фараони и балъци за милиони. Куче влаче, рейс, диря няма няма хей. Човека взе парите, каза: "Чакай малко.", хвана самолета, дръжте му петите. Човека взе парите, каза: "Чакай малко.", хвана самолета, чакай да се върне. Припев: Я подай ми мале тенката пушка! Кукувица гука под зелена бука, няма да ни стигнат още 100 години. Нагоре е високо, надолу е дълбоко, в София е тесно, няма вече лесно. youtube.com/watch?v=2XDYCQDYZoo

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Препоръчвам!

  02 Юни 2023 19:26ч.

  СХЕМАТА НА МАФИЯТА! ПОД ДИКТОВКАТА НА АМЕРИКАНЦИТЕ ВСИЧКИ „ПАРТИЙНИ БОКЛУЦИ“ ИЗПРАНИ. НИКОЙ ОТ ПП/ДБ, „ПЪТЯ НА КОПРИНКАТА“ И ДПС НЯМА ДА БЪДЕ ПИПНАТ ОТ ГЕШЕВ! ЕДИНСТВЕНАТА МИШЕНА ЩЕ БЪДЕ БОКО ТИКВАТА. ЩЕ ВИ УПРАВЛЯВАТ ПРОДАЖНИ ПРЕДАТЕЛИ. ОПЕРАЦИЯ „ЧИСТИ РЪЦЕ“ С РЪЦЕ В ЗАДНИКА! https://afera.bg/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • медиен експерт

  02 Юни 2023 20:03ч.

  Софийска община да сложи поне 130 контейнера за смет около Народното ни събрание, че много боклук, много. Ще се размирише и ще тръгне някоя зараза.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Haho

  02 Юни 2023 21:04ч.

  Тези мунчовци , дето простират пред президенството, да ходят да целуват ръка на Делянчо, както днес го направиха техните депутати.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  03 Юни 2023 0:12ч.

  На шиши, може да са го зарадвали с индулгенция по магнитски с липосукция, подфрганье и скубанье...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • абсолютен отврат

  03 Юни 2023 0:40ч.

  Правителство на абсолютното дъно. Всички боклуци на политиката се обединиха в едно. Шиши е черешката на тортата им. Сороспии, гейове, крадци, мутри,обикновени национални предатели ... и Шиши ! Оркестър ! Туш !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • +++++++++++++

  03 Юни 2023 4:39ч.

  ++++++++++++++!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи