От Черно море Русия порази украински мишени с 4 крилати ракети (видео)

От Черно море Русия порази украински мишени с 4 крилати ракети (видео)

Фрегата от руския Черноморски флот е атакувала с четири крилати ракети обекти от военната инфраструктура на Украйна, съобщи рано тази сутрин руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс и БТА.

"Екипажът на фрегата от Черноморския флот получи задача за нанасяне на удар с крилати ракети "Калибър" в най-кратки срокове по военната инфраструктура на противника", съобщи министерството в "Телеграм". То добави, че "набелязаните цели" са били поразени. Ройтерс не можа да провери по независим начин това твърдение. Засега няма коментар от страна на Украйна за поразената през нощта инфраструктура. Агенцията отбелязва, че не можа да установи непосредствено кога е извършено нападението.

Видеозапис от атаката, публикуван от министерството в "Телеграм", показва кораб, който изстрелва ракети, както изглежда, на зазоряване, но на други кадри от същото видео се вижда дневна светлина.

Оперирайки в Черно море, екипажът на кораба имаше за задача да нанася удари с далекобойни прецизни оръжия срещу вражеската военна инфраструктура, пише в съобщението на руското Министерство на отбраната.

Военноморските сили на Украйна съобщиха, че снощи руските военноморски сили са държали на бойно дежурство в Черно море две подводници с общо оборудване до осем ракети "Калибър". "Нивото на ракетна заплаха е високо", заявиха военноморските сили на Украйна в "Телеграм".

Черно море се превърна в ключов театър на бойните действия в продължаващата вече 21 месеца война. Засилените въздушни и морски атаки на Украйна срещу руски военни обекти там повредиха плавателни съдове и заводи за ремонт на кораби в пристанището на Севастопол, наред с други цели. Москва използва Черноморския флот, за да нанася удари на далечни разстояния по Украйна. Но за президента Владимир Путин водите - които се свързват със Средиземно море - са и важен плацдарм за използване на сила в Близкия изток, Европа и Запада, отбелязва Ройтерс.

 

Коментари

 • рукола Z

  29 Ное 2023 7:59ч.

  Ако обича Русия да удари дискретно и 4 те краварски бази в България, ния ще се направим на приятно разсеяни по европейски 😁

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всяко нещо с времето си

  29 Ное 2023 8:24ч.

  Първо хубавичко да фалира европичката. Германия скоро ще повлече крак 🍾🥂

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Механик водач от Момчилград

  29 Ное 2023 11:36ч.

  Защо дискретно напротив директно нали живеещите и работещите / чистачите на кенефите / на базите по битивиту бяха казали че благодарение на базите повишили жизнения си стандарт чрез алъш вериш и муш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евроатлантик

  08 Фев 2024 17:39ч.

  Рукола си, не си, руска ебана курва си. Ние ще ви прочистим всичките долни боклуци скоро.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ший удрупним тситсйата

  29 Ное 2023 8:27ч.

  На зойчиту

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Новината иде да каже

  29 Ное 2023 8:27ч.

  Че руснаците са се престрашили да изведат бойни съдове в Черно Море. Нещо което бяха спрели от доста месеци да правят. Преди общата численост на крилати ракети "Калибър", които поддържаха в акваторията, се съобщаваше до 24-32-40 ракети. След като укрите засилиха ударите по руския флот, тези сводки изчезнаха и сега това е първа новина за появата на нови носители. Скромно, една фрегата , две подводници с общо до 8 ракети... Един Господ знае каква е реалната истина. Ясно е, че докато руската армия се занимава с вяла окопна война, и не помръдва фронтовите линии, ситуацията с руския ЧМ Флот няма да се подобри съществено. Украина все така държи сериозно дълга брегова линия от където извършва ракетни атаки и пуска морски дронове. А руско настъпление на Херсонския фронт , към Николаев и Одеса, няма и не се вижда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нищо не можа да кажеш. Както обикновено.

  29 Ное 2023 8:34ч.

  Бадева ви отпуснаха цели деветстотин бона от Козяк.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бацко, 08:27, шизофренико????

  29 Ное 2023 9:11ч.

  Галя, козяк, незачет! Опорките днес много нефелни, бе! Научете това бацко на изказ, че нищо не му се разбира! А, и дайте му други опорки, че бактън вече от идиотизмите му! И, бацко, ама хич и не се напиняй, козяшки лебец нема да има за тебе днес! Това не са могли краварските "медии" да установят, ама ние си го знаем! Анадънму

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майката на костов

  29 Ное 2023 9:56ч.

  Никой вече не вярва на пропагандата ви! Не вярвай и ти, иначе изглеждаш смешно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 29 Ное 2023 8:27ч.

  29 Ное 2023 12:42ч.

  Много точен коментар👍

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шму издърпъми

  29 Ное 2023 8:29ч.

  Тшарвата приз гъза на Адолф Путлир

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • откачалка

  29 Ное 2023 10:39ч.

  кога са те изпуснали от Карлуково

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  29 Ное 2023 8:34ч.

  Войната е голямо ЗАБАВЛЕНИЕ. А Лидерът чрез нея укрепва властта си и променя Русия, кат Петър Велики , но точно в обратната посока.На Изток! След вчерашната му "шовинистична" реч в която говори за "нов световен ред" и че ще "освобождава целият свят" то вече няма и капка от съмнение, че войната ще продължи до залучаването на Украйна, като държава без значение колко дълго ще продължи и колко жертви ще има.Може и "десетки милиони". Путин определено е влязъл в обувките на 30те години на 20 век.... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фриц Клингенберг

  29 Ное 2023 8:54ч.

  Ми естествено. Това е целта. Нов световен ред. Цел на Наполеон, Германската империя, Хитлер. Непостигната от тях! Сега е реална. Заради Поднебесната. Янките са се побъркали. 21 век е китайски, иска ли питане?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дано да е вярно туй що е хортувал

  29 Ное 2023 9:12ч.

  батюшка Вова,еле сбъдни ли се жална им Райна на говедарите а и на ония от мъглявия Албион!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Косев

  29 Ное 2023 10:05ч.

  Айде първо да 'освободят' Донецка област, па после ще мислим за света. То само с приказки не става.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мразим атлантически менторски тон

  29 Ное 2023 10:07ч.

  Ти пак ли ни се правиш на голям експерт? И откога започна да разбираш от руска военщина? От какво още разбираш, освен от .тролски опорки??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бързането е излишно, бабо реститутке. Тази фаза на войната разлага НАТО, убива ЕС и съкращава укропитеците. Това накуп улеснява присъединяването на цялата УССР после

  29 Ное 2023 12:04ч.

  Има да се радвате и да изпитвате катарзис, всите пациенти по закона "Лучников" и Сие. Който не успее да си улови колесник де 😀

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А напоследок я скажу...

  29 Ное 2023 9:41ч.

  Ройтерс да пие една студена водица. Явно независимите му източници страдат от импотенция. Да проверят в руските вестници, нали "групата английски учени", барабар с "английското разузнаване" напоследък така си попълват сводките?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еврокомисар

  29 Ное 2023 9:43ч.

  И тази фрегата ще се скачи с Москва за поредния концерт на Кобзон

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Косев

  29 Ное 2023 10:02ч.

  Поредното смехотворно изпълнение на военно космическите палячовци, изтреляли цели четири ракети, поразили незнайно какво и бързат да се похвалят, щото иначе никой ням да разбере за този военен подвиг. Добре, че са иранските самоделки, че иначе във вътрешността на Украйна въобще щяха да забравят, че са във война.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • длагнест

  29 Ное 2023 10:06ч.

  Удобно е да се криеш зад украинци, а същевременно да призоваваш (както вчера направи генсекът) НАТО да си продължи войната срещу Русия. Само че тия скъпи играчки и доброволци струват големи разходи и това все повече изпразва джоба и съкращава имиджа на горкия обратен алианс.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Косев

  29 Ное 2023 10:32ч.

  Пари има, тавариши, не ги мислете. Войната винаги е била печеливш бизнес. Губят само непосредствено участващите в нея, а засега това са единственото гламавите съветски запъртъци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  29 Ное 2023 10:46ч.

  Пари има, хохли няма. Така че стягайте мешките и nach Osten!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • упорит седероурод

  29 Ное 2023 10:56ч.

  Косев, толкова си тъп и промит, че даже не можеш веднага да вденеш, че когато става дума за разходи, този термин се свързва не само с пари, а и с човешки загуби - в случая, от натоффската страна. Имаме предвид и такива в дългосрочен план, щото сме сигурни, че тъпотата не ти позволява да ги отчиташ и тях...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  29 Ное 2023 10:43ч.

  Губи този на чиято територия се води войната! :)) За другите войната е ШОО. Аз сутрин си пийвам кафето с кроасан и следя новините и видеата от войната.Все едно гледам головете на изпуснат мач на любимия отбор. Русия не усеща, че води война.В големите градове е купон.Дискотеки, молове и прочее ресторанти. В Украйна не е е така особено в градовете, където редовно падат бомби и ракети. Така, че препоръчвам на българите повече да се вълнуват за собствените си проблеми и да бъдат повече "циници" в добрия смисъл на думата.Световните проблеми няма да оправим.Войни е имало, има и ше има.Загивали са милиони, загиват и ще загиват....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Губи този на чиято територия се води войната!

  29 Ное 2023 19:59ч.

  Така е. В момента войната се води на територията на Херсонска област, Запорожка Област, Донецка област и Луганска област - всичките съставни части на Руската Федерация според указите на Президента Путин от 2022. Така че войната се води ИЗЦЯЛО НА РУСКА ТЕРИТОРИЯ - и реално , и формално и номинално. За Крим да не отваряме дума, че и там редовно достигат ракети и морски дронове, пуснати от укрите. Пак повтарям бавно и напоително. Повече от година на територията на РФ се води окопна война и загиват руснаци и рускоговорящи от двете страни. Руска трагедия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Темпото е бавно,

  29 Ное 2023 10:52ч.

  за да преглътне западът една Украйна без достъп до море. На първо време.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кадиров

  29 Ное 2023 12:37ч.

  Точно днес край Ясиноватая има щурм на РФ. Резултата 700 убити + 100 в плен, в т.ч. 2бр. инструктори от САЩ транспортирани на Лубянка. На Херсонското направление е отработена колона на ВСУ . Резултата над 100 при Бандера + 11 единици военна техника. Голям напредък на РФ признават и край Авдеевка , от три страни - Коксохима , от Север и от ЮГ . Щурм към Западните села с цел затваряне на котела. Атаката край Авдеевка е подкрепена със всички разполагаеми средства за поразяване, вкл. авиация. Украинска журналистка днес пише : "Поздно!" , по отношение на воплите за преговори от Запада. " Росия преодоля всички санкции, ВПК работи на макс. Русия няма да се спре..."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Катил

  29 Ное 2023 12:42ч.

  Фронтовата психологическа война, освен с листовки и възвания, РФ води и с пускане на високоговорители от които звучи в 3 часа сътринта песента на на Олег Газманов " Вперед Россия"! ВСУ-шники заснели факта на видео и то е в мрежата заедно с оплаквания ,че не могат да спят и са каталясали в мокрите окопи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи